Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon

Αυτό που ιδρύθηκε το 1994 από τον Jeff Bezos ως διαδικτυακή αγορά βιβλίων είναι τώρα μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρέχει υπηρεσίες όπως Amazon Shopping, Amazon Alexa, Amazon Luna, Amazon Music, Amazon Pay και Amazon Prime. Η φιλική προς το χρήστη διεπαφή και η εύκολη προσβασιμότητα καθιστούν εξαιρετικά βολικό να έχετε έναν λογαριασμό Amazon. Κάποιος μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό απλά χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου ή το αναγνωριστικό email του. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες αισθάνονται την ανάγκη να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους. Θέλετε να μην χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του λογαριασμού σας στο Amazon και θέλετε να ακυρώσετε το Amazon Prime; Αυτό το άρθρο είναι ο ενιαίος οδηγός σας σχετικά με τον τρόπο διαγραφής του λογαριασμού σας στο Amazon και τρόπους οριστικής διαγραφής του λογαριασμού Amazon.

Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon

Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon από τη σελίδα Κλείσιμο του λογαριασμού σας στο Amazon. Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να βρείτε τα βήματα που εξηγούν το ίδιο λεπτομερώς με χρήσιμες εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το email σας από το Amazon;

Θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε email από την Amazon σχετικά με την ασφάλεια και τις αγορές ή δεν θέλετε να συσχετίσετε το email σας με τον λογαριασμό σας στο Amazon; Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε την παρακάτω διαδικασία:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Amazon στο δικό σας Android ή iOS συσκευή.

2. Πατήστε στην καρτέλα χάμπουργκερ από την κάτω δεξιά γωνία.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Λογαριασμός.

  Πώς να ξεμπλοκάρετε κάποιον στο Messenger

4. Πατήστε Σύνδεση και ασφάλεια.

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκρίνετε τη διαδικασία.

6. Τώρα, πατήστε Επεξεργασία δίπλα στο αναγνωριστικό email σας.

7. Εισαγάγετε τη Νέα διεύθυνση email και πατήστε Συνέχεια.

8. Εισαγάγετε το OTP που λαμβάνετε σε αυτό το email.

9. Τώρα, πατήστε στο Continue.

10. Τέλος, πατήστε Τέλος.

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι το τέλος για να μάθετε πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το Amazon;

Η κατάργηση του αριθμού σας για να προσθέσετε έναν νέο αριθμό ή να αλλάξετε έναν αριθμό για οποιονδήποτε λόγο είναι πολύ εύκολη, χάρη στη φιλική προς το χρήστη εμπειρία του Amazon που καθιστά την επεξεργασία των πληροφοριών λογαριασμού αρκετά απλή. Τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω το εξηγούν λεπτομερώς:

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Amazon στη συσκευή σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του λογαριασμού από την κάτω γραμμή.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στον λογαριασμό σας.

4. Επιλέξτε Σύνδεση και ασφάλεια.

5. Τώρα, πατήστε Επεξεργασία δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου σας.

6. Εισαγάγετε τον Νέο αριθμό τηλεφώνου και πατήστε Συνέχεια.

7. Πατήστε OK στο αναδυόμενο παράθυρο.

8. Εισαγάγετε το OTP που λαμβάνετε σε αυτό το email και πατήστε Συνέχεια.

9. Πατήστε Τέλος.

Πώς μπορείτε να συγχωνεύσετε λογαριασμούς Amazon;

Οι καταναλωτές ή οι πελάτες με δύο λογαριασμούς Amazon ενδέχεται να μην μπορούν να συγχωνεύσουν τους λογαριασμούς τους στο Amazon, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τους πωλητές. Έτσι οι πωλητές μπορούν να συγχωνεύσουν τους λογαριασμούς τους:

1. Συνδεθείτε στο Seller Central στη χώρα ή την περιοχή όπου ήδη πουλάτε.

2. Επιλέξτε Πώληση σε παγκόσμιο επίπεδο από το αναπτυσσόμενο μενού Απόθεμα.

