Πώς να δημιουργήσετε μια αγορά NFT από την αρχή

Τα NFT γίνονται γρήγορα μια αλλαγή παιχνιδιών στον κόσμο του ψηφιακού περιεχομένου. Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας blockchain, οι αγορές NFT επιτρέπουν την επαλήθευση της προέλευσης του ψηφιακού περιεχομένου, προσφέροντας έναν νέο τρόπο στους δημιουργούς και τους συλλέκτες να κατέχουν και να εμπορεύονται πραγματικά σπάνια ψηφιακά αντικείμενα.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τις αγορές NFT και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αγορά NFT από την αρχή.

Πρελούδιο για το NFT Marketplace

Η τεχνολογία Blockchain έχει αναπτυχθεί εκθετικά με τα χρόνια και έχει ανοίξει νέες δυνατότητες τόσο σε οικονομικές όσο και σε επιχειρηματικές πτυχές. Αρχικά, η τεχνολογία blockchain κέρδισε την αναγνώριση λόγω της εμφάνισης των κρυπτονομισμάτων.

Η τεχνολογία Blockchain έχει γίνει ιδιαίτερα διαδεδομένη στους τομείς της οικονομίας και της χρηματοδότησης. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναζητούν τεχνολογία blockchain για να μεταμορφώσουν τις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες τους. Η υιοθέτηση πρακτικών όπως το DeFi σε κλάδους όπως ο τραπεζικός και ο χρηματοοικονομικός τομέας είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί ριζικούς μετασχηματισμούς.

Οι τράπεζες μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία blockchain επιτρέποντας ταχύτερες συναλλαγές με χαμηλότερο κόστος, μειώνοντας την υπερβολική γραφειοκρατία. Οι εφαρμογές του Blockchain έχουν επεκταθεί πέρα ​​από τα κρυπτονομίσματα σε πολλούς τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι εκδόσεις, τα οικονομικά και οι ασφάλειες.

Η ανάπτυξη του Metaverse, η εμφάνιση πράσινων πρωτοβουλιών και η αυξανόμενη δημοτικότητα των NFT επιβεβαιώνουν τη συνάφεια της τεχνολογίας blockchain.

Τι είναι ένα NFT Marketplace

Σε σύγκριση με το φυσικό περιεχόμενο, το ψηφιακό περιεχόμενο μπορεί να αντιγραφεί και να κοινοποιηθεί άπειρα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απόκτηση κατάλληλης ιδιοκτησίας. Ωστόσο, δημιουργώντας μοναδικά ψηφιακά στοιχεία που πιστοποιούνται μέσω αρχείων καταγραφής συναλλαγών που βασίζονται σε blockchain, οι πλατφόρμες NFT έχουν βρει έναν τρόπο να δημιουργούν σπανιότητα και να επιτρέπουν την ουσιαστική ιδιοκτησία ψηφιακών στοιχείων.

Όταν εξετάζουμε αγορές NFT, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι μπορούν να χαρακτηριστούν σε ένα φάσμα από βελτιστοποιημένο έως επαυξημένο. Οι βελτιωμένες αγορές, όπως το OpenSea και το Rarible, μοιάζουν περισσότερο με παραδοσιακές πλατφόρμες και προσφέρουν στους πωλητές ένα ευρύ φάσμα NFT και περιορισμένες υπηρεσίες.

Επικεντρώνονται κυρίως στη διευκόλυνση αποτελεσματικών συναλλαγών και στην παροχή πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών ή/και πληρωμών με κρυπτογράφηση. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν εκτεταμένες και ποικίλες βάσεις χρηστών λόγω του εύρους τους.

Οι επαυξημένες αγορές, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά εξειδικευμένες για να προσφέρουν πολυάριθμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως νομισματοκοπείο, μάρκετινγκ, επιμέλεια, προτάσεις τιμολόγησης, ανιχνευτές χαρτοφυλακίου, ακόμη και πλήρη παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί πάνω από τα NFT.

Για παράδειγμα, το SuperRare εστιάζει στην οπτική τέχνη και το Sorare εστιάζει σε ψηφιακές αθλητικές κάρτες. Αυτές οι εξειδικευμένες υπηρεσίες μπορούν να προσθέσουν μεγάλη αξία, αλλά έχουν υψηλότερο κόστος.

