Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες προβολές στο Event Viewer στα Windows 10

Τα Windows 10, όπως όλες οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows έχουν μια εφαρμογή που ονομάζεται Προβολή συμβάντων. Αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα στο σύστημά σας. Σας δίνει πληροφορίες για όλα όσα συμβαίνουν στο σύστημά σας, αλλά το πρόγραμμα προβολής συμβάντων μπορεί να χρειαστεί να κάνετε πολλά. Γι’ αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες προβολές στο Event Viewer. Βασικά, μπορείτε να φιλτράρετε συμβάντα με βάση το Αναγνωριστικό συμβάντος, μεταξύ άλλων. Να πώς.

Προσαρμοσμένες προβολές στο Event Viewer

Ανοίξτε το πρόγραμμα προβολής συμβάντων. Το Event Viewer χωρίζει τα αρχεία καταγραφής σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Αρχεία καταγραφής των Windows και αρχεία καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών. Στην ενότητα Εφαρμογή και υπηρεσίες, θα βρείτε ένθετους φακέλους και για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη προβολή για τα αρχεία καταγραφής κάτω από αυτούς τους φακέλους, πρέπει να βρείτε το αρχείο καταγραφής κάτω από αυτό. Το εικονίδιο για ένα αρχείο καταγραφής είναι διαφορετικό από αυτό ενός φακέλου.

  Πώς να δημιουργήσετε δωρεάν ήχους κλήσης απευθείας στο iPhone σας

Για να ξεκινήσετε τη δημιουργία της προσαρμοσμένης προβολής, κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία προσαρμοσμένης προβολής” στα δεξιά. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Δημιουργία προσαρμοσμένης προβολής. Η προσαρμοσμένη προβολή είναι βασικά ένας τρόπος για να φιλτράρετε τα συμβάντα που έχει καταγράψει το Event Viewer. Έτσι, ξεκινώντας από την κορυφή, θέλετε να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού “Καταγεγραμμένο” και να επιλέξετε μια ημερομηνία ή ένα εύρος ημερομηνιών για το πότε θα πρέπει να φιλτράρονται τα συμβάντα.

Στη συνέχεια, θέλετε να επιλέξετε το επίπεδο συμβάντος. Υπάρχουν πέντε επίπεδα. Κρίσιμες, Προειδοποιητικές, Αναλυτικές, Σφάλματα και Πληροφορίες. Εάν αναζητάτε εκδήλωση συγκεκριμένου επιπέδου, θα πρέπει να το επιλέξετε. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το συμβάν επιπέδου, μπορείτε να αφήσετε αυτές τις επιλογές μη επιλεγμένες.

  Πώς να μετατρέψετε ένα κουμπί ηχούς σε κουμπί κλειδώματος σπιτιού

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο φιλτραρίσματος των συμβάντων. από αρχείο καταγραφής ή από Πηγή.

Εάν επιλέξετε “Με ημερολόγιο”, θα έχετε τις δύο προεπιλεγμένες επιλογές καταγραφής για να διαλέξετε. Αρχεία καταγραφής των Windows και αρχεία καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών. Εάν χρησιμοποιείτε το By Source, μπορείτε να επιλέξετε μία ή περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες και να προβάλετε όλα τα συμβάντα που δημιουργούνται από αυτές.

Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο αναγνωριστικό συμβάντος κατά το οποίο θέλετε να φιλτράρετε, θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή «Κατά αρχείου καταγραφής», να επιλέξετε και τους δύο τύπους αρχείων καταγραφής ή ένα από τα δευτερεύοντα αρχεία καταγραφής και, στη συνέχεια, να εισαγάγετε τα αναγνωριστικά συμβάντων στο < Πεδίο All Event IDs>.

  Το Lyrics Finder βρίσκει στίχους και τους προσθέτει στα αρχεία MP3 σας

Τέλος, μπορείτε επίσης να καθορίσετε λέξεις-κλειδιά για τα συμβάντα, π.χ., εάν προσπαθείτε να βρείτε συμβάντα που σχετίζονται με τον εκτυπωτή, μπορείτε να εισαγάγετε “Εκτύπωση”. Εάν χρησιμοποιείτε το Event Viewer ως διαχειριστής, μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο χρήστη και να προβάλετε αρχεία καταγραφής συμβάντων για αυτόν. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Ok και δώστε στην προσαρμοσμένη προβολή ένα όνομα και μια περιγραφή.

Τα προσαρμοσμένα αρχεία καταγραφής σας θα εμφανιστούν στην ενότητα Προσαρμοσμένα αρχεία καταγραφής στη στήλη στα αριστερά στο Πρόγραμμα προβολής συμβάντων. Μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο καταγραφής και να προβάλετε όλα τα συμβάντα που φιλτράρονται κάτω από αυτό όποτε θέλετε.