Πώς να διαγράψετε μια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify

Το Spotify είναι μια δημοφιλής υπηρεσία ροής μουσικής διαθέσιμη για ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Διαθέτει μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη με χιλιάδες podcast, τραγούδια και βίντεο από δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής και να τις μοιραστείτε με άλλους χρήστες κατεβάζοντας την εφαρμογή. Εκτός όμως από την προσθήκη νέας μουσικής, υπάρχει και η επιλογή να αφαιρέσετε τραγούδια από τον λογαριασμό σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να διαγράψετε μια λίστα αναπαραγωγής από το Spotify σε διαφορετικές συσκευές με αναλυτική ανάλυση βήμα προς βήμα.

Πώς να διαγράψετε μια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify;

Εάν έχετε βαρεθεί μια συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής, μπορείτε απλά να την αφαιρέσετε από τη βιβλιοθήκη σας. Χρειάζονται μόνο μερικά απλά βήματα για να επεξεργαστείτε τον λογαριασμό σας. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε μια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας στον υπολογιστή σας.
  • Εντοπίστε τη λίστα αναπαραγωγής στη βιβλιοθήκη στην αριστερή πλευρά και κάντε κλικ σε αυτήν. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις μικροσκοπικές κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Θα εμφανιστεί ένα μικρό αναδυόμενο μενού. Επιλέξτε «Διαγραφή» από τη λίστα επιλογών.
  • Κάντε κλικ στο «Διαγραφή» άλλη μια φορά για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
  • Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο Spotify από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και επαναλάβετε τα ίδια βήματα στον ιστότοπο του προγράμματος αναπαραγωγής ιστού. Τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης σάς επιτρέπουν να διαγράψετε μια λίστα αναπαραγωγής από το Spotify:

    Ωστόσο, μπορείτε να διαγράψετε τις λίστες αναπαραγωγής από τον λογαριασμό σας μόνο με αυτήν τη μέθοδο. Το Spotify αποθηκεύει όλες τις κοινόχρηστες λίστες αναπαραγωγής στον διακομιστή του. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν τα έχετε αφαιρέσει από τη βιβλιοθήκη σας, θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στους άλλους συνδρομητές και ακόλουθους αυτής της λίστας αναπαραγωγής.

    Εάν δεν θέλετε οι ακόλουθοί σας να έχουν πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής, πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα κομμάτια με μη αυτόματο τρόπο. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Μεταβείτε στη βιβλιοθήκη σας και κάντε κλικ στην κοινόχρηστη λίστα αναπαραγωγής.
  • Επισημάνετε όλα τα κομμάτια κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift και πατώντας το πρώτο και το τελευταίο τραγούδι.
  • Κάντε δεξί κλικ για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού.
  • Επιλέξτε «Διαγραφή» από τη λίστα επιλογών.
  • Για να μετατρέψετε τη λίστα αναπαραγωγής σε διαχωριστικό, μετονομάστε την σε “–” αφού διαγράψετε όλα τα κομμάτια.
  • Πώς να αφαιρέσετε μια λίστα αναπαραγωγής από το Spotify στο iPhone;

    Το Spotify είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ροής στο App Store. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν ή να εγγραφείτε για μια premium συνδρομή. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στις λίστες αναπαραγωγής σας.

      Βρείτε μια τυχαία ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή για παρακολούθηση στο Netflix, στο Hulu, στο HBO Go ή στο Amazon Prime

    Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μια λίστα αναπαραγωγής από το Spotify στο iPhone:

  • Πατήστε στο εικονίδιο Spotify για να εκτελέσετε την εφαρμογή.
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα «Η βιβλιοθήκη σας» στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε στις τρεις οριζόντιες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε “Διαγραφή λίστας αναπαραγωγής” από το μενού επιλογών.
  • Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο πλαίσιο που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να διαγράψετε τη λίστα αναπαραγωγής. Πατήστε «Διαγραφή» για επιβεβαίωση.
  • Αυτή η μέθοδος λειτουργεί εάν έχετε ένα μοντέλο νέας γενιάς και το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό. Ωστόσο, οι προηγούμενες δόσεις iOS απαιτούν ελαφρώς διαφορετικά βήματα. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε λίστες αναπαραγωγής από το Spotify σε μια παλαιότερη έκδοση του iOS:

