Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας ιστότοπου με τις φόρμες Google

Το Google Forms είναι ένα ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία δωρεάν ερευνών και κουίζ στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Με αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας που μπορεί να ενσωματωθεί απευθείας στον ιστότοπό σας.

Η δημιουργία μιας φόρμας επικοινωνίας στις Φόρμες Google είναι εξαιρετικά απλή. Η Google έχει ακόμη και ένα πρότυπο που έχει ήδη φτιαχτεί για χρήση, το οποίο κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φορτώσετε το πρότυπο—προσαρμόστε το αν θέλετε—και στη συνέχεια να ενσωματώσετε τη φόρμα απευθείας στον ιστότοπό σας. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Ας αρχίσουμε.

Δημιουργία Φόρμας Επικοινωνίας

Για να ξεκινήσετε, κατευθυνθείτε στο Φόρμες Google αρχική σελίδα και τοποθετήστε τον κέρσορα στο πολύχρωμο σύμβολο συν (+) στην κάτω δεξιά γωνία.

Το σύμβολο συν γίνεται μωβ μολύβι και μωβ εικονίδιο σελίδας. Κάντε κλικ στο μωβ εικονίδιο της σελίδας.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο, επιλέξτε το πρότυπο «Στοιχεία επικοινωνίας».

Κάντε κλικ στο πρότυπο με τίτλο

Προσαρμογή της Φόρμας Επικοινωνίας

Το προεπιλεγμένο πρότυπο έχει καταχωρήσεις για όνομα, email, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και σχόλια. Εάν υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να προσθέσετε στη φόρμα, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) για επιπλέον πεδία ή ερωτήσεις.

  Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων κατά την εκκίνηση του Word

Από προεπιλογή, το όνομα, το email και η διεύθυνση απαιτούνται για την υποβολή της φόρμας. Για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε εάν μια ενότητα είναι υποχρεωτική ή όχι, κάντε κλικ στο πεδίο που θέλετε και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την εναλλαγή «Απαιτείται».

Κάντε κλικ σε ένα πεδίο και, στη συνέχεια, κάντε εναλλαγή ή κατάργηση της εναλλαγής του

Για να αλλάξετε το θέμα της φόρμας σας, κάντε κλικ στην παλέτα στο επάνω μέρος της σελίδας για να επιλέξετε μια εικόνα κεφαλίδας, κύρια και κύρια χρώματα και γραμματοσειρά. Επιλέξτε χρώματα από εδώ που ταιριάζουν με το θέμα του ιστότοπού σας, καθώς θα εμφανιστούν όταν ενσωματώσετε τη φόρμα στον ιστότοπό σας.

Τέλος, κάντε κλικ στο γρανάζι Ρυθμίσεις για να αλλάξετε τη συμπεριφορά της φόρμας όταν τη συμπληρώνουν οι ερωτηθέντες

Η πρώτη καρτέλα έχει μερικές ρυθμίσεις που μπορείτε να ενεργοποιήσετε. Από εδώ, μπορείτε να συλλέξετε διευθύνσεις email, να στείλετε ένα αντίγραφο των απαντήσεών τους μέσω email και να περιορίσετε κάθε άτομο σε μία υποβολή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εάν οι ερωτηθέντες μπορούν να επεξεργαστούν τις απαντήσεις τους αφού υποβληθούν ή να δουν ένα συνοπτικό γράφημα στο τέλος της έρευνας.

Σημείωση: Εάν ενεργοποιήσετε το “Περιορισμός σε 1 απάντηση”, ο ερωτώμενος πρέπει να συνδεθεί με τον Λογαριασμό του Google για πρόσβαση στη φόρμα σας. Οποιοσδήποτε χωρίς λογαριασμό Google δεν θα μπορεί να υποβάλει απαντήσεις στις φόρμες σας. Αν δεν είστε βέβαιοι ότι όλοι έχουν λογαριασμό Google, αφήστε αυτήν την επιλογή απενεργοποιημένη.

