Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα VPN σας

Η δοκιμή ταχύτητας VPN είναι το πιο εύκολο και δύσκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Επομένως, μείνετε συντονισμένοι σε αυτήν την επεξήγηση στην οποία ρίχνουμε φως στις αποχρώσεις αυτής της «απλής» διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων για να το κάνετε σωστά.

Μετά τη δοκιμή των ProtonVPN, ExpressVPN, Surfshark, MullvadVPN και πολλών άλλων, μπορώ με ασφάλεια να πω ότι η ταχύτητα είναι ο πιο παρεξηγημένος παράγοντας μεταξύ των χρηστών VPN.

Είναι απλό να συνδεθείτε σε κάποιο εργαλείο δοκιμής ταχύτητας, αλλά πολύ δύσκολο να κατανοήσετε με ακρίβεια τα αποτελέσματα.

Επομένως, προτού προχωρήσουμε στο πώς να δοκιμάσετε τις ταχύτητες VPN, ας δούμε μερικά βασικά στοιχεία.

Παράγοντες που επηρεάζουν τις ταχύτητες VPN

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει μια μη εξαντλητική λίστα πτυχών που επηρεάζουν τις ταχύτητες VPN και ορισμένα «τυποποιημένα» πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην πραγματική δοκιμή.

#1. Δεν υπάρχουν δύο διακομιστές που να έχουν ίση απόδοση

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον διακομιστή στον οποίο συνδέεστε, καθώς το υλικό έχει πολλές δυσεύρετες ανομοιότητες και το φορτίο διακομιστή, το οποίο επίσης ποικίλλει.

Και αυτή η διαφορά απόδοσης είναι σημαντικά ορατή εάν συνδέεστε σε διακομιστές από δύο ξεχωριστές φυσικές τοποθεσίες. Αυτό οφείλεται στη μοναδική υποδομή Διαδικτύου που σας συνδέει με αυτά τα μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας των καλωδίων, της απόστασης, των δρομολογητών κ.λπ.

#2. Επιλογή Πρωτοκόλλου VPN

Θεωρήστε τα πρωτόκολλα VPN ως την ψυχή μιας σύνδεσης VPN. Υπαγορεύουν πώς λειτουργούν οι σήραγγες VPN, συμπεριλαμβανομένης της ισχύος κρυπτογράφησης, της ταχύτητας, της αποτελεσματικότητας, της συνολικής ασφάλειας κ.λπ.

Μερικά είναι κατασκευασμένα για ταχύτητα, όπως το WireGuard, ενώ άλλα είναι δοκιμασμένα στο χρόνο, όπως το OpenVPN.

Επιπλέον, μερικοί πάροχοι VPN αναπτύσσουν επίσης τα προσαρμοσμένα πρωτόκολλά τους για μέγιστη ευελιξία.

#3. Επιπλέον ασφάλεια

Τσιπ ασφαλείας εκτός ταχύτητας. Και πρακτικά, οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειαζόμαστε λειτουργίες όπως multi-hop, Tor μέσω VPN, κρυπτογράφηση τράπεζας κ.λπ.

  Top 9 καλύτερα δωρεάν απεριόριστο VPN για Android

Αν και τέτοια χαρακτηριστικά είναι ιδανικά για άτομα σε αυταρχικά καθεστώτα, δημοσιογράφους και ακτιβιστές. Για άλλους, αυτή η περιττή ασφάλεια είναι μια υπερβολή που επιβαρύνει αναπόφευκτα την ταχύτητα του δικτύου.

Συγκεκριμένα, οι πληρεξούσιοι είναι μια αξιοπρεπής αντικατάσταση για ένα VPN, εάν η ατζέντα αφορά απλώς την πλαστογράφηση της τοποθεσίας κάποιου.

#4. Εγγενείς Παράγοντες

Το πρώτο είναι η κανονική σας ταχύτητα στο διαδίκτυο. Τα VPN μπορούν να μειώσουν μόνο από τις τυπικές ταχύτητες που παίρνουμε από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου μας.

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε την προεπιλεγμένη ταχύτητα δικτύου πριν δείξετε το VPN σας.

Επιπλέον, η απόστασή σας από το δρομολογητή WiFi παίζει επίσης ρόλο στην τελική έξοδο – μεγαλύτερη απόσταση σημαίνει μικρότερες ταχύτητες.

Άλλωστε, ο τύπος σύνδεσης, WiFi ή Ethernet, έχει επίσης λόγο, με τη συνδεσιμότητα ethernet να είναι η ταχύτερη από τις δύο.

