Πώς να δημιουργήσετε μια ομάδα DM στο Instagram

Το Instagram σάς επιτρέπει να στέλνετε DM άτομα, π.χ. απευθείας μηνύματα σε άτομα. Μπορείτε εύκολα να ανταλλάξετε προσωπικά μηνύματα με χρήστες που σας ακολουθούν. Μπορείτε ακόμη και να στείλετε αιτήματα μηνυμάτων σε χρήστες που δεν σας ακολουθούν. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια δυνατότητα για να στείλετε φωτογραφίες που καταστρέφονται αυτοκαταστροφικά στο Instagram. Η εφαρμογή έχει βασικά μια ενσωματωμένη δυνατότητα συνομιλίας που λειτουργεί καλά εάν δύο χρήστες ακολουθούν ο ένας τον άλλον. Μπορεί να σας εκπλήξει ως εκ τούτου να μάθετε ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα DM στο Instagram, τουλάχιστον όχι φαινομενικά. Η οθόνη Άμεσων μηνυμάτων δεν έχει ρητή επιλογή ομάδας, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα DM στο Instagram.

  Πώς να ακολουθήσετε Hashtags στο Instagram

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο τρόποι για να δημιουργήσετε μια ομάδα DM στο Instagram, ο ένας είναι πιο προφανής από τον άλλο.

Δημιουργία Ομάδας DM – Οθόνη άμεσων μηνυμάτων

Ανοίξτε το Instagram και πατήστε το εικονίδιο χάρτινου επιπέδου επάνω δεξιά. Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη Άμεσων Μηνυμάτων. Δεν υπάρχει η επιλογή “Δημιουργία ομάδας” εδώ, ωστόσο, εάν επιλέξετε πολλά άτομα από τη λίστα των χρηστών, το Instagram θα δημιουργήσει αυτόματα μια ομάδα DM. Αυτή η οθόνη, στην επιφάνεια της, φαίνεται να σας επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα σε πολλούς χρήστες ξεχωριστά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Ονομάστε την ομάδα και στείλτε ένα μήνυμα κειμένου ή φωτογραφίας.

  Πώς να προσθέσετε λεζάντες στις ιστορίες Instagram

Δημιουργία Ομάδας DM – Ιστορία Instagram

Το Instagram σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ιστορίες όπως το Snapchat. Το Snapchat σάς επιτρέπει να μοιράζεστε στιγμιότυπα με όλους μέσω της ιστορίας σας, με μεμονωμένους φίλους ή με ομάδες φίλων. Το Instagram είναι ένας πιστός κλώνος αυτού.

Πατήστε το κουμπί της κάμερας επάνω αριστερά. Τραβήξτε μια φωτογραφία και πατήστε το κουμπί «Επόμενο» κάτω δεξιά. Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη αποστολής όπου μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον θέλετε να στείλετε τη φωτογραφία. Στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της οθόνης υπάρχει μια επιλογή “Δημιουργία ομάδας”. Πατήστε το και δημιουργήστε μια ομάδα DM. Αυτή η ομάδα DM θα εμφανιστεί στην οθόνη Άμεσων μηνυμάτων.

  Πώς να μοιραστείτε το ζωντανό σας βίντεο στο Instagram για 24 ώρες

Σαφώς, το UI/UX χρειάζεται λίγη προσοχή. Με τον τρόπο που εφαρμόζεται η δυνατότητα ομάδας, οι ανυποψίαστοι χρήστες μπορεί να πιστεύουν ότι οι ομάδες προορίζονται μόνο για εικόνες που τραβούν μέσω της οθόνης Ιστορίες. Φαίνεται ύποπτα ότι το Instagram μόλις χτύπησε νέα χαρακτηριστικά χωρίς να σκεφτεί πώς θα συνεργαστούν.

Αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά μεταξύ των οθονών Direct Message και send story. Εάν επιλέξετε μεμονωμένους χρήστες από την οθόνη αποστολής ιστορίας, τότε όντως σας δίνει την επιλογή να μοιραστείτε την εικόνα ξεχωριστά με τους χρήστες. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που υπαινίσσεται η οθόνη Άμεσων Μηνυμάτων, αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνει.