Πώς να δημιουργήσετε μια ιδιωτική ιστορία στην εφαρμογή Snapchat

Γιατί είναι τόσο χρήσιμες οι ιστορίες του Snapchat; Η σύνταξη μιας ιστορίας είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να δημοσιεύσετε τα κύρια σημεία της ημέρας σας ή μιας εκδήλωσης. Είναι επίσης ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για τους ανθρώπους να προλάβουν αυτό που κάνατε χωρίς να περάσουν από ολόκληρα άλμπουμ με εκατοντάδες φωτογραφίες.

Αλλά αν είστε εξωστρεφής άνθρωπος, τελικά θα προσθέσετε φίλους στο Snapchat με τους οποίους δεν είστε ακριβώς κοντά. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε άτομα με τα οποία δεν μιλήσατε ποτέ.

Αυτό σημαίνει ότι όταν θέλετε να μοιραστείτε μερικές προσωπικές ιστορίες, θα ήταν πολύ βολικό να έχετε την επιλογή να είστε πιο επιλεκτικοί σχετικά με το ποιος θα τις δει. Ευτυχώς, αυτό δεν είναι ένα ζήτημα στο Snapchat.

Κατανόηση των ιστοριών Snapchat

Το Snapchat σάς δίνει την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τα «Η ιστορία μου» και «Η ιστορία μας». Κάθε χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Αν και όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν μέχρι στιγμής τι σημαίνει “My Story”, υπάρχουν πιθανώς ακόμη μερικοί χρήστες που δεν έχουν δοκιμάσει το “Out Story”

Αυτή η δυνατότητα εισήχθη για να επιτρέψει στους Snapchatters να συνεισφέρουν σε ιστορίες σε ομάδες. Το Snapchat σχεδίασε την εφαρμογή για χρήση σε εκδηλώσεις, για συζήτηση διαφόρων θεμάτων, λήψη εκπληκτικών τοπίων ή ταξιδιωτικών περιπέτειών κ.λπ. Η κύρια ιδέα είναι ότι περισσότερα από ένα άτομα μπορούν να συνεισφέρουν.

  Πώς να προβάλετε τον χάρτη στο SnapChat

Και οι δύο τύποι ιστοριών θα παραμείνουν ανοιχτές για 24 ώρες πριν διαγραφούν αυτόματα και όλες είναι ουσιαστικά προσαρμόσιμες. Ωστόσο, ανάλογα με το ποιος έχει πρόσβαση για να δει τις ιστορίες, μπορείτε επίσης να τις ταξινομήσετε με τις ακόλουθες ονομασίες:

Ιδιωτική ιστορία

Σε αντίθεση με άλλους τύπους Ιστοριών στο Snapchat, οι Ιδιωτικές Ιστορίες σάς επιτρέπουν να επιλέξετε τα άτομα για τα οποία θέλετε να προβάλετε το περιεχόμενό σας. Φυσικά, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, μπορείτε να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό. Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα μοιραστείτε την Ιστορία σας με όλους όσους είστε φίλοι.

Η δημιουργία μιας ιδιωτικής ιστορίας είναι πολύ απλή. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε το Snapchat και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία.
  • Εντοπίστε την επικεφαλίδα “Ιστορίες” και πατήστε “Ιδιωτική ιστορία”.
  • Επιλέξτε τα άτομα που θα έχουν πρόσβαση στην Ιστορία σας.
  • Συνεχίστε να ηχογραφείτε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο Snapchat Story και δημοσιεύστε το.
  • Παρόλο που η διεπαφή εντός εφαρμογής του Snapchat μπορεί να είναι δύσκολο να συνηθίσετε, η δημοσίευση Ιδιωτικών Ιστοριών είναι πολύ απλή.

    Εθιμο

    Οι προσαρμοσμένες ιστορίες ήταν η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λειτουργία Snapchat Story. Είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής ενημέρωση λόγω του επιπέδου ελέγχου που μπορείτε να ασκήσετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ιστορίες με φίλους αφού προστέθηκε η δυνατότητα “Η ιστορία μας”.

    Σε αυτήν την περίπτωση, κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να συνεισφέρει με τις δικές του φωτογραφίες και βίντεο, και έτσι να εμπλουτίσει την ιστορία. Οι προσαρμοσμένες ιστορίες είναι ορατές μόνο από τους συνεργάτες από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε τα δικαιώματα προβολής και να τα δουν και άλλοι φίλοι.

