Πώς να δημιουργήσετε μια έξυπνη στρατηγική μάρκετινγκ με το Semrush .Trends

Περπατήστε τον εξαιρετικά ταραγμένο ωκεανό των ψηφιακών επιχειρήσεων ιστότοπων, εφαρμογών και προϊόντων αποκτώντας τάσεις της αγοράς, πληροφορίες και ανταγωνιστική ευφυΐα από το Semrush .Trends.

Σε κάθε επιχείρηση, οι πληροφορίες από πρώτο χέρι για την τρέχουσα τάση είναι το καλύτερο πλεονέκτημά σας. Στη συνέχεια, συμπληρώστε αυτή τη γνώση με πληροφορίες από τις στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθησης των ανταγωνιστών σας.

Τώρα έχετε μια ασυναγώνιστη συνταγή για να τοποθετήσετε στρατηγικά το περιεχόμενο, τους ιστότοπους, τις εφαρμογές ή τα προϊόντα σας σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες και να κερδίσετε άμεσα αποτελέσματα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το κόστος περιεχομένου και διαχείρισης τέτοιων καμπανιών.

Πολλά εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε στρατηγική για τα παραπάνω, αλλά ένα από τα κορυφαία είναι το Semrush .Trends. Διαβάστε παρακάτω καθώς εξερευνώ διάφορες δυνατότητες, τρόπους και πλεονεκτήματα αυτού του ισχυρού ανταγωνιστικού εργαλείου πληροφοριών και επισκόπησης αγοράς από το Semrush.

Το Semrush .Trends είναι μια συλλογή εργαλείων ανάλυσης που σας δίνει τη δυνατότητα να ερευνήσετε την αγορά για το κοινό-στόχο, τη στρατηγική του ανταγωνιστή, την επιχειρηματική απόδοση από την άποψη της επισκεψιμότητας και την ευφυΐα των τάσεων της αγοράς.

Αυτό το εργαλείο ανάλυσης ψηφιακής αγοράς είναι μέρος των εργαλείων Semrush. Όταν λαμβάνετε μια συνδρομή επί πληρωμή από το Semrush, έχετε την επιλογή να προσθέσετε πακέτα ανάλυσης αγοράς Semrush .Trends.

Αυτό το εργαλείο έρευνας τάσεων αγοράς και κοινού αποτελείται από τα ακόλουθα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και πρόβλεψης:

Αναλύσεις επισκεψιμότητας για μια πανοραμική άποψη της τρέχουσας απόδοσης όλων των ψηφιακών σας στοιχείων, όπως ιστολόγια, άρθρα, διαφημιστικές καμπάνιες, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σελίδες προορισμού, σελίδες λήψης εφαρμογών, σελίδες συνδρομής σε ενημερωτικά δελτία κ.λπ.

Ο Market Explorer σάς παρέχει αναλυτικά δεδομένα για οργανικούς ανταγωνιστές στον ψηφιακό επιχειρηματικό χώρο, καθώς και για ανταγωνιστές εξειδικευμένους.

Το EyeOn λειτουργεί ως η μονάδα πληροφοριών ανταγωνιστών που συλλέγει και αναφέρει αυτόματα μάρκετινγκ, περιεχόμενο, προωθητικές ενέργειες κ.λπ., στρατηγικές που επιλέγονται από τους αντιπάλους σας.

Κατά τη στιγμή της αναθεώρησης του εργαλείου Semrush .Trends υποστήριξε κάθε επιχειρηματικό κλάδο, αγορά υπηρεσιών, αγορά προϊόντων και ιστότοπο. Επίσης, μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στοιχεία από έως και 190 χώρες χρησιμοποιώντας το εργαλείο.

