Πώς να διορθώσετε το Netflix “Φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε πρόγραμμα κατάργησης αποκλεισμού ή διακομιστή μεσολάβησης.” 2024 (Μάρτιος)

Εάν είστε απογοητευμένοι από το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix, δεν είστε μόνοι. Εξηγούμε τι είναι, πώς να το διορθώσετε με ένα VPN και ποια VPN λειτουργούν αυτήν τη στιγμή.

Το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix παρουσιάζεται κάθε φορά που το Netflix εντοπίζει ότι ένας χρήστης προσπαθεί να μεταδώσει ένα βίντεο μέσω ενός διακομιστή μεσολάβησης ή ενός VPN. Ένα μήνυμα σφάλματος διακομιστή μεσολάβησης εμφανίζεται στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και συχνά συνοδεύεται από τον κωδικό σφάλματος m7111-5059:

«Ωχ, κάτι πήγε στραβά. Σφάλμα ροής. Φαίνεται ότι χρησιμοποιείτε πρόγραμμα κατάργησης αποκλεισμού ή διακομιστή μεσολάβησης. Απενεργοποιήστε οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες και δοκιμάστε ξανά.”

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ποιο είναι το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix, γιατί υπάρχει, πώς λειτουργεί και πώς να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα VPN και να απολαμβάνετε το Netflix.

Γιατί το Netflix απαγορεύει τα VPN και τους διακομιστή μεσολάβησης;

Όταν το Netflix έγινε παγκόσμιο πριν από δύο χρόνια, δεν είχε όλα τα απαραίτητα δικαιώματα άδειας για τη μετάδοση όλων των ίδιων τηλεοπτικών σειρών και ταινιών σε κάθε χώρα. Ακόμη και πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία, οι χρήστες συνδέθηκαν σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα και άλλους τύπους διακομιστών μεσολάβησης για πρόσβαση σε βιβλιοθήκες Netflix άλλων χωρών. Η βιβλιοθήκη Netflix των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω του μεγαλύτερου και γενικά νεότερου καταλόγου τηλεοπτικών εκπομπών της.

Μια υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ της συσκευής σας και του Netflix. Αντί να επικοινωνούν απευθείας με το Netflix, τα δεδομένα Διαδικτύου δρομολογούνται πρώτα μέσω του διακομιστή μεσολάβησης. Στο Netflix και σε άλλους ιστότοπους και εφαρμογές, φαίνεται ότι ο χρήστης συνδέεται από την τοποθεσία του διακομιστή μεσολάβησης αντί από τη δική του. Εάν ο χρήστης βρίσκεται στον Καναδά και θέλει πρόσβαση στο Netflix των ΗΠΑ, για παράδειγμα, μπορεί να συνδεθεί σε έναν διακομιστή μεσολάβησης στις ΗΠΑ. Με απλούστερους όρους, τα VPN λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά συνήθως κρυπτογραφούν τα δεδομένα κατά τη μεταφορά.

  Τι είναι μια γέφυρα δικτύου και πώς να τη φτιάξετε

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix

Μόλις έχετε ένα κατάλληλο VPN, είναι εύκολο να αποφύγετε το τρομερό σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης.

Δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix:

  1. Εγγραφείτε για ένα VPN που λειτουργεί με το Netflix, προτείνουμε το NordVPN
  2. Εκτελέστε την εφαρμογή VPN σας
  3. Επιλέξτε τη θέση διακομιστή για τη βιβλιοθήκη Netflix στην οποία θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση. Για να παρακολουθήσετε το αμερικανικό Netflix, για παράδειγμα, επιλέξτε έναν διακομιστή που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  4. Πατήστε το κουμπί Σύνδεση και αφήστε του μερικά δευτερόλεπτα για να δημιουργήσετε μια σύνδεση VPN.
  5. Ανοίξτε την εφαρμογή Netflix ή μεταβείτε στο Netflix στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
  6. Εάν το VPN σας λειτουργεί, θα πρέπει τώρα να μπορείτε να κάνετε ροή χωρίς το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης.
  7. Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό διακομιστή ή τοποθεσία, να διαγράψετε τα cookie ή/και να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε το NordVPN με την έκπτωση μας (η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο)

*Η έκπτωση ισχύει μόνο εάν αγοράσετε συνδρομή για 2 χρόνια

Καλύτερα VPN για σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix

Η πιο αξιόπιστη μέθοδος για να επιτραπεί η πρόσβαση στο Netflix από το εξωτερικό εξακολουθεί να είναι ένα VPN. Παρακάτω είναι το καλύτερο VPN για το Netflix για την επίλυση του σφάλματος διακομιστή μεσολάβησης.

