Πώς να δημιουργήσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ με γνώμονα τα δεδομένα βήμα προς βήμα για την επιχείρησή σας

Θέλετε να εφαρμόσετε μάρκετινγκ βάσει δεδομένων για τον οργανισμό ή τον πελάτη σας; Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική βάσει δεδομένων για το μάρκετινγκ βήμα προς βήμα.

Κάθε έμπορος στοχεύει να προσεγγίσει το κοινό-στόχο του και να παραδώσει ένα συναρπαστικό μήνυμα που θα προσκαλέσει τους υποψήφιους πελάτες να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία. Ωστόσο, οι περισσότεροι αποτυγχάνουν να το κάνουν, καθώς οι στρατηγικές δεν σχετίζονται με τα δεδομένα των πελατών.

Για να γίνεις επιτυχημένος έμπορος, δεν αρκεί μια μικρή κατανόηση των πελατών και των συναισθημάτων. Χρειάζεστε σχόλια βάσει δεδομένων για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από τις στρατηγικές μάρκετινγκ. Γι’ αυτό επιλέξαμε να σας πούμε για τη στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τη σημασία των δεδομένων στο μάρκετινγκ και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια στρατηγική βάσει δεδομένων χρησιμοποιώντας έναν σταδιακό οδηγό.

Πίνακας περιεχομένων

Σημασία των Δεδομένων στο Μάρκετινγκ

Στις πρώτες μέρες του μάρκετινγκ, η μαζική στόχευση γινόταν μέσω απευθείας ταχυδρομείου, αφισών και διαφημίσεων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Αργότερα, οι εταιρείες άρχισαν να επικεντρώνονται στο άμεσο μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας το άμεσο ταχυδρομείο και το τηλεμάρκετινγκ.

Εάν συγκρίνετε το σημερινό σενάριο με το παρελθόν, θα παρατηρήσετε μια δραστική αλλαγή στις στρατηγικές μάρκετινγκ. Τα ταχυδρομεία χρησιμοποιούνται σπάνια και ο ανταγωνισμός έχει πολλαπλασιαστεί. Τώρα, οι έμποροι εξαρτώνται από τα δεδομένα της αγοράς και τις πληροφορίες πελατών που συλλέγονται κατά τη διαδικασία αγοράς.

Στην πραγματικότητα, οι στρατηγικές μάρκετινγκ σας πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα για να είναι επιτυχημένες. Όταν έχετε σαφή κατανόηση της συμπεριφοράς, των στόχων, των σημείων πόνου και των προκλήσεων του κοινού-στόχου σας, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε καμπάνιες μάρκετινγκ κατάλληλες για τις συγκεκριμένες ανάγκες του.

Άλλες μετρήσεις που σας βοηθούν με τις προσπάθειες μάρκετινγκ είναι τα μοτίβα περιήγησης, η συμπεριφορά αγορών στο διαδίκτυο και η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι τα δεδομένα βρίσκονται στον πυρήνα κάθε επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ και απλά δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε αποτελεσματικές καμπάνιες.

Τι είναι το μάρκετινγκ που βασίζεται στα δεδομένα;

Το μάρκετινγκ που βασίζεται στα δεδομένα είναι ο συνδυασμός τεχνικών για τη χρήση μεγάλου όγκου δεδομένων πελατών για τη δημιουργία ενός σχεδίου μάρκετινγκ. Τα δεδομένα βοηθούν τους εμπόρους να κατανοήσουν καλύτερα τις συμπεριφορές, τις προτιμήσεις και τα κίνητρα αγοράς των πελατών και να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ.

Αυτό είναι χρήσιμο για όλους τους κλάδους και τις επιχειρήσεις, καθώς βελτιώνει την εμπειρία των πελατών, με αποτέλεσμα μεγαλύτερα έσοδα. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ μπορούν να προβλέψουν καλύτερα τους στόχους και τις μελλοντικές τους ενέργειες και να δημιουργήσουν εξατομικευμένες στρατηγικές μάρκετινγκ για κάθε τμήμα της πελατειακής τους βάσης.

Η ανάλυση δεδομένων μάρκετινγκ κάνει τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν τις απαιτήσεις των πελατών. Επιπλέον, σας επιτρέπει να εντοπίσετε τα μειονεκτήματα της υπάρχουσας στρατηγικής μάρκετινγκ. Ως εκ τούτου, μπορείτε να παρακολουθείτε την αποτελεσματικότητα των καμπανιών με την πάροδο του χρόνου.

