Πώς να διορθώσετε την επιλογή Stereo Mix or Wave Out που λείπει στα Windows

Ο φορητός υπολογιστής ή ο επιτραπέζιός σας υπολογιστής έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τον ήχο που προέρχεται από τα δικά του ηχεία. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεται να ηχογραφήσετε τον ήχο μιας κλήσης Skype, μπορείτε να το κάνετε, αλλά αυτό απαιτεί από την κάρτα ήχου να υποστηρίζει την επιλογή εξαρχής. Εάν δεν έχετε την επιλογή Stereo Mix ή Wave Out στο παράθυρο Sounds, μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης ή ίσως η κάρτα ήχου σας να μην την υποστηρίζει. Εάν είναι το πρώτο, μπορείτε να διορθώσετε την επιλογή στερεοφωνικής μίξης ή wave out που λείπει επιδιορθώνοντας τα προγράμματα οδήγησης. Αν είναι το δεύτερο, έχετε ακόμα εναλλακτικές επιλογές.

Διορθώστε την επιλογή Stereo Mix or Wave Out που λείπει

Υπάρχουν δύο σενάρια όπου αυτή η επιλογή μπορεί να λείπει από το σύστημά σας. Το ένα δεν ήταν ποτέ εκεί για αρχή και το δεύτερο εξαφανίστηκε μετά από μια ενημέρωση των Windows. Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε το παράθυρο Ήχοι επικολλώντας τα παρακάτω στην Εξερεύνηση αρχείων και επιλέγοντας Ήχος.

Control PanelHardware and Sound

Μεταβείτε στην καρτέλα Εγγραφή και κάντε δεξί κλικ μέσα στις συσκευές που αναφέρονται. Επιλέξτε «Εμφάνιση απενεργοποιημένων συσκευών» και «Εμφάνιση αποσυνδεδεμένων συσκευών». Εάν εμφανιστεί το Stereo Mix, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ενεργοποίηση.

  Πώς να κάνετε σχεδόν κάθε χαζή συσκευή έξυπνη

Λείπει η επιλογή Stereo Mix

Εάν η επιλογή δεν υπήρχε ποτέ για αρχή, μπορεί να οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούσατε πάντα τα γενικά προγράμματα οδήγησης ήχου που εγκαθιστούν τα Windows. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε προγράμματα οδήγησης ήχου ειδικά για την κάρτα ήχου σας.

Για φορητούς υπολογιστές

Εάν έχετε φορητό υπολογιστή, ο κατασκευαστής του φορητού υπολογιστή σας θα έχει διαθέσει τα προγράμματα οδήγησης ήχου για το μοντέλο σας. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή και κατεβάστε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα ήχου σας και εγκαταστήστε τα. Θα πρέπει να εμφανιστεί η επιλογή Stereo Mix ή Wave Out.

  Πώς να διορθώσετε το κατεστραμμένο PowerShell στην ενημέρωση δημιουργών των Windows 10

Προσαρμοσμένοι υπολογιστές

Εάν κατασκευάσατε τον δικό σας υπολογιστή, πρέπει να αναζητήσετε προγράμματα οδήγησης που έχει κυκλοφορήσει ο κατασκευαστής της κάρτας ήχου σας. Αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο γιατί θα χρειαστείτε το ακριβές μοντέλο της κάρτας ήχου σας για να βρείτε τα προγράμματα οδήγησης για να αναζητήσετε το πρόγραμμα οδήγησης στον ιστότοπο του κατασκευαστή της κάρτας ήχου.

Εάν μετά την εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης, η επιλογή εξακολουθεί να μην εμφανίζεται, σημαίνει ότι η κάρτα ήχου σας είναι πολύ πιθανό να μην υποστηρίζει καθόλου αυτήν την επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα.

  Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10

Η επιλογή Stereo Mix λείπει μετά την ενημέρωση

Εάν η επιλογή Stereo Mix εξαφανίστηκε μετά από μια ενημέρωση των Windows, αυτό οφείλεται στο ότι τα Windows απεγκατέστησαν τα ειδικά προγράμματα οδήγησης της κάρτας ήχου και τα αντικατέστησαν με τα γενικά. Η λύση είναι απλή. βρείτε το ειδικό πρόγραμμα οδήγησης και εγκαταστήστε το ξανά.

Είναι επίσης πιθανό το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας ήχου να έλαβε μια ενημέρωση το ίδιο και η ενημέρωση είναι αυτή που αφαίρεσε την επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης σε προηγούμενη έκδοση.

Δεν υποστηρίζεται Stereo Mix

Το Stereo Mix σάς επιτρέπει να εγγράφετε έξοδο ήχου από τον δικό σας υπολογιστή. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό, αλλά μπορείτε ακόμα να εγγράψετε έξοδο ήχου ακόμα κι αν η επιλογή δεν υποστηρίζεται στο σύστημά σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια εφαρμογή εγγραφής ήχου που μπορεί να εγγράψει έξοδο ήχου χωρίς να βασίζεστε σε αυτήν τη δυνατότητα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Θράσος ή Δωρεάν εγγραφή, και τα δύο είναι δωρεάν.