  • Μεταβείτε στο Spotify > Η βιβλιοθήκη σας.
  • Επιλέξτε «Λίστες αναπαραγωγής» από τη λίστα επιλογών.
  • Πατήστε το κουμπί «Επεξεργασία» για πρόσβαση στη λίστα με τις λίστες αναπαραγωγής.
  • Κάντε κύλιση στη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να διαγράψετε. Πατήστε στον μικρό κόκκινο κύκλο δίπλα του, στην αριστερή πλευρά.
  • Πατήστε το κουμπί «Διαγραφή» για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση.
  • Πώς να αφαιρέσετε μια λίστα αναπαραγωγής από το Spotify στο Android;

    Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του Spotify από το Google Play Store. Αν και η εφαρμογή λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε συσκευή και λειτουργικό σύστημα, ορισμένα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια.

    Η επιλογή κατάργησης ολόκληρης της λίστας αναπαραγωγής από τον λογαριασμό σας είναι επίσης διαθέσιμη για συσκευές Android. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε μια λίστα αναπαραγωγής από το Spotify στο Android:

  • Πατήστε στο εικονίδιο Spotify για πρόσβαση στην εφαρμογή.
  • Ανοίξτε την καρτέλα “Βιβλιοθήκη” στην κάτω δεξιά γωνία και επιλέξτε τη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να διαγράψετε.
  • Κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες κάτω από τον τίτλο της λίστας αναπαραγωγής.
  • Επιλέξτε «Διαγραφή λίστας αναπαραγωγής» από το μενού επιλογών.
  • Πώς να διαγράψετε όλες τις λίστες αναπαραγωγής Spotify

    Εάν έχετε μόνο ένα playlist που θέλετε να καταργήσετε, τα παραπάνω βήματα θα είναι αρκετά. Αλλά, τι μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε να διαγράψετε όλες τις λίστες αναπαραγωγής Spotify;

    Δυστυχώς, δεν μπορείτε να επιλέξετε όλες τις λίστες αναπαραγωγής όπως μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια λύση. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα όλες τις λίστες αναπαραγωγής:

  • Ανοίξτε το Spotify στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε κλικ στο Αρχείο στην επάνω αριστερή γωνία.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Νέος φάκελος λίστας αναπαραγωγής.
  • Σύρετε και αποθέστε όλες τις λίστες αναπαραγωγής σας στο φάκελο της λίστας αναπαραγωγής.
  • Διαγράψτε ολόκληρο τον φάκελο κάνοντας δεξί κλικ και πατώντας Διαγραφή.
  • Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τη γρήγορη διαγραφή όλων των λιστών αναπαραγωγής σας. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή του Spotify για να δημιουργήσετε τον φάκελο, αλλά μόλις δημιουργηθεί, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε τις λίστες αναπαραγωγής σας και από την έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

      5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το απαρχαιωμένο iPhone 4 σας σε καλή χρήση

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Ακολουθούν οι απαντήσεις σε περισσότερες από τις ερωτήσεις σας σχετικά με την εποπτεία των λιστών αναπαραγωγής Spotify.

    Πώς μπορώ να διαγράψω τραγούδια από μια λίστα αναπαραγωγής;

    Φυσικά, η διαγραφή ολόκληρων λιστών αναπαραγωγής δεν είναι ο μόνος τρόπος για να επιμεληθείτε τον λογαριασμό σας στο Spotify. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να διαγράψετε και μεμονωμένα τραγούδια. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τραγούδια από μια λίστα αναπαραγωγής στον υπολογιστή σας:

    1. Εκκινήστε την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Spotify.

