Πώς να διατηρήσετε τις φωτογραφίες σας ασφαλείς ενώ είστε εκτός λήψης

Ως φωτογράφος, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάσετε τις σκληρές φωτογραφίες σας, είτε πρόκειται για αστοχία σκληρού δίσκου, κλοπή ή οτιδήποτε άλλο. Με μια καλή στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, είναι εύκολο να διατηρήσετε τις φωτογραφίες σας ασφαλείς στο σπίτι, αλλά τι γίνεται όταν είστε ακόμα έξω για λήψη; Τι θα συμβεί αν αποσυνδεθείτε από το δίκτυο και απομακρυνθείτε από τον φορητό υπολογιστή σας για μερικές ημέρες ή ακόμα και μερικές εβδομάδες; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Ενώ βρίσκεστε εκτός τοποθεσίας, οι πιο σημαντικοί κίνδυνοι για τις φωτογραφίες σας είναι η κλοπή, η απώλεια και η απώλεια δεδομένων. Η λύση και στους τρεις κινδύνους είναι ως επί το πλείστον η ίδια: βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ποτέ μόνο ένα αντίγραφο των εικόνων σας σε μία κάρτα SD ή σκληρό δίσκο ή όλα τα αντίγραφά σας σε μία τοποθεσία. Υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό, οπότε διαβάστε.

Χρησιμοποιήστε τις σωστές κάρτες

Για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα απώλειας δεδομένων από μια αποτυχημένη κάρτα SD—που μπορεί να συμβεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο—πριν καν βγείτε για σουτ, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάρτες υψηλής ποιότητας που είναι σε καλή κατάσταση. Συνιστούμε τις κάρτες SanDisk και Lexar και πραγματικά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες: μια κάρτα SanDisk Ultra SD 32 GB κοστίζει λιγότερο από $10. Μόλις να είστε προσεκτικοί με την αγορά πλαστών.

  Το Slingshot κυκλοφόρησε και απαιτεί τον αριθμό τηλεφώνου σας

Αν οι κάρτες SD σας κάθονται σε ένα συρτάρι μαζεύοντας σκόνη για λίγο, αξίζει να τις κοιτάξετε. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν βαθουλώματα, γρατσουνιές ή άλλη ζημιά. Θα πρέπει επίσης να τα διαμορφώσετε πριν από κάθε λήψη.

Εάν έχετε θέσεις για διπλές κάρτες, χρησιμοποιήστε τις

Οι υποδοχές διπλών καρτών είναι επαγγελματικό χαρακτηριστικό και, εάν η φωτογραφική μηχανή σας τις υποστηρίζει, χρησιμοποιήστε τις οπωσδήποτε. Εκτός και αν κάνετε πολλές ριπές, τραβήξτε RAW και στα δύο φύλλα. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε αυτόματα ένα αντίγραφο ασφαλείας για κάθε εικόνα που τραβάτε. Οι πιθανότητες αποτυχίας ενός φύλλου είναι μικρές. οι πιθανότητες αποτυχίας δύο φύλλων ταυτόχρονα προτού έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων σας κάπου αλλού είναι ουσιαστικά μηδενικές.

Ακόμα κι αν φωτογραφίζετε με διπλές κάρτες, είναι κακή ιδέα να τα αφήσετε και τα δύο να κάθονται στην κάμερά σας. Εάν κάποιος σας κλέψει τη φωτογραφική μηχανή ή πέσει από έναν γκρεμό—που επίσης μπορεί να συμβεί—δεν θέλεις και τα δύο χαρτιά να τα συνοδεύουν. Όταν δεν πυροβολείτε, βγάλτε ένα και αποθηκεύστε το στο πρόσωπό σας, με κάποιον άλλο στην ομάδα σας ή στην τσάντα σας.

Χρησιμοποιήστε πολλαπλές κάρτες SD

Η πιθανότητα να συμβεί κάτι στις κάρτες SD σας αυξάνεται όσο περισσότερο τις χρησιμοποιείτε. Δεδομένου ότι οι κάρτες SD είναι τόσο φθηνές, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε πολλές από αυτές. Για πολυήμερες εκδρομές, χρησιμοποιώ δύο κάρτες κάθε μέρα: μία κύρια κάρτα και μία εφεδρική κάρτα. Στο τέλος κάθε μέρας, τις αποθηκεύω ξεχωριστά —συνήθως μία στο σακίδιο πλάτης και μία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στο AirBnB—και βάζω δύο νέες κάρτες στη φωτογραφική μηχανή μου. Με αυτόν τον τρόπο, αν συμβεί οτιδήποτε, θα χάσω μόνο εικόνες αξίας μιας ημέρας αντί για ένα πλήρες ταξίδι. Δεν έχει σημασία αν τα χαρτιά είναι γεμάτα ή όχι.