  Πώς να λάβετε οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο στους Χάρτες της Apple

Εν ολίγοις, χρειάζεστε το Semrush .Trends για ανταγωνιστική έρευνα και ανακάλυψη τάσεων της αγοράς. Βρείτε παρακάτω μερικούς αξιοσημείωτους λόγους για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εργαλειοθήκη ψηφιακού μάρκετινγκ από τη Semrush:

  • Όταν πρέπει να ανακαλύψετε κορυφαίους παίκτες της αγοράς ψηφιακών επιχειρήσεων και το μηνιαίο, τριμηνιαίο και ετήσιο μερίδιο επισκεψιμότητας τους.
  • Εάν πρέπει να μάθετε το μοτίβο δημιουργίας επισκεψιμότητας της τρέχουσας αγοράς, χρειάζεστε αυτό το εργαλείο.
  • Όταν χρειάζεται να βελτιώσετε τις ψηφιακές επιχειρηματικές στρατηγικές σας παρατηρώντας τις λειτουργίες ενός ανώτερου αντιπάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Semrush .Trends για να εξερευνήσετε τις πηγές επισκεψιμότητας των ανταγωνιστών, τον αριθμό των επισκεπτών, τις δραστηριότητες προώθησης κ.λπ.

#1. Αναλύσεις επισκεψιμότητας

Το εργαλείο Traffic Analytics προσφέρει ανταγωνιστικές λειτουργίες έρευνας και συλλογής πληροφοριών αγοράς. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, μπορείτε να υπολογίσετε την επισκεψιμότητα από κινητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές στα ψηφιακά σας στοιχεία, όπως ιστότοπους, εφαρμογές, σελίδες προορισμού κ.λπ.

Οι έμπειροι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ χρησιμοποιούν αυτήν την ενότητα για να αξιολογήσουν μια νέα ψηφιακή επιχειρηματική θέση, αγορά κοινού, ιστοτόπους συγκριτικής αξιολόγησης και να δημιουργήσουν μια στρατηγική για την απόκτηση επιχειρήσεων πολυμέσων, όπως διαδικτυακά ιστολόγια τεχνολογίας, περιοδικά lifestyle κ.λπ.

Εδώ είναι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό το εργαλείο:

  • Υπολογίστε την επισκεψιμότητα σε τομείς, υποτομείς και υποφακέλους.
  • Τυπικά αναλυτικά στοιχεία ιστότοπου, όπως ποσοστό εγκατάλειψης, μοναδικές επισκέψεις, κλικ, ανακατευθύνσεις, διάρκεια επίσκεψης κ.λπ.
  • Εξερευνήστε τις αρχικές πηγές επισκεψιμότητας
  • Ανάλυση διαδικτυακής κίνησης με γεωγραφική τοποθεσία
  • Συγκρίνετε έως και 5 τομείς

#2. Market Explorer

Η λειτουργία Market Explorer είναι χρήσιμη για την ανακάλυψη νέων αγορών και ευκαιριών. Εάν εισέρχεστε στον ψηφιακό επιχειρηματικό χώρο ή θέλετε να εξερευνήσετε τους κλάδους της υπάρχουσας επιχειρηματικής σας οντότητας, θα επωφεληθείτε πολύ από αυτό το εργαλείο.

Μπορείτε να αναλύσετε λεπτομερώς μια βάση κοινού-στόχου για να κατανοήσετε τις αξίες δημιουργίας εσόδων και να αποφασίσετε εάν θέλετε να εστιάσετε σε αυτήν την ομάδα κοινού ή όχι. Επιπλέον, μπορείτε να βουτήξετε βαθιά σε έναν εξειδικευμένο τομέα για να κατανοήσετε τις δυνατότητες δημιουργίας εσόδων του.

Επιπλέον, η λειτουργία Market Explorer του Semrush .Trends σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε συγκριτική αξιολόγηση των ψηφιακών σας στοιχείων, όπως ιστότοπους, σελίδες προορισμού, καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, εφαρμογές κ.λπ., έναντι άμεσων ή οργανικών ανταγωνιστών.

  Τι είναι ένας χάρτης ενδιαφερόμενων μερών και πώς να δημιουργήσετε έναν [5 Tools]?

