Πώς να δημιουργήσετε Χρονολόγιο φύλλου Google

Το εργαλείο Χρονολόγιο των Φύλλων Google (λειτουργία) επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εύκολα δραστηριότητες και αλλαγές που σχετίζονται με αυτό, να οπτικοποιούν τους συνδέσμους μεταξύ συμβάντων και να ορίζουν στόχους και ορόσημα για την αποφυγή των παραλιών και την επίτευξη στόχων.

Πώς να δημιουργήσετε Χρονολόγιο χρησιμοποιώντας Φύλλα Google

Το Timeline είναι ένα νέο και πολύτιμο εργαλείο που έχει προστεθεί στα Φύλλα Google και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε άτομο ή οργανισμό που χρειάζεται να παρακολουθεί την πρόοδο ενός μεμονωμένου σχεδίου ή έργου.

Για να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες Η λειτουργία Χρονολόγιο των Φύλλων Google βοηθά στη δημιουργία και παρακολούθηση εργασιών, συμβάντων, στόχων, ορόσημων κ.λπ., καθώς και στην προβολή των χρονοδιαγραμμάτων για να διασφαλίσετε ότι οι προθεσμίες δεν παραβιάζονται.

Οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιούν τα Χρονολογικά φύλλα Google για να παρακολουθούν έργα που περιλαμβάνουν πολλές ομάδες και ενέργειες που απαιτούνται για παρακολούθηση. Διευκολύνει τους διευθυντές και άλλους ενδιαφερόμενους να επανεξετάσουν τα χρονοδιαγράμματα του έργου, να κατανοήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και να εντοπίσουν τυχόν τομείς που απαιτούν επιπλέον βοήθεια για την επίτευξη ορόσημων ή στόχων.

Χρησιμοποιείται επίσης για τον προγραμματισμό εκστρατειών μάρκετινγκ και την κυκλοφορία προϊόντων. Το εργαλείο Timeline είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την οπτικοποίηση αλλαγών με την πάροδο του χρόνου και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα τάσεις και μοτίβα στα δεδομένα.

  Τι είναι η RAM; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσετε πιθανά προβλήματα ή περιοχές προς βελτίωση όταν τα δεδομένα μπορούν να φιλτραριστούν και να ταξινομηθούν. Τα χρονοδιαγράμματα των Φύλλων Google μπορούν επίσης να προσαρμοστούν εύκολα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις οποιουδήποτε συγκεκριμένου έργου, ομάδας ή ατόμου.

Στην παρακάτω ενότητα, θα σας δούμε πώς να δημιουργήσετε ένα Χρονολόγιο χρησιμοποιώντας τα Φύλλα Google.

Σημείωση: Το Φύλλο Google και η λειτουργία Χρονολόγιο είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως οι διάφορες στήλες και τα δεδομένα μπορούν να τροποποιηθούν και να προσαρμοστούν με βάση τη συγκεκριμένη ανάγκη.

Ας δημιουργήσουμε ένα Χρονοδιάγραμμα για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του έργου:

Για να δημιουργήσετε μια πλήρη Προβολή Χρονολογίου, θα πρέπει να συμπεριλάβετε ξεχωριστές στήλες στο φύλλο Google όπως αναφέρεται παρακάτω:

Ακολουθούν οι ελάχιστες απαιτούμενες στήλες για τη δημιουργία Χρονολογίου:

  • Ημερομηνία έναρξης: Ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας
  • Ημερομηνία λήξης: Ημερομηνία λήξης της δραστηριότητας
  • Τίτλος κάρτας: Ένα όνομα για κάθε εργασία ή συμβάν

Σημείωση: Οι στήλες ημερομηνίας έναρξης και ημερομηνίας λήξης μπορούν να μορφοποιηθούν με DATE VALUE για να διασφαλιστεί ότι η έξοδος είναι ο σωστός τύπος τιμής. Για να ορίσετε την προεπιλεγμένη τιμή ημερομηνίας, επιλέξτε τη στήλη ημερομηνία έναρξης, μεταβείτε στην επιλογή Μορφή – Αριθμός – και επιλέξτε ημερομηνία.

Προαιρετικές στήλες για τη δημιουργία χρονολογίου:

  • Λεπτομέρεια κάρτας: Περίληψη κάθε εργασίας ή συμβάντος
  • Διάρκεια: Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών
  • Χρώμα κάρτας: Για καλύτερη προβολή, μπορεί να οριστεί συγκεκριμένο χρώμα σε κάθε εργασία
  • Ομάδα καρτών: Ομαδοποιεί πολλές κάρτες στην ίδια σειρά Προβολής Χρονολογίου με βάση μια στήλη
  Είναι το Incredibles 2 στο Netflix;

Μπορείτε να προσθέσετε όσες στήλες απαιτείται, όπως χρώμα κάρτας, κάτοχος εργασιών, προθεσμίες, επερχόμενα συμβάντα, δραστηριότητες κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο, σχέδια κ.λπ.