  Ενισχύστε την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησής σας με αυτές τις 10 τυχαίες δημιουργίες ιστοτόπων

Εάν ακολουθείτε αυτή τη διαδρομή, καλό είναι να αριθμήσετε τις κάρτες σας, ώστε να γνωρίζετε τι φωτογραφίες υπάρχουν σε κάθε μία. Η κάμερά μου κάνει λήψη και σε κάρτες CF και SD, επομένως αριθμώ τις κάρτες CF ως 1.1, 2.1, 3.1 κ.λπ., και τις κάρτες SD ως 1.2, 2.2, 3.2 κ.λπ. Οποιοδήποτε σύστημα αρίθμησης λειτουργεί για εσάς θα το κάνει.

Αν μπορείτε, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας ενώ πυροβολείτε

Ένας αυξανόμενος αριθμός φορητών σκληρών δίσκων, όπως το GNARBOX ή Western Digital My Passport Wireless Pro, έχουν ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών. Εάν ταξιδεύετε χωρίς τον φορητό υπολογιστή σας, αξίζει να επενδύσετε σε ένα. Στη συνέχεια, έχετε έναν τρόπο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας κάθε βράδυ ή ακόμα και να βγαίνετε στην τοποθεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν πραγματοποιείτε λήψη μόνο με μία κάρτα SD.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ορισμένες κάμερες, όπως οι Nikon Z6 και Z7, πραγματοποιούν λήψη σε διαφορετικές μορφές κάρτας: βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε σκληρός δίσκος που αγοράζετε υποστηρίζει αυτήν τη μορφή κάρτας ή έχει θύρα USB και υποστηρίζει κανονική συσκευή ανάγνωσης καρτών.

  Το μέλλον του λογισμικού στα Windows: Τι είναι ένα αρχείο MSIX;

Με τα αντίγραφα ασφαλείας, το ένα δεν είναι κανένα και δύο είναι ένα, επομένως, ακόμη και αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας σε σκληρό δίσκο, είναι καλή ιδέα να αφήσετε τις φωτογραφίες στις κάρτες αποθήκευσης μέχρι να καταλάβετε ότι οι εικόνες σας αποθηκεύονται με ασφάλεια σε πολλές τοποθεσίες—ή καλύτερα όμως, στο σύννεφο.

Εισαγωγή και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας το συντομότερο δυνατό

Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι —ή επιστρέψετε εκεί που μένετε σε ένα εκτεταμένο ταξίδι— η πρώτη σας εργασία, πριν κάνετε ντους ή πιείτε ένα ποτό, θα πρέπει να είναι να αρχίσετε να εισάγετε και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων σας. Αν δεν το κάνετε πρώτο πράγμα, είναι πολύ εύκολο να αποσπαστείτε και να χρονοτριβείτε.

Εισαγάγετε τις εικόνες σας στο Lightroom ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων που χρησιμοποιείτε, ανεβάστε τες στο Dropbox ή σε άλλον πάροχο αποθήκευσης cloud. Εάν έχετε τραβήξει περισσότερες από μια χούφτα εικόνων, η όλη διαδικασία θα πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία για τουλάχιστον μερικά λεπτά. περισσότερο εάν χρησιμοποιείτε το wifi του ξενοδοχείου. Μόνο όταν είστε σίγουροι ότι οι εικόνες σας είναι αποθηκευμένες σε τουλάχιστον δύο ξεχωριστές τοποθεσίες, είναι ασφαλές να διαμορφώσετε ξανά τις κάρτες SD και να τις χρησιμοποιήσετε ξανά.

Αν όλα αυτά ακούγονται λίγο παρανοϊκά, θα είχατε δίκιο. Αλλά η απώλεια δεδομένων συμβαίνει. Ο εξοπλισμός της κάμερας κλέβεται. Και, αν δεν είστε προετοιμασμένοι, θα μπορούσατε να χάσετε εκατοντάδες ή χιλιάδες εικόνες που έχετε ξοδέψει χρόνο, χρήμα και προσπάθεια για να δημιουργήσετε.

Πίστωση εικόνας: Eddie Yip στο Flickr.