Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα στυλ επικεφαλίδων στο MS Word

Οι εφαρμογές MS Office έχουν έγχρωμα θέματα. Είναι πιο αισθητά στο PowerPoint όταν πρέπει να επιλέξετε ένα έγχρωμο θέμα για ένα στυλ παρουσίασης. Υπάρχουν και στο Word, αλλά δεν θα το ξέρετε αν δεν εισαγάγετε έναν πίνακα, προσθέσετε ένα σχήμα ή μια επικεφαλίδα. Το χρώμα μιας επικεφαλίδας εξαρτάται από τα χρώματα που επιλέγετε για το έγγραφό σας. Εάν δεν σας αρέσει το χρώμα, η γραμματοσειρά και το στυλ, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα στυλ επικεφαλίδων στο MS Word. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα πάντα, από το χρώμα, τη γραμματοσειρά, το μέγεθος, ακόμα και τα στυλ και να τα μετατρέψετε σε μια επικεφαλίδα που μπορείτε να εφαρμόσετε γρήγορα από τη συλλογή στυλ.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Auto Lock σε ένα iPhone

Δημιουργία προσαρμοσμένου στυλ επικεφαλίδας

Ανοίξτε ένα αρχείο MS Word και πληκτρολογήστε την επικεφαλίδα σας. Επιλέξτε το και κάντε κλικ στο μικρό αναπτυσσόμενο βέλος κάτω δεξιά στο πλαίσιο Στυλ.

Θα ανοίξει ένας νέος πίνακας με το όνομα ‘Styles’. Στο κάτω μέρος αυτού του πίνακα υπάρχει ένα κουμπί για νέα στυλ. Κλίκαρέ το.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Εδώ, μπορείτε να συνθέσετε το στυλ σας. Δώστε του ένα όνομα για να μπορείτε να το βρείτε εύκολα στη γκαλερί στυλ αργότερα. Αλλάξτε τον «Τύπος στυλ» σε «Συνδεδεμένος». Στη συνέχεια, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού «Στυλ βάσει» και επιλέξτε «Επικεφαλίδα 1».

Αυτό θα εφαρμόσει το τρέχον στυλ Επικεφαλίδας 1 στο επιλεγμένο κείμενο. Τώρα είναι που πρέπει να το προσαρμόσετε. Αλλάξτε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος, το χρώμα της κ.λπ. Κάντε κλικ στο «Ok» όταν τελειώσετε και το νέο σας στυλ θα προστεθεί στη συλλογή.

  Πώς να εγκαταστήσετε το AbanteCart σε διακομιστή Ubuntu

Επιλογή Επιπέδου Επικεφαλίδας

Στο MS Word, έχετε διαφορετικά επίπεδα επικεφαλίδων. Αυτά τα επίπεδα σχηματίζουν μια ιεραρχία μέσα στο έγγραφο. Για παράδειγμα, η Επικεφαλίδα 2 βρίσκεται κάτω από την Επικεφαλίδα 1 αλλά πάνω από την Επικεφαλίδα 3. Λάβετε υπόψη αυτό όταν επιλέγετε μια επικεφαλίδα στο «Στυλ βάσει». Μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες επικεφαλίδες με αυτόν τον τρόπο αλλά και προσαρμοσμένα στυλ τίτλων και παραγράφων. Τα προσαρμοσμένα στυλ επικεφαλίδων σας θα εμφανίζονται στον πίνακα περιεχομένων όταν προσθέτετε ένα. Το επίπεδο του θα εξαρτηθεί φυσικά από το τι επιλέξατε στην ενότητα “Στυλ βάσει” όταν δημιουργήσατε το στυλ σας.

  Πώς να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Gnome Shell

Όταν δημιουργείτε ένα νέο στυλ, εμφανίζεται αυτόματα στη συλλογή Στυλ, ωστόσο, θα εμφανίζεται μόνο στο τρέχον έγγραφο. Εάν το στυλ που δημιουργήσατε είναι αυτό που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και σε άλλα έγγραφα, τότε θα πρέπει να το αποθηκεύσετε ως τέτοιο. Για να εμφανίζεται το στυλ στη συλλογή Στυλ σε άλλα έγγραφα, επιλέξτε την επιλογή «Νέα έγγραφα με βάση αυτό το πρότυπο» όταν δημιουργείτε το στυλ σας. Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει το στυλ επικεφαλίδας, κάντε δεξί κλικ σε αυτό στη συλλογή και επιλέξτε την επιλογή «Τροποποίηση». Θα δείτε το ίδιο παράθυρο μορφοποίησης στυλ από πριν, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε το στυλ της επικεφαλίδας σας να εμφανίζεται σε άλλα έγγραφα.