Πώς να διορθώσετε τις προσπάθειες αποκλεισμού του Gmail στο Outlook για σύνδεση

Το Gmail είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο ασφαλής θα μπορούσατε να ελπίζετε. Προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων εκτός από πολλά άλλα προληπτικά μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού σας. Μπορείτε να διαμορφώσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail στα περισσότερα προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά εάν το Gmail κρίνει ότι ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελεί κίνδυνο ασφάλειας, θα αποκλείσει τη σύνδεσή σας. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail σε ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό συμβαίνει όταν διαμορφώνετε έναν λογαριασμό Gmail στο Outlook στην επιφάνεια εργασίας σας. Εδώ είναι η λύση για αυτό.

Προσθέστε τον λογαριασμό σας στο Gmail όπως κάνετε συνήθως και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί. Εάν το Gmail αποκλείσει τη σύνδεση του Outlook, θα σας ζητηθεί επανειλημμένα να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας.

  Πώς να προσαρμόσετε μια διάταξη φυλλαδίου PowerPoint

Όταν το Gmail αποκλείει μια προσπάθεια σύνδεσης, σας στέλνει επίσης ένα email για να σας ειδοποιήσει για το ίδιο. Αυτό το email είναι αυτό που κρατά το κλειδί για να επιτραπεί στο Outlook να συνδεθεί.

Ανοίξτε το και πατήστε το σύνδεσμο «Να επιτρέπεται η πρόσβαση σε λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές» στο σώμα του email. Θα ανοίξει τη σελίδα ρυθμίσεων του Λογαριασμού σας Google και θα σας μεταφέρει απευθείας στη ρύθμιση για την αποδοχή/απαγόρευση ασφαλών εφαρμογών.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την επιλογή “Ενεργοποίηση” και το Outlook θα μπορεί να συνδεθεί. Εάν δεν λάβετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ίσως όχι εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις ασφαλείας, απλώς επισκεφτείτε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google .

  Τι να κάνετε πριν (και μετά) κλαπεί το τηλέφωνό σας

Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στο Gmail στην επιφάνεια εργασίας σας, κάντε κλικ στο προφίλ σας και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

Στη σελίδα ρυθμίσεων, μεταβείτε στην επιλογή Είσοδος και ασφάλεια και κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος όπου θα δείτε την επιλογή «Να επιτρέπονται λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές». Κάντε κλικ στο διακόπτη για να τον ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε.

Πιθανότατα αναρωτιέστε ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι ασφάλειας εδώ. Αυτό δεν θα σας ανοίξει αυτόματα σε κινδύνους ασφαλείας, αλλά δεν θα ξέρετε αν έχετε προσθέσει τον λογαριασμό σας στο Gmail σε μια μη ασφαλή εφαρμογή.

Για να σας διευκολύνουμε, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Google API για τον έλεγχο ταυτότητας του λογαριασμού σας στο Gmail, για παράδειγμα το Pokèmon Go, δεν θα θεωρούνται ποτέ μη ασφαλείς. Δεν αποθηκεύουν τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ξέρουν με τι είναι να ξεκινήσουν.

  Πώς να δημιουργήσετε ετικέτες αλληλογραφίας στο Word από μια λίστα Excel

Είναι πιθανό το Gmail να πιστεύει ότι το Outlook δεν είναι ασφαλές απλώς και μόνο επειδή αποθηκεύει τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail. Για να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο Outlook, πρέπει να διατηρήσετε την επιλογή Να επιτρέπονται λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές ενεργοποιημένη. Δεν μπορείτε να το αλλάξετε ξανά αφού συνδεθείτε με επιτυχία.