Οι επαυξημένες πλατφόρμες έχουν γενικά υψηλότερες χρεώσεις συναλλαγών και κόστος αρχικής εγκατάστασης λόγω των πόρων που απαιτούνται για τη δημιουργία, την ενσωμάτωση και την υποστήριξη προσαρμοσμένων εργαλείων και εμπειριών. Όταν αποφασίζετε με ποια αγορά να συνεργαστείτε, πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο των NFT που προσφέρετε και ποια πλατφόρμα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Οι βελτιωμένες πλατφόρμες μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα σε όσους θέλουν να ελαχιστοποιήσουν το κόστος και έχουν τους πόρους για να σχεδιάσουν, να κόψουν και να διαθέσουν ανεξάρτητα τα NFT τους. Οι επαυξημένες πλατφόρμες είναι ιδανικές για όσους θέλουν μια πιο εξειδικευμένη εμπειρία πλήρους εξυπηρέτησης, αλλά είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερες χρεώσεις συναλλαγών και προκαταβολικά κόστη.

Κατανοώντας το τοπίο των διαθέσιμων πλατφορμών και τις μοναδικές τους προσφορές, μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση που θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε νέες αγορές και ροές εσόδων με NFT.

  Όλα όσα θέλατε να ξέρετε

Στοιχεία και Αρχιτεκτονική μιας αγοράς NFT

Τα βασικά χαρακτηριστικά μιας αρχιτεκτονικής λογισμικού αγοράς NFT περιλαμβάνουν τη συντηρησιμότητα, την επεκτασιμότητα, την αξιοπιστία, την ασφάλεια, την απλότητα, την απόδοση, τη διαλειτουργικότητα, την επεκτασιμότητα, τον ρυθμό παράδοσης και τη δυνατότητα δοκιμής.

Η δυνατότητα συντήρησης αναφέρεται στον βαθμό στον οποίο η αρχιτεκτονική μπορεί να τροποποιηθεί, να διορθωθεί ή να βελτιωθεί. Η επεκτασιμότητα αναφέρεται στην ικανότητα του λογισμικού να χειρίζεται την ξαφνική αύξηση των υπολογιστικών φορτίων χωρίς να επηρεάζει την απόδοση.

Αξιοπιστία σημαίνει ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας και διατήρηση της ακεραιότητας των δεδομένων με μειωμένα σφάλματα χρόνου εκτέλεσης. Ασφάλεια σημαίνει έλεγχος για τρωτά σημεία λογισμικού ή παραβιάσεις. Η απλότητα σημαίνει ένα φιλικό προς τον χρήστη διεπαφή χρήστη για εύκολη υιοθέτηση.

Η απόδοση καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες ενέργειες με την πάροδο του χρόνου, μετρούμενο μέσω του λανθάνοντος χρόνου και της χωρητικότητας του καναλιού.

Η διαλειτουργικότητα εξασφαλίζει απρόσκοπτη ανταλλαγή δεδομένων με εξωτερικά συστήματα, ενώ η επεκτασιμότητα της αρχιτεκτονικής επιτρέπει στο λογισμικό να χειρίζεται πρόσθετα στοιχεία και λειτουργίες. Ο ρυθμός παράδοσης είναι η δυνατότητα αναθεώρησης και αποστολής λογισμικού σε πελάτες τακτικά.

Η δυνατότητα δοκιμής διασφαλίζει ότι το λογισμικό ελέγχεται πολλές φορές πριν από την ανάπτυξη, μειώνοντας την πιθανότητα σφαλμάτων.

Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν ένα επεκτάσιμο, αξιόπιστο, ασφαλές και επεκτάσιμο διάγραμμα αρχιτεκτονικής αγοράς NFT λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά.

#1. Καθορίστε τη θέση

Ένα κρίσιμο βήμα προς την κατασκευή μιας αγοράς NFT είναι η επιλογή της βέλτιστης επιχειρηματικής θέσης. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει ενδελεχή σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας θέσης για την αγορά NFT που εξετάζει τόσο την πλευρά ανάπτυξης frontend όσο και backend του λογισμικού.

Όλες οι πτυχές της αγοράς πρέπει να προγραμματιστούν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, θέτοντας τις βάσεις για επακόλουθες αναπτυξιακές αποφάσεις ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις.

