Πώς να διαχειριστείτε την ασθένεια κίνησης που προκαλείται από παιχνίδια

Μπορείτε να πάθετε ναυτία όταν παίζετε παιχνίδια. Συνήθως ακούτε για ανθρώπους που παραπονιούνται ότι τα παιχνίδια σας κάνουν βίαιο (δεν το κάνουν), αλλά σπάνια κάποιος αναφέρει την ασθένεια της κίνησης. Για την ακρίβεια αυτή η ασθένεια είναι «ασθένεια προσομοίωσης». Συμβαίνει σε αρκετούς ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν έχετε υποφέρει ποτέ από ναυτία όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να την πάθετε όταν παίζετε παιχνίδια. Εάν ένα παιχνίδι προκαλεί ναυτία, θα έχετε πονοκέφαλο, πόνο στον αυχένα, ζάλη και ναυτία λίγο μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Μπορεί να φύγει με την πάροδο του χρόνου καθώς παίζετε παιχνίδια, αλλά δεν πρέπει να το αγνοήσετε όταν χτυπάει. Αντίθετα, θα πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε την ασθένεια κίνησης που προκαλείται από παιχνίδια.

Άμεση Ανακούφιση

Εάν παίζετε ένα παιχνίδι και η ασθένεια κίνησης/προσομοίωσης ξεσπά, η άμεση θεραπεία είναι να σταματήσετε να παίζετε αμέσως. Δεν μπορούμε να το υπερεκτιμήσουμε αρκετά. Αν συνεχίσεις να παίζεις, θα το κάνεις χειρότερο. Οι πιθανότητες να παίξετε μέσα από αυτό δεν είναι τόσο μεγάλες, επομένως δεν πρέπει να προσπαθήσετε. Αν χειροτερέψει, μπορεί να λιποθυμήσεις.

Ο πονοκέφαλος, η ναυτία και η ζάλη θα επιμείνουν ακόμα και αφού σταματήσετε να παίζετε. Για πονοκεφάλους και ναυτία, χρησιμοποιήστε το συνηθισμένο σας φάρμακο για αυτές τις καταστάσεις. Εάν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακα, ακόμα κι αν είναι απλώς μια ασπιρίνη, δοκιμάστε να ξαπλώσετε στο σκοτάδι. Αποφύγετε να κοιτάτε οθόνες. Προσπαθήστε να κοιτάξετε για λίγο ένα μόνο ακίνητο αντικείμενο για να φύγει η ζάλη.

  Πώς να προγραμματίσετε τη διαγραφή αρχείων στο Dropbox

Πίνουν νερό. Μπορεί να είστε αφυδατωμένοι, κάτι που μπορεί να συμβεί όταν είστε πολύ βυθισμένοι σε ένα παιχνίδι για να δώσετε προσοχή στις βασικές ανάγκες του σώματός σας. Πιείτε λίγο νερό και ενυδατωθείτε. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με τον πονοκέφαλο.

Διαχειριστείτε την ασθένεια κίνησης που προκαλείται από παιχνίδια

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε την ασθένεια κίνησης που προκαλείται από παιχνίδια.

Αποκτήστε μια σωστή εργονομική ρύθμιση

Τα παθιασμένα παιχνίδια επενδύουν πολλά χρήματα σε υλικό για να φτιάξουν τον τέλειο υπολογιστή παιχνιδιών, αλλά δεν ξοδεύουν μόνο αυτά τα χρήματα. Επενδύουν επίσης σε μια άνετη καρέκλα και ένα γραφείο που μπορεί να φιλοξενήσει τα πάντα, αλλά εξακολουθεί να είναι άνετο στη χρήση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Εάν έχετε φορητό υπολογιστή παιχνιδιών, μην παίζετε στο κρεβάτι. Μην χρησιμοποιείτε ούτε βάση κρεβατιού για να παίξετε. Μετακινηθείτε σε ένα γραφείο όπου έχετε μια άνετη καρέκλα και όπου η οθόνη θα βρίσκεται σε λογική απόσταση.

Παίξτε σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Παίζοντας στο σκοτάδι, η ναυτία της κίνησης θα εμφανιστεί νωρίτερα και πιθανώς θα διαρκέσει περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη οθόνη

Η ασθένεια κίνησης χτυπά πιο δυνατά και νωρίτερα εάν παίζετε σε μικρότερη οθόνη. Έχει να κάνει με το μέγεθος της οθόνης που υπολείπεται της φυσικής περιφερειακής όρασης 180 μοιρών που έχει το ανθρώπινο μάτι. Μια ευρύτερη, μεγαλύτερη οθόνη βοηθά στη μείωση αυτού. Δεν σας προτείνουμε να πάτε πλήρως και να αποκτήσετε τρεις οθόνες για να σας προσφέρουν ολόκληρη την προβολή 180 μοιρών, αλλά σκεφτείτε να πάρετε και να παίξετε σε μια οθόνη αντί για την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας 15,6″.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χειριστήριο αντί για πληκτρολόγιο και ποντίκι. Μπορεί να σας εμποδίσει να γέρνετε πολύ κοντά στην οθόνη σας. Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη δεν έχει κλίση ή ότι την κοιτάτε από γωνία. Θα πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς μπροστά σας, ειδικά αν πάσχετε από αστιγματισμό.