      Πώς να ξεκλειδώσετε το φίλτρο Flappy Bird Snapchat

    Γεω

    Οι γεωγραφικές ιστορίες, οι οποίες χρησιμοποιούν geofencing, σας επιτρέπουν να δημιουργείτε ιστορίες που εμφανίζουν επίσης την τοποθεσία σας. Το Snapchat θα σχεδιάσει μια ακτίνα ενός μπλοκ γύρω από την τοποθεσία σας, ώστε να μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα που βρίσκονται κοντά να συνεισφέρουν στην ιστορία. Φίλοι, φίλοι φίλων και άλλοι στην ακτίνα ενός μπλοκ μπορούν να προσθέσουν στην ιστορία που δημιουργήσατε, αν τους το επιτρέψετε.

    Εκχώρηση δικαιωμάτων προβολής

    Αυτό που είναι επίσης ωραίο με το Snapchat είναι ότι η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αλλάξετε τα δικαιώματα προβολής σε ιστορίες ακόμα και μετά τη δημοσίευσή τους. Τα βήματα που περιλαμβάνονται είναι εύκολο να ακολουθηθούν.

  • Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας.
  • Πατήστε «Ρυθμίσεις».
  • Μεταβείτε στην καρτέλα «Ποιος μπορεί…».
  • Επιλέξτε “Προβολή της ιστορίας μου”.
  • Θα έχετε τρεις επιλογές: Everyone, Friends Only και Custom.
  • Πατήστε «Προσαρμοσμένο».
  • Πατήστε το κουμπί “Πίσω” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  • Η επιλογή “Όλοι” δεν είναι ο σωστός τρόπος εάν θέλετε να έχετε απόρρητο για το περιεχόμενο που δημοσιεύετε με την ιστορία. Η επιλογή “Μόνο φίλοι” θα κάνει την ιστορία ιδιωτική για οποιονδήποτε εκτός της λίστας επαφών σας. Αυτό περιλαμβάνει φίλους φίλων και άτομα μέσα στο geofence σας.

    Η επιλογή “Προσαρμοσμένη” θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ποιους φίλους θέλετε να μπορούν να δουν την ιστορία σας. Είτε επιλέξετε έναν ή δύο στενούς φίλους, μια επιλεγμένη ομάδα ή ακόμα και μόνο τον εαυτό σας, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

      Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ghost στο Snapchat

    Συχνές Ερωτήσεις

    Θα γνωρίζουν οι άλλοι ότι έχω κάνει μια ιδιωτική ιστορία στο Snapchat;

    Όχι. Τα μόνα άτομα που μπορούν να δουν την Ιδιωτική ιστορία σας είναι αυτά στα οποία έχετε παραχωρήσει αυτήν την άδεια. Ωστόσο, οι θεατές μπορούν να δουν ότι βλέπουν ιδιωτικό περιεχόμενο.

    Μπορώ να δω ποιος μπορεί να δει μια ιδιωτική ιστορία;

    Όχι. Εάν κάποιος άλλος δημοσίευσε μια Ιδιωτική ιστορία και πρόσθεσε άλλους χρήστες, δεν θα μπορείτε να δείτε ποιοι μπορούν να τη δουν. Αν ο άλλος χρήστης δεν προσθέσει στην ιστορία σας, κανείς δεν θα ξέρει ποιος άλλος έχει δικαιώματα προβολής.

    Μπορώ να προσθέσω περισσότερα άτομα στην υπάρχουσα Ιδιωτική ιστορία μου;

    Ναί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία και να αγγίξετε τις τρεις τελείες δίπλα στην Ιδιωτική ιστορία σας. Θα εμφανιστεί η λίστα των φίλων σας και μπορείτε να επιλέξετε τους φίλους που θέλετε να προσθέσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση» στο κάτω μέρος.

    Πρόσθετες πληροφορίες για Ιδιωτικές ιστορίες Snapchat

    Δεν αποστέλλονται ειδοποιήσεις όταν επιτρέπετε σε κάποιον να δει την ιδιωτική σας ιστορία – γι’ αυτόν θα μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη ιστορία. Επομένως, δεν μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα ως εργαλείο μάρκετινγκ, εκτός εάν ενημερώσετε τους άλλους ότι είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σας. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο, ανακοινώστε ότι πρόκειται να δημοσιεύσετε μια αποκλειστική ιστορία και μόνο λίγοι επιλεγμένοι έχουν πρόσβαση.

    Ιδιωτικές ή όχι, όλες οι ιστορίες στο Snapchat διαρκούν 24 ώρες. Ακόμη και ομαδικές ιστορίες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων ή ταξιδιών διαρκούν μόνο μία ημέρα. Επομένως, μην ξεχάσετε να επιλέξετε την επιλογή αποθήκευσης όταν δημιουργείτε μια νέα ιδιωτική ιστορία, καθώς θα σας εμποδίσει να χάσετε τα στιγμιότυπά σας.