Πώς να δοκιμάσετε τις πειραματικές δυνατότητες του Netflix

Το Netflix μπορεί να μην κυκλοφορεί λειτουργίες τόσο συχνά όσο κάτι σαν τους Χάρτες Google, αλλά η εταιρεία προωθεί πολλές νέες δυνατότητες στο Netflix κάθε τόσο (θυμάστε παιχνίδια Netflix;). Λοιπόν, αν είστε κάποιος που του αρέσει να απολαμβάνει νέες δυνατότητες προτού διατεθούν παγκοσμίως, το πιθανότερο είναι ότι θα θέλατε να δοκιμάσετε τις πειραματικές λειτουργίες του Netflix. Εκεί μπαίνει το πρόγραμμα «Δοκιμαστική Συμμετοχή» του Netflix. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να δοκιμάσετε τις λειτουργίες beta του Netflix.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πειραματικές δυνατότητες του Netflix

Πριν από την κυκλοφορία μιας νέας δυνατότητας όπως το κουμπί Play Something στο Netflix, η εταιρεία διαθέτει το πείραμα σε περιορισμένους δοκιμαστές beta. Εκτός από αυτό, το Netflix χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον πειραματισμό για να αποφασίσει σχετικά με τις τοποθετήσεις κουμπιών, το UI, το UX, την τέχνη ταινιών και πολλά άλλα. Ας δούμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Δοκιμαστική Συμμετοχή για να κάνετε αυτά τα συναρπαστικά πειράματα πριν από όλους τους άλλους.

Τι είναι η Δοκιμαστική Συμμετοχή στο Netflix

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Δοκιμαστική Συμμετοχή στο Netflix για να δώσετε τη συγκατάθεσή σας να συμμετάσχετε στην παρτίδα δοκιμών beta. Η πλειονότητα των εφαρμογών όπως το WhatsApp, το Instagram, το Twitter και άλλα επιτρέπουν στους χρήστες να εγγραφούν για δοκιμές beta ως μέσο ελέγχου και πραγματοποίησης των τελικών τροποποιήσεων στην ενημέρωση. Στην περίπτωση του Netflix, ένας μέσος χρήστης δεν βλέπει τις αλλαγές UI/UX ή οποιαδήποτε νέα δυνατότητα, εκτός εάν η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει την ενημέρωση παγκοσμίως.

Ωστόσο, με την εγγραφή σας στη Δοκιμαστική Συμμετοχή, ζητάτε από το Netflix να σας στείλει όλες αυτές τις ενημερώσεις πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία. Βοηθά το Netflix να ελέγξει εάν οι χρήστες επωφελούνται από τις αλλαγές. Κυρίως, υπάρχουν μικρότερες τροποποιήσεις όπως η τοποθέτηση του τίτλου της ταινίας/της σειράς για να δούμε αν αυξάνει την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. περισσότερα για αυτό αργότερα.

  Οι κορυφαίες 5 αξιολογήσεις για το 2020

Εάν ένα χαρακτηριστικό αποδειχθεί επωφελές για την εταιρεία, τείνουν να το κυκλοφορήσουν στη γενική ενημέρωση. Διαφορετικά, η δυνατότητα απορρίπτεται και δεν θα δει ξανά το φως της δημοσιότητας. Αυτό σημαίνει ότι, επιλέγοντας τη συμμετοχή στη δοκιμή, μπορείτε να είστε μεταξύ των περιορισμένων ατόμων που θα απολαμβάνουν μια νέα δυνατότητα από νωρίς. Διαφορετικά, μπορείτε να δείτε τι δεν λειτούργησε για το Netflix στον πειραματισμό του.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι δυνατότητες δοκιμής διατίθενται τυχαία σε άτομα. Επομένως, δεν θα βλέπετε απαραίτητα όλες τις νέες λειτουργίες. Ας δούμε πρώτα πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα συμμετοχής στη δοκιμή. Αργότερα, θα συζητήσουμε μερικά παραδείγματα και πώς το Netflix χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το τεστ.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη συμμετοχή στη δοκιμή στο Netflix

Για να απολαύσετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες στο Netflix, πρέπει να επιλέξετε να λαμβάνετε δοκιμές και προεπισκοπήσεις. Συνήθως, η επιλογή είναι προ-ενεργοποιημένη όταν δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εξαιρεθείτε είτε από εσάς είτε από κάποιον που χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας. Έτσι, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Δοκιμαστικής Συμμετοχής στο Netflix.

  • Ανοίξτε και συνδεθείτε στον ιστότοπο του Netflix σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.
  • Τώρα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη φωτογραφία του προφίλ σας και επιλέξτε Λογαριασμός.

  • Τώρα, κάντε κύλιση μέχρι κάτω και επιλέξτε «Δοκιμή συμμετοχής» στην ενότητα Ρυθμίσεις.

