Πώς να διορθώσετε το “Discord Installation has Failed” σε 5 λεπτά

Το λειτουργικό σύστημα Windows είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα μεταξύ των παικτών και των σκληροπυρηνικών λάτρεις των Windows. Ωστόσο, όπως και κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα που είναι διαθέσιμο σήμερα, συνοδεύεται από ορισμένα ενοχλητικά σφάλματα και προβλήματα που προβληματίζουν τους χρήστες.

Μεταξύ αυτών των ζητημάτων, ένας σημαντικός υποψήφιος είναι το περιβόητο μήνυμα σφάλματος «Discord Installation Has Failed».

Αυτό το ενοχλητικό μήνυμα σφάλματος μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Discord σε έναν υπολογιστή που εκτελείται σε Windows. Εάν αντιμετωπίσετε ποτέ αυτό το ζήτημα, είναι φυσικό να μπερδεύεστε και να ανησυχείτε για το τι να κάνετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σκοπεύουμε να παραθέσουμε μεθόδους για να διορθώσετε το “Discord Installation has Failed” μέσα σε λίγα λεπτά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Γιατί το Discord είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές Talk-Over Voice για παίκτες;

Όσον αφορά την επικοινωνία μεταξύ των παικτών, το Discord κατατάσσεται στις καλύτερες επιλογές εκεί έξω. Ακριβώς όπως το TeamSpeak, το Slack, το Skype κ.λπ., το Discord είναι μια εφαρμογή συνομιλίας. Αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά.

Σε αντίθεση με τις εφαρμογές που μόλις αναφέραμε, οι κύριοι χρήστες-στόχοι του Discord είναι αυτοί που παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο όταν παρέχει στους παίκτες την καλύτερη εμπειρία συνομιλίας στην κατηγορία τους ενώ παίζουν παιχνίδια.

Το Discord επιτρέπει στους παίκτες να βρίσκουν άλλους παίκτες, να συντονίζουν το παιχνίδι και να μιλάνε μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των περιόδων παιχνιδιού. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να επικοινωνούν μέσω φωνητικής συνομιλίας, βιντεοκλήσεων και μηνυμάτων κειμένου.

Αυτό που κάνει το Discord να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη ποικιλία επιλογών συνομιλίας. Το διαισθητικό UI του κάνει τα πάντα τόσο χωρίς προβλήματα. Εκτός από την επικοινωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Discord για να ξεκινήσετε τη ροή του παιχνιδιού σας.

Η «Λειτουργία Streamer» της εφαρμογής διασφαλίζει ότι οι προσωπικές σας πληροφορίες και οι πληροφορίες εντός του παιχνιδιού παραμένουν κρυφές κατά τη ροή, ώστε να μπορείτε να παίξετε με ασφάλεια. Επίσης, εάν είστε παθιασμένοι με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, το Discord σάς επιτρέπει να γίνετε μέλος ενός fandom, ενός δημόσιου διακομιστή αφιερωμένου σε αυτό το παιχνίδι.

Ένα άλλο καταπληκτικό προνόμιο που αποκομίζουν οι παίκτες από τη χρήση του Discord ως της εφαρμογής φωνής που χρησιμοποιείται για ομιλία είναι ότι δεν είναι διαθέσιμη σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα ή παιχνίδι. Είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε το Discord στον φορητό υπολογιστή, τον υπολογιστή, το smartphone σας ή ακόμα και μια εφαρμογή Ιστού.

Μην ανησυχείτε αν χρησιμοποιείτε το Discord στον υπολογιστή σας και τον φίλο σας στην κονσόλα του. Μπορείτε ακόμα να βρείτε ο ένας τον άλλον και να επικοινωνήσετε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να παίξετε διαφορετικά παιχνίδια, και πάλι δεν θα έχει σημασία. Και το καλύτερο μέρος; Όλα είναι δωρεάν.

  Πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαγραφεί ένας λογαριασμός Discord;

Τώρα που καταλαβαίνουμε γιατί το Discord είναι η καλύτερη εφαρμογή συζήτησης για παιχνίδια, ας διερευνήσουμε τις κρίσιμες αιτίες του σφάλματος «Η εγκατάσταση του Discord απέτυχε».

Ορισμένες κρίσιμες αιτίες για το σφάλμα «Αποτυχία εγκατάστασης του Discord».

