Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Το Facebook είναι γνωστό από καιρό ότι παίρνει, αποθηκεύει και πουλά τα δεδομένα σας και σας κάνει συνεχώς να επαναξιολογείτε τον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό δίκτυο χειρίζεται το απόρρητό σας. Είτε θέλετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα είτε να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας στο Facebook, δείτε πώς.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της απενεργοποίησης και της διαγραφής;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αφαιρέσετε την παρουσία σας από το Facebook. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας ή να τον διαγράψετε εντελώς. Το πρώτο σάς επιτρέπει να επιστρέψετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας, ενώ το δεύτερο είναι η μόνιμη επιλογή — δεν υπάρχει επιστροφή.

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας είναι χρήσιμη όταν θέλετε να κρυφτείτε για λίγο με τη δυνατότητα να επιστρέψετε στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν εντελώς νέο λογαριασμό. Ενώ είναι απενεργοποιημένο, κανείς δεν μπορεί να δει το προφίλ σας, αλλά το όνομά σας μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζεται στις λίστες των φίλων σας. Εκτός από όλα αυτά, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger ενώ ο λογαριασμός σας είναι απενεργοποιημένος, κάτι που σας επιτρέπει να παραμένετε συνδεδεμένοι.

Η διαγραφή του λογαριασμού σας είναι μόνιμη. Όταν κάνετε αυτήν την επιλογή, δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας. Όλες οι αναρτήσεις, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και όλα όσα σχετίζονται με τον λογαριασμό σας διαγράφονται για πάντα. Με την προσθήκη της μη δυνατότητας χρήσης του Facebook Messenger, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα σύνδεσης στο Facebook που μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει σε εφαρμογές ή ιστότοπους τρίτων για να εγγραφείτε.

  Δείτε ποια αντικείμενα έχει εντοπίσει το Facebook στις φωτογραφίες σας

Ορισμένες πληροφορίες, όπως μηνύματα που στείλατε σε φίλους και αντίγραφα μηνυμάτων στα εισερχόμενά τους, εξακολουθούν να είναι ορατές σε αυτούς μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Εάν δεν είστε έτοιμοι να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας.

Ανάψτε το Ιστοσελίδα Facebook στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο βέλος που βλέπει προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις” από τη λίστα.

Στη συνέχεια, από το παράθυρο στα αριστερά, κάντε κλικ στο “Οι πληροφορίες σας στο Facebook” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Απενεργοποίηση και διαγραφή” από τη λίστα επιλογών.

Κάντε κλικ στο

Επιλέξτε το κουμπί δίπλα στο «Απενεργοποίηση λογαριασμού» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια στην Απενεργοποίηση λογαριασμού» για να προχωρήσετε.

Στην επόμενη σελίδα, πρέπει να δώσετε έναν λόγο για την αποχώρηση από το Facebook. Επιλέξτε από τη λίστα επιλογών, δώστε περαιτέρω εξηγήσεις—αν χρειάζεται—εξαιρεθείτε από μελλοντικά email και επιλέξτε εάν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Messenger. Αφού συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα, κάντε κλικ στο κουμπί «Απενεργοποίηση».

  Πώς να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε μια ομάδα Facebook

Θα εμφανιστεί μια τελευταία προειδοποίηση. Διαβάστε το μήνυμα και κάντε κλικ στο «Απενεργοποίηση τώρα» όταν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε.

Αυτό είναι. Το Facebook θα σας αποσυνδέσει και θα σας επιστρέψει στη σελίδα “Σύνδεση στο Facebook”.

Όταν είστε έτοιμοι να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε ξανά στο Facebook. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα σύνδεσης στο Facebook σε άλλη εφαρμογή ή ιστότοπο.

Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook

Προτού προχωρήσετε και καταργήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook από την ύπαρξη, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών σας από τους διακομιστές της εταιρείας. Το Facebook διαθέτει ένα εργαλείο που σας βοηθά να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα σας σε ένα διαχειρίσιμο αρχείο ZIP.

Μπορείτε να κατεβάσετε τις πληροφορίες σας από το Σελίδα “Οι πληροφορίες σας στο Facebook”. στις Ρυθμίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τη λήψη των πληροφοριών σας στο Facebook.

Ενεργοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης και κατευθυνθείτε στο δικό σας Σελίδα ρυθμίσεων Facebook. Κάντε κλικ στο “Οι πληροφορίες σας στο Facebook” και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Απενεργοποίηση και διαγραφή” από τη λίστα των διαθέσιμων ρυθμίσεων.

Κάντε κλικ στο

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή «Οριστική διαγραφή λογαριασμού» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Συνέχεια στη διαγραφή λογαριασμού» όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

  Πώς να αναβάλετε μια σελίδα ή ένα άτομο στο Facebook για 30 ημέρες

Επιλέγω

Πριν συνεχίσετε, το Facebook θα σας προειδοποιήσει για τις συνέπειες που συνοδεύουν την οριστική διαγραφή του λογαριασμού σας.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας οποιουδήποτε από τα δεδομένα που θέλετε να αποθηκεύσετε και, εάν είστε βέβαιοι ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή για εσάς, κάντε κλικ στο κουμπί «Διαγραφή λογαριασμού».

Ως ένα τελευταίο βήμα ασφαλείας, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να μπορέσετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο «Συνέχεια» αφού το κάνετε.

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ

Παρόλο που το Facebook ισχυρίζεται ότι αφαιρεί τα πάντα, αν είστε λίγο πιο παρανοϊκοί σχετικά με τις προηγούμενες ενημερώσεις κατάστασης, τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις που μένουν γύρω, μπορείτε να αφαιρέσετε τα πάντα πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας.

Ένα τελευταίο μήνυμα από το Facebook που σας ενημερώνει ότι σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη, η εταιρεία θα διατηρήσει το προφίλ και τα δεδομένα σας για 30 ημέρες. Κάντε κλικ στο κουμπί «Διαγραφή λογαριασμού» για να προχωρήσετε.

Αυτό είναι. Το Facebook θα σας αποσυνδέσει και θα σας επιστρέψει στη σελίδα “Σύνδεση στο Facebook”.

Παρόλο που έχετε επιλέξει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο 30 ημερών για να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας. Το Facebook το κάνει αυτό σε περίπτωση που έχετε ξαφνική αλλαγή γνώμης και αποφασίσετε ότι θέλετε να το διατηρήσετε τελικά. Απλώς κατευθυνθείτε στο Facebook και συνδεθείτε με το email και τον κωδικό πρόσβασής σας για να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας.