Πώς να δημιουργήσετε μια υπερ-σύνδεση Mailto στο PowerPoint

Εάν σκοπεύετε να μοιραστείτε την παρουσίασή σας με το κοινό σας μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε σχετικούς υπερσυνδέσμους αλληλογραφίας, ώστε να μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν τυχόν ερωτήσεις ή σχόλια.

Δημιουργία υπερσυνδέσμων Mailto στο PowerPoint

Ο ευκολότερος τρόπος για να εισαγάγετε έναν υπερσύνδεσμο είναι να πληκτρολογήσετε την υπάρχουσα διεύθυνση email και, στη συνέχεια, να πατήσετε Enter. Αυτό θα προσθέσει αυτόματα τον σύνδεσμο mailto για εσάς. Αν τοποθετήσετε το ποντίκι σας πάνω από τον σύνδεσμο, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο μηνύματος, το οποίο σας δίνει οδηγίες για το πώς να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο.

  Εισαγάγετε προσαρμοσμένο αριθμό γραμμών στο Excel με αυτήν την απλή μακροεντολή

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι χειρισμού αυτού. Μπορείτε να εισαγάγετε τον σύνδεσμο mailto απευθείας σε κείμενο ή αντικείμενα. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε και κάντε δεξί κλικ στο κείμενο ή στο αντικείμενο. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε “Σύνδεση”.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο «Εισαγωγή υπερ-σύνδεσης». Στη γραμμή «Διεύθυνση», πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email. Σημειώστε ότι τα Windows θα προσθέσουν αυτόματα το “mailto:” μπροστά από τη διεύθυνση, επομένως δεν χρειάζεται να το συμπεριλάβετε. Αφού εισέλθετε, κάντε κλικ στο “OK”.

Το επιλεγμένο κείμενο ή αντικείμενο θα περιλαμβάνει πλέον έναν υπερσύνδεσμο προς την εισαγόμενη διεύθυνση email. Κρατήστε πατημένο το Ctrl και κάντε κλικ στο κείμενο ή στο αντικείμενο για να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο.

  Πώς να λάβετε οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο στους Χάρτες της Apple

Εάν θέλετε να πάτε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κουμπί με τον υπερσύνδεσμο mailto. Μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και επιλέξτε την επιλογή “Σχήματα” στην ομάδα “Εικονογραφήσεις”.

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε το σχήμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό το παράδειγμα, θα επιλέξουμε το οβάλ σχήμα που βρίσκεται στην ομάδα “Βασικά σχήματα”.

Κάντε κλικ και σύρετε για να σχεδιάσετε το σχήμα.

Στην ομάδα “Shape Styles” της καρτέλας “Format” του σχήματος, μπορείτε να μορφοποιήσετε το σχήμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αυτό περιλαμβάνει το γέμισμα, το περίγραμμα και τα ειδικά εφέ του σχήματος.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση στον Firefox

Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο σχήμα και εισάγετε το σχετικό κείμενο. Μόλις τελειώσετε, επιλέξτε και κάντε δεξί κλικ στο σχήμα και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα εισαγωγής υπερ-σύνδεσης σε ένα αντικείμενο.