  Τι είναι το Torrenting; Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν χρησιμοποιείτε Torrents

Στις μέρες μας, το μάρκετινγκ που βασίζεται στα δεδομένα έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της εξάρτησης από την ανάλυση δεδομένων για τη λήψη αποφάσεων και της υψηλής διαθεσιμότητας δεδομένων. Στο εγγύς μέλλον, μπορείτε να περιμένετε να δείτε περισσότερες επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια μάρκετινγκ.

Για να κατανοήσετε το μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα από το βασικό του επίπεδο, πρέπει να εξετάσετε τις διαφορές μεταξύ του παραδοσιακού μάρκετινγκ και του μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα παρακάτω:

Παραδοσιακό Μάρκετινγκ

  • Χρησιμοποιεί δεδομένα μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης που είναι διαθέσιμα από τρίτες εταιρείες έρευνας αγοράς.
  • Αυτή η πρακτική μάρκετινγκ βασίζεται σε διαφημίσεις εκτός σύνδεσης, όπως φυλλάδια, διαφημίσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαφημίσεις στην τηλεόραση.
  • Το παραδοσιακό μάρκετινγκ στοχεύει έναν τεράστιο πληθυσμό, ενώ ολόκληρος ο πληθυσμός μπορεί να μην αναζητά τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά.
  • Η διαφήμιση μέσω τηλεοράσεων και ραδιοφώνων είναι εξαιρετικά δαπανηρή, ενώ η απόδοση επένδυσης (ROI) μπορεί να μην είναι ανάλογη. Συνήθως είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες αποδόσεις.
  • Δεν μπορείτε να ενημερώσετε ένα παραδοσιακό σύστημα διαφήμισης από τη μια μέρα στην άλλη.
  • Υπάρχουν προκαταβολές και σταθερές χρεώσεις για την προβολή παραδοσιακών διαφημίσεων στα τηλεοπτικά κανάλια.
  • Το πεδίο πειραματισμού με την προσέγγιση μάρκετινγκ είναι πολύ στενό ή δαπανηρό.

Μάρκετινγκ με γνώμονα τα δεδομένα

  • Βασίζεται σε ενημερωμένα δεδομένα πελατών από διάφορους διαδικτυακούς πόρους που δεν είναι πάντα δαπανηροί.
  • Μερικές φορές, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας εργαλεία και ιστότοπους για τη συλλογή δεδομένων πελατών σε πραγματικό χρόνο.
  • Μπορείτε να στοχεύσετε εξειδικευμένα είδη κοινού σε διαφορετικές περιοχές για ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία κατά τη διάρκεια των καμπανιών μάρκετινγκ.
  • Το μάρκετινγκ βάσει δεδομένων χρησιμοποιεί διαδικτυακή διαφήμιση σε ιστότοπους, εφαρμογές και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός ο τρόπος διαφήμισης είναι προσιτός και τα περισσότερα διαφημιστικά γραφεία προσφέρουν μοντέλα pay-as-you-go.
  • Μπορείτε να σταματήσετε ή να ενημερώσετε τις διαφημιστικές σας καμπάνιες που εκτελούνται στο πλαίσιο του μάρκετινγκ βάσει δεδομένων, ανάλογα με τα δεδομένα απόδοσης προηγούμενων ωρών, ημερών και εβδομάδων.
  • Η ομάδα μάρκετινγκ μπορεί να αλλάξει το διαφημιστικό περιεχόμενο, όπως εικόνα, χρωματικές παλέτες, θέμα, αντίγραφο κειμένου, τιμολόγηση, διαφημιστική έκπτωση κ.λπ., σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τα δεδομένα αναλυτικών στοιχείων που λαμβάνονται από τα εργαλεία παρακολούθησης διαφημίσεων της διαφημιστικής εταιρείας.

Τώρα που γνωρίζετε τις διαφορές, ας εξερευνήσουμε ένα παράδειγμα που δείχνει πώς το μάρκετινγκ βάσει δεδομένων λειτουργεί διαφορετικά από το παραδοσιακό μάρκετινγκ εδώ:

Κατανοήστε το μάρκετινγκ που βασίζεται στα δεδομένα με το παράδειγμα

Ας υποθέσουμε ότι είστε κατασκευαστής διαφόρων καταναλωτικών αγαθών. Στην παραδοσιακή προσέγγιση μάρκετινγκ, η ομάδα μάρκετινγκ θα αγοράσει τρέχοντα δεδομένα αγοράς που σχετίζονται με τα προϊόντα σας. Μπορούν επίσης να οργανώσουν ομάδες εστίασης λίγων πελατών για να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Στη συνέχεια, δημιουργείτε εξασφαλίσεις μάρκετινγκ, όπως διαφημιστικές πινακίδες, διαφημίσεις σε εφημερίδες, τηλεοπτικές διαφημίσεις, ραδιοφωνικές διαφημίσεις, φυλλάδια, φυλλάδια και ούτω καθεξής για στρατηγική τοποθέτηση. Συνήθως τα τοποθετείτε εκεί που είναι τα μάτια περισσότερο, όπως τηλεοπτικά κανάλια εθνικής μετάδοσης για τηλεοπτικές διαφημίσεις, μετρό για διαφημιστικές πινακίδες και πολλά άλλα.

