Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος ζουμ 1001 στα Windows 10

Είναι πολύ ενοχλητικό όταν αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001 στη μέση μιας συνάντησης, έτσι δεν είναι; Μην ανησυχείς. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Το πολύ πρόσφατο ξέσπασμα της πανδημίας ενίσχυσε την κουλτούρα Work From Home και ακόμη και σχολεία και κολέγια άλλαξαν τους ακαδημαϊκούς τους σε διαδικτυακή λειτουργία. Το Zoom είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές εφαρμογές τηλεδιάσκεψης που χρησιμοποιούνται αυτές τις μέρες. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι κωδικοί σφάλματος που σχετίζονται με το Zoom. Ο κωδικός σφάλματος ζουμ 1001 είναι ένα από αυτά. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα χωρίς καμία φασαρία. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος ζουμ 1001 στα Windows 10

Αυτό συμβαίνει στη συσκευή σας όταν το email που χρησιμοποιείτε δεν ανήκει στον λογαριασμό ή στον οργανισμό σας. Ωστόσο, άλλοι πολλοί λόγοι προκαλούν το σφάλμα Zoom 1001 στον υπολογιστή σας Windows 10, όπως:

  • Ζητήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο.
  • Οι διακομιστές ζουμ είναι εκτός λειτουργίας.
  • Ξεπερασμένη εφαρμογή Zoom, προσαρμογείς δικτύου και λειτουργικό σύστημα.
  • Μη συμβατές υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης και VPN
  • Ζουμ αποκλεισμού προστασίας από ιούς και τείχους προστασίας.
  • Εσφαλμένα αρχεία στο Zoom

Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Παρακάτω είναι μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διορθώσετε το εν λόγω σφάλμα Zoom.

Βήμα I: Επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Η γενική πειρατεία για την επίλυση όλων των προσωρινών δυσλειτουργιών που σχετίζονται με το Zoom είναι η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τα βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Power.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση.

Βήμα II: Επανεκκινήστε το Zoom

Εάν η επανεκκίνηση του υπολογιστή δεν σας βοηθήσει, μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα Zoom 1001 επανεκκινώντας το Zoom ως μια απλή και αποτελεσματική λύση. Ακολουθούν μερικά απλά βήματα για επανεκκίνηση του Zoom.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

2. Κάντε δεξί κλικ στη διαδικασία Zoom Meetings.

3. Επιλέξτε την επιλογή Τέλος εργασίας.

4. Επανεκκινήστε το Zoom και ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά το ίδιο σφάλμα. Εάν ναι, προχωρήστε στις επόμενες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

Βήμα III: Ελέγξτε την ταχύτητα δικτύου

Μια ασταθής σύνδεση στο Διαδίκτυο οδηγεί στον κωδικό σφάλματος Zoom 1001, επίσης εάν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του δρομολογητή και του υπολογιστή σας, ενδέχεται να παρεμποδίσουν το ασύρματο σήμα και να προκαλέσουν προβλήματα διακοπτόμενης σύνδεσης. Μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή ταχύτητας για να γνωρίζετε το βέλτιστο επίπεδο ταχύτητας δικτύου που απαιτείται για τη σωστή σύνδεση.

  Μεταδώστε μουσική από το Dropbox, το Google Drive και το Box με το CloudAmpz

Εάν υπάρχουν προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, ανατρέξτε στον οδηγό μας Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα.

Βήμα IV: Ελέγξτε την κατάσταση των διακομιστών Zoom

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001 όταν οι διακομιστές είναι εκτός λειτουργίας. Οποιοδήποτε τεχνικό σφάλμα ή μεγάλη επισκεψιμότητα θα οδηγήσει επίσης σε αποτυχία του διακομιστή, οδηγώντας έτσι το συζητούμενο σφάλμα. Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του διακομιστή και να ρίξετε μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν και άλλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

1. Εκκινήστε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στη σελίδα κατάστασης ζουμ

2. Ελέγξτε εάν βλέπετε το μήνυμα All Systems Operational και εάν βλέπετε κάποια δραστηριότητα συντήρησης, τότε δεν έχετε άλλη ευκαιρία παρά να περιμένετε.

3. Εάν οι διακομιστές έχουν επιστρέψει, προσπαθήστε να συνδεθείτε ξανά και ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα.

Ακολουθούν όλες οι πιθανές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση του σφάλματος Zoom.

