Πώς να διορθώσετε το DS4Windows που δεν λειτουργεί στα Windows 11 [6 Methods]

Το DS4Windows σας δεν λειτουργεί στα Windows 11; Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί όλες τις απαιτήσεις συστήματος και ότι τα προγράμματα οδήγησης Bluetooth είναι ενημερωμένα.

Το DS4Windows είναι ένας εικονικός εξομοιωτής που σας επιτρέπει να συνδέσετε χειριστήρια Xbox 360 και PlayStation στον υπολογιστή σας με μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή και μια απλή διεπαφή χρήστη.

Η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών σε υπολογιστή με χειριστήρια Xbox είναι τεράστια διασκέδαση. Αλλά όταν δεν μπορείτε να συνδέσετε το χειριστήριο DualShock4 ή PS5 με τα Windows, αποδεικνύεται ότι είναι πραγματικό κακό. Ενδέχεται να δείτε το δυσάρεστο μήνυμα σφάλματος No Controllers Connected (Max 4) ή DS4 που δεν ανιχνεύει ελεγκτή στην οθόνη σας.

Πολλοί παίκτες έχουν παραπονεθεί για προβλήματα σύνδεσης DS4Windows ή έχουν λάβει σφάλματα συμβατότητας. Είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά μπορεί να λυθεί.

Λοιπόν, πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα; Λείπει κάτι ή υπάρχουν προβλήματα υλικού; Εδώ, σας προετοιμάζουμε μια γρήγορη περιήγηση για να διορθώσετε το DS4Windows που δεν λειτουργεί στα Windows 11. Ας περάσουμε κατευθείαν σε αυτό.

Μέθοδος #1: Ελέγξτε τις απαιτήσεις συστήματος

Χάρη στην πλατφόρμα που βασίζεται στο X86-64, τα Windows 11 υποστηρίζουν DS4Windows. Ωστόσο, για να διασφαλίσετε ότι το πρόγραμμα λειτουργεί αποτελεσματικά, θα πρέπει να ελέγξετε τις βασικές του απαιτήσεις πριν το εγκαταστήσετε. Ο υπολογιστής σας χρειάζεται τις ακόλουθες απαιτήσεις για να τρέξει σωστά το DS4Windows:

  • Microsoft .NET 5.0 Runtime ή νεότερη έκδοση.
  • Visual C++ 2015-2019 με δυνατότητα αναδιανομής.
  • Πρόγραμμα οδήγησης Virtual Gamepad Emulation Framework (ViGEmBusv.1.17.333.0 ) ή νεότερη έκδοση.
  • Συμβατά χειριστήρια (χειριστήρια Xbox με υποστήριξη DualShock 4, Ps5).
  • Καλώδιο Micro USB ή συμβατή σύνδεση Bluetooth (ενσωματωμένα Windows ή προσαρμογέας).
  • Απενεργοποίηση της επιλογής PlayStation Configuration Support στο Steam.

Μέθοδος #2: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης Bluetooth

Τα παλιά σας προγράμματα οδήγησης Bluetooth είναι ένας από τους λόγους που το DS4WINDOWS σας δεν λειτουργεί. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα βεβαιωθείτε ότι ο προσαρμογέας Bluetooth είναι ενεργοποιημένος. Για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης Bluetooth, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα προγράμματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης ή να πατήσετε τα πλήκτρα πρόσβασης Window + R για να εκκινήσετε την εφαρμογή Εκτέλεση και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  Διορθώστε προβλήματα σκληρού δίσκου στα Windows 10

Βήμα 1: Πληκτρολογήστε devmgmt.msc στο πλαίσιο Εκτέλεση για να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση Συσκευών.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, αναζητήστε την κατηγορία Bluetooth.

Βήμα 3: Επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης από το μενού περιβάλλοντος όταν κάνετε δεξί κλικ στη συσκευή Bluetooth που θέλετε να ενημερώσετε.

Βήμα 4: Τώρα, επιλέξτε αυτόματη αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης. Ωστόσο, εάν έχετε ήδη τα προγράμματα οδήγησης στα Windows σας, επιλέξτε Αναζήτηση στον υπολογιστή μου για προγράμματα οδήγησης.