    2. Επιλέξτε τη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να επεξεργαστείτε από την πλαϊνή γραμμή στην αριστερή πλευρά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης για να εντοπίσετε τη λίστα αναπαραγωγής.

    3. Κάντε κλικ στη λίστα αναπαραγωγής και ξεκινήστε την κύλιση. Επιλέξτε το τραγούδι που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στις τρεις οριζόντιες κουκκίδες στα δεξιά.

    4. Επιλέξτε “Κατάργηση από αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής” από το αναπτυσσόμενο μενού.

    Μπορείτε επίσης να διαγράψετε μεμονωμένα τραγούδια στην εφαρμογή Spotify για κινητά. Λειτουργεί τόσο για συσκευές iOS όσο και για Android. Δείτε πώς να το κάνετε:

    1. Κάντε κύλιση στην ενότητα «Λίστες αναπαραγωγής» και κάντε κλικ σε αυτήν που θέλετε να επεξεργαστείτε. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε τον τίτλο στο πλαίσιο διαλόγου αναζήτησης.

    3. Βρείτε το τραγούδι που θέλετε να αφαιρέσετε και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, πατήστε στις τρεις μικροσκοπικές κουκκίδες δίπλα του.

    4. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού. Επιλέξτε “Κατάργηση από αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής”.

    Το Spotify δημιουργεί αυτόματα συγκεκριμένες λίστες αναπαραγωγής με βάση τη δραστηριότητά σας. Για παράδειγμα, υπάρχει μια λίστα “Παίχτηκαν πρόσφατα” και “Τραγούδια που αρέσουν”. Παρόλο που έχουν δημιουργηθεί από προεπιλογή, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τραγούδια από τη λίστα αναπαραγωγής “Πρόσφατα Παιγμένα”:

    1. Μεταβείτε στην πλαϊνή γραμμή μενού στην αριστερή πλευρά.

    3. Επιλέξτε «Πρόσφατα Παιγμένο» από τη λίστα επιλογών.

    4. Κάντε κύλιση στο περιεχόμενο. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια, τα podcast, τα άλμπουμ, τις λίστες αναπαραγωγής ή τα βίντεο που προσθέσατε πρόσφατα στη βιβλιοθήκη σας. Κρατήστε τον κέρσορα πάνω από το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε. Κάντε κλικ στις τρεις οριζόντιες κουκκίδες.

    5. Επιλέξτε την επιλογή «Κατάργηση από τα πρόσφατα παιχνίδια».

    Μόλις κάνετε “μου αρέσει” ένα τραγούδι, αυτό προστίθεται αυτόματα στη λίστα “Τραγούδια που σας αρέσουν”. Μπορείτε να το κάνετε πατώντας στο εικονίδιο με την καρδιά δίπλα στον τίτλο του τραγουδιού. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δάχτυλό σας γλίστρησε, υπάρχει τρόπος να το αναιρέσετε:

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify και μεταβείτε στη βιβλιοθήκη.

    2. Κάντε κλικ στη λίστα αναπαραγωγής “Τραγούδια που σας αρέσουν”.

    3. Βρείτε το τραγούδι που θέλετε να αφαιρέσετε. Πατήστε στη μικρή καρδούλα δίπλα της.

      Πώς να κάνετε τις εφαρμογές του KDE να φαίνονται κανονικές στο Gnome με το θέμα Adwaita-Qt

    Εάν το εικονίδιο της καρδιάς δεν είναι πλέον πράσινο, καταργήσατε με επιτυχία το τραγούδι από τη λίστα αναπαραγωγής “Τραγούδια που σας αρέσουν”.

    Πώς μπορώ να αφαιρέσω το Spotify από το iPhone μου;

    Εάν δεν είστε πλέον ευχαριστημένοι με την εφαρμογή, μπορείτε απλά να την απεγκαταστήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το Spotify από το iPhone σας:

    1. Πατήστε στο εικονίδιο της εφαρμογής για να ανοίξετε το Spotify.

    2. Μεταβείτε στο “Αρχική σελίδα” και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μικρό γρανάζι για να ανοίξετε τις “Ρυθμίσεις”.