Πληρώνετε τεράστια τέλη μάρκετινγκ και διαφήμισης για να δείξετε τα προϊόντα σας σε όλους. Όμως, δεν χρειάζεται όλο το κοινό τα προϊόντα σας. Το κόστος ανά κοινό για μάρκετινγκ και διαφήμιση είναι πολύ υψηλότερο από τον αριθμό των πελατών που μπορείτε να μετατρέψετε και δεν έχετε ιδέα πόσα άτομα πραγματοποιούν μετατροπές μέσω ενός συγκεκριμένου καναλιού, εκτός και αν τους ρωτήσετε συγκεκριμένα. Είναι τόσο καλό όσο να πυροβολείς στο σκοτάδι.

Για τα ίδια προϊόντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεδομένα που συλλέγονται από ιστότοπους, εφαρμογές και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη συμπεριφορά και τις ανάγκες του κοινού. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε τις διαδικτυακές διαφημιστικές καμπάνιες για να εμφανίσετε συγκεκριμένα προϊόντα στο κοινό που τα χρειάζεται. Μπορείτε να στοχεύσετε το κοινό σας βάσει της διαδικτυακής συμπεριφοράς, των δημογραφικών στοιχείων, των ενδιαφερόντων κ.λπ. Μπορείτε να παρακολουθείτε ποια καμπάνια οδήγησε σε περισσότερες μετατροπές και να αυξήσετε τις δαπάνες σε αυτήν την καμπάνια. Έτσι, πληρώνετε για το μάρκετινγκ για το κοινό που έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί, όχι για τους παρευρισκόμενους.

  13 Εργαλεία για κοινή χρήση μεγάλων αρχείων στο διαδίκτυο

Πώς να δημιουργήσετε στρατηγική μάρκετινγκ με γνώμονα τα δεδομένα;

Βρείτε παρακάτω τα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα:

#1. Θέστε έναν στόχο για την προσπάθεια μάρκετινγκ

Η στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα θα εξαρτηθεί από τον στόχο που θέλετε να επιτύχετε. Για παράδειγμα, πρέπει να συμπεριλάβετε τους ακόλουθους στόχους:

  • Ενισχύστε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας στην αγορά
  • Αυξήστε τα έσοδα από τις πωλήσεις
  • Αποκτήστε περισσότερους επισκέπτες και συνδρομητές για τον ιστότοπο και την εφαρμογή για κινητά
  • Βελτιώστε τη διαδρομή των πελατών σε συνδρομές ή αγορές
  • Αυξήστε την ικανοποίηση των πελατών και τις αξιολογήσεις ιστότοπων/εφαρμογών για κινητά

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να ακολουθήσετε τη στρατηγική καθορισμού στόχων SMART. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το SMART εδώ: Παραδείγματα στόχων SMART.

#2. Συλλέξτε Δεδομένα

Τώρα που έχετε έναν σαφή στόχο ή στόχο για τις προσπάθειες μάρκετινγκ σας, είναι καιρός να συλλέξετε δεδομένα υψηλής ποιότητας σχετικά με τα ακόλουθα:

  • Η επιχείρησή σας
  • Τα προϊόντα σας
  • Υπηρεσίες που προσφέρετε
  • Ανταγωνιστές των ίδιων προϊόντων και υπηρεσιών
  • Η αγορά όπου πουλάτε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας
  • Οι υπάρχοντες πελάτες σας
  • Το κοινό-στόχος
  • Οι επισκέπτες της εφαρμογής και του ιστότοπού σας
  • Επισκέπτες σελίδας προϊόντος και εφαρμογής που βλέπουν ένα προϊόν αλλά δεν αγοράζουν
  • Επισκέπτες που προσθέτουν προϊόντα ή υπηρεσίες στο καλάθι αλλά δεν κάνουν ταμείο
  • Χρήστες που αγοράζουν μόνο συγκεκριμένες συνδρομές ή προϊόντα

Αυτά είναι τα δεδομένα που μπορείτε να συλλέξετε χρησιμοποιώντας τα δικά σας εργαλεία ή από τρίτες εταιρείες δεδομένων. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε καμπάνιες σχολίων σε διαφορετικές βάσεις πελατών για τη συλλογή δεδομένων πρώτου μέρους. Τέτοια δεδομένα είναι ωφέλιμα αφού λαμβάνετε ειλικρινείς κριτικές και προτάσεις από το κοινό-στόχο σας.

