Πώς να δημιουργήσετε φακέλους εφαρμογών στο μενού έναρξης των Windows 11

Η ενημέρωση των Windows 11 22H2 έρχεται σε όλους τους χρήστες τον Οκτώβριο του 2022 και φέρνει μια μακρά λίστα με χαρακτηριστικά. Μεταξύ όλων των νέων λειτουργιών των Windows 11 22H2, η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων εφαρμογών στο μενού Έναρξη είναι μία από τις καλύτερες προσθήκες στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή της Microsoft. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά σημεία πόνου για τους χρήστες που έκαναν αναβάθμιση από Windows 10 σε Windows 11 και επιδιορθώνεται. Στην πραγματικότητα, η Microsoft εργάζεται επίσης σε μια επερχόμενη δυνατότητα των Windows 11 που σας επιτρέπει να δημιουργείτε φακέλους εφαρμογών στην επιφάνεια εργασίας. Είναι ωραίο, σωστά; Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε πώς να ομαδοποιούμε εφαρμογές σε έναν φάκελο στο μενού Έναρξη.

Σε αυτό το σεμινάριο, έχουμε συμπεριλάβει βήματα για τη δημιουργία φακέλων εφαρμογών στο μενού Έναρξη των Windows 11, μαζί με τα βήματα για την ονομασία των φακέλων εφαρμογών και την κατάργησή τους. Σε αυτό το σημείωμα, ας ξεκινήσουμε.

Σημείωση: Για να δημιουργήσετε φακέλους εφαρμογών στο μενού “Έναρξη” στα Windows 11, πρέπει να βρίσκεστε στο κανάλι Προεπισκόπηση έκδοσης (Έκδοση 22621 ή νεότερη έκδοση). Προς το παρόν, η λειτουργία φακέλου εφαρμογών λειτουργεί μόνο για το Windows Insider. Οι γενικοί χρήστες θα λάβουν τη λειτουργία φακέλου εφαρμογών τον Οκτώβριο του 2022 ως μέρος της ενημέρωσης των Windows 11 22H2.

  Τρόπος λήψης στιγμιότυπου της οθόνης κλειδώματος και της οθόνης σύνδεσης στα Windows 10

Με αυτό το πρόβλημα, ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε φακέλους εφαρμογών στο μενού Έναρξη των Windows 11:

1. Για να ξεκινήσετε, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το πλήκτρο Windows ή κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στη γραμμή εργασιών.

2. Προτού δημιουργήσετε έναν φάκελο εφαρμογών, πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα “Όλες οι εφαρμογές” στο μενού “Έναρξη” και “Καρφίτσωμα στην έναρξη” όλων των εφαρμογών που θέλετε να συνδυάσετε σε έναν φάκελο.

3. Στη συνέχεια, μπορείτε να σύρετε μια εφαρμογή σε μια άλλη εφαρμογή για να δημιουργήσετε έναν φάκελο εφαρμογών στα Windows 11 αμέσως. Μπορείτε να σύρετε περισσότερες από 12 εφαρμογές σε έναν φάκελο, αν θέλετε, αλλά θα επεκταθεί σε μια διεπαφή με δυνατότητα κύλισης.

1. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ετικέτα σε έναν φάκελο εφαρμογής στο μενού Έναρξη. Απλώς ανοίξτε το φάκελο και κάντε κλικ στην επιλογή “Επεξεργασία ονόματος” στην κορυφή και μετονομάστε το φάκελο της εφαρμογής.

  Τρόπος χρήσης Οδηγιών για την ευθυγράμμιση αντικειμένων PowerPoint

2. Ορίστε το! Φάκελοι εφαρμογών με ετικέτα στο μενού Έναρξη στα Windows 11.

Πλέον, η λειτουργία φαίνεται ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή, καθώς δεν υπάρχει άμεσος τρόπος προσθήκης ή κατάργησης προγραμμάτων στους φακέλους εφαρμογών. Για να καταργήσετε εφαρμογές, πρέπει να καταργήσετε κάθε μία ξεχωριστά και δεν μπορείτε να διαγράψετε απευθείας τον φάκελο. Ετσι δουλευει:

1. Για να αφαιρέσετε έναν φάκελο εφαρμογών, σύρετε όλες τις εφαρμογές έξω από το φάκελο.

2. Τέλος, ο φάκελος της εφαρμογής στο μενού Έναρξη θα αφαιρεθεί.

Συνολικά, η λειτουργία φακέλου εφαρμογών στα Windows 11 φαίνεται να λείπει και απαιτεί περισσότερη προσοχή. Η Microsoft θα πρέπει να διευκολύνει την προσθήκη ή την αφαίρεση εφαρμογών από το φάκελο πριν από την κυκλοφορία της δυνατότητας στα Windows 11 22H2.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ε. Πώς να δημιουργήσετε φακέλους εφαρμογών στο μενού Έναρξης των Windows 11;

Ανοίξτε το μενού Έναρξη και σύρετε μια εφαρμογή σε μια άλλη εφαρμογή για να δημιουργήσετε έναν φάκελο εφαρμογών στα Windows 11. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον αναλυτικό οδηγό μας για λεπτομερείς οδηγίες.

Ε. Πόσες εφαρμογές μπορείτε να προσθέσετε στους φακέλους εφαρμογών στο μενού Έναρξη των Windows 11;

Μπορείτε να προσθέσετε όσες εφαρμογές θέλετε. Στην τυπική διεπαφή, ο φάκελος εφαρμογών υποστηρίζει έως και 12 εφαρμογές και εάν προσθέσετε περισσότερες εφαρμογές, τότε επεκτείνεται σε μια διεπαφή με δυνατότητα κύλισης.

  Privacy Eraser Καθαρίζει και βελτιστοποιεί τον υπολογιστή σας, τεμαχίζει με ασφάλεια τα αρχεία

Ε. Δεν μπορώ να δημιουργήσω φακέλους εφαρμογών στα Windows 11. Γιατί;

Η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε χρήστες Windows 11 Insider στο κανάλι Προεπισκόπηση έκδοσης. Τον Οκτώβριο του 2022, η ενημέρωση των Windows 11 22H2 θα είναι διαθέσιμη σε όλους και, στη συνέχεια, οι γενικοί χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα.

Έτσι, μπορείτε να ομαδοποιήσετε εφαρμογές σε έναν φάκελο στο μενού Έναρξη στα Windows 11. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς φακέλους εφαρμογών για παραγωγικότητα, εργαλεία γραφείου, μουσική, εργασία κ.λπ. Η λειτουργία φακέλου εφαρμογών στα Windows 11 δεν είναι παρόμοια με τα Windows 10 και προσφέρει μικρότερο χώρο προεπισκόπησης, αλλά λειτουργεί ωστόσο. Τέλος πάντων, αυτό είναι όλο για αυτόν τον οδηγό. Εάν θέλετε να προσθέσετε ζωντανά πλακίδια στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11, μπορείτε να το κάνετε με μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή. Και για να προσαρμόσετε περαιτέρω το μενού Έναρξη των Windows 11, ακολουθήστε το συνδεδεμένο άρθρο μας. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.