Πώς να εγγραφείτε στην Εταιρεία Υψηλού IQ Mensa: Ένας οδηγός

Στους ανθρώπους αρέσει να αλληλεπιδρούν με ομοϊδεάτες επειδή τους αρέσει η συζήτηση με ένα άλλο άτομο που πληροί τα πρότυπα σκέψης τους και με αυτή την ιδέα δημιουργούνται οργανισμοί.

Σε έναν οργανισμό, άτομα με τα ίδια πρότυπα γίνονται δεκτά ότι αλληλεπιδρούν καλύτερα μεταξύ τους και σήμερα θα μιλήσουμε για τον γνωστό οργανισμό Mensa.

Εάν δεν γνωρίζετε για τον οργανισμό Mensa, αυτό το άρθρο είναι για εσάς, καθώς θα μοιραστεί όλες τις βασικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη Mensa και πώς να γίνετε μέλος της κοινωνίας ή της οργάνωσης Mensa.

Τι είναι το Mensa;

Σε ολόκληρο τον κόσμο, η Mensa είναι η μεγαλύτερη κοινωνία υψηλού IQ και η παλαιότερη. Ο οργανισμός είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Lancelot Ware, Βρετανό επιστήμονα και δικηγόρο, και τον Roland Berrill, έναν Αυστραλό δικηγόρο, στο Lincoln College της Οξφόρδης. Η ημερομηνία ίδρυσης του οργανισμού είναι η 1η Οκτωβρίου 1946. Οι ιδρυτές της κοινωνίας είχαν μόνο ένα κίνητρο: να δημιουργήσουν μια κοινωνία αποτελούμενη από άτομα με γνώση, και όρισαν τη νοημοσύνη ως επίπεδα IQ.

Η Mensa ξεκίνησε ως μια κοινωνία για να δίνει στους ανθρώπους με πολύ υψηλή νοημοσύνη ένα μέρος για να μαζεύονται μια φορά το μήνα. Τα Mensan, όπως ονομάζονται τα μέλη, αποτελούνται από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Το Mensa είναι ανοιχτό σε άτομα όλων των ηλικιών, φύλων, φυλών, πολιτισμών, θρησκευτικών πεποιθήσεων και επιπέδων εισοδήματος. Πολλοί άνθρωποι είναι στην ομάδα, όπως αστυνομικοί, νοικοκυραίοι, επιστήμονες, οδηγοί φορτηγών, επαγγελματίες υγείας, αγρότες και καλλιτέχνες.

Ο διεθνής οργανισμός Mensa και ο Βρετανικός Οργανισμός Mensa είναι δύο διαφορετικοί, και πολλοί άνθρωποι τα συγχέουν ως ίδια. Ο οργανισμός Mensa International έχει την έδρα του στο Caythorpe, Lincolnshire, Αγγλία, και ο βρετανικός οργανισμός Mensa έχει την έδρα του στο Wolverhampton, Αγγλία.

Επί του παρόντος, η Mensa αναφέρει επίσημα ότι είναι μια κοινωνία 145.000 μελών από περίπου 90 χώρες. Οι τρεις χώρες με τους μεγαλύτερους Mensans είναι η Αμερική, η Αγγλία και η Γερμανία. Η Mensa λέει ότι έχει ενεργά μέλη από κάθε ήπειρο, εκτός από την Ανταρκτική.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την ηλικία και τα προσόντα για να είστε επιλέξιμοι για το Mensa;

Εάν σκέφτεστε να ενταχθείτε στην κοινωνία της Mensa, τότε θα σκεφτείτε τη διαδικασία. Η απλή απάντηση είναι ότι μπορείτε να μπείτε στο Mensa με δοκιμές. Ένα άτομο μπορεί να γίνει Mensan αφού συγκεντρώσει τη βαθμολογία του ανώτερου δύο τοις εκατό του γενικού πληθυσμού σε ένα τεστ IQ που εγκρίθηκε από την αρχή. Η Mensa το απαιτεί μόνο από τους ανθρώπους για να γίνουν μέλη της κοινωνίας χωρίς να δουν τα ακαδημαϊκά τους προσόντα και την επιτυχία τους.

