Πώς να διοργανώσετε ένα πάρτι ακρόασης εικονικής ομάδας στο Spotify

Εάν δεν μπορείτε να συναντηθείτε με τους φίλους ή την οικογένειά σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα εικονικής πάρτι ακρόασης του Spotify. Αυτό επιτρέπει σε πέντε χρήστες του Spotify να ακούν τα ίδια τραγούδια ή podcast ταυτόχρονα.

Η δυνατότητα ομαδικής ακρόασης του Spotify είναι καθαρά για ακρόαση—δεν μπορείτε να συνομιλήσετε μεταξύ σας ενώ ακούτε, αλλά κάθε χρήστης στο εικονικό πάρτι μπορεί να παίξει, να κάνει παύση, να παρακάμψει και να προσθέσει το δικό του περιεχόμενο για να ακούσει κάθε μέλος. Θα χρειαστείτε ο καθένας μια συνδρομή Spotify Premium για να επωφεληθείτε από αυτήν τη δυνατότητα, καθώς και την εφαρμογή Spotify για κινητά για Android, iPhone, ή iPad.

Δημιουργία συνεδρίας ομάδας Spotify

Για να δημιουργήσετε μια νέα ομαδική συνεδρία Spotify (όπως ονομάζονται αυτά τα εικονικά πάρτι ακρόασης), θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε να ακούτε ένα τραγούδι ή ένα podcast στην εφαρμογή για κινητά. Αυτά τα βήματα θα λειτουργήσουν για εσάς είτε χρησιμοποιείτε Android, iPhone ή iPad.

  Πώς να κάνετε μια μεγάλη στήλη σε πολλές στήλες στο Excel

Με τη μουσική ή ένα podcast να παίζει στην εφαρμογή Spotify, πατήστε το εικονίδιο “Διαθέσιμες συσκευές” στην κάτω αριστερή γωνία.

Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές όπου μπορείτε να παίξετε το περιεχόμενό σας στο Spotify. Ωστόσο, εάν είστε συνδρομητής Premium, θα δείτε επίσης μια νέα επιλογή για να ξεκινήσετε μια ομαδική συνεδρία.

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το κουμπί “Έναρξη συνεδρίας”.

Αυτό θα ξεκινήσει μια νέα ομαδική συνεδρία για να συνδεθούν άλλοι χρήστες του Spotify. Άλλοι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν στη συνεδρία σας κοινοποιώντας τον ειδικό κωδικό πρόσκλησης μαζί τους.

Εάν ο άλλος χρήστης είναι κοντά σας, μπορεί να σαρώσει απευθείας τον κωδικό συνεδρίας ομάδας στο κάτω μέρος του μενού. Μπορείτε επίσης να πατήσετε «Πρόσκληση φίλων» για να μοιραστείτε τον κωδικό σας, τον οποίο μπορείτε στη συνέχεια να μοιραστείτε μέσω μιας υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτου μέρους στη συσκευή σας.

Εναλλακτικά, πατήστε «Αντιγραφή συνδέσμου» στο μενού κοινής χρήσης για να αντιγράψετε έναν ειδικό σύνδεσμο κοινής χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι χρήστες για να συμμετάσχουν στη συνεδρία σας. Αυτό θα επιτρέψει στους απομακρυσμένους χρήστες να συνδεθούν στην ίδια περίοδο λειτουργίας ομάδας.

  Πώς να ακούτε μουσική Apple στην επιφάνεια εργασίας σας

Στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε αυτόν τον σύνδεσμο μη αυτόματα με άλλους χρήστες του Spotify για να συνδεθείτε.

Συμμετοχή σε μια υπάρχουσα περίοδο σύνδεσης ομάδας Spotify

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια υπάρχουσα ομαδική συνεδρία, μπορείτε να το κάνετε αυτό παίζοντας πρώτα μουσική ή ένα podcast στην εφαρμογή Spotify.

Στο μενού αναπαραγωγής, επιλέξτε το εικονίδιο “Διαθέσιμες συσκευές” στην κάτω αριστερή γωνία.

Στην ενότητα “Έναρξη ομαδικής συνεδρίας”, πατήστε το κουμπί “Σάρωση για συμμετοχή”, ακριβώς κάτω από το μεγαλύτερο κουμπί Έναρξη συνεδρίας.

Εάν ένα άλλο μέλος της ομαδικής συνεδρίας βρίσκεται κοντά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα της συσκευής σας για να σαρώσετε τον κώδικα απευθείας.

Αυτό θα λειτουργεί μόνο για κοντινούς χρήστες. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια συνεδρία εξ αποστάσεως, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο.

Εάν ο χρήστης σας έχει στείλει έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης, κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο θα ανοίξει η εφαρμογή Spotify και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να συμμετάσχετε στη συνεδρία.

  Πώς να ξεκλειδώσετε SIM Samsung Galaxy S8/S8+

Πατήστε «Συμμετοχή στη συνεδρία» για ομαδική ακρόαση ή «Όχι τώρα» εάν θέλετε να απορρίψετε την πρόσκληση.

Μόλις συμμετάσχετε σε μια περίοδο λειτουργίας, τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής στην κύρια οθόνη αναπαραγωγής του Spotify θα ελέγχουν την περίοδο λειτουργίας. Κάθε χρήστης μπορεί να προσθέσει, να αφαιρέσει, να σταματήσει, να παίξει ή να παραλείψει το περιεχόμενο όπως επιθυμεί, ελέγχοντας την αναπαραγωγή για όλα τα συνδεδεμένα μέλη της ομάδας.

Τερματισμός συνεδρίας ομάδας Spotify

Εάν θέλετε να τερματίσετε μια ομαδική συνεδρία, ανοίξτε την εφαρμογή Spotify, εμφανίστε το τραγούδι ή το podcast που αναπαράγεται αυτήν τη στιγμή και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο “Διαθέσιμες συσκευές”.

Στο μενού «Σύνδεση σε συσκευή», πατήστε το κουμπί «Τερματισμός συνεδρίας».

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να τερματίσετε αυτήν τη συνεδρία—αυτό θα τερματίσει και για όλους τους συνδεδεμένους χρήστες. Επιλέξτε το κουμπί “Επιβεβαίωση” για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.

Μόλις επιβεβαιωθεί, η συνεδρία της ομάδας σας θα τελειώσει. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια νέα συνεδρία εάν θέλετε να συνεχίσετε να ακούτε περιεχόμενο Spotify με άλλους χρήστες.