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το Network Troubleshooter

Είναι μια συστηματική διαδικασία, όταν εφαρμοστεί βήμα προς βήμα, θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα Zoom 1001. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου στα Windows 10 για να μάθετε βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με το δίκτυο χρησιμοποιώντας το Δίκτυο των Windows Αντιμετώπιση προβλημάτων προσαρμογέα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βήματα που αναφέρονται στον οδηγό για να διαγνώσετε τις συνδέσεις Wi-Fi, το Ethernet και όλους τους προσαρμογείς δικτύου στον υπολογιστή σας Windows 10. Τέλος, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001.

Μέθοδος 2: Επανασυνδέστε τον λογαριασμό Zoom

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν υπάρχει οποιαδήποτε διένεξη μεταξύ του αναγνωριστικού email σας και του νέου σας λογαριασμού Zoom, θα αντιμετωπίσετε τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001. Δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό Zoom του οργανισμού σας, όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας και επισκεφτείτε τη σελίδα αποσύνδεσης με ζουμ. Όταν κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, όλοι οι λογαριασμοί σας Zoom θα αποσυνδεθούν από τον υπολογιστή σας.

2. Τώρα, συνδεθείτε στον τομέα του οργανισμού σας. Το URL θα πρέπει να είναι κάτι σαν?

https://[organization/domain].zoom.us/signin

3. Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε τη διεύθυνση email σας.

Σημείωση: Πρέπει να επαληθεύσετε τη διεύθυνση email σας ανοίγοντας ένα email επιβεβαίωσης που αποστέλλεται στα Εισερχόμενά σας.

4. Κάντε κλικ στο Αλλαγή σε νέο λογαριασμό και συμφωνήστε με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Τώρα, ο λογαριασμός σας Zoom θα συσχετιστεί με τον οργανισμό σας. Εάν δεν αντιμετωπίζετε σφάλματα τώρα, συγχαρητήρια! Διορθώσατε τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε τα Windows

Μπορείτε επίσης να διορθώσετε σφάλματα λογισμικού που σχετίζονται με το Zoom στον υπολογιστή σας ενημερώνοντας το λειτουργικό σας σύστημα. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε στο Zoom χωρίς σφάλματα.

Μέθοδος 4: Απενεργοποίηση διακομιστή μεσολάβησης

Εάν έχετε εγκαταστήσει οποιαδήποτε υπηρεσία VPN ή χρησιμοποιείτε διακομιστές μεσολάβησης στον υπολογιστή σας, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες στο άρθρο.

  Πώς να μετακινήσετε αρχεία παιχνιδιών σε άλλο Xbox One

Αφού απενεργοποιήσετε τον πελάτη VPN και τους διακομιστές μεσολάβησης, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει τον κωδικό σφάλματος που συζητήθηκε. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, δοκιμάστε να συνδεθείτε σε ένα hotspot για κινητά.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε το Google DNS

Πολλοί τεχνικοί ειδικοί έχουν προτείνει ότι η χρήση διευθύνσεων DNS της Google τους βοήθησε να διορθώσουν το σφάλμα Zoom 1001. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής των ρυθμίσεων DNS στα Windows 10.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε την εφαρμογή Zoom

Η χρήση μιας παλιάς έκδοσης του Zoom θα προκαλέσει τόσα πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού σφάλματος Zoom 1001. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε μια ενημερωμένη έκδοση του Zoom όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Εκκινήστε το Zoom και κάντε κλικ στην εικόνα προφίλ.

2. Επιλέξτε την επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις από την αναπτυσσόμενη λίστα.

3. Βεβαιωθείτε ότι λάβατε το μήνυμα προτροπής, είστε ενημερωμένοι. Εάν εκκρεμούν ενημερώσεις σε δράση, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να τις ενημερώσετε.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις ζουμ ελέγχοντας την επιλογή Αυτόματη διατήρηση ενημερωμένου προγράμματος-πελάτη επιφάνειας εργασίας ζουμ όπως απεικονίζεται.

Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001.

Μέθοδος 7: Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου

Σας συμβουλεύουμε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης δικτύου για να βελτιώσετε την αξιοπιστία των προσαρμογέων δικτύου σας, να διορθώσετε προβλήματα συμβατότητας και να επιλύσετε σφάλματα Zoom. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης προσαρμογέων δικτύου στα Windows 10 για να το κάνετε.

Μέθοδος 8: Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης δικτύου

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για να διορθωθεί ο κωδικός σφάλματος 1001. Σας συνιστούμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10 για να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης δικτύου, ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το συζητούμενο σφάλμα Zoom.

Μέθοδος 9: Επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης δικτύου

Όταν επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης, όλες οι τρέχουσες εκδόσεις της συσκευής υλικού θα απεγκατασταθούν και τα προηγούμενα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης θα εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας. Αυτή η δυνατότητα θα είναι πολύ χρήσιμη όταν οποιαδήποτε νέα ενημέρωση προγράμματος οδήγησης δεν λειτουργεί καλά με τον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα βήματα όπως υποδεικνύονται στον οδηγό μας How to Rollback Drivers στα Windows 10 για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001.

