Πώς να διορθώσετε το λογισμικό Adobe δεν είναι γνήσιο στα Windows 10

Η Adobe άλλαξε σε μοντέλο συνδρομής. Για να χρησιμοποιήσετε το Photoshop, το Illustrator, το Fireworks, πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή στις εφαρμογές, η συνδρομή θα συσχετιστεί με τον λογαριασμό σας στην Adobe και θα πρέπει να συνδεθείτε στην εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τον λογαριασμό σας Adobe. Εάν είστε κάτοχος μιας παλαιότερης έκδοσης των προϊόντων της Adobe, εκείνων για τις οποίες αγοράσατε μια εφάπαξ άδεια χρήσης, η άδεια εξακολουθεί να ισχύει και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την παλαιότερη έκδοση των προϊόντων της Adobe, εάν τα έχετε στην κατοχή σας.

Το λογισμικό της Adobe δεν είναι γνήσιο

Διορθώστε το λογισμικό Adobe δεν είναι γνήσιο

Η Adobe βασίζεται σε κλειδιά προϊόντος και σε διαδικτυακούς λογαριασμούς για να βεβαιωθεί ότι χρησιμοποιείται το λογισμικό της, αλλά για να επαληθεύσει τόσο τον λογαριασμό όσο και το κλειδί προϊόντος, εκτελεί μια υποκείμενη υπηρεσία για έλεγχο γνησιότητας. Αυτή η υπηρεσία εγκαθίσταται όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή Adobe και είναι απαραίτητη για να μην κλειδωθείτε από τις εφαρμογές που αγοράσατε.

  7 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης οργάνων διαχείρισης των Windows (WMI).

Εάν βλέπετε συνεχώς ότι το λογισμικό της Adobe δεν είναι γνήσιο μήνυμα και έχετε αγοράσει νόμιμα έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος ή έχετε αγοράσει μια συνδρομή στην υπηρεσία/εφαρμογές, δοκιμάστε τις ακόλουθες διορθώσεις.

Σημείωση: αυτές οι ενημερώσεις κώδικα δεν θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα της Adobe δωρεάν και αυτή η ανάρτηση δεν αποτελεί οδηγό για το πώς να χακάρετε ή να επιδιορθώσετε το λογισμικό.

Γνήσιο κλειδί προϊόντος

Όταν η Adobe άλλαξε σε ένα μοντέλο συνδρομής, διέκοψε την επιλογή εφάπαξ αγοράς για τις εφαρμογές της. Πολλοί χρήστες που μπορούσαν, αγόρασαν άδεια για την παλαιότερη έκδοση όσο ήταν ακόμα διαθέσιμη.

  Πώς να αφαιρέσετε τη γραμμή αναζήτησης από τη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Εάν έχετε αγοράσει έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος της Adobe από τρίτο μέρος, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Το λογισμικό θα επισημανθεί ως πειρατικό στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτός εάν ο πωλητής δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον αριθμό-κλειδί προϊόντος για να ενεργοποιήσει την εφαρμογή Adobe στο δικό του σύστημα. Έτσι λειτουργούν γενικά τα κλειδιά προϊόντος. συνδέονται με έναν συγκεκριμένο υπολογιστή και δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον.

Απενεργοποιήστε το γνήσιο λογισμικό Adobe

Το μήνυμα του λογισμικού της Adobe δεν είναι γνήσιο αποστέλλεται από την υπηρεσία γνήσιου λογισμικού Adobe. Είναι η υποκείμενη υπηρεσία που ελέγχει εάν το λογισμικό σας έχει αγοραστεί νόμιμα ή όχι. Μπορείτε να το κλείσετε και το μήνυμα θα φύγει.

Μέθοδος 1

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών.
Μεταβείτε στην καρτέλα Διαδικασίες.
Κάντε δεξί κλικ στην υπηρεσία Adobe Genuine Integrity και επιλέξτε Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (αν δεν βλέπετε την υπηρεσία, βεβαιωθείτε ότι μια εφαρμογή Adobe είναι ανοιχτή).
Κάντε δεξί κλικ στην υπηρεσία Adobe Genuine Integrity στη Διαχείριση εργασιών και επιλέξτε Τέλος εργασίας.
Στο φάκελο που άνοιξε, διαγράψτε το φάκελο AdobeGCIClient

  Πώς να συγχρονίσετε το ιστορικό του Chrome με τη γραμμή χρόνου στα Windows 10

Μέθοδος 2

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.
Εκτελέστε αυτήν την εντολή: sc delete AGSService

Απεγκαταστήστε το βοηθητικό πρόγραμμα εκκίνησης Adobe

Το βοηθητικό πρόγραμμα εκκίνησης της Adobe είναι μία από τις πολλές εφαρμογές που εγκαθίστανται όταν εγκαθιστάτε ένα προϊόν της Adobe. Η κατάργησή του θα αφαιρέσει το λογισμικό της Adobe δεν είναι γνήσιο μήνυμα.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.
Εκτελέστε αυτήν την εντολή: sc delete AAMUpdater
Στη συνέχεια, ανοίξτε το Task Scheduler.
Βρείτε την εργασία με το όνομα AdobeAAMUpdater.
Κάντε δεξί κλικ στην εργασία και επιλέξτε Διαγραφή (ίσως χρειαστεί να κάνετε έλεγχο ταυτότητας με τον διαχειριστή).

συμπέρασμα

Η υπηρεσία και τα βοηθητικά προγράμματα που καταργείτε ενδέχεται να εμποδίσουν την ενημέρωση των εφαρμογών της Adobe. Ενδέχεται επίσης να γίνει επανεγκατάσταση όταν κάνετε ενημέρωση των εφαρμογών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ενημέρωση των εφαρμογών μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Εναλλακτικά, η απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση εφαρμογών Adobe μπορεί να βοηθήσει.