  Πώς να δημιουργήσετε υπολογιστικά φύλλα εξόδων και εσόδων στο Microsoft Excel

Μπορείτε να εισέλθετε στην κοινωνία με δύο τρόπους: περνώντας το τεστ IQ που διεξάγει η Mensa ή υποβάλλοντας τη βαθμολογία σας σε άλλο τεστ IQ που εγκρίνει ο οργανισμός. Επιπλέον, η απόδειξη της βαθμολογίας του τεστ IQ σας μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία και να έχετε κατά νου ότι το τεστ IQ που διεξάγει η Mensa δεν είναι διαδικτυακό τεστ.

Ποια είναι τα μοντέλα εφάπαξ και ετήσιας αμοιβής;

Καθώς η ένταξή σας στο Mensa κοστίζει χρήματα, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά εάν είναι πραγματικά προς το συμφέρον σας ή όχι. Όταν γίνετε μέλος της Mensa, πρέπει να πληρώσετε μια ετήσια συνδρομή. Γενικά, οι συνδρομές της Mensa πληρώνουν για όλα τα σπουδαία προγράμματα που διαθέτει τα μέλη της. Βοηθούν επίσης στην πληρωμή για τη δημοσίευση και την παρακολούθηση των δοκιμών. Στην επόμενη ενότητα, θα συζητήσουμε όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πληρώσετε για τη συνδρομή σας.

Ακόμα κι αν θέλετε να γίνετε μέλος της Mensa μόνο για εσάς, θα σας κοστίσει 79 $ για ένα χρόνο. Αν πληρώσετε για τρία χρόνια ταυτόχρονα, ίσως εξοικονομήσετε 22 $ και πρέπει να πληρώσετε μόνο 215 $. Εάν δεν θέλετε να πληρώνετε για τη συνδρομή σας κάθε χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε μια συνδρομή που διαρκεί για πέντε χρόνια. Επιπλέον, εάν εγγραφείτε για την πενταετή συνδρομή, θα εξοικονομήσετε 45 $ αλλά θα πρέπει να πληρώσετε 350 $.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο Mensa πληρώνοντας το τέλος για μια ζωή. Η τιμή μιας ισόβιας συνδρομής εξαρτάται από το πόσο χρονών είστε όταν κάνετε αίτηση για αυτήν. Δεδομένου ότι τα νεότερα μέλη αναμένεται να μείνουν περισσότερο στη Mensa, πρέπει να πληρώσουν υψηλότερη αμοιβή. Εάν πιστεύετε ότι η ένταξή σας στη Mensa θα ήταν καλή για εσάς μακροπρόθεσμα, ίσως θέλετε να μάθετε εάν η αγορά μιας ισόβιας συνδρομής θα ήταν καλύτερη οικονομική επιλογή.

Ποια Τεστ IQ είναι κατάλληλα για το Mensa;

Τα τεστ IQ από εγγεγραμμένους ψυχολόγους ισχύουν για εισαγωγή στην κοινωνία της Mensa. Τα σύγχρονα τεστ IQ μετρούν την ικανότητά σας να επιλύετε προβλήματα και να κατανοείτε αφηρημένες ιδέες. Αυτό περιλαμβάνει την ικανότητα σκέψης και επίλυσης προβλημάτων, καθώς και την ικανότητα να βλέπεις συνδέσεις μεταξύ πραγμάτων, να θυμάσαι πράγματα και να τα επαναφέρεις στο μυαλό και να αποθηκεύεις πληροφορίες.

Για να γίνει μέλος της Mensa, το IQ ενός ατόμου πρέπει να είναι στο 98ο εκατοστημόριο ή πάνω από ένα τυποποιημένο τεστ νοημοσύνης που είναι ευρέως γνωστό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε μια βαθμολογία τουλάχιστον ίδια ή υψηλότερη από αυτή που παίρνει το 98 τοις εκατό των άλλων ατόμων που συμμετέχουν στο τεστ.

  Πώς να εισαγάγετε μια φωτογραφία που έχει επεξεργαστεί στο iPhone σας στον υπολογιστή σας

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για συμμετοχή κάνοντας το The Mensa Admissions Test ή στέλνοντας αποτελέσματα από ένα εποπτευόμενο, τυποποιημένο τεστ νοημοσύνης που σας τοποθετεί στο κορυφαίο 2 τοις εκατό των εξεταζομένων στην κατηγορία αυτού του τεστ. Τυποποιημένες δοκιμές όπως το τεστ Νοητικής ωριμότητας της Καλιφόρνια, η κλίμακα Wechsler για ενήλικες και παιδιά, το SAT, το LSAT και το GRE έχουν χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της καταλληλότητας.

