Πώς να διατηρήσετε τις ρυθμίσεις της κάμερας στο iOS 10


Η εφαρμογή Κάμερα στο iOS είναι πάντα προεπιλεγμένη στη λειτουργία Φωτογραφίας. Η εφαρμογή υποστηρίζει πολλές διαφορετικές λειτουργίες για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας εγγραφής βίντεο με χρονική καθυστέρηση και της λειτουργίας λήψης πανοραμικών φωτογραφιών. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών και άλλων λειτουργιών κάνοντας σάρωση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Όταν φεύγετε από την εφαρμογή και επιστρέφετε σε αυτήν αργότερα, επιστρέφει πάντα στη λειτουργία Φωτογραφία. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης ζωντανά φίλτρα, αλλά όπως και οι διαφορετικές λειτουργίες λήψης, το φίλτρο επαναφέρεται επίσης σε “Κανένα” όταν φεύγετε από την εφαρμογή. Οι χρήστες βρήκαν ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο και το iOS 10.2 έχει μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη λειτουργία κάμερας και το φίλτρο που έχετε εφαρμόσει ακόμα και μετά την έξοδο από την εφαρμογή. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

  Πώς να διδάξετε τη Siri να προφέρει ονόματα στο iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Φωτογραφίες & Κάμερα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα «Κάμερα» και η πρώτη ρύθμιση είναι «Διατήρηση ρυθμίσεων». Πατήστε το για να μεταβείτε στην οθόνη Διατήρηση ρυθμίσεων.

Έχετε δύο επιλογές εδώ. Λειτουργία κάμερας και φίλτρο φωτογραφιών. Ο διακόπτης ‘Camera Mode’ θα εμποδίσει την επαναφορά της εφαρμογής Camera στην προεπιλεγμένη λειτουργία ‘Photo’. Εάν μεταβείτε στη λειτουργία “Τετράγωνο” ή “Βίντεο”, θα παραμείνει σε λειτουργία όταν επιστρέψετε στην εφαρμογή.

Ο διακόπτης «Φίλτρο φωτογραφιών» θα διατηρήσει το ζωντανό φίλτρο που έχετε εφαρμόσει στην Κάμερα. Θα παραμείνει όταν βγείτε και στη συνέχεια ανοίξετε την εφαρμογή.

  Πώς να τοποθετήσετε φακέλους μέσα σε φακέλους στο iOS 9

Η Apple ήταν αρκετά σοφή για να κρατήσει και τις δύο αυτές ρυθμίσεις ξεχωριστές αντί να τις ομαδοποιήσει σε έναν διακόπτη. Οι χρήστες που θέλουν η εφαρμογή Κάμερα να θυμάται σε ποια λειτουργία χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά μπορεί να μην θέλουν απαραίτητα να κάνουν το ίδιο για τα φίλτρα που χρησιμοποιούν. Δεν διατηρούνται άλλες ρυθμίσεις εκτός από τις δύο που εξηγούνται παραπάνω. Το ζουμ και η έκθεση επαναφέρονται αυτόματα κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή. Η εφαρμογή θυμόταν πάντα ποια κάμερα, μπροστινή ή πίσω, χρησιμοποιούσατε και θα τη διατηρήσει όπως πάντα.

Οι νέες ρυθμίσεις, ιδιαίτερα για τη λειτουργία κάμερας, θα είναι ευπρόσδεκτες. Το να χρειάζεται να επιλέγετε συνεχώς τη λειτουργία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή της κάμερας είναι χρονοβόρο και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε χαμένες στιγμές.

  Πώς να καρφιτσώσετε σημειώσεις στην εφαρμογή Notes στο iOS 11