Πώς να διορθώσετε το φορητό υπολογιστή που δεν συνδέεται στο hotspot Android

Τα τηλέφωνα Android μπορούν να δημιουργήσουν hotspot. Ένα hotspot σε μια κινητή συσκευή επιτρέπει στις κοντινές συσκευές να συνδέονται στη σύνδεση Διαδικτύου της κινητής συσκευής, η οποία πιθανότατα προέρχεται από το δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί η συσκευή Android. Ένα hotspot μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί εάν το τηλέφωνο Android είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο WiFi, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται με το δίκτυο μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

επιδιόρθωση φορητού υπολογιστή που δεν συνδέεται στο hotspot Android

Για προβλήματα σύνδεσης με το hotspot iPhone, ελέγξτε αυτές τις επιδιορθώσεις.

Διορθώστε τη μη σύνδεση του φορητού υπολογιστή στο σημείο πρόσβασης Android

Για φορητό υπολογιστή με Windows 10, εμφανίζεται ένα hotspot Android όπως κάθε ασύρματο δίκτυο ή, εάν το hotspot έχει ρυθμιστεί για σύνδεση μέσω καλωδίου δεδομένων, θα εμφανίζεται ως δίκτυο Ethernet. Η σύνδεση σε οποιονδήποτε τύπο hotspot απαιτεί κάτι περισσότερο από την επιλογή του και την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας Android πιο άνετα εάν είστε αριστερόχειρας

Εάν προσπαθείτε να συνδέσετε έναν φορητό υπολογιστή σε ένα hotspot μιας συσκευής Android και δεν συνδέεται, κάντε πρώτα αυτούς τους γενικούς ελέγχους.

Άλλες συσκευές, ιδιαίτερα τηλέφωνα, μπορούν να συνδεθούν στο hotspot. Εάν όχι, είναι πιθανό το hotspot να έχει αποκλειστεί από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Αυτό που βλέπετε ως ενεργοποιημένο hotspot Απρίλιος να μην είναι λειτουργική.
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο δεδομένων για να συνδεθείτε στο hotspot, εάν το τηλέφωνό σας έχει την επιλογή.
Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλες συσκευές συνδεδεμένες στο hotspot της συσκευής Android. Το Απρίλιος μπορείτε να συνδέσετε μόνο μία συσκευή τη φορά.
Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλα, πιο ισχυρά δίκτυα κοντά στα οποία συνδέεται το σύστημά σας. Εάν υπάρχουν, προσπαθήστε να τα ξεχάσετε και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να συνδέσετε το hotspot.
Ενεργοποιήστε τον φορητό υπολογιστή Windows 10 και τη συσκευή Android.
Εάν το σημείο πρόσβασης στη συσκευή Android δεν προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, προσθέστε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτό και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να συνδεθείτε.

  Πώς να διορθώσετε το δυνατό ηχητικό σήμα στο τέλος των τηλεφωνικών κλήσεων στο Android

Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο hotspot Android σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, δοκιμάστε τις παρακάτω επιδιορθώσεις.

1. Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων σύνδεσης

Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων σύνδεσης δικτύου των Windows 10. Μπορεί να εντοπίσει και να διορθώσει προβλήματα συνδεσιμότητας στο σύστημα.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I.
Μεταβείτε στην ενότητα Ενημέρωση και ασφάλεια.
Επιλέξτε την καρτέλα Αντιμετώπιση προβλημάτων.
Κάντε κλικ στην επιλογή Πρόσθετα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.
Επιλέξτε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Συνδέσεις Διαδικτύου.
Εφαρμόστε όλες τις διορθώσεις που προτείνει και επανεκκινήστε το σύστημα.

2. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου Android

Δοκιμάστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στη συσκευή Android. Το πρόβλημα Απρίλιος να είναι με τη σύνδεση που έχει δημιουργήσει.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή Android.
Μεταβείτε στο Δίκτυο και Διαδίκτυο.
Αναζητήστε την επιλογή Επαναφορά.

  Το Debtster σας βοηθά να παρακολουθείτε τα IOU σας μέσα σε διαφορετικές ομάδες [Android]

Σημείωση: οι νεότερες εκδόσεις του Android επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζήτηση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις για μια συγκεκριμένη ρύθμιση. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε αντί να αναζητήσετε μη αυτόματα την επιλογή επαναφοράς.

3. Αλλάξτε τη συχνότητα του hotspot

Δοκιμάστε να αλλάξετε τη συχνότητα με την οποία η συσκευή Android μεταδίδει το ασύρματο σήμα της. Αυτή η επιλογή Απρίλιος δεν είναι διαθέσιμο σε παλαιότερα ή βασικά μοντέλα. Τα νεότερα ή πιο ισχυρά μοντέλα θα έχουν επιλογή αλλαγής συχνότητας.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνο Android.
Μεταβείτε στο Hotspot & tethering.
Πατήστε Ρύθμιση σημείου πρόσβασης WiFi.
Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή ζώνης AP και επιλέξτε 2,4 Ghz.
Πατήστε Αποθήκευση και δοκιμάστε να συνδεθείτε στο δίκτυο.

συμπέρασμα

Τα Windows 10 μπορούν να συνδεθούν εύκολα σε ένα κινητό hotspot. Κανονικά, το πρόβλημα σύνδεσης σε ένα hotspot που δημιουργήθηκε σε ένα τηλέφωνο σημαίνει ότι ο πάροχος το μπλοκάρει. Η σύνδεση Απρίλιος φαίνεται ενεργό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει είτε να κάνετε root τη συσκευή σας είτε να ρωτήσετε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας εάν υπάρχει επιλογή (με πληρωμή ή άλλη) για να την ξεμπλοκάρετε.