Η παραγγελία του Mensa Home Test από την American Mensa Ltd. μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για τις ερωτήσεις σχετικά με το τεστ εισαγωγής. Μπορείτε να κάνετε το τεστ εισαγωγής για να δείτε πώς είναι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Mensa Workout αν θέλετε έναν διεγερτικό τρόπο να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας.

Παρόλο που η επιτυχία αυτού του μίνι τεστ δεν θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις μέλους, θα εξακολουθεί να προσφέρει στον εγκέφαλό σας περίπου μισή ώρα άσκησης. Θα δοκιμάσουν τις δεξιότητές σας στην κατανόηση του χώρου, των μαθηματικών και της γλώσσας τριάντα φορές. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, εκατοντάδες βιβλία στην αγορά για τη Mensa έχουν παζλ και κουίζ. Μερικά από αυτά τα βιβλία έγιναν ακόμη και από μέλη της Mensa.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για το Επίσημο Τεστ IQ της Mensa και ποια είναι η βαθμολογία που απαιτείται για να αποκτήσετε μια συνδρομή στο Mensa;

Αν κάποιος θέλει να κάνει το επίσημο τεστ IQ που δίνει η Mensa, θα χαρεί να μάθει ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις για τη διενέργεια του τεστ.

Για να ενταχθεί κάποιος στο Mensa, η βαθμολογία του IQ πρέπει να είναι στο 98ο εκατοστημόριο ή υψηλότερο. Δεν μπορείτε να κάνετε το τεστ Mensa IQ online, καθώς είναι διαθέσιμο μόνο σε λειτουργία εκτός σύνδεσης. Το τεστ νοημοσύνης Mensa δίνεται τακτικά σε ορισμένες από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, όπως η Ινδία και το Πακιστάν.

Αξία μέλους Mensa

Η Mensa είναι μια ομάδα που δέχεται μόνο τα πιο ενημερωμένα άτομα. Ως αποτέλεσμα, τα μέλη του τείνουν να έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης, γεγονός που καλλιεργεί μια κουλτούρα σεβασμού μεταξύ των μελών του. Ακόμη και η ομάδα Mensa έχει συχνές συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όπως η συμμετοχή σε συζήτηση και η κοινή χρήση γευμάτων. Εξαιτίας αυτού, το Mensan τείνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον για κάποιο άλλο θέμα, με αποτέλεσμα μια πιο διαφοροποιημένη βάση γνώσεων.

Τι είναι ένα Mensa Pin;

Αφού κάποιος αποδειχθεί άξιος της συμμετοχής στον Οργανισμό Mensa, μπορεί να αγοράσει μια καρφίτσα που φέρει το όνομα “Mensa Pin”. Εάν κάποιος φοράει καρφίτσα Mensa, σημαίνει ότι είναι μέλος της οργάνωσης. Μπορείτε να αγοράσετε την καρφίτσα Mensa σε δύο χρώματα: ασημί και χρυσό, στη συνολική τιμή των δέκα δολαρίων. Η καρφίτσα είναι διαθέσιμη για αγορά στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Mensa.

  Γιατί εξακολουθώ να χρησιμοποιώ ένα πληκτρολόγιο IBM Model M 34 ετών

Επίσημα βιβλία Mensa IQ και Κουίζ

Τώρα, αφού διαβάσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη συνδρομή στη Mensa και εάν σκοπεύετε να γίνετε μέλος της κοινωνίας, αλλά αναζητάτε υλικό μελέτης υψηλής ποιότητας που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις, θα πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε περαιτέρω.

#1. Το βιβλίο Κουίζ Mensa

Το Mensa Quiz Book εκδίδεται επίσημα από την Calton Books. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, το βιβλίο θα βοηθήσει σημαντικά στο τεστ ισχύος του εγκεφάλου, ενώ θα ενισχύσει τις δεξιότητες σκέψης σας.

Το βιβλίο είναι μια συλλογή από ετήσιες ερωτήσεις και αποτελείται από 424 σελίδες. Οι αγοραστές μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο στην αγγλική γλώσσα, ενώ λύνουν περισσότερους από 1500 γρίφους και ερωτήσεις.