Το NordVPN λειτουργεί με καταλόγους Netflix τουλάχιστον έξι χωρών και οποιοσδήποτε διακομιστής στον οποίο συνδέεστε θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix. Τα περισσότερα από αυτά ανακατευθύνονται στο Netflix US, την πιο δημοφιλή βιβλιοθήκη. Το NordVPN επιτρέπει έως και έξι ταυτόχρονες συνδέσεις σε Windows, MacOS, iOS, Android, Linux και Amazon Fire TV.

  • Λειτουργεί με το Netflix σε οποιονδήποτε διακομιστή
  • Γρήγορες ταχύτητες
  • 6 ταυτόχρονες συνδέσεις
  • Ισχυρή ασφάλεια
  • Πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής

BEST FOR NETFLIX – Το NordVPN είναι η κορυφαία σύστασή μας. Είναι εξαιρετικά γρήγορο και λειτουργεί με το Netflix ανεξάρτητα από τον διακομιστή στον οποίο είστε συνδεδεμένοι, κάτι που κάνει παιχνιδάκι για να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

  Τι σημαίνει "NVM" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Πώς λειτουργεί το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης Netflix;

Το Netflix δεν αποκαλύπτει δημόσια πώς λειτουργεί η απαγόρευση VPN και το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης, αλλά μέσω των εκτεταμένων δοκιμών μας, μπορούμε να υποθέσουμε μερικά πράγματα.

Καταχώρηση IP στη μαύρη λίστα

Μια διεύθυνση IP είναι μια μοναδική συμβολοσειρά αριθμών και δεκαδικών που εκχωρούνται σε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Οι δημόσιες διευθύνσεις IP είναι ορατές στον Ιστό και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες χώρες. Κάθε φορά που συνδέεστε σε VPN ή υπηρεσία μεσολάβησης, η δημόσια διεύθυνση IP της συσκευής σας καλύπτεται από αυτή του διακομιστή μεσολάβησης.

Το Netflix εμφανίζει τις περισσότερες διευθύνσεις IP διακομιστή μεσολάβησης και VPN. Αντί να εξαλείφει μεμονωμένους διακομιστές, πιστεύουμε ότι το Netflix απλώς αποκλείει ολόκληρες σειρές διευθύνσεων IP που δεν είναι οικιστικές. Το Netflix γνωρίζει ότι οι περισσότεροι διακομιστές μεσολάβησης φιλοξενούνται σε κέντρα δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιούν διαφορετικά εύρη διευθύνσεων IP από τα οικιακά δίκτυα.

Φιλτράρισμα DNS

Το Netflix μπορεί επίσης να εντοπίσει πότε χρησιμοποιούνται ορισμένα VPN και διακομιστής μεσολάβησης μέσω DNS. Συντομογραφία του Domain Name System, το DNS λειτουργεί σαν τηλεφωνικός κατάλογος για το Διαδίκτυο που συσχετίζει διευθύνσεις IP με ονόματα τομέα.

Κάθε φορά που πηγαίνετε στον ιστότοπο του Netflix, για παράδειγμα, το πρόγραμμα περιήγησής σας στέλνει ένα αίτημα DNS σε έναν διακομιστή DNS. Ο διακομιστής DNS αναζητά τη διεύθυνση IP του Netflix και την επιστρέφει στη συσκευή σας, η οποία στη συνέχεια ανακτά το βίντεο από τον διακομιστή Netflix. Το Netflix μπορεί να προσδιορίσει ποιος διακομιστής DNS χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν τη συναλλαγή.

