Πώς να διορθώσετε το C:windowssystem32configsystemprofiledesktop Δεν είναι διαθέσιμο στα Windows 10 1803 Είσοδος

Η ενημέρωση των Windows 10 1803 έχει ένα σφάλμα με το οποίο δεν μπορεί να βρει τον φάκελο που βρίσκεται στο C:windowssystem32configsystemprofiledesktop. Το σφάλμα το κάνει έτσι ώστε να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε τίποτα στην επιφάνεια εργασίας σας και αυτό το σφάλμα μπορεί να εμφανιστεί εάν κάνετε ενημέρωση από παλαιότερη έκδοση ή κάνετε καθαρή εγκατάσταση. Το σφάλμα εμφανίζεται μόλις ολοκληρώσετε ολόκληρη τη διαδικασία ενημέρωσης. Ακολουθούν δύο τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ελέγξτε τους κωδικούς πρόσβασης χρήστη2

Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + R για να ανοίξετε το πλαίσιο εκτέλεσης. Στο πλαίσιο εκτέλεσης, πληκτρολογήστε cmd.exe και πατήστε Ctrl+Shift+Enter για να ανοίξετε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα και πατήστε enter.

control userpasswords2

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Λογαριασμοί χρηστών. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και προσθέστε έναν νέο χρήστη. Μπορείτε να προσθέσετε έναν τοπικό χρήστη ή έναν λογαριασμό Microsoft και να του εκχωρήσετε δικαιώματα διαχειριστή, αν θέλετε. Μπορείτε να το κάνετε και αργότερα αν θέλετε. Μόλις προσθέσετε έναν δεύτερο χρήστη, επανεκκινήστε τα Windows και συνδεθείτε με αυτόν. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε εάν δεν θέλετε να χάσετε τα αρχεία σας και πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά εφαρμογές.

  9 τρόποι για να ανοίξετε το PowerShell στα Windows 10

Καθαρή εγκατάσταση

Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν λειτουργεί, έχετε ακόμα δύο επιλογές και ενδέχεται να χάσετε αρχεία και εφαρμογές μέσω μιας από αυτές. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν δίσκο εγκατάστασης για τα Windows 10. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων και δημιουργήστε ένα USB που μπορεί να εγκαταστήσει τα Windows 10, συνδέστε το στο σύστημά σας και ενεργοποιήστε το. Θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να αναβαθμίσετε την τρέχουσα εγκατάσταση. Επιλέξτε την επιλογή αναβάθμισης και όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε την επιλογή διατήρησης αρχείων και εφαρμογών.

Εάν εμφανιστεί ξανά το σφάλμα, δοκιμάστε την προηγούμενη λύση άλλη μια φορά αφού επιχειρήσετε την ενημέρωση από το USB stick. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10. Για να διατηρήσετε τα αρχεία σας αποθηκευμένα, θα πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε εκκίνηση από έναν ζωντανό δίσκο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων που θέλετε να αποθηκεύσετε. Οι εφαρμογές σας θα χαθούν μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των Windows 10.

  Πώς να φτιάξετε ένα Windows USB από το τερματικό Linux

Το μήνυμα σφάλματος για αυτό το σφάλμα ονομάζεται “Η τοποθεσία δεν είναι διαθέσιμη”, αλλά υπάρχουν πολλά σφάλματα που έχουν αυτό ακριβώς το ίδιο όνομα. Οι παραπάνω λύσεις λειτουργούν μόνο εάν η τοποθεσία που αναφέρει το σφάλμα ως μη διαθέσιμη είναι η C:windowssystem32configsystemprofiledesktop. Αυτό το ίδιο σφάλμα εμφανίζεται και για άλλες τοποθεσίες και μπορεί να έχουν ή να μην έχουν καμία σχέση με την ενημέρωση Απριλίου. Θα έχουν επίσης τις δικές τους λύσεις, αν και είναι ασφαλές να πούμε ότι μια καθαρή εγκατάσταση θα τις διορθώσει όλες.

  Εδώ τα Windows 10 αποθηκεύουν τις προεπιλεγμένες ταπετσαρίες τους