    3. Κάντε κλικ στο «Αποθήκευση» και μετά επιλέξτε «Διαγραφή προσωρινής μνήμης» από τη λίστα επιλογών.

    4. Βγείτε από την εφαρμογή και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” της συσκευής σας.

    5. Κάντε κλικ στο «Γενικά» και μετά επιλέξτε «Αποθήκευση iPhone» από τη λίστα επιλογών.

    6. Κάντε κύλιση στη λίστα των εφαρμογών και εντοπίστε το “Spotify”.

    7. Επιλέξτε «Αποφόρτωση της εφαρμογής» και κάντε κλικ στο «Ναι» για επιβεβαίωση. Η εφαρμογή θα αφαιρεθεί από τη συσκευή σας, αλλά τα έγγραφα θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

    8. Τώρα επιλέξτε την επιλογή «Διαγραφή εφαρμογής» για να αφαιρέσετε τα αρχεία που έχουν απομείνει.

    9. Απενεργοποιήστε το iPhone σας για λίγα λεπτά.

    10. Όταν το ενεργοποιήσετε ξανά, το Spotify θα καταργηθεί εντελώς.

    Οι χρήστες του Spotify Premium μπορεί να θέλουν να ακυρώσουν τον λογαριασμό τους πριν απεγκαταστήσουν την εφαρμογή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στη συσκευή σας iOS χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”. Δείτε πώς:

    1. Ανοίξτε τη συσκευή σας “Ρυθμίσεις”.

    2. Μεταβείτε στην ενότητα iTunes και App Store.

    3. Ανοίξτε την καρτέλα «Συνδρομή» και πραγματοποιήστε κύλιση στη λίστα.

    4. Πατήστε στο “Spotify” για να ανοίξετε ένα μενού επιλογών.

    5. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο. Επιλέξτε την επιλογή «Ακύρωση συνδρομής».

    Πώς μπορώ να ανακτήσω λίστες αναπαραγωγής Spotify;

    Εάν καταργήσατε κατά λάθος μια λίστα αναπαραγωγής από τη βιβλιοθήκη σας, μην ανησυχείτε. Το Spotify προσφέρει την επιλογή ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας:

    1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Spotify.

    2. Από το παράθυρο πλοήγησης στην αριστερή πλευρά, επιλέξτε «Ανάκτηση λιστών αναπαραγωγής».

    3. Θα εμφανιστεί μια λίστα με λίστες αναπαραγωγής που διαγράφηκαν πρόσφατα. Βρείτε αυτό που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στο “Επαναφορά”.

    4. Επιστρέψτε στην αρχική σελίδα του λογαριασμού σας και ελέγξτε εάν η λίστα αναπαραγωγής είναι διαθέσιμη στη βιβλιοθήκη σας.

    5. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Κρατήστε πατημένο το συνδυασμό πλήκτρων CTRL + Shift + Z για λειτουργικό σύστημα Windows και CTRL + Z για συσκευές macOS.

    Να θυμάστε ότι το Spotify θα διαγράψει οριστικά μια λίστα αναπαραγωγής που δεν έχει ανακτηθεί μετά από 90 ημέρες.

    Spotify the Difference

    Όπως μπορείτε να δείτε, η κατάργηση λιστών αναπαραγωγής από τον λογαριασμό σας στο Spotify είναι εξαιρετικά εύκολη. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας σε όλες τις συσκευές με μη αυτόματο τρόπο. Υπάρχει επίσης μια εξαιρετική συντόμευση πληκτρολογίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την έκδοση για υπολογιστές.

    Εάν αλλάξετε γνώμη, μην ανησυχείτε – υπάρχει τρόπος να επαναφέρετε τα διαγραμμένα δεδομένα. Απλώς φροντίστε να πιάσετε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας 90 ημερών.

    Ποια είναι η εμπειρία σας με το Spotify; Προτιμάτε άλλες υπηρεσίες ροής; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις αγαπημένες σας λίστες αναπαραγωγής στα παρακάτω σχόλια.