#2. Επιλέξτε την Αρχιτεκτονική Blockchain

Η επιλογή του σωστού blockchain είναι ζωτικής σημασίας κατά τη δημιουργία ενός λογισμικού αγοράς NFT. Το blockchain Ethereum χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάπτυξη μιας αγοράς NFT. Ωστόσο, για να προστατέψετε την πλατφόρμα στο μέλλον, εξετάστε το ενδεχόμενο να υποστηρίξετε πολλαπλές αλυσίδες μπλοκ.

Το Ethereum είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο δίκτυο blockchain για NFT, αλλά οι αναδυόμενοι παίκτες όπως οι Polygon, Solana, Cardano και BNB Chain κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα.

#3. Κλειστό ή ανοιχτό NFT Marketplace

Οι ανοιχτές αγορές επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να εγγραφεί και να πουλήσει τα NFT του. Δεν εμπλέκεται διαδικασία ελέγχου και συχνά χρειάζεται premium χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, οι κλειστές ή premium αγορές περιορίζονται σε συνδρομητές premium ή σε αυτούς με σύνδεσμο πρόσκλησης.

Μια κλειστή αγορά NFT βοηθά στη δημιουργία ενός χώρου για πολύτιμα NFT. Ενώ οι ανοιχτές αγορές είναι εύχρηστες, μπορεί να είναι ευάλωτες σε απατεώνες και δόλιες πωλητές.

Ωστόσο, οι κλειστές αγορές προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο και αποκλειστικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλειστές αγορές χρησιμοποιούν ένα ιδιόκτητο διακριτικό, ενώ η ανοιχτή αγορά NFT υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα διακριτικών. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μιας κλειστής αγοράς πρέπει να χρησιμοποιούν το εγγενές διακριτικό της πλατφόρμας για όλες τις συναλλαγές.

#4. Σχεδιασμός UI/UX

Για να πετύχει μια αγορά NFT, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι ο σχεδιασμός των χαρακτηριστικών UI/UX. Ενώ οι παραδοσιακές αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify ή το eBay απαιτούν από τους πελάτες να κατανοούν τις ενδιάμεσες γνώσεις για την υπηρεσία που επιλέγουν, το λογισμικό NFT marketplace επιτρέπει συναλλαγές χωρίς τέτοια γνώση.

Χωρίς μια καλά εκτελεσμένη σχεδίαση UI/UX, μια αγορά NFT θα περιορίζεται σε λειτουργικότητα στην απλή εμπορία ψηφιακών συλλεκτικών στοιχείων. Η σχεδίαση πρέπει να είναι φιλική προς το χρήστη και εύκολη πρόσβαση όταν αγοράζετε NFT χωρίς να γνωρίζετε την υποκείμενη τεχνολογία blockchain.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται προσεκτική έρευνα, εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και εξειδικευμένη γνώση των αρχών σχεδίασης UI/UX.

#5. Δημιουργήστε έξυπνα συμβόλαια

Τα έξυπνα συμβόλαια έχουν δημιουργηθεί για να δημιουργούν NFT on-chain και να διασφαλίζουν ότι συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο. Εάν σχεδιαστούν αποτελεσματικά, τα έξυπνα συμβόλαια συμβάλλουν στην επιτυχία της αγοράς NFT, παρέχοντας ένα τυποποιημένο σύνολο κανόνων για τις αλληλεπιδράσεις NFT.

Η ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων απαιτεί τον εντοπισμό όλων των πιθανών σεναρίων που επιτρέπουν ή απορρίπτουν ένα έξυπνο συμβόλαιο. Πριν γράψετε τον κώδικα, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε δοκιμαστικές περιπτώσεις για να ελέγξετε τις απαιτήσεις στα αρχικά στάδια ανάπτυξης. Αυτό εξοικονομεί χρόνο για κωδικοποίηση.

  Πώς να ανακτήσετε μια εικόνα επαφής από το iPhone σας

#6. Ρύθμιση πύλης πληρωμής

Για να λειτουργήσετε με επιτυχία την αγορά NFT που δημιουργήθηκε, πρέπει να δημιουργήσετε πύλες πληρωμής. Η αγορά πρέπει να προσφέρει την υποχρεωτική δυνατότητα σύνδεσης κρυπτογραφικών πορτοφολιών. Η σύνδεση με πελάτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των email μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση απρόσκοπτων συναλλαγών.

Μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετες ενσωματώσεις με βάση τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές σας απαιτήσεις. Το κλειδί είναι η προσεκτική εξέταση των απαραίτητων ενσωματώσεων και η διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής τους. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μέθοδοι είναι η ενσωμάτωση υπηρεσιών τρίτων, όπως η προσφορά πληρωμών με πιστωτική κάρτα που επιτρέπουν συναλλαγές fiat και πληρωμές με κρυπτογράφηση.

#7. Αποφασίστε σχετικά με το τέλος προμήθειας

Καθώς η αγορά NFT ευημερεί, πρέπει να υπολογίσετε πόσο να χρεώσετε τους πελάτες. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε για ένα ανταγωνιστικό και δίκαιο μοντέλο εσόδων και μέθοδο είσπραξης πληρωμών.

Προσφέρετε προσθήκες αξίας και μια λεωφόρο για συναλλαγές με ποιοτικά NFT που επιτρέπουν αξιόπιστη ασφάλεια είναι ένας καλός τρόπος χρέωσης προμήθειας, διατηρώντας παράλληλα την πελατειακή βάση. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να ευθυγραμμίσετε το μοντέλο εσόδων σας με τους επιχειρηματικούς σας στόχους και να καλύψετε τις ανάγκες του κοινού-στόχου σας.

#8. Εφαρμόστε ισχυρή ασφάλεια

Η οικοδόμηση της αγοράς NFT πάνω σε ένα επίπεδο blockchain συνοδεύεται από χαρακτηριστικά ισχυρής ασφάλειας, όπως η κρυπτογραφία και η χρήση μηχανισμών συναίνεσης. Η αρχιτεκτονική της αγοράς θα πρέπει να εφαρμόζει μέτρα για να διασφαλίζει ότι οι απατεώνες δεν θα κάνουν αντιγραφή-επικόλληση NFT σε άλλους ιστότοπους.

#9. Δοκιμάστε την αγορά σας

Πριν από την πλήρη ανάπτυξη και εκκίνηση της υπηρεσίας, πρέπει να δοκιμάσετε την εφαρμογή σας στο testnet χρησιμοποιώντας πολλαπλά σενάρια δοκιμής. Θα πρέπει επίσης να διεξάγετε δοκιμές beta για τον εντοπισμό και την εξάλειψη προβλημάτων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί για την επίλυση διαφορών πριν από την ανάπτυξη του λογισμικού της αγοράς στο κεντρικό δίκτυο.

#10. Ξεκινήστε το NFT Marketplace σας

Μόλις η εφαρμογή NFT περάσει τη δοκιμαστική φάση με μηδενικά σφάλματα κατά την ανάπτυξη, είναι η κατάλληλη στιγμή να την αναπτύξετε στο κεντρικό δίκτυο. Όλοι οι προληπτικοί έλεγχοι ποιότητας και οι ποιοτικοί έλεγχοι της τελευταίας στιγμής θα πρέπει να πραγματοποιούνται πριν από την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής για τους πελάτες.

#11. Χτίζοντας μια Κοινότητα

Μια ακμάζουσα κοινότητα είναι απαραίτητη για τη δημοτικότητα μιας νέας αγοράς NFT. Η δημιουργία μιας κοινότητας μπορεί να αυξήσει τη διατήρηση των πελατών προσφέροντας αποκλειστικά προνόμια. Επιπλέον, η ύπαρξη μιας ενεργής κοινότητας λάτρεις της τέχνης NFT επιτρέπει στην αγορά να ευδοκιμήσει ανάμεσα στις πιο εξέχουσες πλατφόρμες.

Με τις νέες τάσεις NFT που αναδύονται συνεχώς, τα μέλη της κοινότητας μπορούν να παρέχουν πολύτιμα σχόλια και πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις της αγοράς και τις νέες κυκλοφορίες. Η οικοδόμηση μιας σταθερής κοινότητας επιτρέπει επίσης την άμεση επικοινωνία μεταξύ καλλιτεχνών και αγοραστών, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανταλλαγή εμπειριών και τη δημιουργία της αίσθησης του ανήκειν.