#3. Οργάνωση των Δεδομένων

Πρέπει να καθαρίσετε, να ταξινομήσετε και να οργανώσετε δεδομένα έτσι ώστε τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων να μπορούν να διαβάζουν τα δεδομένα σας και να παρέχουν πληροφορίες. Αυτή η φάση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Αφαίρεση άσχετων δεδομένων
  • Διόρθωση κενών πεδίων δεδομένων
  • Διαγραφή ανωμαλιών και ανεπιθύμητων χαρακτήρων
  • Καταργήστε τις διπλές καταχωρήσεις
  • Διορθώστε επιπλέον στήλες και σειρές

Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε αυτές τις εργασίες ρυθμίζοντας και χρησιμοποιώντας αυτές τις στρατηγικές και εργαλεία καθαρισμού δεδομένων.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε τα καλύτερα εργαλεία ETL εάν θέλετε να αποθηκεύσετε δεδομένα σε αποθήκες δεδομένων όπως το Snowflake, το Google BigQuery και το Amazon S3.

#4. Δημιουργήστε μια ομάδα για ανάλυση και δράση βάσει δεδομένων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία τρίτου μέρους για να αναλύσετε τα δεδομένα σας, όπου απλώς πληρώνετε για τις πληροφορίες. Ωστόσο, αυτή η εταιρεία ενδέχεται να μην κατανοεί το επιχειρηματικό σας μοντέλο και τη στρατηγική μάρκετινγκ αρκετά καλά όπως θα έκανε μια εσωτερική ομάδα. Έτσι, η δημιουργία μιας εσωτερικής ομάδας αποδίδει μακροπρόθεσμα.

#5. Παρακολούθηση και μέτρηση της προόδου

Πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τις καμπάνιες μάρκετινγκ που βασίζονται σε δεδομένα για τις μετρήσεις που έχετε επιλέξει στην αρχή του έργου. Εάν δεν βλέπετε ικανοποιητικά αποτελέσματα, αναλύστε αμέσως ξανά τα υπάρχοντα δεδομένα και επιθέστε τις πληροφορίες δεδομένων στα τρέχοντα δεδομένα μάρκετινγκ για να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ.

Αυτό θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, η μέτρηση της προόδου είναι απαραίτητη σε οποιοδήποτε σχήμα μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα.

  Οι 8 καλύτερες πλατφόρμες δημιουργίας και έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών για την ανταμοιβή μαθητών και εργαζομένων

Οφέλη μιας στρατηγικής μάρκετινγκ με γνώμονα τα δεδομένα

#1. Δημιουργήστε στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ

Με τη βοήθεια του μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα, μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες υψηλής στόχευσης που θα προσφέρουν εξατομικευμένα και μοναδικά μηνύματα σε κάθε πελάτη. Καθώς τα δεδομένα σας δίνουν μια εικόνα για τα ενδιαφέροντα, τον τρόπο ζωής και τις διαδικτυακές δραστηριότητες κάθε πελάτη, μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα τον προσελκύσει στην επιχείρησή σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να γνωρίζετε πού και πότε να δημοσιεύετε περιεχόμενο μάρκετινγκ και διαφημίσεις.

#2. Διατηρήστε τα μηνύματά σας συνεπή

Για να επιτύχετε στο μάρκετινγκ, τα μηνύματά σας θα πρέπει να είναι συνεπή και ευθυγραμμισμένα με το ενδιαφέρον του πελάτη. Καθώς χρησιμοποιείτε τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω διαφόρων καναλιών, σας προσφέρει μια καλύτερη εικόνα των ενδιαφερόντων του πελάτη. Αυτές οι διαφορετικές πληροφορίες διασφαλίζουν ότι τα μηνύματά σας παραμένουν συνεπή και ευθυγραμμισμένα.

#3. Γνωρίστε καλύτερα τις στρατηγικές μάρκετινγκ σας

Όταν οι στρατηγικές μάρκετινγκ αποτυγχάνουν για οποιονδήποτε λόγο, το κόστος απόκτησης πελατών αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, γίνεται πιο δύσκολο για μια εταιρεία να επιτύχει απόδοση επένδυσης (ROI). Με το μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα, μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε τι λειτουργεί για εσάς και τι όχι. Έτσι, μπορείτε να καθορίσετε πού θα ξοδέψετε τον χρόνο και τον προϋπολογισμό σας.

