Πώς να διορθώσετε την παραμορφωμένη οθόνη στα Windows 10 After Fall Creators Update

Οι χρήστες των Windows 10 που έχουν κάνει αναβάθμιση στο Fall Creators Update αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις οθόνες τους. Τα χρώματα φαίνονται ή παραμορφώνονται σε σημείο που να φαίνεται σαν να μην έχουν εγκατασταθεί προγράμματα οδήγησης γραφικών. Δεν υπάρχει γνωστή αιτία, αλλά φαίνεται να επηρεάζει αρκετούς χρήστες. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι είτε γίνεται επαναφορά του χρωματικού προφίλ για την οθόνη σας, έχει καταστραφεί ή πρέπει να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης. Ορισμένοι χρήστες με ρύθμιση πολλαπλών οθονών βλέπουν το πρόβλημα σε μία μόνο οθόνη. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε μια παραμορφωμένη οθόνη στα Windows 10.

Η παραμορφωμένη οθόνη στα Windows 10 προκαλείται από ένα από τα πολλά προβλήματα, επομένως ορισμένες από αυτές τις λύσεις μπορούν να δοκιμαστούν σε οποιοδήποτε σύστημα, ενώ άλλες περιορίζονται σε ποια GPU διαθέτετε.

Απεγκαταστήστε εφαρμογές που τροποποιούν τη διεπαφή χρήστη

Εάν έχετε εγκαταστήσει εφαρμογές όπως το Rainmeter ή το TranslucentTB που τροποποιούν τη διεπαφή χρήστη, δοκιμάστε να τις απεγκαταστήσετε. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να τα έχετε απενεργοποιήσει/απεγκαταστήσετε πριν κάνετε αναβάθμιση στην Ενημέρωση Fall Creators. Οι ενημερώσεις συχνά σπάζουν κάτι στο μητρώο, εάν έχουν εγκατασταθεί εφαρμογές τροποποίησης διεπαφής χρήστη. Το ίδιο ισχύει για κάθε εφαρμογή που τροποποιεί το μενού Έναρξη. Δοκιμάστε να τα αφαιρέσετε για να δείτε αν το πρόβλημα υποχωρεί.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0x800f081e στην Ενημέρωση Spring Creators των Windows 10

Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης Intel Graphics

Τα περισσότερα συστήματα διαθέτουν chipset γραφικών Intel, οπότε αυτό είναι το πρώτο μέρος για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Αυτή είναι μια γενική επιδιόρθωση που πρέπει να δοκιμάσει όποιος αντιμετωπίζει παραμορφωμένη οθόνη στα Windows 10.

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και αναπτύξτε τις Συσκευές Εμφάνισης. Αναζητήστε το chipset Intel και κάντε δεξί κλικ σε αυτό. Επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης από το μενού περιβάλλοντος και αφήστε το πρόγραμμα οδήγησης να ενημερώσει. Κάντε επανεκκίνηση του συστήματός σας και το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, τότε είναι πιθανό το πρόγραμμα οδήγησης να έχει ήδη ενημερωθεί και η νέα έκδοση του προγράμματος οδήγησης να προκαλεί προβλήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, επαναφέρετε την ενημέρωση.

  Η οθόνη του iPhone ή του iPad μου δεν περιστρέφεται. Πώς μπορώ να το διορθώσω;

GPU NVIDIA

Εάν διαθέτετε GPU NVIDIA, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε μια εργασία στον προγραμματιστή εργασιών. Αυτή η επιδιόρθωση ισχύει αποκλειστικά για συστήματα που διαθέτουν κάρτα γραφικών NVIDIA. Ελέγχετε κάτω από το Device Manager>Display για να δείτε αν έχετε ή όχι.

Ανοίξτε τον Προγραμματιστή εργασιών και αναπτύξτε τη βιβλιοθήκη. Παω σε;

MicrosoftWindowsWindowsColorSystem

Αναζητήστε μια εργασία που ονομάζεται Calibration Loader και κάντε διπλό κλικ σε αυτήν για να ανοίξετε τις ιδιότητές της. Στο παράθυρο ιδιοτήτων, μεταβείτε στην καρτέλα Triggers και απενεργοποιήστε και τους δύο κανόνες.

Επαναφορά χρωματικού προφίλ

Το πρόβλημα μπορεί να έχει μια απλή λύση σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η επαναφορά του προφίλ χρώματος. Είτε έχει γίνει επαναφορά του χρωματικού προφίλ είτε έχει καταστραφεί. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε λήψη του προφίλ χρώματος για την οθόνη σας και να το εγκαταστήσετε ξανά. Αυτή είναι και πάλι, μια λύση που μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε σύστημα αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.

  Πώς να εγγράψετε την οθόνη στα Windows 11 (4 Μέθοδοι)

Εγκαταστήστε προγράμματα οδήγησης οθόνης για συγκεκριμένα συστήματα

Αυτή η επιδιόρθωση λειτουργεί εάν έχετε συναρμολογημένο φορητό υπολογιστή ή σύστημα κατασκευαστή. Κατασκευαστές όπως η Dell, η HP, η Asus κ.λπ., σας δίνουν μια βιβλιοθήκη προγραμμάτων οδήγησης που είναι ειδικά για το μοντέλο φορητού υπολογιστή ή επιτραπέζιου υπολογιστή που διαθέτετε. Ελέγξτε τον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή για να δείτε εάν υπάρχουν διαθέσιμα νέα προγράμματα οδήγησης οθόνης για το σύστημά σας και εγκαταστήστε τα.

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε εάν ο κατασκευαστής σας γνωρίζει το πρόβλημα και έχει εκδώσει κάποια επιδιόρθωση για αυτό.