Χαρακτηριστικά μιας τυπικής αγοράς NFT

#1. Βιτρίνα

Μια ελκυστική βιτρίνα είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι χρήστες σε μια αγορά NFT. Βασικές πληροφορίες, όπως ονόματα, προσφορές, αξία, ιστορικό και άλλες σχετικές λεπτομέρειες πρέπει να αναφέρονται ξεκάθαρα δίπλα σε κάθε αναγραφόμενο NFT.

Παρόμοια με τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, η βιτρίνα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος για τα έργα τέχνης NFT. Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να δουν όλα τα έργα που έχουν δημοσιευτεί, ενώ στους καλλιτέχνες NFT θα πρέπει να προσφέρονται εργαλεία για να ανεβάζουν την ψηφιακή τους τέχνη χωρίς προβλήματα.

#2. Αναζήτηση και φιλτράρισμα NFT

Ενώ η ύπαρξη μιας ελκυστικής βιτρίνας είναι ζωτικής σημασίας, οι πελάτες χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να βρουν και να αγοράσουν NFT. Παρόμοια με τις διαδικτυακές αγορές, μια γραμμή αναζήτησης με μεταδεδομένα που υπάρχουν για κάθε NFT επιτρέπει μια πιο ομαλή εμπειρία χρήστη.

Οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εισάγοντας μερικές φράσεις κλειδιά. Μια γραμμή αναζήτησης με πρόσθετα φίλτρα βοηθά τους χρήστες να έχουν ταχύτερα αποτελέσματα για αυτό που αναζητούν, προωθώντας τις πωλήσεις.

  Αποκτήστε το πρόσθετο Noun Project για MS Word και PowerPoint

#3. Καταχώρηση

Η καταχώριση ενός NFT στην αγορά σας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: τιμή καταλόγου και προσφορά. Όταν χρησιμοποιούν την επιλογή τιμής καταλόγου, οι πωλητές ορίζουν μια σταθερή τιμή για το NFT τους και η πώληση πηγαίνει στον πρώτο αγοραστή για αγορά. Με την υποβολή προσφορών, οι πωλητές ορίζουν μια ελάχιστη τιμή και μια ημερομηνία κλεισίματος προσφοράς και οι αγοραστές μπορούν να κάνουν προσφορές μέχρι την προθεσμία. Ο πλειοδότης στο τέλος της περιόδου λαμβάνει το NFT.

#4. Κατάσταση καταχώρισης

Η διαφάνεια είναι ένα από τα κρίσιμα χαρακτηριστικά μιας αγοράς NFT. Η κατάσταση καταχώρισης είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να παρακολουθούν την πρόοδο των συναλλαγών τους. Οι πωλητές μπορούν να διατηρήσουν μια καρτέλα για τον αριθμό των προβολών και των προσφορών που έλαβαν για τα NFT τους.

Επιπλέον, η κατάσταση βοηθά στην επιβεβαίωση εάν το αντικείμενο έχει υποβληθεί σε επαλήθευση, γεγονός που αυξάνει την αξία του μπροστά στους συλλέκτες. Από την άλλη πλευρά, οι αγοραστές μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μόλις κάνουν μια προσφορά και παρακολουθούν τη διαδικασία επιβεβαίωσης. Αυτή η δυνατότητα τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουν την κατάσταση της συναλλαγής και να προσδιορίζουν εάν θα κατέχουν το NFT που επιθυμούν.

#5. NFT Bidding

Η υποβολή προσφορών παρουσιάζει μια ευκαιρία τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Η λειτουργία δημοπρασίας επιτρέπει στους καλλιτέχνες να πωλούν τα ψηφιακά τους στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, με τον πλειοδότη να αποκτά το περιουσιακό στοιχείο μόλις τελειώσει η δημοπρασία.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να επωφεληθούν από τα αυξημένα έσοδα. Οι αγοραστές, εν τω μεταξύ, μπορούν να παρακολουθούν τη μεταβαλλόμενη τιμή ενός NFT πριν αποφασίσουν να υποβάλουν προσφορά ή να αγοράσουν. Για να διευκολυνθεί μια ομαλή διαδικασία υποβολής προσφορών, είναι σημαντικό να ορίσετε την ημερομηνία και την ώρα λήξης της προσφοράς που θα βοηθήσει όσους υποβάλλουν προσφορές να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Η διαδικασία αγοράς ενός NFT με σταθερή τιμή καταλόγου είναι απλή. Ο χρήστης επιλέγει το επιθυμητό NFT, κάνει κλικ στο κουμπί αγοράς και προχωρά στο στάδιο αγοράς. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία υποβολής προσφορών, η διαδικασία είναι παρόμοια, με τη μόνη διαφορά να βρίσκεται στο στάδιο της αγοράς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αγορά ενός NFT αναφέρεται ως προσφορά, ακόμη και αν πρόκειται για πώληση με σταθερή τιμή καταλόγου.

