Πώς να δημιουργήσετε πρότυπα στα Έγγραφα Google

Εάν δημιουργείτε το ίδιο περίγραμμα ενός εγγράφου ξανά και ξανά, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο με ένα πρότυπο. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα πρότυπα στα Έγγραφα Google.

Παρόλο που τα Έγγραφα Google προσφέρουν α μεγάλη γκάμα προτύπων για να διαλέξετε για δωρεάν λογαριασμούς, δεν καλύπτουν τις ανάγκες όλων. Για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο που μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε πολλές φορές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μικρή λύση για να τα δημιουργήσετε.

Ενεργοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας, κατευθυνθείτε στο δικό σας Αρχική σελίδα Εγγράφων Googleκαι ανοίξτε ένα κενό έγγραφο, ένα έγγραφο που δημιουργήθηκε στο παρελθόν ή ένα από τα προκατασκευασμένα πρότυπα της Google.

Τώρα που έχετε ορίσει τα οστά στο έγγραφό σας για το πρότυπό σας, μετονομάστε το αρχείο σε κάτι που περιέχει τη λέξη “Πρότυπο”. Κάντε κλικ στο όνομα αρχείου, μετονομάστε το ώστε να περιλαμβάνει “Πρότυπο” και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο “Enter” όταν τελειώσετε.

  Γίνετε βασιλιάς της τίγρης με αυτά τα τρισδιάστατα ζώα και αντικείμενα της Google

Μετονομάστε το αρχείο για να συμπεριλάβει τη λέξη

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του φακέλου δίπλα στο όνομα του αρχείου και κάντε κλικ στο εικονίδιο “Νέος φάκελος” για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο για τα πρότυπα των Εγγράφων Google.

Δώστε ένα όνομα στο νέο φάκελο και κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής για να τον δημιουργήσετε.

Αφού δημιουργήσετε το φάκελο, κάντε κλικ στο “Μετακίνηση εδώ” για να αποθηκεύσετε το πρότυπο στον φάκελο προτύπων των Εγγράφων Google.

Κάντε κλικ

Αυτός ο φάκελος μπορεί πλέον να είναι το νέο σπίτι για όλα τα πρότυπα που θα δημιουργήσετε στο μέλλον. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε τα πάντα στο Google Drive σας τακτοποιημένα και εύκολο να το βρείτε για όλα τα μέλη της ομάδας σας.

  Πώς να βρείτε ολόκληρες λέξεις στο MS Word αντί για συμβολοσειρές κειμένου

Όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του προτύπου σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση απευθείας από το Google Drive. Προχωρήστε στο Οδηγώ, αναζητήστε τον φάκελο που μόλις δημιουργήσατε για πρότυπα και κάντε διπλό κλικ πάνω του.

Επειδή πρόκειται για ένα αρχείο προτύπου που θα χρησιμοποιήσετε πολλές φορές, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του αρχείου πριν εισαγάγετε οποιαδήποτε πληροφορία στο αρχείο. Κάντε δεξί κλικ στο πρότυπο και επιλέξτε “Δημιουργία αντιγραφής” για να αντιγράψετε το αρχείο προτύπου.

Κάντε δεξί κλικ στο πρότυπο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Το αντίγραφο του προτύπου αποθηκεύεται στον τρέχοντα φάκελο με το πρόθεμα “Copy Of”. Από εδώ, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αντίγραφο για να το ανοίξετε, να το μετονομάσετε ή να το μετακινήσετε εντελώς σε άλλο φάκελο.

Εάν ανοίξετε το έγγραφο ή εάν κάποιος σας στείλει ένα αρχείο προτύπου, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο > Δημιουργία αντιγράφου για να αντιγράψετε το πρότυπο στο Drive σας.

  Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ένα νέο Mac;

Εάν σας εστάλη το αρχείο ή είναι ήδη ανοιχτό, κάντε κλικ στο Αρχείο > Δημιουργία αντιγράφου.  width=”526″ ύψος=”364″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Ονομάστε το αρχείο, επιλέξτε μια τοποθεσία για αυτό στο Drive σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK” για να αποθηκεύσετε το έγγραφο πρότυπο.</p>
<p><img loading=

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Εάν θέλετε να μοιραστείτε το πρότυπό σας με άλλους, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο “Δημιουργία αντιγραφής” και να τον στείλετε σε ένα email ή να μοιραστείτε το αρχείο απευθείας με έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Εάν διαθέτετε λογαριασμό επί πληρωμή στο G Suite, μπορείτε να αποθηκεύσετε προσαρμοσμένα πρότυπα στον λογαριασμό σας προσαρμοσμένη συλλογή προτύπων για χρήση όλων των μελών της ομάδας σας στον οργανισμό σας. Με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε παραπάνω, οι δωρεάν λογαριασμοί μπορούν να επωφεληθούν από την κοινή χρήση προσαρμοσμένων προτύπων χωρίς πρόσθετα έξοδα.