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για την αποτυχία της εγκατάστασης του Discord. Παρακάτω είναι μερικά από αυτά:

#1. Έλλειψη Άδειας

Η προσπάθειά σας να εγκαταστήσετε το Discord στον υπολογιστή σας με Windows ενδέχεται να αποτύχει, εάν δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια πρόσβασης και εγγραφής στη θέση ανάπτυξης.

  • Πρόβλημα συστήματος Windows: Ενδέχεται να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με το περιβόητο μήνυμα λάθους “Discord Installation Has Failed” ως συνέπεια προβλημάτων με το σύστημά σας Windows. Ζητήματα συστήματος, όπως παλιά προγράμματα οδήγησης, λογισμικό σε διένεξη κ.λπ., μπορούν επίσης να προκαλέσουν την αποτυχία της εγκατάστασης του Discord.

#2. Κατεστραμμένα/Άφθονα Τοπικά Δεδομένα

Η καταστροφή ή η αφθονία δεδομένων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αποτυχία εγκατάστασης του Discord. Τέτοια δεδομένα μπορεί να εμποδίσουν την εγκατάσταση της εφαρμογής Discord στον υπολογιστή σας.

  • Παρεμβολή προστασίας από ιούς και τείχος προστασίας: Μερικές φορές, το τείχος προστασίας ή το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να εντοπίσει το Discord ως επιβλαβή εφαρμογή χωρίς να έχει νόημα. Τέτοια περιστατικά είναι γνωστά ως ψευδώς θετικά και μπορούν να αποτρέψουν την εγκατάσταση του Discord στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας.
  • Πρόβλημα χώρου στο δίσκο: Εάν δεν έχετε επαρκή χώρο στο δίσκο, η διαδικασία εγκατάστασης του Discord μπορεί να αποτύχει.

#3. Λανθασμένη απεγκατάσταση

Σε περίπτωση που η απεγκατάσταση του Discord δεν έγινε σωστά, αφήνει πίσω εναπομείναντα αρχεία διαμόρφωσης και μητρώου. Αυτά τα αρχεία παραμένουν στα Windows σας και μπορεί να προκαλέσουν αποτυχία κατά την προσπάθεια απεγκατάστασης μιας νέας εφαρμογής Discord.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Αποτυχία εγκατάστασης του Discord»;

Τώρα που γνωρίζετε μερικά πράγματα σχετικά με την εφαρμογή Discord και ποιες είναι οι αιτίες της αποτυχίας εγκατάστασής της, ας δούμε μερικούς αποδεδειγμένους τρόπους για να διορθώσετε το σφάλμα «Η εγκατάσταση του Discord απέτυχε»:

Εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης σε λειτουργία διαχειριστή

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εγκατάσταση του Discord στον φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας με Windows, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την εύκολη μέθοδο: εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης ως διαχειριστής.

Η εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης σε λειτουργία διαχειριστή μπορεί να το βοηθήσει να αποφύγει τυχόν περιορισμούς και να εγκαταστήσει όλα τα ζωτικά αρχεία για την εκτέλεση του Discord. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε:

Βήμα 1: Αρχικά, επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του Discord και πραγματοποιήστε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης προγράμματος εγκατάστασης.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και εντοπίστε πού βρίσκεται το αρχείο εγκατάστασης Discord (DiscordSetup.exe).

Βήμα 3: Αφού βρείτε το αρχείο DiscordSetup.exe, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και στη συνέχεια κάντε αριστερό κλικ στην επιλογή «Εκτέλεση ως διαχειριστής».

Βήμα 4: Εάν δείτε το αναδυόμενο παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC) που σας ρωτά εάν θέλετε το Discord να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας ή όχι, κάντε κλικ στο «Ναι». Η παροχή αυτού του πράσινου σήματος δίνει τη δυνατότητα στο πρόγραμμα εγκατάστασης Discord να εκτελείται με υψηλότερα δικαιώματα, τα οποία μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία εγκατάστασης στη συσκευή σας.

  Πώς να ελέγξετε αν κάποιος σας έκανε σίγαση στο Discord

Βήμα 5: Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το Discord χωρίς καμία αποτυχία.

