Πώς να δημιουργήσετε μια έξυπνη κουζίνα

Η κουζίνα σας είναι γεμάτη συσκευές, αλλά είναι χαζές. Η τεχνολογία, όπως τα έξυπνα ηχεία, τα φώτα, οι φούρνοι και οι βρύσες, μπορεί να διευκολύνει το μαγείρεμα, τον καθαρισμό και τις αγορές τροφίμων. Η δημιουργία μιας έξυπνης κουζίνας δεν είναι δύσκολη και όλοι στο σπίτι μπορούν να επωφεληθούν. Να πώς.

Γιατί μια έξυπνη κουζίνα;

Η κουζίνα σας είναι ένα δωμάτιο παραγωγικότητας και χάος. Μαγειρεύετε τα γεύματά σας, καθαρίζετε τα πιάτα σας και ίσως τρώτε ακόμη και στην κουζίνα σας. Κάθε ντουλάπι, σκεύος και εργαλείο συμβάλλει στην εμπειρία της κουζίνας σας, καλώς ή κακώς. Και η προσθήκη ευφυΐας στον χώρο μαγειρέματος μπορεί να βελτιώσει τις συνταγές σας και να επιταχύνει τη δουλειά.

Οι κουζίνες μπορούν να φιλοξενήσουν μερικές από τις πιο χρήσιμες τεχνολογίες smarthome στο σπίτι σας. Μπορείτε να αγοράσετε έξυπνους φούρνους που αφαιρούν τις εικασίες των χρόνων μαγειρέματος και να προτείνουν συνταγές που ίσως δεν έχετε δοκιμάσει ή μια έξυπνη βρύση που μπορείτε να ανοίγετε και να κλείνετε φωνητικά ή να ζητάτε να ρίξετε μια καθορισμένη ποσότητα νερού. Αλλά δεν είναι όλα μεγάλες, φανταχτερές νέες συσκευές.

Μια έξυπνη οθόνη όπως το Nest Hub ή το Echo Show μπορεί να μετατρέψει μετρήσεις για εσάς, να ορίσει χρονόμετρα ή να εμφανίσει τα επόμενα βήματα μιας συνταγής που εργάζεστε και τα έξυπνα φώτα είναι ένας φθηνός τρόπος για να βελτιώσετε τον φωτισμό στην κουζίνα σας. Για παράδειγμα, οι έξυπνοι διακόπτες φωτισμού μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα απενεργοποιώντας τα πάντα σε προγραμματισμένες ώρες και οι έξυπνες λωρίδες LED μπορούν να φωτίσουν τους σκοτεινούς χώρους κάτω από ένα ντουλάπι.

Κάθε κουζίνα είναι μοναδική, αλλά το πλεονέκτημα της δημιουργίας της έξυπνης κουζίνας σας είναι να επιλέξετε μόνο την τεχνολογία από την οποία επωφεληθείτε και να παρακάμψετε οτιδήποτε άλλο.

Ξεκινήστε με ένα έξυπνο ηχείο ή οθόνη

Αυτό το Echo βοήθησε πραγματικά να μειώσει το χρόνο για να φτιάξετε μια λίστα με είδη παντοπωλείου.

Οι έξυπνοι φούρνοι και οι βρύσες είναι εντυπωσιακοί, αλλά το πρώτο πράγμα που προτείνουμε για κάθε κουζίνα είναι και το φθηνότερο: Ένα έξυπνο ηχείο όπως το Amazon Echo ή το Google Home. Ή, ακόμα καλύτερα, μια έξυπνη οθόνη όπως η Nest Hub ή Echo Show.

Echo Dots και Google Home Minis μπορούν συνήθως να βρεθούν στην περιοχή από 30 έως 50 $, ανάλογα με τις πωλήσεις, και η λειτουργικότητα που παρέχουν υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος. της Google Nest Hub (παλαιότερα γνωστό ως Google Home Hub) και του Amazon Echo Show κοστίζει λίγο περισσότερο στα 129,99 $ και 229,99 $, αντίστοιχα, αλλά προσθέτει πολλά σε ένα βασικό έξυπνο ηχείο.

  Πώς να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Με ένα έξυπνο ηχείο, μπορείτε να ρυθμίσετε πολλά επώνυμα χρονόμετρα για να παρακολουθείτε τις ώρες μαγειρέματος του φαγητού σας. Εάν η συνταγή σας απαιτεί μια μέτρηση που δεν έχετε, μπορείτε να ζητήσετε μια μετατροπή, όπως “πόσα κουταλάκια του γλυκού σε δύο κουταλιές της σούπας;” ή “πόσα φλιτζάνια σε ένα λίτρο;” όταν πρέπει να κάνετε μετατροπή σε άλλο σύστημα μέτρησης.

