Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες φράσεις αντικατάστασης κειμένου στο iOS

Η αντικατάσταση κειμένου είναι ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα για κινητά και λίγα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιου υπολογιστή. Δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο και πραγματικά θα έπρεπε να είναι πιο κοινό στην επιφάνεια εργασίας. Το iOS διαθέτει επίσης μια δυνατότητα αντικατάστασης κειμένου και μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες φράσεις αντικατάστασης κειμένου στο iOS. Να πώς.

Προσαρμοσμένη αντικατάσταση κειμένου

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στα Γενικά. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Πληκτρολόγιο. Στην οθόνη του πληκτρολογίου, πατήστε Αντικατάσταση κειμένου. Η οθόνη Αντικατάσταση κειμένου θα σας εμφανίσει μια λίστα με τις προρυθμισμένες φράσεις αντικατάστασης κειμένου.

Πατήστε το κουμπί συν επάνω δεξιά για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη φράση αντικατάστασης κειμένου. Στο πεδίο «Φράση», εισαγάγετε την πλήρη φράση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε «Αγοράστε γάλα και μπισκότα». Στο πεδίο συντόμευσης, εισαγάγετε τη φράση συντόμευσης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε π.χ. mc. Πατήστε Αποθήκευση στο επάνω μέρος και είστε έτοιμοι.

  25 καλύτερες εφαρμογές iOS και συμβουλές του 2016

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη φράση σε οποιαδήποτε εφαρμογή που σας επιτρέπει να εισάγετε κείμενο, για παράδειγμα, την εφαρμογή Μηνύματα. Εισαγάγετε τη συντόμευση που, σύμφωνα με το παράδειγμά μας, είναι ‘mc’ και πατήστε το πλήκτρο διαστήματος. Μόλις πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος, θα επεκταθεί στην πλήρη φράση που εισαγάγατε, π.χ. αγοράστε μπισκότα και γάλα. Η αντικατάσταση κειμένου θα ταιριάζει με τα πεζά γράμματα που εισαγάγατε τη φράση.

Η αντικατάσταση κειμένου είναι ένας καλός τρόπος για να επιταχύνετε την πληκτρολόγηση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να είναι πιο παραγωγική. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ή διευθύνσεις email. Το iOS μπορεί να προτείνει αυτόματα αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις και email όταν εντοπίζει αυτά τα πεδία εισαγωγής στα πεδία φόρμας τόσο για εφαρμογές όσο και για ιστοσελίδες. Αυτό θα σας βοηθήσει αν θέλετε να στέλνετε ξανά και ξανά τις ίδιες πληροφορίες και ένα πεδίο φόρμας δεν είναι διαθέσιμο.

  Πώς να αποκρύψετε γραφικά στοιχεία από την οθόνη κλειδώματος στο iOS 10

Δεδομένου ότι υπάρχουν τώρα Συντομεύσεις Siri, μπορείτε πιθανώς να δημιουργήσετε μια συντόμευση που το απλοποιεί ούτως ή άλλως. Ωστόσο, μια απλή συντόμευση που μπορεί να ανακτήσει πληροφορίες που έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων και να τις αντιγράψει στο πρόχειρό σας μπορεί να κάνει το κόλπο, ωστόσο, θα χρειαστούν περισσότερα πατήματα από την αντικατάσταση κειμένου για να εκτελεστεί.

Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια και τη διαρροή των πληροφοριών σας, η αντικατάσταση κειμένου είναι πιο ασφαλής από ό,τι εάν χρησιμοποιείτε μια συντόμευση Siri που αντιγράφει πληροφορίες στο πρόχειρό σας. Οι εφαρμογές δεν μπορούν να διαβάσουν αυτό που έχετε ρυθμίσει στην αντικατάσταση κειμένου, αλλά μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πρόχειρό σας. Εάν χρησιμοποιείτε macOS, έχει αντικατάσταση κειμένου. Είναι το μόνο mainstream λειτουργικό υπολογιστή που το κάνει. Τα Windows 10 υστερούν σε αυτόν τον τομέα. Στην πραγματικότητα, ο ορθογραφικός έλεγχος του είναι ακόμα κακός.

  Πώς να συγχρονίσετε τα δεδομένα του εμμηνορροϊκού σας κύκλου με την εφαρμογή iOS 9 Health