  • Εναλλάξτε το κουμπί στη δεξιά πλευρά και επιλέξτε Τέλος για να ολοκληρώσετε τα βήματα.

Αν το ενεργοποιήσετε, πληροίτε τα κριτήρια για μελλοντικές δοκιμαστικές εμπειρίες. Ωστόσο, η ρύθμιση δεν ισχύει για δοκιμές ασφάλειας, καταπολέμησης απάτης ή επιβολής. Θα εξακολουθείτε να βλέπετε πιθανές αλλαγές ενώπιον ενός τακτικού θεατή και θα βοηθήσετε το Netflix να βελτιωθεί.

Πώς λειτουργούν τα πειράματα Netflix και γιατί το κάνουν

Το Netflix καθοδηγείται από την ιδέα να θέσει την επιλογή και τον έλεγχο των καταναλωτών πάνω από όλα για την εμπειρία ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα, η διεπαφή χρήστη του Netflix έχει υποστεί έναν έντονο μετασχηματισμό την τελευταία δεκαετία. Προηγουμένως, το 2010, είχε μια στατική σχεδίαση διεπαφής χρήστη με περιορισμένες επιλογές πλοήγησης—ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τα ράφια των καταστημάτων ενοικίασης DVD. Ωστόσο, ο πειραματισμός βοήθησε το Netflix να δημιουργήσει μια διεπαφή προώθησης βίντεο με αποτέλεσμα υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και αυξανόμενο αριθμό θεατών κάθε μέρα. Το ίδιο ισχύει για αμέτρητες άλλες ενημερώσεις, όπως η τοποθέτηση κουμπιών, τα έργα τέχνης ταινιών, το κείμενο παρότρυνσης για δράση, η ποιότητα ροής, τα σχέδια δεδομένων και οτιδήποτε σχετίζεται με την πλατφόρμα ροής του Netflix.

  Πού μπορείτε να μεταδώσετε τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες προσφορές

Σύμφωνα με το blog τεχνολογίας Netflix, η λήψη αποφάσεων είναι εύκολη — αυτό που είναι δύσκολο είναι να λαμβάνεις τις σωστές αποφάσεις. Επομένως, αντί να αφήνει τους ηγέτες να λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις, να προσλαμβάνουν μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, να έχουν μια εσωτερική συζήτηση στην ομάδα ή να αντιγράφουν τον ανταγωνισμό, το Netflix βασίζεται σε δεδομένα. Χρησιμοποιεί τη δοκιμή A/B για να ελέγξει ποια προσέγγιση είναι καλύτερη. Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είπε στην ομάδα του Netflix ότι μια ανάποδη τέχνη του κουτιού τίτλου παρέχει καλύτερα αποτελέσματα. Το Netflix θα το δοκιμάσει. Η ομάδα παίρνει ένα απλό τυχαίο δείγμα από τα μέλη της και τα χωρίζει σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα βλέπει τη γενική διεπαφή χρήστη, ενώ η δεύτερη ομάδα βλέπει το ανάποδο εξώφυλλο. Στη συνέχεια, το Netflix συλλέγει δεδομένα συμπεριφοράς από επαναλαμβανόμενες δοκιμές και τα αναλύει για να λάβει μια τελική απόφαση. Εάν οι χρήστες αλληλεπιδρούν θετικά με το νέο σχέδιο, αυτό παραμένει. Διαφορετικά, το Netflix γνωρίζει τι δεν λειτούργησε για τη βελτίωση της πλατφόρμας.

Ιστολόγιο τεχνολογίας Netflix

Ο πειραματισμός επιτρέπει σε όλα τα μέλη να ψηφίσουν μέσω της συμπεριφοράς τους, κάνοντας την εμπειρία του Netflix πιο χαρούμενη για όλους. Το Netflix εκτελεί όλες αυτές τις δοκιμές με την ομάδα που εργάζεται πριν μας τα φέρει. Όσοι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα δοκιμής λαμβάνουν ένα διεξοδικά φιλτραρισμένο πείραμα το οποίο συχνά οδηγεί σε καλύτερη εξέλιξη της πλατφόρμας—για παράδειγμα, το κουμπί Παράλειψη εισαγωγής και Επόμενο επεισόδιο.

Μέχρι στιγμής, μάθαμε πώς το Netflix πειραματίζεται με νέες ιδέες και τις δοκιμάζει πριν τις κάνει χαρακτηριστικό. Μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες αποτυχίας. Τώρα, ας δούμε μερικά παραδείγματα που το Netflix δοκίμασε επανειλημμένα και μερικά που πέτυχαν τα πειράματα και αποδείχθηκαν πολύτιμο χαρακτηριστικό.

