Πώς να διορθώσετε το Firestick δεν θα συνδεθεί στο Wi-Fi

Τα τηλεοπτικά στικάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε περιεχόμενο χωρίς να βασίζεστε σε φορητή ή επιτραπέζια συσκευή. Μια συσκευή όπως το Firestick έρχεται με το δικό της τηλεχειριστήριο που την καθιστά την τέλεια συσκευή για τηλεόραση. Τα τηλεοπτικά μπαστούνια μεταδίδουν διαδικτυακό περιεχόμενο. Μπορούν να ρυθμιστούν να λειτουργούν με έναν τοπικό διακομιστή πολυμέσων, αλλά για να γίνει ροή από αυτόν, πρέπει να είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο στο οποίο βρίσκεται ο διακομιστής.

Το Firestick δεν θα συνδεθεί στο Wi-Fi

Επιδιόρθωση Το Firestick δεν θα συνδεθεί σε Wi-Fi

Εάν το Firestick σας δεν μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο WiFi, δεν θα μπορείτε να κάνετε ροή τίποτα, καθώς η συσκευή δεν διαθέτει ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης. Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι άχρηστο.

  Εναλλακτικές λύσεις για τις δυνατότητες που καταργούνται στα Windows 10

Πριν προσπαθήσετε να επιλύσετε προβλήματα με το Firestick.

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα σε αυτό είναι σταθερά.
Ελέγξτε εάν άλλες συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο WiFi. Εάν καμία συσκευή δεν μπορεί να συνδεθεί σε αυτήν, το πρόβλημα είναι πιθανόν με τη σύνδεσή σας ή τον δρομολογητή σας.
Ελέγξτε εάν έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Συνδεθείτε στο δίκτυο WiFi από διαφορετική συσκευή, π.χ. τηλέφωνο, και ελέγξτε εάν μπορείτε να περιηγηθείτε. Εάν όχι, το Firestick μπορεί απλώς να εγκαταλείπει τη σύνδεση επειδή δεν λειτουργεί. Επικοινωνήστε με τον ISP σας για να επιλύσετε το πρόβλημα σύνδεσης.

Εάν άλλες συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο WiFi, αλλά το Firestick δεν μπορεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Ενεργοποιήστε το Firestick

Η επανεκκίνηση του Firestick μπορεί να επιλύσει πολλά προβλήματα με αυτό, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων συνδεσιμότητας.

Αποσυνδέστε την πηγή ρεύματος για το Firestick.
Απενεργοποιήστε το ρούτερ σας.
Περιμένετε 10-15 δευτερόλεπτα.
Ενεργοποιήστε το ρούτερ και περιμένετε να σταθεροποιηθούν τα φώτα πάνω του (σταματήστε να αναβοσβήνουν).
Συνδέστε την πηγή ρεύματος για το Firestick και ενεργοποιήστε το.

  Ο τρόπος επιδιόρθωσης του Windows Defender απενεργοποιείται από την Πολιτική ομάδας

2. Μη αυτόματη σύνδεση στο δίκτυο

Το Firestick ενδέχεται να μην συνδέεται στο δίκτυο. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν το σήμα από το δίκτυο είναι αδύναμο. επιλέξτε χειροκίνητα το δίκτυο και συνδεθείτε σε αυτό.

Συνδέστε το Firestick στην τηλεόρασή σας και ενεργοποιήστε το.
Χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
Μεταβείτε στο Δίκτυο.
Επιλέξτε το δίκτυο και περιμένετε να συνδεθεί.

3. Ελέγξτε το σήμα WiFi

Εάν ο ασύρματος δρομολογητής σας βρίσκεται πολύ μακριά από το Firestick, ενδέχεται να μην συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο. Προσπαθήστε να μετακινήσετε το δρομολογητή πιο κοντά. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να παρεμβαίνει στο σήμα. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε το δρομολογητή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναμεταδότη WiFi ή μια επέκταση.

Να θυμάστε ότι το Firestick δεν θα έχει την ίδια εμβέλεια με άλλες συσκευές, π.χ., ένα τηλέφωνο μπορεί να μπορεί να συνδεθεί με ένα αδύναμο σήμα από το δρομολογητή, αλλά το Firestick μπορεί να το απορρίψει.

  ASTC 3.0 Επεξήγηση: Η εκπομπή της τηλεόρασης έρχεται στο τηλέφωνό σας

4. Αλλάξτε τη θύρα HDMI

Το Firestick συνδέεται σε μια θύρα HDMI στο πίσω μέρος μιας τηλεόρασης. Πολλά σετ έχουν περισσότερες από μία θύρες HDMI. Εάν η τηλεόρασή σας έχει άλλη διαθέσιμη θύρα HDMI, αποσυνδέστε το Firestick και συνδέστε το σε διαφορετική θύρα HDMI. Προβλήματα με τη θύρα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σύνδεσης.

5. Χρησιμοποιήστε Ethernet

Το Firestick πρέπει να συνδεθεί σε δίκτυο, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ασύρματο δίκτυο. Ένα ασύρματο δίκτυο είναι πιο εύκολο στη σύνδεση, αλλά μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο Ethernet. Θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα για να δημιουργήσετε τη σύνδεση, αλλά θα είναι πιο αξιόπιστος από μια ασύρματη σύνδεση.

συμπέρασμα

Πολλοί χρήστες παραπονιούνται ότι το Firestick τους δεν μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο WiFi. Αυτό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα με το στικ τηλεόρασης που οδήγησε πολλούς χρήστες να το εγκαταλείψουν υπέρ άλλων συσκευών. Βεβαιωθείτε ότι το Firestick (και η τηλεόρασή σας) δεν είναι πολύ μακριά από το δρομολογητή και ότι θα μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα σε ένα δίκτυο.