Τα έξυπνα ηχεία χρησιμεύουν επίσης ως ενδοεπικοινωνία εάν τα απλώσετε σε όλο το σπίτι σας, ώστε να μπορείτε να ανακοινώνετε εύκολα πότε είναι έτοιμο το δείπνο. Και για να διασκεδάζετε, μπορείτε να ακούτε μουσική ενώ μαγειρεύετε.

Και μπορούν να επιταχύνουν τη λίστα με τα παντοπωλεία. Αντί να αφιερώνετε μία ή δύο ώρες μία φορά την εβδομάδα κοιτάζοντας τι προμήθειες έχουν για να καθορίσετε τι πρέπει να αγοράσετε, μπορείτε να κάνετε μια λίστα με τα παντοπωλεία καθώς πηγαίνετε. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάτι, μπορείτε να πείτε στην Google ή την Alexa να προσθέσουν “κέτσαπ” ή “κύμινο” στη λίστα αγορών. Θα πρέπει ακόμα να ελέγξετε ξανά τα πράγματα όταν έρθει η ώρα να αγοράσετε είδη παντοπωλείου, αλλά η δουλειά θα είναι πιο σύντομη.

Μια έξυπνη οθόνη, όπως το Amazon Show ή το Nest Hub, είναι ακόμα καλύτερη. Οι έξυπνες οθόνες έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, αλλά η προστιθέμενη οθόνη σάς παρέχει οπτικά στοιχεία για τα χρονόμετρα, τις μετατροπές σας και μπορεί επίσης να σας καθοδηγήσει σε συνταγές με ορατά βήματα. Έχετε Nest Hub; Μπορείτε να καλέσετε ένα βίντεο YouTube με τη φωνή σας για μερικές γρήγορες οδηγίες μαγειρέματος. Και αν έχετε ένα βιντεοκουδούνι, ένα από τα καλύτερα gadget για έξυπνο σπίτι που μπορείτε να έχετε, μια έξυπνη οθόνη θα σας επιτρέψει να ανοίξετε την πόρτα χωρίς να χρειαστεί να σταματήσετε το μαγείρεμα.

Ορισμένες εταιρείες αρχίζουν να κυκλοφορούν έξυπνες οθόνες ειδικά σχεδιασμένες και για την κουζίνα. Στην CES 2019, η KitchenAid ανακοίνωσε τα $200 Έξυπνη οθόνη. Είναι ουσιαστικά ένα Nest Hub που είναι ανθεκτικό στο πιτσίλισμα και διαθέτει αποκλειστικό περιεχόμενο μαγειρικής. Και της GE Κουζίνα Κουζίνα, αν και ακριβό στα 1200 $, είναι μια τεράστια οθόνη αφής που κρέμεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα σας.

Έξυπνα Φώτα Ολοκληρώνουν την Κουζίνα

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να αντικαταστήσετε έναν μόνο διακόπτη φώτων αντί για μια δέσμη λαμπτήρων.

Κάθε δωμάτιο του σπιτιού μπορεί να επωφεληθεί από τα έξυπνα φώτα και η κουζίνα δεν διαφέρει. Αλλά δεν χρειάζεται να πάτε τόσο μακριά με έξυπνα φώτα όσο θα μπορούσατε σε άλλα δωμάτια.

Ενώ οι έγχρωμοι λαμπτήρες είναι ιδανικοί για το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σας, δεν θα προσθέσουν τόσα πολλά στην κουζίνα. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να εξετάσετε ένα από τα δύο λευκοί έξυπνοι λαμπτήρες ή α έξυπνος διακόπτης. Εάν έχετε πολλά εξαρτήματα στην κουζίνα σας όλα ελεγχόμενα από έναν μόνο διακόπτη, η τελευταία διαδρομή μπορεί να είναι οικονομικά αποδοτική καθώς έξυπνους διακόπτες συνήθως κυμαίνεται από 25 έως 60 $. Μερικές έξυπνες λάμπες, όπως αυτές της Philips Hue, κοστίζουν τόσο από μόνα τους.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone X, iPhone XR, iPhone XS ή iPhone XS Max

Εάν έχετε ντουλάπια πάνω από πάγκους, όπως οι περισσότερες κουζίνες, έξυπνες λωρίδες LED τρέχουν στο κάτω μέρος των ντουλαπιών για εξαιρετικό νυχτερινό φωτισμό όταν θέλετε κάτι λιγότερο φωτεινό. Λωρίδες LED Philips Hue είναι ακριβά, στα 80 $ για έξι και μισό πόδια, αλλά έχουν το πλεονέκτημα της σειράς Zigbee και του τοπικού ελέγχου. Αλλά αν προτιμάτε να εξοικονομήσετε χρήματα, θα μπορούσατε πάντα να αγοράσετε τυπικά LED και να τα μετατρέψετε σε Zigbee. Θα ξοδέψετε κάτι πιο κοντά στο εύρος των $50 και θα λάβετε LED 16 πόδια.