3. Πατήστε έθνος ή περιοχή.

4. Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή στην οποία θέλετε να πουλήσετε και πατήστε Εγγραφή τώρα.

5. Εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασης για την περιοχή όπου πουλάτε ήδη εάν σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά.

6. Συμπληρώστε την εγγραφή προσθέτοντας περισσότερες πληροφορίες εάν σας ζητηθεί.

Όταν τελειώσετε, οι νέες χώρες που έχετε εγγραφεί για να πουλήσετε θα συνδυαστούν αυτόματα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τη διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού σας στο Amazon.

Μπορείτε να ακυρώσετε το Amazon Prime σας ανά πάσα στιγμή;

Ναι, μπορείτε να ακυρώσετε το Amazon Prime ανά πάσα στιγμή. Η Amazon θα σας εκδώσει ένα πιστωτικό σημείωμα και θα σας επιστρέψει την πλήρη συνδρομή μέλους εάν ακυρώσετε την ετήσια συνδρομή Prime εντός τριών εργάσιμων ημερών από την εγγραφή σας. Ωστόσο, η Amazon διατηρεί το δικαίωμα να σας χρεώσει (ή να αφαιρέσει από την επιστροφή χρημάτων σας) την αξία των παροχών Prime που χρησιμοποιείτε εσείς και ο λογαριασμός σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των τριών εργάσιμων ημερών.

  Πώς να αποσυνδεθείτε από το Mac σας μετά από μια καθορισμένη περίοδο αδράνειας

Πώς μπορείτε να διαγραφείτε από την Prime;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγραφείτε από την Prime:

1. Επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Amazon.

2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από Λογαριασμοί και λίστες και κάντε κλικ στο Your Prime Membership.

3. Κάντε κλικ στο Ενημέρωση, συνέχεια και πολλά άλλα στην καρτέλα Διαχείριση μέλους.

4. Κάντε κλικ στο Τέλος συνδρομής.

5. Κάντε κλικ στο Cancel My Benefits.

6. Επιλέξτε Continue to Cancel.

Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Amazon Prime;

Ναι, μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon Prime. Αυτό θα κλείσει οριστικά τον λογαριασμό σας στο Amazon και θα διαγράψει όλα τα δεδομένα.

Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Amazon για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Amazon μέσω του ιστότοπού της όταν θέλετε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Amazon. Τα βήματα είναι τα εξής για να επικοινωνήσετε με την Amazon για να διαγράψετε λογαριασμό:

Σημείωση: Η διαγραφή ενός λογαριασμού Amazon είναι μια μόνιμη ενέργεια που δεν μπορεί να αποκατασταθεί.

1. Επισκεφθείτε το Κλείστε τη σελίδα του λογαριασμού σας στο Amazon.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε έναν επιθυμητό λόγο από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο.

3. Επιλέξτε την επιλογή Ναι, θέλω να κλείσω οριστικά τον λογαριασμό μου στο Amazon και να διαγράψω τα δεδομένα μου.

4. Κάντε κλικ στο Κλείσιμο του λογαριασμού μου.

Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Amazon χωρίς σύνδεση;

Όχι, είναι αδύνατο να ζητήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας χωρίς σύνδεση. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, χρησιμοποιήστε την επιλογή ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου ή το αναγνωριστικό email σας για να εισαγάγετε το OTP και να συνδεθείτε με επιτυχία.

Πώς μπορείτε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Amazon;

Κάποιος μπορεί να διαγράψει οριστικά τον λογαριασμό Amazon χρησιμοποιώντας τα παρακάτω εύκολα βήματα. Λάβετε υπόψη ότι θα προκαλέσει επίσης την οριστική διαγραφή και ακύρωση όλων των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα και των διαφορετικών υπηρεσιών που το συνοδεύουν.

  Αξίζουν οι οθόνες 4K για γενική χρήση υπολογιστή;

Σημείωση: Για να διαγράψετε έναν λογαριασμό, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.