#3. EyeOn

Με το εργαλείο EyeOn, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ενημερωτικό και περίτεχνο πίνακα ελέγχου δραστηριοτήτων ανταγωνιστών σε διάφορα ψηφιακά επιχειρηματικά κανάλια, όπως τομείς ιστοτόπων, κοινωνικά μέσα, αγορές εφαρμογών για κινητά, αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου κ.λπ.

Παρέχει τα ακόλουθα δεδομένα:

  • Πρόσφατα αναρτημένο κείμενο ή περιεχόμενο βασισμένο σε πολυμέσα από τους αντιπάλους σας
  • Πρόσφατες διαφημιστικές καμπάνιες
  • Ενημερωμένες ή νέες σελίδες που δημοσιεύονται από ανταγωνιστικούς ιστότοπους
  • Πρόσφατες αναρτήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Εκδηλώσεις παρουσίασης νέων προϊόντων
  • Αλλαγές τιμών και χαρακτηριστικών προϊόντων
  • Μάθετε προσφορές και σελίδες προορισμού που δημοσιεύονται από τα αντίπαλα πρακτορεία
  • Συγκριτική αξιολόγηση ανταγωνιστών εντός της επιχειρηματικής θέσης

Κυρίως αυτό το πακέτο εργαλείων ανάλυσης αγοράς έχει ως στόχο να βελτιώσει τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες ψηφιακού μάρκετινγκ και περιεχομένου, την απήχηση στην αγορά και, ως εκ τούτου, τα έσοδα. Βρείτε παρακάτω τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνετε χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο έναντι των αντιπάλων σας:

  • Ποτέ δεν ξεμείνετε από ιδέες περιεχομένου χρησιμοποιώντας τις τάσεις της αγοράς και τη λειτουργία αναλυτικών στοιχείων αυτού του εργαλείου.
  • Οι διαχειριστές περιεχομένου, οι δημιουργοί και οι υπεύθυνοι SEO μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για να βρουν νέες ευκαιρίες στην ίδια επιχείρηση, αναλύοντάς το από πολλές οπτικές γωνίες περιεχομένου, προϊόντων, υπηρεσιών, εφαρμογών κ.λπ.
  • Μάθετε πώς το περιεχόμενο, οι ιστότοποι, τα προϊόντα, οι εφαρμογές, οι υπηρεσίες κ.λπ. με κορυφαίες επιδόσεις των αντιπάλων σας.
  • Μπορείτε να μειώσετε το κόστος της προώθησης περιεχομένου, των ψηφιακών διαφημίσεων κ.λπ., προσδιορίζοντας τα καλύτερα κανάλια για την αφοσίωση του κοινού.
  • Ανακαλύψτε τα κανάλια μάρκετινγκ και προώθησης περιεχομένου που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας και χρησιμοποιήστε αυτά τα κανάλια για την ψηφιακή επιχείρησή σας.
  • Μην αισθάνεστε ότι εξαντλείτε το κοινό-στόχο χρησιμοποιώντας το Semrush .Trends για γεωγραφική ανάλυση, ανάλυση συμπεριφοράς καταναλωτή κ.λπ., για τη δημιουργία νέων αγορών.

Η χρήση αυτού του εργαλείου ανάλυσης ψηφιακού μάρκετινγκ είναι πραγματικά αβίαστη και έχει σχεδόν μηδενική καμπύλη εκμάθησης. Η διεπαφή χρήστη (UI) του Semrush .Trends εμφανίζει στοιχεία που σημαίνουν ακριβώς το ίδιο με αυτό που εμφανίζεται.