Ας δούμε πώς να δημιουργήσετε μια Προβολή Χρονολογίου στα Φύλλα Google:

Τα δεδομένα για τη νέα παρακολούθηση του έργου αναφέρονται όπως φαίνεται στο παρακάτω φύλλο.

Τώρα επιλέξτε όλες τις σειρές, μεταβείτε στην κορυφή του μενού Φύλλα, κάντε κλικ στην Εισαγωγή και επιλέξτε Χρονολόγιο.

Αφού επιλέξετε Timeline από το μενού εισαγωγής, θα εμφανιστεί το πλαίσιο επιλογής κελιού, όπως φαίνεται παρακάτω.

Κάντε κλικ στο OK και το νέο φύλλο θα εισαχθεί με το όνομα Timeline, όπως φαίνεται παρακάτω:

Αφού κάνετε κλικ στο φύλλο Timeline, μπορείτε να απεικονίσετε την πλήρη κατάσταση του έργου σε ένα μόνο πλαίσιο, εικονογραφημένο.

Η πλήρης παρακολούθηση προβολής μπορεί να γίνει από ένα μόνο φύλλο και μπορεί να παρέμβει όπως και όταν απαιτείται για να επιταχυνθεί η δραστηριότητα εάν προβλέπετε τυχόν παραβίαση των προθεσμιών.

Εάν θέλετε να μάθετε τις λεπτομέρειες του συμβάντος ή της εργασίας, επιλέξτε τη συγκεκριμένη εργασία και οι λεπτομέρειες θα εμφανιστούν στη δεξιά πλευρά του φύλλου:

Προσαρμογή της Προβολής Χρονολογίου

Στο επάνω μέρος του φύλλου, η Google έχει παράσχει μερικές επιλογές (που εμφανίζονται παρακάτω) για να προσαρμόσετε το φύλλο Χρονολογίου σας όπως απαιτείται.

Ας δούμε πώς αυτές οι επιλογές Χρονολογίου κάνουν το φύλλο πιο φιλικό προς τον χρήστη:

  • Σήμερα: Μπορείτε να κάνετε κλικ σήμερα για να μεταβείτε στην τρέχουσα ημέρα στο φύλλο Χρονολόγιο.
  • Διάστημα προβολής χρονολογίου: Το φύλλο μπορεί να εμφανιστεί σε εβδομάδες, μήνες, τρίμηνα κ.λπ.
  • Λειτουργία προβολής: Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει το φύλλο σε κατάσταση συμπυκνωμένης ή άνετης λειτουργίας (η προεπιλογή). Η συμπυκνωμένη προβολή επιτρέπει στα δεδομένα της κάρτας να ταιριάζουν πιο κοντά, αν επιλέξετε να εξετάσετε το φύλλο με λιγότερο ανοιχτό ή ελεύθερο χώρο, ενώ η άνετη προβολή δίνει περισσότερο χώρο μεταξύ των καρτών.
  • Ζουμ: Εάν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος του πλαισίου του φύλλου για να το προβάλετε σε διάφορα μεγέθη οθόνης, η επιλογή μεγέθυνσής του θα είναι επίσης χρήσιμη.
  • Κοινή χρήση: Αυτή είναι μια άλλη σημαντική επιλογή – Επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται το φύλλο Χρονολογίου με συναδέλφους ή ομάδες ή ενδιαφερόμενους φορείς με περιορισμένα προνόμια.
  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα της μπαταρίας υπηρεσίας σε MacBook

Το Google Timeline παρέχει επίσης προηγμένες επιλογές, όπως συνδέσεις δεδομένων για σύνδεση και εργασία με δεδομένα Bigquery από το Google Cloud και δεδομένα του Looker από περισσότερες από 50 διαφορετικές πηγές δεδομένων που συνδέονται με το Looker.

Τελικές Λέξεις

Συνοψίζοντας, εάν αναζητάτε μια ευέλικτη λύση για τη διαχείριση εργασιών, συμβάντων ή κατάστασης έργου από την αρχή μέχρι το τέλος και να ενημερώνεστε για να αποτρέψετε ή να αποτρέψετε μια παραβίαση SLA, μην προχωρήσετε περισσότερο από το Χρονολόγιο Google.

Στη συνέχεια, ανατρέξτε στον οδηγό βήμα προς βήμα για να επισημάνετε και να διαγράψετε διπλότυπα στα Φύλλα Google.