Βήμα 5: Μετά την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης, εκτελέστε την εφαρμογή DS4Windows για να δείτε αν έχει επιδιορθωθεί.

Μέθοδος #3: Ενημερώστε τα DS4Windows σας

Για να ενημερώσετε το DS4Windows, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή DS4Updater που περιλαμβάνεται στον κατάλογο DS4Windows.

Βήμα 1: Για να βρείτε την εφαρμογή DS4Updater, πρώτα περιηγηθείτε στη θέση όπου αποσυμπιέσατε και εγκαταστήσατε το DS4Windows.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο DS4Updater για να το εκκινήσετε.

Βήμα 3: Μόλις ανοίξει, θα ξεκινήσει η ενημέρωση.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενημέρωσης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν τα DS4Windows λειτουργούν σωστά. Εάν όχι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Μέθοδος #4: Επανεγκαταστήστε το DS4WINDOWS

Εάν δεν μπορέσατε να ενημερώσετε το DS4Windows σας ή δεν κάνατε επιτυχία με αυτήν τη μέθοδο για οποιονδήποτε λόγο, συνιστούμε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή DS4Windows. Για να επανεγκαταστήσετε πρώτα τα Windows DS4, πρέπει να τα αφαιρέσετε.

Απεγκατάσταση DS4Windows

Αν και η διαγραφή του DS4Windows δεν είναι πρόκληση, δεν είναι τόσο απλή όσο η κατάργηση άλλων εφαρμογών.

Βήμα 1: Για να ξεκινήσετε, πρώτα, πρέπει να απεγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης. Ανοίξτε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και πατήστε Enter για πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προγράμματα και δυνατότητες.

Βήμα 3: Στο παράθυρο Προγράμματα και δυνατότητες, αναζητήστε το πρόγραμμα οδήγησης διαύλου εξομοίωσης εικονικού παιχνιδιού Nefarius.

Βήμα 4: Μετά από αυτό, κάντε διπλό κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ναι για να ξεκινήσετε τη διαδικασία απεγκατάστασης.

Βήμα 5: Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε όλα τα αρχεία DS4Windows από τον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον κατάλογο στον οποίο αποσυμπιέστηκε και εγκαταστάθηκε το αρχείο.

  Διορθώστε το σφάλμα Star Citizen Installer στα Windows 10

Βήμα 6: Αφού επιλέξετε το φάκελο DS4Windows, μπορείτε είτε να τον διαγράψετε επιλέγοντας το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων αφού κάνετε δεξί κλικ πάνω του είτε πατώντας το πλήκτρο διαγραφής στο πληκτρολόγιό σας.

Βήμα 7: Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε %Appdata% στην Εξερεύνηση αρχείων και πατήστε Enter.

Βήμα 8: Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε στον κατάλογο Περιαγωγής. Για να ολοκληρώσετε την απεγκατάσταση του DS4Windows, εντοπίστε και διαγράψτε το φάκελο DS4Windows.

Επανεγκατάσταση του DS4Windows

Βήμα 1: Πρώτον, κατεβάστε το DS4Windows αρχείο από το Github.

Βήμα 2: Μετά από αυτό, εξαγάγετε το ληφθέν αρχείο Zip.

Βήμα 3: Ανοίξτε το εξαγόμενο αρχείο και κάντε διπλό κλικ στο DS4Windows.exe.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου και σας ζητά να επιλέξετε πού θα αποθηκεύονται τα προφίλ και οι ρυθμίσεις. Επομένως, επιλέξτε το Appdata.

Σημείωση: Ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος χρόνου εκτέλεσης .NET. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, το .NET 5.0 Runtime αποτελεί προϋπόθεση για αυτό το πρόγραμμα. Επομένως, εάν δείτε το σφάλμα, κάντε λήψη του .NET 5.0 Runtime.

Βήμα 5: Σε αυτό το στάδιο, ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στα βήματα Welcome to DS4Windows για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Βήμα 6: Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε την καρτέλα Ρυθμίσεις και να επιλέξετε το κουμπί Απόκρυψη ελεγκτή DS4 για ζητήματα σύνδεσης διπλής εισόδου.