1. Πλοηγηθείτε στο Κλείστε τη σελίδα του λογαριασμού σας στο Amazon στο πρόγραμμα περιήγησής σας και επιλέξτε τον επιθυμητό λόγο αφού κάνετε κύλιση προς τα κάτω.

2. Επιλέξτε το πλαίσιο άδειας και κάντε κλικ στην επιλογή Κλείσιμο του λογαριασμού μου.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Amazon;

Μόλις ζητήσετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon, η Amazon θα σας στείλει ένα email επιβεβαίωσης ή ένα μήνυμα κειμένου για να κλείσετε τον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, θα έχετε πέντε ημέρες για να απαντήσετε και να δηλώσετε εάν θέλετε η Amazon να απενεργοποιήσει οριστικά τον λογαριασμό σας.

Τι θα συμβεί αν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon;

Μόλις είστε έτοιμοι να ζητήσετε από την Amazon να απενεργοποιήσει οριστικά τον λογαριασμό σας και να διαγράψει τα δεδομένα σας, θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης μέσω μηνύματος κειμένου ή τη διεύθυνση email που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σας. Εντός πέντε ημερών, πρέπει να απαντήσετε για να επιβεβαιώσετε το αίτημά σας. Όταν ο λογαριασμός ακυρωθεί, οι συνέπειες παρατίθενται παρακάτω:

  • Δεν θα έχετε πρόσβαση σε κανένα από τα στοιχεία και τις υπηρεσίες των παγκόσμιων ιστότοπων της Amazon που χρησιμοποιούσατε για πρόσβαση μέσω αυτού. Εάν χρησιμοποιείτε τις ίδιες πληροφορίες σύνδεσης για πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά που παρέχονται από άλλους ιστότοπους παγκοσμίως, όπως το amazon.com, το amazon.fr και το amazon.com.mx, το κλείσιμο του λογαριασμού σας μέσω αυτού του ιστότοπου θα ακυρώσει επίσης τον λογαριασμό σας εκεί.
  • Μόλις κλείσει ο λογαριασμός σας, ούτε εσείς ούτε κανένας άλλος θα έχετε πρόσβαση σε αυτόν και δεν μπορεί να ανοίξει ξανά. Θα χρειαστεί να εγγράψετε έναν νέο λογαριασμό εάν αποφασίσετε αργότερα ότι θέλετε να ξεκινήσετε ξανά να υποβάλλετε παραγγελίες από την Amazon ή εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ιστότοπου που απαιτούν λογαριασμό.

Διαγράφει η Amazon ανενεργούς λογαριασμούς;

Ναι, σύμφωνα με την Πολιτική διατήρησης αρχείων της Amazon, εάν τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο κάτοχος του λογαριασμού δεν έχει κατεβάσει τίποτα, δεν έχει συνδεθεί ή δεν έχει ανεβάσει τίποτα. Μετά από 18 μήνες (547 ημέρες) αδράνειας, ο κάτοχος του λογαριασμού θα λάβει μια ειδοποίηση μέσω email. Όλα τα αρχεία θα διαγραφούν εάν δεν εντοπιστεί δραστηριότητα για δύο χρόνια (730 ημέρες). Πριν διαγραφούν τα αρχεία, ειδοποιείται ο κάτοχος του λογαριασμού.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κλείσετε έναν λογαριασμό Amazon;

Σας ακούμε και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να φαίνεται κουραστικό χωρίς να ξέρετε πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon. Λόγω όλων των ευαίσθητων πληροφοριών, όπως αριθμοί τηλεφώνου, τραπεζικά στοιχεία, διευθύνσεις και αναγνωριστικά email, αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τη μακρά μέθοδο ακύρωσης. Ο άλλος λόγος είναι ότι το να κάνει τη μέθοδο μακρά και κουραστική είναι μια προσπάθεια της Amazon να μην χάσει πελάτες.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Amazon και να ακυρώσετε τη συνδρομή στο Amazon Prime. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.