Πώς να διορθώσετε τη λήψη του συνημμένου είναι απενεργοποιημένη στο Gmail

Το Gmail δεν είναι απλώς εξαιρετικό στο να αποτρέπει την εισαγωγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων στα εισερχόμενά σας, είναι επίσης πολύ καλό στο να σας προστατεύει από επιβλαβή συνημμένα. Ίσως γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να στείλετε αρχεία ή σενάρια EXE μέσω Gmail. Εάν λάβετε οποιοδήποτε τέτοιο αρχείο μέσω Gmail, θα δείτε το μήνυμα λάθους “Η λήψη του συνημμένου είναι απενεργοποιημένη”. Αυτό γίνεται φυσικά για να αποτρέψει τη μόλυνση του συστήματός σας, ωστόσο, μερικές φορές αυτό το συνημμένο είναι ασφαλές και χρειάζεται να το κατεβάσετε. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Επιτραπέζιος πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για να κατεβάσετε ένα συνημμένο email που έχει αποκλειστεί από το Gmail, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στο σύστημά σας ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτραπέζιου υπολογιστή. Αυτό δεν πρόκειται να είναι πρόβλημα, καθώς όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα διαθέτουν προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη email. Τα Windows 10 έχουν Mail, το macOS έχει Mail και οι περισσότερες διανομές Linux έχουν Thunderbird. Το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του επιτραπέζιου υπολογιστή σας πρέπει να έχει διαμορφωθεί, δηλαδή, πρέπει να έχετε προστεθεί δεόντως σε αυτό έναν λογαριασμό email.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Docker Engine στο CentOS

Λήψη του Απενεργοποιημένου Συνημμένου email

Ανοίξτε το Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας και ανοίξτε το μήνυμα με το αποκλεισμένο συνημμένο. Κάντε κλικ στο κουμπί περισσότερες επιλογές δίπλα στο κουμπί απάντησης και από το μενού, επιλέξτε Εμφάνιση πρωτοτύπου.

Αυτό θα ανοίξει το email σε μια νέα καρτέλα/παράθυρο. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη πρωτοτύπου και βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει την επέκταση αρχείου στην οποία είναι αποθηκευμένο το μήνυμα από TXT σε EML.

Μόλις αποθηκευτεί το μήνυμα, κάντε διπλό κλικ για να το ανοίξετε. Θα πρέπει να ανοίξει με το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υπολογιστή σας. Εάν δεν το κάνει, σύρετε και αποθέστε το μήνυμα στο πρόγραμμα-πελάτη email ή αναζητήστε την επιλογή Άνοιγμα αρχείου στον πελάτη σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλές οθόνες στο Mac σας

Κάντε δεξί κλικ στο συνημμένο και επιλέξτε είτε την επιλογή Άνοιγμα είτε την επιλογή Αποθήκευση. Θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου και να το εξαγάγετε εάν χρειάζεται.

Εάν λαμβάνετε συχνά αρχεία που αποκλείει το Gmail, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μέθοδο για την κοινή χρήση τους. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που επιτρέπουν αυτούς τους τύπους αρχείων. Δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αποκλεισμού στο Gmail, επομένως είτε πρέπει να βρείτε μια διαφορετική μέθοδο για την κοινή χρήση των αρχείων είτε πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη διεπαφή ιστού του Gmail και να μετακινηθείτε σε έναν υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή που μπορείτε να συνδέσετε το Gmail σας λογαριασμό σε.

  CPU 10ης γενιάς της Intel: Τι νέο υπάρχει και γιατί έχει σημασία

Πρέπει φυσικά να σας προειδοποιήσουμε να μην κατεβάσετε ποτέ ένα συνημμένο που έχει αποκλείσει το Gmail, εκτός εάν είστε απολύτως βέβαιοι ότι είναι ασφαλές. Ακόμη και μετά τη λήψη του, είναι καλή ιδέα να αφήσετε το antivirus να το κοιτάξει πριν αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.