  Πώς να δημιουργήσετε ομάδες στο Snapchat

Αλλαγή προβολής στο παιχνίδι

Τα παιχνίδια έχουν πολλαπλές προβολές κάμερας. Η προβολή της κάμερας σε πρώτο πρόσωπο είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ναυτία. Εάν το παιχνίδι σας υποστηρίζει άλλες προβολές, όπως προβολή τρίτου προσώπου, σκεφτείτε να μεταβείτε σε αυτό και στη συνέχεια να παίξετε το παιχνίδι. Δεν έχουν όλα τα παιχνίδια αυτήν την επιλογή, επομένως αυτή έχει τους περιορισμούς της, αλλά ελέγξτε την επιλογή του παιχνιδιού σας ακριβώς το ίδιο.

Αλλαγή βάθους πεδίου

Το βάθος πεδίου είναι ένα φοβερό κόλπο στη φωτογραφία. Στα παιχνίδια, προσομοιώνει αντικείμενα σε εστίαση. Δυστυχώς, τα παιχνίδια δεν είναι στατικά και το avatar σας είναι πάντα σε κίνηση. Μια ρύθμιση μεγάλου βάθους πεδίου μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις βίντεο του παιχνιδιού σας και προσπαθήστε να μειώσετε το βάθος πεδίου. Καθώς συνηθίζετε να παίζετε παιχνίδια, θα μπορείτε τελικά να παίζετε παιχνίδια με προβολή μεγαλύτερου βάθους πεδίου. Δεν θα χάσετε πάρα πολλά μειώνοντας το βάθος πεδίου. Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι απλώς ένα κόλπο για να κάνει το παιχνίδι να φαίνεται καλύτερο και δεν κάνει πολλά από αυτή την άποψη.

Χαμηλότερος ρυθμός καρέ

Οι παίκτες επενδύουν στο πιο πρόσφατο υλικό, ώστε να μπορούν να τρέχουν παιχνίδια με υψηλό ρυθμό καρέ. Αυτή είναι μια καλή ιδέα μόνο αν παίζετε παιχνίδια για λίγο. Εάν ξεκινάτε, ένας υψηλός ρυθμός καρέ μπορεί πραγματικά να σας κάνει να αρρωστήσετε. Απλώς ρωτήστε τους ανθρώπους που είδαν Η τριλογία του Χόμπιτ σε 3D. Δεν παίζετε παιχνίδια σε 3D, αλλά η συνεχής κίνηση, το βάθος πεδίου, η προβολή της κάμερας πρώτου προσώπου, για να μην αναφέρουμε πόσο κοντά μπορεί να κάθεστε στην οθόνη σας προκαλούν ναυτία. Ο υψηλός ρυθμός καρέ το κάνει χειρότερο, γι’ αυτό προσπαθήστε να το μειώσετε. Η μείωση του ρυθμού καρέ θα κάνει την κίνηση να φαίνεται λιγότερο ρευστή, λιγότερο πραγματική και ο εγκέφαλός σας θα μπορεί να την επεξεργαστεί καλύτερα.

  Πώς να αναζητήσετε και να εγκαταστήσετε εφαρμογές στο Apple Watch

Μειώστε το θάμπωμα κίνησης

Αυτό είναι ένα άλλο εφέ εντός του παιχνιδιού για να κάνει την κίνηση να φαίνεται πιο ρευστή και φυσική. Δεν σας επιτρέπουν όλα τα παιχνίδια να το απενεργοποιήσετε. Εάν το παιχνίδι που παίζετε έχει την επιλογή να το απενεργοποιήσετε ή να το μειώσετε, σίγουρα θα πρέπει. Δεν θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, αλλά θα βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας. Όταν είστε πιο συνηθισμένοι στο παιχνίδι, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά αν θέλετε.

Απενεργοποιήστε το Bobbing

Αυτό είναι ένα εφέ που κάνει το περπάτημα ή το κολύμπι σε ένα παιχνίδι να φαίνεται πιο ρεαλιστικό. Το avatar σας κινείται πάνω-κάτω, π.χ. bobs όταν περπατάτε για να δείχνει φυσικές κινήσεις περπατήματος. Μπορεί να προκαλέσει ασθένεια προσομοίωσης, επομένως απενεργοποιήστε το.

Ελέγξτε τα μάτια σας

Εάν η όρασή σας είναι αδύναμη, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να την ελέγξετε εάν το πρόβλημα παραμένει με την πάροδο του χρόνου. Βεβαιωθείτε ότι η συνταγή σας είναι ενημερωμένη. Εάν έχετε επιπλέον προβλήματα όπως ο αστιγματισμός, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά. Ο γιατρός σας μπορεί να ενημερώσει τη συνταγή σας ή να προτείνει έναν τρόπο να διαχειριστείτε την κατάστασή σας και να συνεχίσετε να παίζετε άνετα παιχνίδια.

Υπερωρίες, θα συνηθίσετε την κίνηση και την κίνηση εντός του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο καιρό θα πάρει, αλλά τελικά υποχωρεί. Μόλις γίνει, μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε παιχνίδια σε υψηλότερες ρυθμίσεις.

Πώς διαχειρίζεστε την ασθένεια κίνησης που προκαλείται από παιχνίδια; Ενημερώστε μας στα σχόλια εάν έχετε κάποια συμβουλή για τη διαχείριση ή/και την ανακούφισή της.