#2. Mensa: Logic Brainteasers

Το επόμενο βιβλίο μας είναι το Logic Brainteasers, γραμμένο από τον Ken Russell, έναν συγγραφέα ευρέως διάσημο για τα βιβλία του με παζλ και η Carlton Books εξέδωσε το βιβλίο.

Με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, μπορείτε να προετοιμαστείτε για το τεστ αφού λύσετε 150 απαιτητικούς γρίφους. Το βιβλίο πιστεύεται ότι αυξάνει τη λογική σκέψη του εγκεφάλου σας.

#3. 365 Brain Puzzlers

Το 365 Brain Puzzlers είναι ένα βιβλίο με 365 παζλ υψηλού επιπέδου για να ενισχύσει τις δεξιότητες επίλυσης και σκέψης του αναγνώστη. Εκδότης του βιβλίου είναι η Workman Publishing Company, η οποία έχει 320 σελίδες.

Οι ειδικοί λένε ότι ένα άτομο πρέπει να λύνει ένα παζλ καθημερινά όλο το χρόνο για να προετοιμαστεί καλά για το τεστ.

#4. The Mensa Genius Quiz-a-day Book

Το Mensa Genius Quiz-a-day Book θα πρέπει να είναι το αναγνωστικό σας υλικό όταν σχεδιάζετε να δώσετε το τεστ Mensa IQ, καθώς το βιβλίο όχι μόνο θα αναβαθμίσει τις δεξιότητές σας επίλυσης αλλά και θα ενισχύσει τις δεξιότητές σας κριτικής σκέψης.

Δημοσιεύτηκε από την Da Capo Press, το βιβλίο αποτελείται από 192 σελίδες και περιέχει αρκετές ερωτήσεις για να μπορέσει κάποιος να εκτελέσει το τεστ IQ.

#5. Ταίριαξε το Wits με τη Mensa

Το βιβλίο The Match Wits With Mensa είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά για τις εξετάσεις IQ. Το βιβλίο έχει 622 σελίδες και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Da Capo Press.

Όλες οι σελίδες αποτελούνται από τόσες πολλές ενδιαφέρουσες και υψηλής ποιότητας ερωτήσεις που έχουν πουληθεί περισσότερα από 650.000 αντίτυπα του βιβλίου.

#6. Mensa Ενισχύστε το IQ σας

Το επόμενο βιβλίο στη λίστα μας είναι το Mensa Boost Your IQ. Ο λόγος για την προσθήκη αυτού του βιβλίου είναι η ποιότητα των ερωτήσεων. Πολλές ερωτήσεις αριθμητικής και διαγραμματικής νοημοσύνης περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο των Harold Gale και Carolyn Skitt.

#7. Το νέο βιβλίο παζλ Mensa

Το ολοκαίνουργιο βιβλίο με παζλ Mensa, που εκδόθηκε από την Carlton Books, συνδυάζει παζλ και αριθμητικές ερωτήσεις. Οι ειδικοί της Mensa δημιουργούν το βιβλίο, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι το περιεχόμενο του βιβλίου θα είναι υψηλής ποιότητας.

Εκτός από την ποιότητα, θετικές κριτικές είναι το κεράσι στην κορυφή της τούρτας.

Τελικές Λέξεις

Τα μέλη της Mensa πρέπει να έχουν εξαιρετικά υψηλό IQ για να ενταχθούν στον οργανισμό. Ο οργανισμός είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που εργάζεται για τη βελτίωση της ευημερίας της κοινωνίας. Επιπλέον, παρέχει στα μέλη του ευκαιρίες να συμμετάσχουν σε πνευματικά διεγερτικές και ευχάριστες δραστηριότητες και συγκεντρώσεις.

Αφού άκουσαν τα πλεονεκτήματα της Mensa, πολλοί άνθρωποι στον κόσμο εντάσσονται στην οργάνωση. Το θέμα όμως είναι η έλλειψη συνειδητοποίησης. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουν αρκετοί άνθρωποι αυτές τις πληροφορίες.

Μπορείτε επίσης να δείτε αυτά τα παιχνίδια για κινητά για να ακονίσετε το μυαλό σας.