Επιλέγοντας την πλήρη κατάργηση των αρχείων Discord

Εάν είχατε το Discord στον υπολογιστή σας στο παρελθόν και το είχατε απεγκαταστήσει, το πιθανότερο είναι ότι ενδέχεται να έχουν απομείνει κάποια υπόλοιπα αρχεία στα Windows σας που έρχονται σε σύγκρουση με το νέο πρόγραμμα εγκατάστασης.

Η πλήρης αφαίρεση των αρχείων Discord που έχουν απομείνει από τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια η επανεκκίνηση του προγράμματος εγκατάστασης μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία βήμα προς βήμα για να απαλλαγείτε από τα αρχεία Discord:

Βήμα 1: Αρχικά, πατήστε τα πλήκτρα «Windows + R» ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιό σας. Θα ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα Run. Πληκτρολογήστε ‘%appdata%’ και κάντε κλικ στο κουμπί ‘OK’. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει η Εξερεύνηση αρχείων.

Βήμα 2: Βρείτε το φάκελο “discord” και επιλέξτε τον.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον φάκελο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή».

Βήμα 4: Αφού διαγραφεί επιτυχώς, πατήστε ξανά τα πλήκτρα «Windows + R» στο πληκτρολόγιό σας για να εκκινήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Run. Πληκτρολογήστε ‘%LocalAppData%’ και κάντε κλικ στο κουμπί ‘OK’.

Βήμα 5: Βρείτε το φάκελο «Discord», επιλέξτε τον και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ πάνω του. Κάντε κλικ στην επιλογή “Διαγραφή”.

Βήμα 6: Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να διαγράψετε αυτόν τον φάκελο, ξεκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα Run πατώντας «Windows + R», πληκτρολογήστε «%temp%,» και κάντε κλικ στο «OK». Διαγράψτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους που φέρουν το όνομα «Discord». Μόλις τελειώσετε, δοκιμάστε ξανά το πέμπτο βήμα.

Βήμα 7: Αφού διαγράψετε όλα τα αρχεία και τους φακέλους, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε εκ νέου το Discord.

Απεγκατάσταση της εφαρμογής Previous Discord

Πριν εγκαταστήσετε μια νέα εφαρμογή, είναι καλύτερο να απεγκαταστήσετε την προηγούμενη έκδοση της ίδιας εφαρμογής, εάν είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας. Ενώ ορισμένες εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να εγκαταστήσουν πολλές εκδόσεις του, άλλες δεν το κάνουν.

Εάν μια εφαρμογή δεν υποστηρίζει πολλές εκδόσεις, θα λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος κατά την εγκατάσταση. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε απεγκαταστήσει την προηγούμενη εφαρμογή Discord πριν εγκαταστήσετε μια νέα κάνοντας τα εξής:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο «Windows», αναζητήστε «Πίνακας Ελέγχου» και κάντε κλικ στο «Άνοιγμα».

Βήμα 2: Τώρα, κάντε κλικ στο «Εφαρμογές» και, στη συνέχεια, βρείτε το «Discord».

Βήμα 3: Κάντε κλικ σε αυτό, ακολουθούμενο από ένα κλικ στο «Κατάργηση εγκατάστασης». Κάντε κλικ στο ‘Κατάργηση εγκατάστασης’ άλλη μια φορά για να επιβεβαιώσετε την απεγκατάσταση.

Βήμα 4: Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το Discord.

Εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης σε λειτουργία συμβατότητας

Μερικές φορές τα παλαιότερα συστήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκτέλεση σύγχρονων εφαρμογών. Αν αυτό συμβαίνει στην περίπτωσή σας, η εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης Discord σε λειτουργία συμβατότητας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες συγκρούσεων κατά την εγκατάσταση που μπορεί να εμποδίσουν το πρόγραμμα εγκατάστασης να λειτουργήσει σωστά.

  Τρόπος εγγραφής ήχου Discord

Δείτε πώς το κάνετε αυτό:

Βήμα 1: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος εγκατάστασης Discord από τον επίσημο ιστότοπο.

Βήμα 2: Ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων και βρείτε το αρχείο εγκατάστασης Discord (συνήθως ονομάζεται DiscordSetup.exe).

Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο DiscordSetup.exe και επιλέξτε «Ιδιότητες» από το μενού. Θα εμφανίσει ένα αναδυόμενο παράθυρο.

