Πώς να διαγράψετε συγχρονισμένες πληροφορίες στο Chrome

Όταν συνδέεστε στο Chrome χρησιμοποιώντας τον Λογαριασμό σας Google, μια ολόκληρη δέσμη των προσωπικών σας στοιχείων αποθηκεύεται και συγχρονίζεται σε όλες τις συσκευές σας, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να διαγράψετε οτιδήποτε είναι αποθηκευμένο στο cloud; Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τις συγχρονισμένες πληροφορίες σας.

Πώς να διαγράψετε συγχρονισμένες πληροφορίες

Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο Chrome και ο Συγχρονισμός είναι ενεργοποιημένος, ενεργοποιήστε το Chrome, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Συγχρονισμός σε». Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετεchrome://settings/peopleinστο κύριο πλαίσιο και να πατήσετε Enter.

Κάτω από την επικεφαλίδα Άτομα, κάντε κλικ στην επιλογή “Συγχρονισμός και υπηρεσίες Google”.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Δεδομένα από συγχρονισμό Chrome» και θα ανοίξει μια νέα καρτέλα.

  Πώς να προβάλετε καρτέλες σε λειτουργία πλήρους οθόνης στο Chrome

Κάντε κλικ

Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Chrome σε αυτήν τη συσκευή, μπορείτε ακόμα να διαγράψετε όλες τις πληροφορίες σας από τους διακομιστές της Google μεταβαίνοντας στη διεύθυνση σελίδα ρυθμίσεων συγχρονισμού του Λογαριασμού σας Googleκαι συνδεθείτε μέσω του προγράμματος περιήγησής σας—δεν χρειάζεται καν να είναι Chrome!

Αφού εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους τύπους πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στο cloud. Δίπλα σε κάθε καταχώριση υπάρχει ένας αριθμός που υποδεικνύει πόσα από κάθε ένα συγχρονίζονται αυτήν τη στιγμή.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή “Επαναφορά συγχρονισμού”. Κάντε κλικ σε αυτό για να διαγράψετε όλες τις πληροφορίες από τους διακομιστές της Google.

Σημείωση: Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί δεν διαγράφεται τίποτα που είναι αποθηκευμένο τοπικά στη συσκευή σας. Διαγράφει ό,τι είναι αποθηκευμένο στο cloud και απενεργοποιεί τον συγχρονισμό μεταξύ συσκευών όταν συνδέεστε στο Chrome με αυτόν τον λογαριασμό. Το αντίγραφο των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες σε άλλες συσκευές δεν θα διαγραφεί επίσης.

  Πώς να αποκτήσετε ένα Volume Mixer για καρτέλες Chrome

Κάντε κλικ στο “OK”.

Αφού κάνετε κλικ στο OK, εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ειδοποιεί ότι ο συγχρονισμός έχει διαγραφεί και απενεργοποιηθεί.

Εάν θέλετε επίσης να απαλλαγείτε από όλα όσα είναι αποθηκευμένα στον τοπικό σας υπολογιστή, μπορείτε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα περιήγησης από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πληκτρολογώνταςchrome://settingsinστο κύριο πλαίσιο και πατώντας Enter. Μόλις μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στο “Για προχωρημένους”.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω λίγο ακόμα μέχρι να δείτε “Διαγραφή δεδομένων περιήγησης”. Κάντε κλικ σε αυτό.

  Πώς να ρυθμίσετε ένα Chromecast με το iPhone σας

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Για προχωρημένους”, επιλέξτε “All time” από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε όλες τις πληροφορίες που θέλετε να διαγράψετε από το πρόγραμμα περιήγησής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Clear Data”.

Ακολουθήστε τα μηνύματα προτροπής και ό,τι έχετε αποθηκεύσει, κάνει ή επισκεφτείτε ποτέ στο Google Chrome διαγράφεται από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Την επόμενη φορά που θα συμπληρώσετε μια φόρμα, θα προσπαθήσετε να συνδεθείτε, θα θέλετε να μεταβείτε σε αυτόν τον ιστότοπο που επισκεφτήκατε την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να σκάψετε λίγο πιο βαθιά στη φυσική σας μνήμη για να ολοκληρώσετε αυτές τις εργασίες.