Τέλος, η ποιότητα του υλικού του υπολογιστή σας (ποιότητα καλωδίου, μόντεμ κ.λπ.) επηρεάζει τη συνολική εμπειρία.

Αυτά είναι λοιπόν μερικά πράγματα από τα οποία εξαρτάται η τελική ταχύτητα σύνδεσής σας.

Δοκιμή ταχύτητας VPN

Θα δείξω τη διαδικασία με μερικά εργαλεία ελέγχου ταχύτητας.

Σημειωτέον, είμαι σε συμμετρική ευρυζωνική σύνδεση 40 Mbps (ίσες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης) με τον δρομολογητή εγκατεστημένο στον επάνω όροφο. Η κατά προσέγγιση απόσταση μου από τον δρομολογητή WiFi που εκπέμπει ίντερνετ 2,5 Ghz είναι 7 μέτρα οριζόντια και 5 μέτρα κάθετα. Και αυτός ο φορητός υπολογιστής στον οποίο δουλεύω είναι η μόνη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο ρούτερ.

Εξάλλου, δεν έχω ενεργές λήψεις κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής. Και δεν υπάρχει καμία ενεργή εφαρμογή, εκτός από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιώ για δοκιμές ταχύτητας και εγγραφή (άρα δύο ανοιχτές καρτέλες) και μια εφαρμογή στιγμιότυπου οθόνης. Επιπλέον, έχω απενεργοποιήσει όλες τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης εκτός από αυτήν του ίδιου του VPN.

Επιπλέον, δεν χρησιμοποιώ καμία εφαρμογή για τον έλεγχο των διαδικασιών παρασκηνίου στον φορητό υπολογιστή μου με Windows 11.

Τέλος, συνιστάται να λαμβάνετε μετρήσεις τουλάχιστον τρεις φορές, πολλές φορές την ημέρα, και τέλος, να λαμβάνετε τις μέσες τιμές για την καλύτερη ακρίβεια.

  Τι σημαίνει για εσάς η συγχώνευση NordVPN και Surfshark;

Ωστόσο, θα το κάνω μια φορά με τα εργαλεία για αυτήν την επίδειξη.

#1. Δοκιμή ταχύτητας Ookla

Το Speedtest είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία ελέγχου ταχύτητας. Παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα μεταφόρτωσης, την ταχύτητα λήψης, τις παραμέτρους ping, τη διεύθυνση IP κ.λπ.

Εκχωρεί επίσης μια μοναδική διεύθυνση URL για την κοινή χρήση των αποτελεσμάτων σας και μπορείτε επίσης να εξαγάγετε τα ευρήματα.

Η διαδικασία της δοκιμής είναι απλή. Απλώς επισκεφτείτε το speedtest.net και κάντε κλικ στο περικυκλωμένο GO.

Οι προεπιλεγμένες μου παράμετροι:

Στη συνέχεια, συνδέθηκα στον διακομιστή της Σιγκαπούρης του VPN, περίπου 6.200 KM από τη θέση μου.

Μπορείτε να ελέγξετε ότι έγινε η μεγαλύτερη ζημιά στην ταχύτητα μεταφόρτωσης (σχεδόν 30%) και στο Ping (11➡️79). Ενώ το VPN θα μπορούσε να έχει βελτιώσει την απόδοση μεταφόρτωσης, ένα υψηλότερο Ping είναι το άμεσο αποτέλεσμα της απόστασης και ορισμένων παραγόντων που δεν σχετίζονται με το VPN.

Λοιπόν, αυτό ήταν το Ookla Speedtest.

#2. Γρήγορα

Το Fast είναι μια προσφορά του Netflix για τη δοκιμή των παραμέτρων δικτύου. Παρέχει μια πολύ πιο καθαρή διεπαφή. Ωστόσο, η έξοδος είναι παρόμοια σε ταχύτητα λήψης, ταχύτητα μεταφόρτωσης και τιμή καθυστέρησης (Ping).

Ομοίως, έκανα το speedtest δύο φορές, με και χωρίς το VPN, συνδέοντας τον ίδιο διακομιστή VPN.

Μπορούμε να ελέγξουμε μια σαφή διαφορά μεταξύ των δύο εργαλείων που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Και αυτό είναι αναμενόμενο καθώς οι διακομιστές που δοκιμάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά διαφέρουν επίσης.

Εδώ, η τιμή λανθάνοντος χρόνου χωρίς φορτίο αναφέρεται σε ένα δίκτυο χωρίς κίνηση σε σύγκριση με το φορτωμένο, όπου εκτελούνται παράλληλα εφαρμογές με μεγάλο όγκο δεδομένων.