  Πώς να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο ως προεπιλογή στο PowerPoint

Η καρτέλα “Παρουσίαση” έχει μερικές ρυθμίσεις εδώ, αλλά η μόνη που μας ενδιαφέρει είναι το μήνυμα επιβεβαίωσης που βλέπουν οι ερωτηθέντες αφού υποβάλουν τη φόρμα. Αυτό το μήνυμα θα εμφανίζεται για να το βλέπουν οι χρήστες αφού υποβάλουν τη φόρμα επικοινωνίας.

Αφού ολοκληρώσετε, πατήστε “Αποθήκευση” για να επιβεβαιώσετε τυχόν αλλαγές και να επιστρέψετε στη φόρμα σας.

Ενσωμάτωση της Φόρμας Επικοινωνίας

Αφού έχετε τα πάντα στη φόρμα επικοινωνίας τέλεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποστολή” στο επάνω μέρος της σελίδας.

Κάντε κλικ

Κάντε κλικ στην καρτέλα αγκύλες () και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αντιγραφή» για να αντιγράψετε την ενσωμάτωση HTML στο πρόχειρο.

Κάντε κλικ στις αγκύλες (< >) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αντιγραφή.”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Αν χρειάζεται να αλλάξετε τις διαστάσεις της φόρμας και τον τρόπο εμφάνισης της στον ιστότοπό σας, αλλάξτε το πλάτος και το ύψος κάτω από τον κώδικα HTML πριν κάνετε κλικ στο “Αντιγραφή”.</p>
<p><img loading=

Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικολλήσετε τον κώδικα στο πρόγραμμα επεξεργασίας HTML μιας σελίδας WordPress ή απευθείας στο αρχείο .html του ιστότοπού σας όπου θέλετε να εμφανίζεται η φόρμα.

  Το Crunchyroll δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε το Crunchyroll που δεν φορτώνεται

Εάν το μέγεθος δεν φαίνεται σωστό με την πρώτη κίνηση, μην ανησυχείτε. Απλώς επιστρέψτε και ασχοληθείτε με τους αριθμούς πλάτους και ύψους και αντιγράψτε ξανά τον κώδικα μέχρι να φαίνονται όλα τέλεια στον ιστότοπό σας.

Συλλογή απαντήσεων στα Φύλλα Google

Μία από τις καλύτερες δυνατότητες στις Φόρμες Google είναι ότι όλες οι απαντήσεις που συγκεντρώνονται μπορούν να σταλούν απευθείας σε ένα υπολογιστικό φύλλο των Φύλλων Google. Από εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τύπους και γραφήματα του Φύλλου, να προβάλετε απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο και να εγκαταστήσετε πρόσθετα για να αναλύσετε, να φιλτράρετε και να χειριστείτε ακόμη περισσότερο τα δεδομένα.

Για να ρυθμίσετε ένα υπολογιστικό φύλλο για απαντήσεις, επιλέξτε την καρτέλα “Απαντήσεις” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πράσινο εικονίδιο Φύλλα.

Για να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο με όλες τις απαντήσεις, κάντε κλικ στο

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Δημιουργία» για να δημιουργήσετε ένα νέο υπολογιστικό φύλλο για να αποθηκεύσετε όλες τις απαντήσεις σας.

Εναλλακτικά, εάν έχετε ήδη ένα υπολογιστικό φύλλο στο οποίο θέλετε να συμπεριληφθούν οι απαντήσεις, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογή υπάρχοντος υπολογιστικού φύλλου” και ακολουθήστε τις οδηγίες. Το υπολογιστικό φύλλο αποθηκεύεται στο δικό σας Οδηγώ και είναι διαθέσιμο μέσω του Αρχική σελίδα φύλλων επισης.

Αυτό είναι. Κάθε υπολογιστικό φύλλο περιέχει όλες τις απαντήσεις, μαζί με μια χρονική σήμανση για το πότε ολοκληρώθηκε η έρευνα, καθιστώντας εύκολη την επικοινωνία με τους πελάτες σας.