Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Scratch Disk Is Full” στο Photoshop

Το Photoshop είναι μια φοβερή, αν και πολύπλοκη, εφαρμογή για εκμάθηση. Τα ίδια τα εργαλεία χρειάζονται χρόνο για να μάθουν και μετά από αυτό χρειάζεστε εξάσκηση. Όπου η εκμάθηση της χρήσης όλων των εργαλείων είναι αρκετά χρονοβόρα, η αντιμετώπιση τυχόν σφαλμάτων που σας ρίχνει το Photoshop είναι μια εντελώς διαφορετική εργασία. Όταν κάποιος εγκαθιστά το Photoshop στο σύστημά του, υποτίθεται ότι το σύστημα είναι ικανό να χειριστεί την εφαρμογή όσον αφορά τις ικανότητες RAM και επεξεργαστή. Τούτου λεχθέντος, ακόμα κι αν το σύστημά σας μπορεί να χειριστεί το Photoshop, ενδέχεται να λαμβάνετε επανειλημμένα το σφάλμα «Ο δίσκος Ξυστό είναι γεμάτος», το οποίο σας εμποδίζει να συνεχίσετε να εργάζεστε σε ένα αρχείο. Δείτε πώς να απαλλαγείτε από αυτό και τι προκαλεί την εμφάνισή του στην αρχή.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα της μπαταρίας υπηρεσίας σε MacBook

Το Scratch Disk αναφέρεται στη μονάδα δίσκου στην οποία είναι εγκατεστημένο το Photoshop. Από προεπιλογή, χρησιμοποιεί μόνο αυτήν τη μονάδα ως “scratch disk”. Ο δίσκος ξυσίματος είναι αυτό που χρησιμοποιεί το Photoshop ως εικονική μονάδα δίσκου για να αναπληρώσει τη μνήμη RAM όταν εξαντλείται. Εάν τόσο ο δίσκος γρατσουνίσματος όσο και η μνήμη RAM δεν επαρκούν για να λειτουργήσει η εφαρμογή, εμφανίζεται το σφάλμα “Το Ξυστό είναι γεμάτο”.

Για να το διορθώσετε, πρέπει να δώσετε στο Photoshop περισσότερη μνήμη RAM ή/και περισσότερο χώρο στο δίσκο για να εργαστείτε. Ανοίξτε το Photoshop και μεταβείτε στο Edit>Preferences. Στο παράθυρο Προτιμήσεις, μεταβείτε στην καρτέλα “Απόδοση”. Εδώ μπορείτε να επιτρέψετε στο Photoshop να χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη RAM στην ενότητα “Χρήση μνήμης”. Από προεπιλογή, έχει οριστεί στο 60%, αλλά μπορείτε να το δώσετε περισσότερο.

  Εφαρμογή λήψης σημειώσεων βάσει χειρονομιών με κείμενο, φωτογραφία, φωνητικό σημείωμα και υπενθύμιση

Αυτό θα απαιτήσει από το Photoshop να χρησιμοποιεί λιγότερο χώρο στο scratch disk, αλλά δεν αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα δείτε ξανά το σφάλμα scratch disk. Η πραγματική λύση είναι να του δώσετε περισσότερο χώρο στο scratch disk. Θα παρατηρήσετε μια ενότητα Scratch Disk ακριβώς κάτω από την ενότητα Memory Usage όπου, από προεπιλογή, θα ελέγχεται μόνο μία μονάδα δίσκου. Απλώς επιτρέψτε στην εφαρμογή να χρησιμοποιήσει τα άλλα διαμερίσματα ως scratch δίσκους και ενδέχεται να μην δείτε ποτέ ξανά το σφάλμα.

Εάν δεν θέλετε να επιτρέψετε στην εφαρμογή να χρησιμοποιεί άλλα διαμερίσματα δίσκου, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μεγαλύτερο αυτό που χρησιμοποιεί. Είναι μια πολύ πιο περίπλοκη λύση και αν δεν ξέρετε πώς να συγχωνεύσετε σωστά τις μονάδες δίσκου, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε αρχεία. Ο χώρος που χρησιμοποιεί το Photoshop δεν χρησιμοποιείται μόνιμα, επομένως δεν χάνετε χώρο στο δίσκο. Προσωπικά έχω βιώσει ότι το σφάλμα εξαφανίζεται εάν δοθούν στο Photoshop περισσότερες μονάδες δίσκου για χρήση για scratch δίσκους, ακόμη και όταν δεν του επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσει περισσότερη μνήμη RAM.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Raspbian στο Raspberry Pi