Πώς να διαγράψετε τη μορφοποίηση κειμένου στο Gmail

Η αντιγραφή/επικόλληση κειμένου και εικόνων κάνει την εργασία απίστευτα εύκολη. Εάν δεν υπήρχε η αντιγραφή/επικόλληση μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών, οι χρήστες θα έπρεπε να περάσουν από κρίκους εισαγωγής και εξαγωγής κειμένου ή εικόνων μεταξύ τους. Όταν αντιγράφετε/επικολλάτε κείμενο μεταξύ εφαρμογών που υποστηρίζουν μορφοποίηση εμπλουτισμένου κειμένου, η μορφοποίηση που εφαρμόζεται στο κείμενο στην εφαρμογή προέλευσης διατηρείται όταν επικολλάτε το κείμενο στην εφαρμογή προορισμού. Αυτό μπορεί, μπορεί και όχι, να είναι υπέροχο. Εάν αντιγράφετε κείμενο από το Outlook στο Gmail, μπορεί να μην σας αρέσει να διατηρεί την προεπιλεγμένη μορφή που χρησιμοποιεί το Outlook. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τη μορφοποίηση κειμένου στο Gmail.

Εκκαθάριση μορφοποίησης κειμένου στο Gmail

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διαγράψετε τη μορφοποίηση κειμένου στο Gmail. Το πρώτο λειτουργεί εάν δεν έχετε ήδη επικολλήσει το κείμενο στο παράθυρο σύνταξης και το δεύτερο είναι όταν έχετε ήδη επικολλήσει μορφοποιημένο κείμενο στο σώμα του email.

  Πώς να εγκαταστήσετε το GCC στο Ubuntu

Επικόλληση ως απλό κείμενο

Όταν πρόκειται να επικολλήσετε μορφοποιημένο κείμενο σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου ή πλαίσιο κειμένου στο Chrome, χρησιμοποιήστε Ctrl+Shift+V για να το επικολλήσετε. Αυτό θα αφαιρέσει όλη τη μορφοποίηση από το κείμενο. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε το δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος για να επικολλήσετε κείμενο, αναζητήστε την επιλογή επικόλληση ως απλού κειμένου.

Εκκαθάριση μορφοποίησης

Εάν έχετε ήδη επικολλήσει κείμενο και δεν θέλετε να το επικολλήσετε ξανά για να καταργήσετε τη μορφοποίηση, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια επέκταση Chrome που ονομάζεται Gmail unformatter.

Gmail unformater εντοπίζει αυτόματα εάν το κείμενο που έχετε επικολλήσει έχει εφαρμοστεί κάποια μορφοποίηση σε αυτό. Εάν εντοπίσει μορφοποιημένο κείμενο, σας δίνει την επιλογή να το διαγράψετε. Κάντε κλικ στην επιλογή διαγραφή μορφών στη μικρή κίτρινη γραμμή και ό,τι επικολλήσατε θα αφαιρεθεί από τη μορφοποίησή του.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Drupal σε διακομιστή Ubuntu

Μπλοκ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ

Οι παραπάνω δύο μέθοδοι λειτουργούν τέλεια για το Gmail, αλλά προφανώς δεν λειτουργούν σε άλλες εφαρμογές ή σε όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες Ιστού. Για έναν αλάνθαστο τρόπο κατάργησης όλης της μορφοποίησης από το κείμενο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το Σημειωματάριο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικολλήσετε το αντιγραμμένο περιεχόμενο σε ένα αρχείο Σημειωματάριο, να το αντιγράψετε ξανά από το Σημειωματάριο και να το επικολλήσετε όπου χρειαστεί. Αυτό είναι εξαιρετικό για εφαρμογές και υπηρεσίες που, όπως το Gmail, δεν έχουν σαφή επιλογή μορφοποίησης.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Σημειωματάριο είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και όχι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, εάν έχετε αντιγράψει κείμενο και εικόνες στο πρόχειρο, οι εικόνες σας θα χαθούν όταν το επικολλήσετε στο Σημειωματάριο. Οι επεξεργαστές κειμένου θα πρέπει όλοι να έχουν την επιλογή να αφαιρέσουν τη μορφοποίηση από οποιοδήποτε κείμενο, επικολλημένο ή με άλλο τρόπο. Το Microsoft Word είναι εξαιρετικό από αυτή την άποψη. όχι μόνο μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα όλη τη μορφοποίηση, αλλά μπορείτε επίσης να την εφαρμόσετε ξανά με το πρόγραμμα ζωγραφικής μορφοποίησης.

  Το ChooseMyPC σας βοηθά να βρείτε εξαρτήματα για να δημιουργήσετε τον προϋπολογισμό σας υπολογιστή