Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0x80070070 κατά την αναβάθμιση σε Windows 11

Το αρχείο ISO των Windows 11 έχει μέγεθος 4,5 GB. Αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο για επιτραπέζιο λειτουργικό σύστημα, αλλά κατά την εγκατάσταση ή εάν κάνετε αναβάθμιση από Windows 10 σε Windows 11, τα αρχεία στο ISO επεκτείνονται και όταν γίνονται, καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο από 4,5 GB. Ο ελεύθερος χώρος στο δίσκο είναι απαραίτητος όταν εγκαθιστάτε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και τα Windows 11 δεν αποτελούν εξαίρεση.

Κωδικός σφάλματος 0x80070070 κατά την αναβάθμιση σε Windows 11

Εάν κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11 από τα Windows 10 και η διαδικασία αναβάθμισης διακόπτεται από τον κωδικό σφάλματος 0x80070070, σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα με τον χώρο αποθήκευσης. Συγκεκριμένα, δεν έχετε χώρο στο δίσκο στη μονάδα δίσκου των Windows. Πρέπει πρώτα να ελευθερώσετε χώρο στη μονάδα δίσκου και μετά να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα.

  Πώς να ρυθμίσετε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας στα Windows 10

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε 20 GB ελεύθερου χώρου στη μονάδα δίσκου των Windows για να αποφύγετε προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας αναβάθμισης.

Πώς να ελευθερώσετε χώρο για να εγκαταστήσετε τα Windows 11

Εάν θέλετε να ελευθερώσετε χώρο στα Windows 10, ώστε να μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 11, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να το κάνετε.

1. Άδειασμα λήψεων και κάδος ανακύκλωσης

Ο Κάδος Ανακύκλωσης αποθηκεύει αρχεία επ’ αόριστον. Δεν θα τα αφαιρέσει αυτόματα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Όσο ένα αρχείο βρίσκεται στον Κάδο Ανακύκλωσης, θα συνεχίσει να καταλαμβάνει χώρο στη μονάδα σας. Δεν φεύγουν από το σύστημά σας μέχρι να τα αφαιρέσετε από τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Κάντε δεξί κλικ στον Κάδο Ανακύκλωσης.
Επιλέξτε Άδειασμα Κάδου Ανακύκλωσης από το μενού περιβάλλοντος.
Περιμένετε να διαγραφούν τα αρχεία.

  Πώς να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi στα Windows 11

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τον φάκελο “Λήψεις”. Θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα. Διαγράψτε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε πλέον. Μετακινήστε τα στοιχεία που χρειάζεστε σε διαφορετική μονάδα δίσκου.

2. Καταργήστε τα προσωρινά αρχεία

Τα προσωρινά αρχεία μπορεί να καταλήξουν να καταλαμβάνουν αρκετά GB χώρου στη μονάδα δίσκου σας. Αυτά τα αρχεία είναι συχνά υπολειμματικά αρχεία που απομένουν μετά την εγκατάσταση προηγούμενων ενημερώσεων.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I.
Μεταβείτε στο Σύστημα.
Επιλέξτε Αποθήκευση.
Κάντε κλικ στην επιλογή Προσωρινά αρχεία.
Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση αρχείων.

3. Καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται

Εάν έχετε εγκατεστημένες εφαρμογές στο σύστημά σας που δεν χρησιμοποιείτε, αφαιρέστε τις. Μπορεί να φαίνονται σαν μικρές εφαρμογές που καταλαμβάνουν λίγο χώρο, αλλά αν έχετε μεγάλο αριθμό από αυτές, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε πολύ χώρο.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I.
Μεταβείτε στις Εφαρμογές.
Επιλέξτε την καρτέλα Εφαρμογές και δυνατότητες.
Ταξινομήστε τις εφαρμογές κατά μέγεθος.
Μεταβείτε στη λίστα για να δείτε ποιες εφαρμογές δεν χρησιμοποιείτε.
Επιλέξτε μια εφαρμογή.
Κάντε κλικ στην Απεγκατάσταση.
Επαναλάβετε για όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Αποτυχία εγκατάστασης" για την ενημέρωση KB3194496 στα Windows 10

4. Καθαρίστε τη βιβλιοθήκη εγγράφων και εικόνων

Εάν εξακολουθείτε να πιέζεστε για χώρο, εξετάστε το ενδεχόμενο να μετακινήσετε αρχεία από τη βιβλιοθήκη Documents and Pictures σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου ή σε μια διαφορετική εσωτερική μονάδα δίσκου. Εάν έχετε μια μεγάλη συλλογή μουσικής και είναι αποθηκευμένη στη μονάδα δίσκου των Windows, μετακινήστε την επίσης σε διαφορετική μονάδα δίσκου. Μπορείτε να το μετακινήσετε πίσω αφού κάνετε επιτυχή ενημέρωση στα Windows 11.

συμπέρασμα

Η Microsoft δεν σας λέει πόσο ελεύθερο χώρο πρέπει να έχετε στη μονάδα δίσκου σας προτού εγκαταστήσετε μια σημαντική ενημέρωση λειτουργιών για τα Windows 10 ή πόσο ελεύθερο χώρο θα πρέπει να έχετε πριν επιχειρήσετε να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 11. Τούτου λεχθέντος, τα 20 GB είναι μια ασφαλής αξία. Μπορείτε πάντα να έχετε περισσότερο ελεύθερο χώρο και δεν θα σας βλάψει, αλλά προσπαθήστε να έχετε τουλάχιστον τόσο πολύ. Σε αυτήν τη σημείωση, εάν καταφέρατε να ελευθερώσετε μερικά GB χώρου αλλά δεν μπορείτε να φτάσετε στα 20 GB, μπορείτε να επιχειρήσετε ξανά την αναβάθμιση και μπορεί να λειτουργήσει.