Από προεπιλογή, ο διακομιστής DNS πιθανότατα ανήκει στον τοπικό πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου και αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή. Πολλοί διακομιστής μεσολάβησης και VPN δρομολογούν μόνο την κυκλοφορία ιστού και όχι την κυκλοφορία DNS. Εάν το Netflix εντοπίσει μια αναντιστοιχία μεταξύ της τοποθεσίας του διακομιστή DNS και της τοποθεσίας της διεύθυνσης IP σας, γνωρίζει ότι χρησιμοποιείται μια υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης και εμφανίζει το σφάλμα.

Οι περισσότεροι καλοί πάροχοι VPN δρομολογούν την κυκλοφορία DNS μαζί με οτιδήποτε άλλο μέσω των διακομιστών τους, αλλά οι εφαρμογές Netflix για iOS και Android επιδεινώνουν το πρόβλημα παρακάμπτοντας αυτές τις ρυθμίσεις DNS. Ωστόσο, η έκδοση ιστότοπου στην οποία έχετε πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού δεν το κάνει αυτό, επομένως η πρόσβαση στο Netflix σε ένα πρόγραμμα περιήγησης είναι συνήθως ευκολότερη από ό,τι στις εφαρμογές για κινητά.

  Τι είναι το Xbox Cloud Gaming (Project xCloud);

Γιατί το Netflix απαγορεύει τα VPN

Το Netflix κατέστειλε σκληρά τους VPN και τους έξυπνους παρόχους μεσολάβησης DNS μετά την παγκόσμια κυκλοφορία του. Παρά τις προσπάθειές της, λίγοι πάροχοι VPN επέμειναν και εξακολουθούν να παρέχουν πρόσβαση στο Netflix σήμερα.

Η απαγόρευση των VPN δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται ευρέως ως μέσο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και επιτρέπουν σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε υπηρεσίες από το σπίτι.

Παρά την απαγόρευση, τα VPN και οι έξυπνοι διακομιστής μεσολάβησης DNS παραμένουν το πιο εύκολο και δημοφιλές μέσο πρόσβασης στο Netflix στο εξωτερικό. Θα εξηγήσουμε πώς το καθένα μπορεί να επιλύσει το σφάλμα διακομιστή μεσολάβησης.

Πώς λειτουργούν τα VPN με το Netflix

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα VPN κρυπτογραφεί την κίνηση στο Διαδίκτυο μιας συσκευής και τη δρομολογεί μέσω ενός διακομιστή μεσάζοντα σε μια τοποθεσία της επιλογής του χρήστη. Με τη σύνδεση σε ένα VPN στις ΗΠΑ, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο σαν να βρίσκεστε φυσικά στις ΗΠΑ.

Για τον μέσο χρήστη του Netflix, ένα VPN έχει τη μορφή επιτραπέζιου υπολογιστή ή εφαρμογής για κινητά και συνήθως απαιτεί μια μικρή μηνιαία χρέωση.

Τα περισσότερα VPN που έχουν αξιόπιστη πρόσβαση στο Netflix δεν κοινοποιούν τον τρόπο με τον οποίο το κάνουν. Και πάλι, όμως, μπορούμε να υποθέσουμε πώς τα καταφέρνουν.

Επειδή το Netflix βάζει σε μαύρη λίστα τις περισσότερες διευθύνσεις IP των κέντρων δεδομένων, οι πάροχοι VPN δημιουργούν μια χούφτα διακομιστών που χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP κατοικίας. Αυτές οι διευθύνσεις IP είναι εκτός του ραντάρ του Netflix και ο αποκλεισμός τους θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι χρήστες χωρίς μεσολάβηση να μην έχουν πρόσβαση σε βίντεο. Εάν ούτως ή άλλως το Netflix αποκλείσει μια οικιακή διεύθυνση IP, ο πάροχος VPN απλώς την ανταλλάσσει με τον επόμενο στη σειρά.

Μερικά VPN κατάφεραν επίσης να αναγκάσουν την εφαρμογή Netflix να χρησιμοποιήσει τους διακομιστές DNS του παρόχου VPN αντί για τους τοπικούς. Όλα αυτά διασφαλίζουν ότι το Netflix δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν ο χρήστης έχει πρόσβαση σε βίντεο μέσω VPN.