Αφού συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του Semrush, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αποτελεσματικά:

  • Ενώ βρίσκεστε στην αρχική οθόνη του έργου, κάντε κλικ στο SEO στο αριστερό πλαίσιο για να ανακαλέσετε το μενού SEO.
  • Τώρα, πρέπει να δείτε την εργαλειοθήκη .Trends στην αριστερή πλευρά του παραθύρου πλοήγησης. Κάντε κλικ σε αυτό.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Ξεκινήστε εάν είστε νέοι στην αγορά και στα ανταγωνιστικά αναλυτικά στοιχεία.
  • Η σελίδα προορισμού θα εξηγήσει και τα τρία χαρακτηριστικά του εργαλείου, τις λειτουργίες του API κ.λπ.
  Πώς να ρυθμίσετε και να καλέσετε οικιακές επαφές χρησιμοποιώντας το Google Assistant

  • Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στην Ανάλυση επισκεψιμότητας στο αριστερό πλαίσιο.
  • Στο πεδίο Ανταγωνιστές, εισαγάγετε έως και 5 ονόματα τομέα ανταγωνιστών διαχωρισμένα με κόμμα.

  • Τώρα λαμβάνετε έναν λεπτομερή πίνακα ελέγχου Traffic Analytics με βασικές μετρήσεις όπως Επισκέψεις, Μοναδικές επισκέψεις, Σελίδες/Επισκέψεις, Μέσος όρος. Διάρκεια επίσκεψης, ποσοστό εγκατάλειψης και πολλά άλλα.
  • Μπορείτε επίσης να οπτικοποιήσετε τα σύνθετα δεδομένα αναλυτικών στοιχείων μεταβαίνοντας την καρτέλα σε Πληροφορίες κοινού, Διαδρομή επισκεψιμότητας, Κορυφαίες σελίδες, Υποφακέλους, Υποτομείς κ.λπ.

  • Τώρα, μπορείτε απλώς να αλλάξετε το εργαλείο μεταξύ της Επισκόπησης του Market Explorer, των πληροφοριών κοινού, των κορυφαίων σελίδων και της συγκριτικής αξιολόγησης.

  • Για τη λειτουργική μονάδα EyeOn, χρειάζεται απλώς να δημιουργήσετε μια λίστα παρακολούθησης για να λαμβάνετε εβδομαδιαίες ενημερώσεις για διαφημίσεις, αναρτήσεις ιστολογίου, νέες σελίδες, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους ανταγωνιστικούς ιστότοπους.

Το Semrush .Trends είναι διαθέσιμο μόνο με πληρωμένα προγράμματα συνδρομών Semrush. Αφού εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα σχέδια Semrush, μπορείτε να προσθέσετε το Semrush .Trends ως πρόσθετο. Εάν επιλέγετε μια προσαρμοσμένη συνδρομή Semrush για μια ευέλικτη εταιρεία, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το κιτ εργαλείων. Τη στιγμή της γραφής, κοστίζει 200 ​​$/μήνα/χρήστη.

συμπέρασμα

Τώρα που έχετε εξερευνήσει τα εργαλεία και τις δυνατότητες του Semrush .Trends, πρέπει να έχετε καταλάβει πόσο ωφέλιμο είναι το εργαλείο για όλες τις προσπάθειές σας για το ψηφιακό μάρκετινγκ και το περιεχόμενο.

Το ψηφιακό επιχειρηματικό οικοσύστημα είναι εξαιρετικά δυναμικό και οι τάσεις αλλάζουν κάθε μέρα, αν όχι ώρα. Ως εκ τούτου, χρειάζεστε ένα αξιόπιστο εργαλείο που θα φέρει τις τελευταίες τάσεις κατά παραγγελία.

Επίσης, χρειάζεστε εργαλεία για να κατανοήσετε πώς λειτουργούν οι ανταγωνιστές σας τις ψηφιακές τους επιχειρήσεις, όπως η επιλογή θεμάτων περιεχομένου, πλατφόρμες μάρκετινγκ, διαδικτυακές διαφημιστικές καμπάνιες, στόχευση κοινού και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα αποκτάτε με την εγγραφή σας σε ένα ισχυρό εργαλείο ψηφιακής ανάλυσης Semrush .Trends.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε το Semrush for Agency για να συγκεντρώσετε τις περισσότερες από τις ροές εργασίας της εταιρείας σας.