#3. Broadband Speedchecker

Το Broadband Speedchecker εργάζεται για να συγκρίνει τις ταχύτητες Διαδικτύου και τους παρόχους υπηρεσιών για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, μπορεί να ελέγξει τις ταχύτητες του δικτύου σας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να ελέγξετε τους ISP, τα σχέδιά τους, τις ταχύτητες, κ.λπ., για να επιλέξετε το σωστό.

  5 καλύτερα VPN για Crypto Trading

Είναι υποκειμενικό!

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, οι ταχύτητες ποικίλλουν πολύ. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποίησα αυτά τα εργαλεία πολλές φορές για να δείξω δύο σταθερά αποτελέσματα.

Εξάλλου, δεν υπάρχουν δύο εργαλεία που να δίνουν τα ίδια αποτελέσματα. Και πολλά εργαλεία τροφοδοτούνται από άλλα. Για παράδειγμα, το Google Speed ​​Test (μαζί με πολλά άλλα) υποστηρίζεται από το Speedtest της Ookla.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ελέγξετε μερικά, όπως WiFi Man, δοκιμή ταχύτητας Cloudflare κ.λπ.

Αλλά αυτές οι δοκιμές ταχύτητας έχουν μικρή σημασία και οι τιμές διαφέρουν με κάθε άλλη εκτέλεση, ακόμη και με το ίδιο εργαλείο. Επομένως, αυτό που έχει σημασία είναι η πραγματική απόδοση.

Και για αυτό, έχουμε παραθέσει μερικά για να σας εξυπηρετήσουμε καλά.

#4. ProtonVPN

Το ProtonVPN με έδρα την Ελβετία είναι ένα από τα καλύτερα σε ολόκληρη τη βιομηχανία VPN. Στην πραγματικότητα, διαθέτουν πολλά προϊόντα με επίκεντρο το απόρρητο, τα οποία περιλαμβάνουν μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία email, ασφαλή μονάδα cloud, ημερολόγιο και VPN.

Προσφέρουν απίστευτες ταχύτητες και έχουν εξαιρετικό ρεκόρ geo-unblocking.

Επιπλέον, το ProtonVPN διαθέτει έναν εγγενή αποκλεισμό διαφημίσεων, Tor μέσω VPN, διακομιστές σε όλο τον κόσμο και μια κομψή διεπαφή χρήστη.

Υπάρχουν περισσότερα που μπορείτε να δείτε στη λεπτομερή ανασκόπηση του ProtonVPN.

#5. Surfshark

Το Surfshark VPN είναι ένα που δοκιμάσαμε εδώ στο grtechpc.org και βρήκαμε ότι αξίζει να το προτείνουμε.

Έχει αξιοσέβαστη παγκόσμια παρουσία, προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως multi-hop και εξαιρετική απόδοση γεωγραφικού ξεμπλοκαρίσματος.

Όπως και η Proton, το Surfshark έχει ένα ‘One’, φέρνοντας το VPN, το Antivirus, την Ειδοποίηση (παραβίασης) και την (ιδιωτική) Αναζήτηση σε ένα πακέτο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο VPN ανεξάρτητα.

Μπορείτε να ελέγξετε την κριτική μας για το Surfshark One για καλύτερη κατανόηση.

#6. ExpressVPN

Μια λίστα VPN δεν είναι σχεδόν πλήρης χωρίς να αναφέρεται το ExpressVPN. Αυτό έχει δεκάδες ειδικούς που το επισημαίνουν ως το ταχύτερο VPN από όλα.

Προσωπικά, θα το βαθμολογήσω ως το καλύτερο VPN για ψυχαγωγία και συγκρίσιμο με το ProtonVPN όσον αφορά την ταχύτητα.

Έχει ένα ωραίο σύνολο χαρακτηριστικών, επιτρέποντας την τέλεια ισορροπία ασφάλειας και απόδοσης. Ερχόμενοι στην καθημερινή εργασία, η διεπαφή χρήστη λάμπει χωρίς τίποτα να παραπονεθεί.

Μπορείτε να ελέγξετε περισσότερα σε αυτήν την κριτική ExpressVPN.

Ωστόσο, δεν περιοριζόμαστε σε αυτά και έχουμε πολλά περισσότερα να προτείνουμε σε αυτήν τη συλλογή των καλύτερων υπηρεσιών VPN.

Λοιπόν, αυτό είναι όλο για αυτό το σεμινάριο δοκιμής VPN.

Μέχρι την επόμενη φορά!