Πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση στο TikTok

Εάν είστε νέος στο TikTok, μπορεί να μην γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση.

Μια δημοσκόπηση σάς επιτρέπει να κάνετε μια ερώτηση στους ακόλουθούς σας, την οποία μπορούν να απαντήσουν επιλέγοντας μία από τις δύο απαντήσεις που έχετε δώσει. Αυτές οι δημοσκοπήσεις αυξάνουν την αλληλεπίδραση των χρηστών και σας επιτρέπουν να μετρήσετε πώς ανταποκρίνονται οι ακόλουθοί σας στο περιεχόμενό σας.

Ευτυχώς, η προσθήκη μιας δημοσκόπησης στα βίντεό σας στο TikTok είναι σχετικά απλή. Με τα απλά βήματα σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς γίνεται και πώς μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα.

Πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση στο TikTok στην εφαρμογή iPhone

Όταν προσθέτετε μια δημοσκόπηση στο TikTok, η ρύθμιση είναι ελαφρώς διαφορετική από άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram. Για παράδειγμα, η λειτουργία δημιουργίας Instagram Stories σάς επιτρέπει να βρίσκετε λειτουργίες όπως δημοσκοπήσεις σε ένα μέρος. Αντίθετα, το TikTok απαιτεί να ανεβάσετε πρώτα ένα βίντεο πριν γίνει διαθέσιμη η δυνατότητα δημοσκόπησης.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ αυτήν τη δυνατότητα και έχετε iPhone, δείτε πώς να το κάνετε:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok στο iPhone σας.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο βίντεο (το λευκό σύμβολο συν σε ένα μαύρο ορθογώνιο με μπλε και ροζ επένδυση.)
  • Δημιουργήστε το βίντεό σας ή ανεβάστε ένα από τη συλλογή σας. Όταν έχετε το βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, πατήστε “Επόμενο”.
  • Θα ανοίξει η οθόνη επεξεργασίας. Πλοηγηθείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε το εικονίδιο “Αυτοκόλλητα” (το χαμογελαστό πρόσωπο.) Στο μενού “Αυτοκόλλητα” που ανοίγει, επιλέξτε την επιλογή “Δημοσκόπηση”.
  • Τώρα, πληκτρολογήστε την ερώτηση που θέλετε να κάνετε στη δημοσκόπησή σας. Ακολουθήστε αυτό πληκτρολογώντας τις απαντήσεις από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι χρήστες. Για παράδειγμα, «Ναι» ή «Όχι» ή ακόμα και «Μερικές φορές» ή «Ποτέ».
  • Όταν είστε ικανοποιημένοι με τη δημοσκόπησή σας, επιλέξτε “Τέλος” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Στη συνέχεια, πατήστε «Επόμενο» κάτω δεξιά στην οθόνη. Τώρα, προσθέστε τη λεζάντα και τις ετικέτες σας στο βίντεο.
  • Κάντε κλικ στο «Δημοσίευση» κάτω δεξιά στην οθόνη για να δημοσιεύσετε το βίντεο και τη δημοσκόπησή σας στο TikTok.
  •   Πώς να παίξετε αντίστροφα στο TikTok

    Πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση στο TikTok στην εφαρμογή Android

    Η προσθήκη μιας δημοσκόπησης στο TikTok στη συσκευή σας Android είναι γρήγορη και απλή. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Μεταβείτε στην εφαρμογή TikTok στη συσκευή σας Android και πατήστε για να την ανοίξετε.
  • Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, εντοπίστε το εικονίδιο με το σύμβολο συν στο κάτω κέντρο της οθόνης και πατήστε το για να δημιουργήσετε ή να ανεβάσετε ένα νέο βίντεο.
  • Όταν είστε ικανοποιημένοι με το βίντεο, επιλέξτε “Επόμενο”. Θα ανοίξει μια οθόνη επεξεργασίας και στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης, θα βρείτε την επιλογή να προσθέσετε “Αυτοκόλλητα”. Πατήστε σε αυτό το εικονίδιο (υποδεικνύεται από ένα χαμογελαστό πρόσωπο).
  • Από το μενού του αυτοκόλλητου, επιλέξτε το αυτοκόλλητο «Δημοσκοπήσεις». Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα προτροπής – πληκτρολογήστε την ερώτηση που θέλετε να κάνετε, ακολουθούμενη από τις απαντήσεις στα δύο μπλοκ παρακάτω.
  • Κάντε κλικ στο «Τέλος» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  • Προσθέστε οποιοδήποτε άλλο εφέ ή μουσική και, στη συνέχεια, πατήστε “Επόμενο” κάτω δεξιά στην οθόνη.
  • Εισαγάγετε τη λεζάντα σας και τις ετικέτες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε πριν πατήσετε “Δημοσίευση” κάτω δεξιά στην οθόνη. Στη συνέχεια, το βίντεό σας θα αναρτηθεί στο TikTok.
  •   Πώς να δείτε το ιστορικό ρολογιών σας στο TikTok

    Πώς να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση στο TikTok σε υπολογιστή

    Η δημιουργία μιας δημοσκόπησης στο TikTok είναι λίγο πιο περίπλοκη. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για χρήση σε iPhone και Android και δεν υποστηρίζεται ακόμη σε υπολογιστή. Έτσι, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TikTok web στον υπολογιστή σας, δεν θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε πολλές λειτουργίες εντός εφαρμογής.

    Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως BlueStacks. Το BlueStacks είναι ένας εξομοιωτής που θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στην έκδοση του TikTok για φορητές συσκευές στον υπολογιστή σας και να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες ως συνήθως. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το BlueStacks στον υπολογιστή σας. Ανοίξτε το BlueStacks και μεταβείτε στην “Αρχική” οθόνη. Εντοπίστε την καρτέλα “Κέντρο παιχνιδιών” και κάντε κλικ σε αυτήν. Στην ενότητα “Συνιστάται”, επιλέξτε το Google Play store.
  • Συνδεθείτε στο Google Play και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση του TikTok.
  • Πλοηγηθείτε πίσω στη βιβλιοθήκη BlueStacks και εντοπίστε την εφαρμογή TikTok. Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok και συνδεθείτε. Τώρα θα μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε στην κινητή συσκευή σας.
  • Για να ανεβάσετε και να επεξεργαστείτε τα βίντεό σας στο TikTok χρησιμοποιώντας το BlueStacks, πρέπει πρώτα να τα ανεβάσετε στο Bluestacks πριν τα προσθέσετε στο TikTok. Μεταβείτε στην «Αρχική» οθόνη του BlueStacks. Εντοπίστε τη “Βιβλιοθήκη” και επιλέξτε την. Στη συνέχεια, επιλέξτε «Εφαρμογές συστήματος» και στη συνέχεια «Διαχείριση πολυμέσων».
  • Κάντε κλικ στο «Εισαγωγή από Windows ή Mac», ανάλογα με τον υπολογιστή που έχετε. Θα βρείτε αυτήν την καρτέλα στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου. Επιλέξτε το βίντεο που θέλετε και ανεβάστε το.
  • Πλοηγηθείτε πίσω στην εφαρμογή TikTok στο Bluestacks. Επιλέξτε το εικονίδιο με το σύμβολο συν στο κάτω κέντρο της οθόνης. Κάντε κλικ στο «Μεταφόρτωση» και επιλέξτε το βίντεο που μόλις προσθέσατε στο BlueStacks.
  • Επιλέξτε «Επόμενο» και θα ανοίξει η οθόνη επεξεργασίας. Στο κάτω μέρος της οθόνης, εντοπίστε το εικονίδιο χαμογελαστό πρόσωπο που θα ανοίξει τη σελίδα “Αυτοκόλλητα” και κάντε κλικ σε αυτό.
  • Επιλέξτε το αυτοκόλλητο με το όνομα “Polls”. Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας και τις δύο επιλογές απάντησης που θέλετε να δώσετε στους ακόλουθούς σας.
  • Κάντε κλικ στο «Τέλος» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Προσθέστε οποιοδήποτε άλλο εφέ ή μουσική και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Επόμενο» κάτω δεξιά στη σελίδα. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε τις ετικέτες σας και τη λεζάντα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο βίντεό σας.
  • Κάντε κλικ στο «Δημοσίευση» για να δημοσιεύσετε το βίντεό σας στο TikTok.
  •   Πώς να κατεβάσετε βίντεο TikTok χωρίς υδατογράφημα

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Πώς μπορώ να δω τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης TikTok;

    Αφού δημοσιεύσετε το βίντεό σας με μια δημοσκόπηση στο TikTok, μπορείτε να δείτε πώς ψήφισαν οι ακόλουθοί σας. Δείτε πώς μπορείτε να δείτε ποιες ψήφοι ψηφίστηκαν και από ποιον:

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok.

    2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο βίντεο με τη δημοσκόπηση και πατήστε σε αυτό.

    3. Κάντε κλικ στο “Αυτοκόλλητο δημοσκόπησης”. Θα εμφανιστεί μια επιλογή “Προβολή αποτελεσμάτων δημοσκόπησης”. Πατήστε σε αυτήν την επιλογή.

    4. Θα εμφανιστεί μια οθόνη που δείχνει πόσες ψήφους έλαβε κάθε απάντηση και ποιος ψήφισε για κάθε απάντηση.

    Έκλεισε η κάλπη!

    Η προσθήκη μιας δημοσκόπησης στο βίντεό σας στο TikTok είναι σχετικά απλή αφού γνωρίζετε ποια βήματα πρέπει να πλοηγηθείτε. Ενώ η δημιουργία μιας δημοσκόπησης στο TikTok στον υπολογιστή σας είναι λίγο πιο δύσκολη, τα βήματα σε αυτόν τον οδηγό θα πρέπει να κάνουν τη διαδικασία λίγο λιγότερο δύσκολη. Δοκιμάστε το μερικές φορές και σύντομα θα δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις με κλειστά μάτια.

    Το μόνο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε είναι ποιο περιεχόμενο βίντεο θα δημιουργήσετε στη συνέχεια!

    Έχετε δημιουργήσει ένα βίντεο TikTok με αυτοκόλλητο δημοσκόπησης στο παρελθόν; Χρησιμοποιήσατε μια μέθοδο παρόμοια με αυτές που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.