Βήμα 4: Από αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε την καρτέλα «Συμβατότητα».

Βήμα 5: Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή «Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας» και κάντε κλικ στο «Windows 7» ή στο «Windows 8» από το αναπτυσσόμενο μενού.

Βήμα 6: Μόλις ολοκληρωθούν όλα, κάντε κλικ στο κουμπί «Εφαρμογή» και δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Discord.

Επανεκκίνηση του προγράμματος εγκατάστασης χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών

Εάν έχετε ήδη ανοιχτή μια παρουσία της εφαρμογής Discord (ή του προγράμματος εγκατάστασης), ο εγκαταστάτης σας ενδέχεται να δυσκολευτεί να ολοκληρώσει την εγκατάσταση. Η πλήρης έξοδος από το πρόγραμμα εγκατάστασης μέσω του Task Manager του υπολογιστή σας και η επανεκκίνηση του μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Τα βήματα για να το κάνετε είναι αρκετά απλά:

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών σας (φυσικά, σε μια κενή περιοχή) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη «Διαχείριση εργασιών».

Βήμα 2: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα “Λεπτομέρειες” και βρείτε όλες τις παρουσίες του Discord που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή.

Βήμα 3: Επιλέξτε όλες τις παρουσίες, κάντε δεξί κλικ πάνω τους και κάντε κλικ στο «Τερματισμός εργασίας».

Βήμα 4: Μόλις κλείσουν οι τρέχουσες διεργασίες του Discord, εκκινήστε ξανά το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Προσωρινή απενεργοποίηση του λογισμικού προστασίας από ιούς

Μερικές φορές οι εφαρμογές προστασίας από ιούς μπορούν να αναγνωρίσουν λανθασμένα άλλες εφαρμογές ως κακόβουλο λογισμικό. Εάν το λογισμικό προστασίας από ιούς εντοπίσει την εφαρμογή Discord ως ψευδώς θετική, μπορείτε να δοκιμάσετε να την απενεργοποιήσετε στιγμιαία και στη συνέχεια να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς:

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της γραμμής εργασιών σας και επιλέξτε την επιλογή «Διαχείριση εργασιών».

Βήμα 2: Επιλέξτε την καρτέλα «Εκκίνηση». Εδώ, θα δείτε το όνομα της εφαρμογής προστασίας από ιούς. Κάντε κλικ σε αυτό για να το επιλέξετε.

Βήμα 3: Αφού κάνετε κλικ, θα βρείτε το κουμπί «Απενεργοποίηση» κάτω δεξιά στο παράθυρο.

Βήμα 4: Μόλις απενεργοποιηθεί, η εφαρμογή προστασίας από ιούς δεν θα ξεκινήσει κάθε φορά που εκκινείτε τη συσκευή σας.

Επιλέγοντας μια διαφορετική έκδοση Discord

Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, το Discord διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Discord, Discord Public Test Build (Discord PTB) και Discord Canary.

Να θυμάστε ότι οι εκδόσεις PTB και Canary προορίζονται για χρήστες που θέλουν να γνωρίσουν πρώιμες ή πειραματικές λειτουργίες Discord. Επομένως, δεν είναι τόσο σταθερά όσο το κανονικό Discord.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Discord ακολουθώντας συμβατικές μεθόδους, μπορείτε να επιλέξετε μία από αυτές τις δύο εκδόσεις Discord ως εναλλακτική. Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε από τις εκδόσεις beta του Discord:

Βήμα 1: Επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του Discord, επιλέξτε την έκδοση που προτιμάτε και κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοσή του.

Βήμα 2: Μετά τη λήψη, εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και δείτε αν λειτουργεί.

Τελικές Λέξεις

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διορθώσετε το “Discord Installation has Failed”. Ωστόσο, κάθε υπολογιστής με Windows είναι διαφορετικός, όπως και τα προβλήματα από τα οποία υποφέρουν. Ανατρέξτε λοιπόν στο άρθρο μας και πειραματιστείτε με τις μεθόδους που αναφέρονται εδώ μία προς μία και δείτε τι λύνει το πρόβλημά σας. Καλή τύχη!

Στη συνέχεια, ελέγξτε τις αξιόπιστες πλατφόρμες φιλοξενίας bot Discord.