Πώς να διαγράψετε αντίγραφα ασφαλείας iPhone και iPad σε Mac

Τα τοπικά αντίγραφα ασφαλείας iPhone και iPad μπορούν να χρησιμοποιήσουν αρκετό χώρο. Δείτε πώς μπορείτε να δείτε πόσο χώρο χρησιμοποιούν τα αντίγραφα ασφαλείας και να τον ελευθερώσετε. Αυτές οι συμβουλές λειτουργούν στο macOS Catalina, στο macOS Mojave και σε άλλες πρόσφατες εκδόσεις του macOS.

Προτού διαγράψετε αντίγραφα ασφαλείας iPhone και iPad από το Mac σας, σας προτείνουμε να τα εξαγάγετε σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Time Machine ή απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τον φάκελο αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud. Πριν διαγράψετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, βεβαιωθείτε ότι είτε το έχετε αντιγράψει σε άλλη τοποθεσία είτε είστε βέβαιοι ότι δεν το χρειάζεστε ξανά.

Διαγραφή αντιγράφων ασφαλείας από τη διαχείριση αποθήκευσης

Το macOS Mojave παρουσίασε ένα νέο εργαλείο διαχείρισης αποθήκευσης που παραθέτει αντίγραφα ασφαλείας iOS. Προηγουμένως, έπρεπε να πλοηγηθείτε σε έναν συγκεκριμένο φάκελο Finder για να προβάλετε όλα τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας iOS στο Mac σας.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Tinder με τρία απλά βήματα

Για πρόσβαση σε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Apple” από τη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “About This Mac”.

Εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα “Αποθήκευση” και κάντε κλικ στο κουμπί “Διαχείριση”.

Από το παράθυρο Διαχείριση αποθήκευσης, κάντε κλικ στην επιλογή «Αρχεία iOS» στην πλαϊνή γραμμή.

Θα δείτε τώρα όλα τα αντίγραφα ασφαλείας αρχείων iOS εδώ. Κάντε δεξί κλικ στο αντίγραφο ασφαλείας του iOS που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή».

Κάντε ξανά κλικ στο κουμπί «Διαγραφή» για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.

Το αντίγραφο ασφαλείας του iOS θα διαγραφεί τώρα και θα λάβετε πίσω τον αποθηκευτικό χώρο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να διαγράψετε επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας.

Διαγραφή αντιγράφων ασφαλείας iPhone και iPad από το Finder

Ξεκινώντας με το macOS Catalina, η Apple χωρίζει την εφαρμογή iTunes σε πολλές εφαρμογές—Μουσική, Podcast και τηλεόραση. Η ευθύνη του συγχρονισμού του iPhone και του iPad ανήκει πλέον στο Finder.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε χάρτες εσωτερικών χώρων στους Χάρτες Google

Εάν έχετε συνηθίσει να διαχειρίζεστε τα αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας από το iTunes, μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία από την εφαρμογή Finder.

Πρώτα, συνδέστε το iPhone ή το iPad σας στο Mac σας, ανοίξτε την εφαρμογή Finder και επιλέξτε τη συσκευή από την πλαϊνή γραμμή. Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί “Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας”.

Το αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανίσει τώρα όλα τα αντίγραφα ασφαλείας iPhone και iPad στο Mac. Επιλέξτε ένα αντίγραφο ασφαλείας που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Διαγραφή αντιγράφου ασφαλείας».

Από το αναδυόμενο παράθυρο, επιβεβαιώστε το βήμα σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “Διαγραφή”.

Το αντίγραφο ασφαλείας του iOS θα διαγραφεί τώρα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για όλα τα αντίγραφα ασφαλείας από τα οποία θέλετε να απαλλαγείτε.

Βρείτε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας iPhone και iPad στο Finder

Εάν δεν χρησιμοποιείτε macOS Mojave ή εάν απλώς προτιμάτε να διαγράψετε μη αυτόματα τα αρχεία και τους φακέλους, μπορείτε να το κάνετε από την εφαρμογή Finder.

  Πώς να αφαιρέσετε αξιόπιστες συσκευές από το iPhone σας

Όλα τα αντίγραφα ασφαλείας του iPhone και του iPad αποθηκεύονται σε έναν συγκεκριμένο υποφάκελο στο φάκελο Library.

Μπορείτε να φτάσετε εκεί γρήγορα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση Spotlight. Κάντε κλικ στο εικονίδιο «Αναζήτηση» στη γραμμή μενού ή πατήστε Command+Space για να το ανοίξετε, επικολλήστε το ακόλουθο κείμενο και πατήστε Enter.

~/Βιβλιοθήκη/Υποστήριξη εφαρμογών/MobileSync/Αντίγραφο ασφαλείας/

Το Finder θα ανοίξει αμέσως και θα δείτε όλους τους φακέλους για αντίγραφα ασφαλείας iOS. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι τα ονόματα των φακέλων δεν είναι αναγνώσιμα. Δεν θα γνωρίζετε τη συσκευή iOS που σχετίζεται με το αντίγραφο ασφαλείας. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε τη χρονική σήμανση για να υπολογίσετε πόσο παλιό είναι το αντίγραφο ασφαλείας.

Εάν θέλετε να διαγράψετε όλα τα αντίγραφα ασφαλείας iOS από το Mac σας, αυτή είναι η πιο γρήγορη μέθοδος.

Μπορείτε να επιλέξετε τα αντίγραφα ασφαλείας (φακέλους) που θέλετε να διαγράψετε, να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε την επιλογή «Μετακίνηση στον Κάδο απορριμμάτων» για να τα διαγράψετε.

Για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο Mac σας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο «Κάδος απορριμμάτων» και επιλέξτε «Άδειασμα Κάδου».

Θέλετε να ελευθερώσετε περισσότερο χώρο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την απελευθέρωση χώρου στο δίσκο σε Mac.