Πώς να διαχειριστείτε τα δεδομένα που συλλέγει το LinkedIn σε εσάς

Το LinkedIn έχει σκοπό να δώσει ώθηση στην καριέρα σας. Στη διαδικασία, όμως, συλλέγει πολλά δεδομένα για εσάς. Δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου δεδομένων στον ιστότοπο.

Τι γνωρίζει το LinkedIn για εσάς

Το LinkedIn είναι ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που σας επιτρέπει κυνήγι για δουλειέςσυνδεθείτε με άτομα στον τομέα σας και εμφανίστε δημόσια την επαγγελματική σας εμπειρία. Ωστόσο, για να κάνετε πλήρη χρήση των δυνατοτήτων του ιστότοπου, πρέπει να αποκαλύψετε πολλές προσωπικές και επαγγελματικές πληροφορίες στις συνδέσεις σας και στους πιθανούς εργοδότες σας.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου του προφίλ σας στο LinkedIn για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία από άτομα που δεν γνωρίζετε. Ωστόσο, όπως πολλοί άλλοι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το LinkedIn ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας για ερευνητικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

Δεδομένων των τρεχουσών ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας και τι κάνει με αυτά.

  Πώς να εφαρμόσετε τη σκίαση σε εναλλακτικές σειρές στο Excel

Για να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις δεδομένων σας, κάντε κλικ στο “Εγώ” επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις και Απόρρητο > Απόρρητο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Πώς το LinkedIn χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας”.

Οι ρυθμίσεις σε αυτήν την ενότητα μπορούν να ομαδοποιηθούν στις ακόλουθες κατηγορίες:

“Δεδομένα και δραστηριότητα”: Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας, καθώς και ένα αρχείο καταγραφής όλων των φορών που κοινοποιήθηκαν με άλλα μέρη.
“Ημερολόγιο και Επαφές”: Εδώ, διαχειρίζεστε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του LinkedIn και των λογαριασμών και των αριθμών τηλεφώνου σας.
“Διαθεσιμότητα δεδομένων”: Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε εάν τα δεδομένα σας είναι διαθέσιμα στους συνεργάτες του LinkedIn για έρευνα και να παρέχετε πρόσθετες πληροφορίες στον ιστότοπο.

Έλεγχος των δεδομένων και της δραστηριότητάς σας

Πολλές επιλογές θα σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα των δεδομένων που έχετε αποθηκεύσει και με ποιον κοινοποιούνται αυτές οι πληροφορίες.

  Πώς να βρείτε το πλησιέστερο Pokéstop σας χωρίς να κάνετε ένα βήμα

Το πρώτο είναι η “Διαχείριση των δεδομένων και της δραστηριότητάς σας”, η οποία παρέχει ένα αρχείο καταγραφής κάθε φορά που τα δεδομένα σας κοινοποιήθηκαν σε τρίτους, όπως ένας εργοδότης ή μια συνδεδεμένη υπηρεσία. Μπορείτε επίσης να δείτε τις ημερομηνίες συγχρονισμού των επαφών σας, όταν αλλάξατε μια σημαντική ρύθμιση απορρήτου ή πότε το LinkedIn ενημέρωσε τους όρους παροχής υπηρεσιών του.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε μια αρχειοθετημένη έκδοση των δεδομένων στον λογαριασμό σας στο LinkedIn με τη ρύθμιση “Λήψη αντιγράφου των δεδομένων σας”. Έχετε τις ακόλουθες επιλογές κατά τη λήψη των πληροφοριών σας:

Πλήρες αρχείο: Περιλαμβάνει όλες τις συνδέσεις σας, καθώς και το ιστορικό του λογαριασμού σας, τις αναρτήσεις και άλλα δεδομένα που συλλέγει ο ιστότοπος για εσάς με βάση τη δραστηριότητά σας και τις πληροφορίες που ανεβάζετε.
Μερική αρχειοθέτηση: Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε λήψη συγκεκριμένων τμημάτων των δεδομένων σας, όπως τα μηνύματα, τις επαφές, τις αναρτήσεις ή τις πληροφορίες προφίλ σας.

Λάβετε υπόψη ότι η αίτηση για το πλήρες αρχείο σας μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες. Όσο περισσότερες πληροφορίες συνδέονται με τον λογαριασμό σας, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να είναι έτοιμη η λήψη σας. Όταν ολοκληρωθεί, θα λάβετε μια ειδοποίηση στον ιστότοπο και μέσω email.

  Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος διαβάζει το μήνυμά σας στο WeChat

Προς το τέλος της ενότητας, θα δείτε τη ρύθμιση “Ιστορικό αναζήτησης”. Αυτό σας δίνει μια επισκόπηση των εταιρειών, των προφίλ και των ομάδων που αναζητήσατε πρόσφατα μέσω της ενσωματωμένης μηχανής αναζήτησης του ιστότοπου. Μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησής σας ανά πάσα στιγμή.

Ημερολόγια και Επαφές

Ανάλογα με τον τύπο των πληροφοριών που χρησιμοποιήσατε κατά τη διαδικασία εγγραφής, πιθανότατα έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή/και διεύθυνση email συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας στο LinkedIn. Αν και οι επισκέπτες δεν μπορούν να δουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας από προεπιλογή, ενδέχεται να μπορούν να αναζητήσουν το προφίλ σας χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή το email σας.

Μπορείτε να προσδιορίσετε ποιος μπορεί να σας βρει χρησιμοποιώντας αυτές τις επιλογές στις ρυθμίσεις “Διαχείριση ποιος μπορεί να ανακαλύψει το προφίλ σας από τη διεύθυνση email/τον αριθμό τηλεφώνου σας”.

Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω επιλογές:

Ολοι
Συνδέσεις 2ου Βαθμού
Οχι