#4. Τμηματοποιήστε το κοινό σας

Με την πάροδο του χρόνου, οι πελάτες σας έχουν επίσης γίνει πιο έξυπνοι. Τώρα, δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσει ο καθένας το ίδιο μήνυμα ή τις ίδιες τακτικές μάρκετινγκ. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι στρατηγικές που βασίζονται σε δεδομένα. Τα δεδομένα σάς επιτρέπουν να τμηματοποιείτε το κοινό σας με βάση τη συμπεριφορά, τη συνήθεια, το ιστορικό αγορών και τα δημογραφικά στοιχεία. Αργότερα μπορείτε να τους προσφέρετε προσαρμοσμένες προσπάθειες μάρκετινγκ ανάλογα με τα στάδια του ταξιδιού του αγοραστή.

#5. Κατανοήστε τους υποψήφιους πελάτες σας

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πελάτης σας για να τον μάθετε. Με τη βοήθεια του μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα, μπορείτε να γνωρίζετε τους πιθανούς πελάτες σας πριν αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Καθώς εξοικειώνεστε με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους, η στόχευση τους με τα τέλεια μηνύματα για πειθώ γίνεται εύκολη.

#6. Δημιουργήστε ένα buzz γύρω από το εμπορικό σήμα σας

Μια καμπάνια μάρκετινγκ δεν έχει να κάνει μόνο με το να τραβήξει την προσοχή του κοινού-στόχου. Όσο περισσότεροι άνθρωποι σας προσέχουν μέσω μιας καμπάνιας μάρκετινγκ, τόσο καλύτερα λειτουργεί για την ταυτότητα του προϊόντος και της επωνυμίας σας. Όταν οι στρατηγικές μάρκετινγκ τροφοδοτούνται από δεδομένα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα buzz γύρω από το προϊόν σας. Έτσι, μπορείτε να προσελκύσετε μεγάλο αριθμό ατόμων στα προϊόντα σας.

#7. Εξασφαλίστε μια καλύτερη εμπειρία μάρκετινγκ

Συμπεριλαμβάνοντας δεδομένα στη στρατηγική μάρκετινγκ σας, όχι μόνο φέρνετε περισσότερες πωλήσεις και έσοδα, αλλά και εξασφαλίζετε καλύτερη εμπειρία για το κοινό σας. Καθώς τους παρουσιάζετε το είδος των μηνυμάτων που αγαπούν, δεν θα καταλήξετε να τους ενοχλείτε. Με ένα χαρούμενο κοινό, μπορείτε να περιμένετε να έχετε μια ομαλή μετατροπή.

#8. Λάβετε περισσότερες διασταυρούμενες και ανοδικές πωλήσεις

Όταν χρησιμοποιείτε το μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα, λαμβάνετε σπάνιες πληροφορίες που σας βοηθούν να μετακινήσετε γρήγορα πιθανούς πελάτες μέσω της διοχέτευσης πωλήσεων και να κάνετε τη διαδικασία πιο οικονομική. Μπορεί επίσης να σας παρουσιάσει ευκαιρίες cross-selling σε όλη τη διοχέτευση πωλήσεων.

Όταν ένας πελάτης αγοράζει ένα προϊόν από την πλατφόρμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα για να διατηρήσετε την αφοσίωση των πελατών μετά την πώληση. Αυτή η δέσμευση οδηγεί συχνά σε πιστούς πελάτες που θα κάνουν μελλοντικές αγορές από την εταιρεία σας.

συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από την εταιρεία ή τον κλάδο στην οποία ανήκετε, οι στρατηγικές μάρκετινγκ που βασίζονται σε δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των καμπανιών σας. Αυτός ο τύπος μάρκετινγκ σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε τη δύναμη των αναλυτικών στοιχείων δεδομένων για να προσεγγίσετε το σωστό κοινό. Αυτές οι στρατηγικές είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε την αναμενόμενη απόδοση επένδυσης (ROI) σε αυτόν τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο.

Εδώ, συζητήσαμε τις στρατηγικές μάρκετινγκ που βασίζονται σε δεδομένα και τα οφέλη τους. Τώρα που γνωρίζετε τα βήματα για να δημιουργήσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα, δεν θα πρέπει να δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε μια στρατηγική για την εταιρεία σας.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σχετικά με τα εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου και τα σημαντικά στοιχεία μιας επιτυχημένης καμπάνιας μάρκετινγκ βίντεο.