Αυτό συμβαίνει επειδή η τελική αγορά υπόκειται στην έγκριση του ιδιοκτήτη. Απαιτείται δευτερεύουσα έγκριση από τον ιδιοκτήτη για την οριστικοποίηση μιας προσφοράς. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν να διαγράψουν ή να προσαρμόσουν την τιμή καταλόγου για να διατηρήσουν την ιδιοκτησία NFT.

#6. Πορτοφόλι

Η ενσωμάτωση ενός πορτοφολιού κρυπτογράφησης στην αγορά είναι το επόμενο βήμα. Οι αγορές NFT απαιτούν ενσωμάτωση πορτοφολιού για τη διευκόλυνση της αποθήκευσης, αποστολής και λήψης NFT και κρυπτονομισμάτων. Οι κλειστές επιχειρήσεις που βασίζονται σε blockchain όπως το Flow μπορεί να προτιμούν να δημιουργούν τα πορτοφόλια τους. Αν και αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του, το εμπόδιο εισόδου είναι υψηλότερο εκτός εάν το πορτοφόλι φιλοξενείται στο cloud.

#7. Ακροαματικότητα

Η δυνατότητα αξιολόγησης στην αγορά NFT επιτρέπει στους αγοραστές να αξιολογούν τους πωλητές. Αυτή η δυνατότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αξιοπιστία ενός πωλητή σε προηγούμενες συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του εάν άλλαξαν την καταχώριση ή αύξησαν την τιμή κατά τη διαδικασία αγοράς και εάν ανταποκρίνονταν σε ερωτήματα των χρηστών.

Με την ενσωμάτωση ενός συστήματος ανατροφοδότησης, οι αγοραστές μπορούν να προσδιορίσουν την αξιοπιστία ενός πωλητή και να τον ενθαρρύνουν να συμπεριφέρονται με ειλικρινή τρόπο.

Εκτός από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, οι ακόλουθες ωραίες λειτουργίες θα προσθέσουν περισσότερο πλούτο και μια μοναδική εμπειρία για τους χρήστες. Μεταξύ αυτών αξιοσημείωτα είναι:

  • Υποστήριξη πολλαπλών αλυσίδων.
  • Μοιραστείτε λειτουργίες σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
  • Υποστήριξη πολλών γλωσσών.
  • Υπηρεσίες μάρκετινγκ.
  • Απευθείας ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ αγοραστή και πωλητή.
  • Πρόγραμμα επιβράβευσης και αφοσίωσης.
  • Πρότυπα αγοράς Whitelabel NFT.

συμπέρασμα

Με λίγα λόγια, τα NFT έχουν ανοίξει μια πληθώρα νέων δυνατοτήτων για την ψηφιακή ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων μέσω της τεχνολογίας blockchain. Αν και εξακολουθεί να είναι μια νέα ιδέα, η αγορά των NFT έχει εκραγεί πρόσφατα, με τις δυνατότητες ανάπτυξης να αυξάνονται συνεχώς.

Οι επιχειρηματίες τεχνολογίας που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το χώρο θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και τις προκλήσεις πριν ξεκινήσουν τη δημιουργία και τη δημιουργία εσόδων από αγορές NFT.

Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να εξετάσουν την ανάγκη για μια σταθερή τεχνική υποδομή, η οποία θα διασφαλίζει έναν ισχυρό σχεδιασμό έξυπνων συμβολαίων και μια βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ευδοκιμεί η αγορά NFT. Προχωρώντας προς τα εμπρός, μπορούμε να περιμένουμε πιο καινοτόμες περιπτώσεις χρήσης NFT που καλωσορίζουν ένα ευρύτερο κοινό στην ψηφιακή οικονομία.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα καλύτερα Marketplace για να αναζητήσετε το πρώτο σας NFT.