Αφού ο υπολογιστής σας με Windows 10 εγκαταστήσει την προηγούμενη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα Zoom 1001.

Μέθοδος 10: Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων

Ο υπολογιστής σας με Windows 10 διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία επιδιόρθωσης όπως το SFC (System File Checker) και το DISM (Deployment Image Servicing and Management) που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Μέθοδος 11: Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Η παρουσία επίθεσης ιού ή κακόβουλου λογισμικού θα οδηγήσει σε προβλήματα δικτύου στον υπολογιστή σας. Σας συμβουλεύουμε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς μπορώ να εκτελέσω μια σάρωση για ιούς στον υπολογιστή μου;

  Πώς να διορθώσετε τον υπολογιστή πηγαίνει αυτόματα στο BIOS

Επίσης, εάν θέλετε να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας, ανατρέξτε στον οδηγό μας Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας στα Windows 10. Αφού αφαιρέσετε όλους τους ιούς από τον υπολογιστή σας, συνδεθείτε στο Zoom και ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001 .

Μέθοδος 12: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας δεν είναι νόμιμο, θα προκαλέσει τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Εάν δεν αντιμετωπίσατε προβλήματα συνδεσιμότητας του Zoom μετά την απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας, συνιστάται να απεγκαταστήσετε πλήρως το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας.

Διαβάστε τον οδηγό μας για Αναγκαστική απεγκατάσταση προγραμμάτων που δεν θα απεγκατασταθούν στα Windows 10 για να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 13: Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή Zoom

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας βοήθησε, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Zoom εάν είναι δυνατόν. Όλες οι ρυθμίσεις και οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης θα ανανεωθούν όταν επανεγκαταστήσετε το Zoom και, ως εκ τούτου, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε μια λύση για το πρόβλημά σας.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Μεγάλα εικονίδια και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη ρύθμιση Προγράμματα και δυνατότητες.

3. Τώρα, στη λίστα, κάντε κλικ στο Zoom και επιλέξτε την επιλογή Uninstall.

4. Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε το μήνυμα προτροπής εάν υπάρχει και περιμένετε μέχρι να απεγκατασταθεί η εφαρμογή στη συσκευή σας. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

5. Επισκεφτείτε την επίσημη τοποθεσία λήψης του Zoom και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη όπως απεικονίζεται.

6. Τώρα, εκκινήστε το αρχείο ZoomInstaller.

7. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 14: Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη Zoom

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τη σελίδα υποστήριξης του Zoom και ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά το σφάλμα. Ωστόσο, εάν δεν επιτύχατε καμία επιδιόρθωση για το σφάλμα Zoom 1001, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) για να ζητήσετε βοήθεια.

Επαγγελματική συμβουλή: Πώς να προσθέσετε ζουμ ως αξιόπιστο ιστότοπο

Μερικές φορές, ο υπολογιστής σας με Windows 10 μπορεί να θεωρεί ορισμένους ιστότοπους ως ανασφαλείς για να διασφαλίσει το απόρρητο και την ασφάλεια. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, προσθέστε το Zoom ως αξιόπιστο ιστότοπο στον υπολογιστή σας, όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Εκκινήστε τον Πίνακα Ελέγχου από την Αναζήτηση των Windows.

2. Στη συνέχεια, ορίστε τα εικονίδια Προβολή κατά > Μεγάλα και μετά κάντε κλικ στις Επιλογές Internet.

3. Τώρα, στο παράθυρο Ιδιότητες Διαδικτύου, μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και κάντε κλικ στο σύμβολο της αξιόπιστης τοποθεσίας και στη συνέχεια στις Ιστότοποι όπως επισημαίνεται.

4. Στο επόμενο παράθυρο, μπορείτε να προσθέσετε την ακόλουθη διεύθυνση URL και άλλες σελίδες ζουμ στο πεδίο Προσθήκη αυτού του ιστότοπου στη ζώνη: χρησιμοποιώντας την επιλογή Προσθήκη.

https://zoom.us/

Σημείωση: Δεν μπορώ να βρω το κουμπί Προσθήκη, ελέγξτε το γιατί;

5. Κλείστε το παράθυρο Αξιόπιστες τοποθεσίες και κάντε κλικ στο Εφαρμογή και στο OK στο παράθυρο Ιδιότητες Internet για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Zoom 1001 σε υπολογιστή Windows 10. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.