  • Το Netflix αλλάζει τακτικά το μέγεθος των πλακιδίων στην αρχική σελίδα για να ελέγχει ποιο προτιμούν οι θεατές.
  • Αλλαγή του κειμένου στο κουμπί παρότρυνσης για δράση στην αρχική σελίδα για να δείτε ποιος οδηγεί σε περισσότερες μετατροπές.
  • Η εταιρεία διεξήγαγε πρόσφατα μια δοκιμή για άτομα που θέλουν να μοιραστούν τα στοιχεία του λογαριασμού Netflix με τους φίλους τους. Εάν περάσει, θα μπορείτε να μοιραστείτε τον λογαριασμό σας στο Netflix με άλλους. Κάτι που η εταιρεία απαγόρευσε όλα αυτά τα χρόνια ανεπιτυχώς.
  • Γρήγορα γέλια είναι η σύντομη ροή βίντεο που μοιάζει με Tik-Tok που το Netflix δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή σε smartphone. Εάν είναι επιτυχής, η εταιρεία μπορεί να το κυκλοφορήσει και για άλλες συσκευές.
  • Το κουμπί Παράλειψη εισαγωγής και επόμενου επεισοδίου ήταν μέρος ενός πειράματος που κυκλοφόρησε ως παγκόσμιο χαρακτηριστικό. Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά για όλους όσους τους αρέσει να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους εκπομπές.
  Πώς να εκτελέσετε μια αναφορά ελέγχου όπλων

Οι αποκλειστικές λειτουργίες όπως το κουμπί αναπαραγωγής με τυχαία σειρά ή το κουμπί Επόμενο επεισόδιο παρουσιάστηκαν στους περιορισμένους συμμετέχοντες της δοκιμής. Ωστόσο, εάν δεν έχετε επιλέξει το πρόγραμμα συμμετοχής στο Test, εξακολουθείτε να συμμετέχετε σε δευτερεύοντα τεστ A/B. Ένα παράδειγμα είναι ένα κείμενο παρότρυνσης για δράση. Όλοι όσοι ανοίγουν την αρχική σελίδα του Netflix μπορούν να δουν ένα διαφορετικό κείμενο στο κουμπί, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κινηματογραφικές τέχνες που δημιουργούνται έχοντας κατά νου το είδος των μικρογραφιών που ανοίγουν συχνά οι άνθρωποι.

Ιστολόγιο τεχνολογίας Netflix

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσα πειράματα εκτελεί το Netflix;

Το Netflix μπορεί να εκτελέσει εκατοντάδες πειράματα τη δεδομένη στιγμή. Η πλειοψηφία τους γίνεται με την απασχολούμενη ομάδα μελών. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά, όπως το μέγεθος της κάρτας τίτλου, η θέση του τίτλου, τα έργα τέχνης ταινιών και άλλα, δοκιμάζονται επανειλημμένα σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Πώς χρησιμοποιεί το Netflix τη δοκιμή A/B;

Σύμφωνα με το blog του Netflix, η ομάδα επινοεί μια υπόθεση και δημιουργεί ένα πείραμα γύρω από αυτήν. Στη συνέχεια, εκτελούν την αρχική έκδοση της πλατφόρμας και ελαφρώς ενημερωμένη μεταξύ των χρηστών. Όποιο αποδειχθεί καλύτερο αποτέλεσμα επιλέγεται και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της νέας υπόθεσης. Είναι μια ατελείωτη διαδικασία που το Netflix χρησιμοποιεί πάντα για να βελτιώσει την πλατφόρμα καλύτερα.

Τι είναι το τεστ Netflix;

Η δοκιμή Netflix είναι κάθε νέο χαρακτηριστικό που πειραματίζεται η εταιρεία με κανονικούς χρήστες. Για παράδειγμα, το κουμπί Play Something ήταν μια δοκιμή που το Netflix έκανε μια λειτουργία. Ομοίως, το Netflix δοκιμάζει επί του παρόντος εάν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για να μοιραστούν τον λογαριασμό τους στο Netflix με φίλους.

Χρησιμοποιήστε τη Δοκιμαστική Συμμετοχή και αποκτήστε πρόσβαση στις λειτουργίες Beta του Netflix

Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη “Δοκιμαστική Συμμετοχή” στο Netflix και να δοκιμάσετε τις πειραματικές λειτουργίες του Netflix στον λογαριασμό σας. Η δοκιμή αλλαγών στην έκδοση beta είναι μια κοινή πρακτική και αν σας αρέσει να είστε μέλος της ομάδας δοκιμών για το Netflix, γιατί να μην ξεκινήσετε με τις λειτουργίες beta αυτή τη στιγμή. Εν τω μεταξύ, ρίξτε μια ματιά στον τεράστιο κατάλογο ταινιών δράσης του Netflix ή ταινίες Bollywood, αν σας ενδιαφέρει αυτό.