Ήρθε η ώρα να δούμε αν το DS4Windows λειτουργεί σωστά. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εφαρμογή, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

Μέθοδος #5: Ενεργοποιήστε ξανά τον ελεγκτή στη διαχείριση συσκευών

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον εντοπισμό του ελεγκτή, σας προτείνουμε να προχωρήσετε στην επόμενη λύση, δηλαδή να ενεργοποιήσετε ξανά τον ελεγκτή DS4. Για να ξεκινήσετε, κάντε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Για να εκκινήσετε τη γραμμή εντολών Εκτέλεση, κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Εκτέλεση ή πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα.

Βήμα 2: Τώρα, πληκτρολογήστε devmgmt.msc στο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Βήμα 3: Κάντε διπλό κλικ στο Human Interface Devices για να δείτε τα προγράμματα οδήγησης.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον ελεγκτή παιχνιδιού συμβατό με HID και επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής.

  Πώς να μορφοποιήσετε έναν σκληρό δίσκο ή έναν SSD στα Windows 11

Βήμα 5: Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, κάντε ξανά δεξί κλικ στον ελεγκτή παιχνιδιών που είναι συμβατός με HID, αλλά επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής αυτή τη φορά.

Βήμα 6: Τώρα, μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας για να δείτε εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε DS4Windows, χωρίς σφάλματα λειτουργίας.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί, προχωρήστε στην επόμενη λύση.

Μέθοδος #6: Επαναφορά των Windows στην προηγούμενη κατάσταση με το RSTRUI.exe

Αν και δεν προτείνεται αυτή η λύση, θεωρείται έσχατη λύση. Θα πρέπει να γνωρίζετε την απώλεια προσωπικών δεδομένων ή ορισμένων εγκατεστημένων προγραμμάτων μετά την Επαναφορά. Τέλος πάντων, για να επαναφέρετε τα Windows με το αρχείο Rstrui.exe, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Ανοίξτε το πλαίσιο Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows+R στο πληκτρολόγιό σας ή κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Εκτέλεση.

Βήμα 2: Τώρα, πληκτρολογήστε RSTRUI και κάντε κλικ στο OK για να ξεκινήσετε την Επαναφορά Συστήματος.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Βήμα 4: Έχετε δύο επιλογές σε αυτό το στάδιο. Μπορείτε είτε να επιλέξετε μια ημερομηνία πριν από την εγκατάσταση του DS4Windows είτε μια ημερομηνία κατά την οποία λειτουργούσε.

Σημείωση: Όταν επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή του, θα επηρεάσει και άλλες εφαρμογές. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Σάρωση για επηρεαζόμενα προγράμματα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αλλαγές.

Βήμα 5: Αφού επιλέξετε την επιθυμητή ώρα και ημερομηνία, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Βήμα 6: Επιλέξτε Τέλος για να ξεκινήσετε την επαναφορά του υπολογιστή σας στην καθορισμένη ώρα και ημερομηνία.

Βήμα 7: Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει για να εφαρμόσει τις αλλαγές. Στη συνέχεια, εάν το DS4Windows είναι διαθέσιμο στον υπολογιστή σας, ελέγξτε αν λειτουργεί. Ωστόσο, εάν επιλέξατε μια ημερομηνία που δεν είχατε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, μπορείτε να την εγκαταστήσετε τώρα.

Βήμα 8: Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

Τελικές Λέξεις

Το DS4Windows είναι μια εφαρμογή εξομοιωτή που συνδέει ελεγκτές Xbox 360 και PlayStation με τα Windows 11. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που αντιμετωπίζετε ένα ενοχλητικό μήνυμα σφάλματος που δεν λειτουργεί το DS4Windows στα Windows 11.

Όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την επίλυση του προβλήματος που δεν λειτουργεί τα DS4Windows.

Ωστόσο, οι τρεις πρώτες μέθοδοι—έλεγχος των απαιτήσεων συστήματος, ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης Bluetooth και ενημέρωση της εφαρμογής DS4Windows— έχει αποδειχθεί ότι επιλύουν το πρόβλημα για τους περισσότερους χρήστες.