Οι έξυπνοι φούρνοι κάνουν τη σκληρή δουλειά για εσάς

Εάν κανείς δεν σας έμαθε να μαγειρεύετε, μπορεί να σας φανεί τρομακτικό ή αγχωτικό. Και ακόμα κι αν ξέρετε να μαγειρεύετε, μπορεί να μην το απολαύσετε ή να το βρείτε χρονοβόρο. Οι έξυπνοι φούρνοι έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν σε όλα αυτά τα σενάρια.

Οι περισσότεροι έξυπνοι φούρνοι μοιάζουν με υπερμεγέθη φούρνο τοστιέρας και λειτουργούν με παρόμοιες αρχές. Συνήθως φιλοξενούν μια κάμερα στραμμένη στο φαγητό που τοποθετείτε στο φούρνο. Η τεχνητή νοημοσύνη εξετάζει το φαγητό, αναγνωρίζει τα συστατικά και στη συνέχεια καθορίζει τη βέλτιστη θερμοκρασία και χρόνο μαγειρέματος. Ορισμένοι έξυπνοι φούρνοι διαθέτουν αυτοματοποιημένα προγράμματα μαγειρέματος. επιλέγετε το πιάτο μέσω μιας εφαρμογής και σας καθοδηγεί στα βήματα και ολοκληρώνει το μαγείρεμα για εσάς.

Το καλύτερο από όλα, με μερικούς έξυπνους φούρνους, μπορείτε να απομακρυνθείτε και να παρακολουθείτε το φαγητό σας κάνοντας streaming της ροής της κάμερας στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Εάν είστε το είδος του ατόμου που δεν θυμάται ποτέ πόσο χρόνο χρειάζεται για να βράσει ένα αυγό, θα εκτιμήσετε την απλότητα του να βάζετε ένα αυγό στο φούρνο σας, να επιλέγετε σκληρό βράσιμο σε μια εφαρμογή και να απομακρύνεστε.

Αυτό που μπορεί να μην εκτιμάτε είναι η τιμή, αλλά και αυτή βελτιώνεται. Φούρνοι Ιουνίου παλαιότερα κόστιζε ένα εκπληκτικό $1.500, αλλά το τελευταίο μοντέλο μείωσε την τιμή στα 600 $. ο Φούρνος Brava, ωστόσο, ξεκινά από τα 1.000 $ και ανεβαίνει ανάλογα με το τι αξεσουάρ θέλετε. Οι περισσότεροι έξυπνοι φούρνοι είναι μονάδες πάγκου και δεν αντικαθιστούν τον φούρνο πλήρους μεγέθους. Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσα φαγητά χωράνε σε έναν φούρνο πάγκου, ο κατασκευαστής Ιουνίου βάρκες που μπορείτε να μαγειρέψετε μια γαλοπούλα 12 κιλών για παράδειγμα.

Πέρα από τους αυστηρά έξυπνους φούρνους, του Amazon Φούρνος μικροκυμάτων Basic και μερικά Instant Pots έρχονται με δεξιότητες Alexa για έλεγχο ή καθοδήγηση συνταγής επίσης.

Για Hands-Free, μετρημένο νερό, προσθέστε μια έξυπνη βρύση

Απαραίτητο μέρος της κουζίνας είναι ο νεροχύτης σας. Θα το χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε μεζούρες, γλάστρες και να καθαρίσετε τα πιάτα σας. Αναπόφευκτα, όταν μαγειρεύετε, θα χρειαστείτε νερό, αλλά τα χέρια σας είναι γεμάτα ή βρώμικα. Μια βρύση χωρίς αφή είναι εξαιρετική για αυτές τις περιπτώσεις, απλώς κουνήστε τα χέρια σας μπροστά από τον αισθητήρα και το νερό ανάβει.

  Πώς να κάνετε τα έγγραφα του Word με δυνατότητα συμπλήρωσης αλλά όχι επεξεργάσιμα

Μια βρύση με δυνατότητα φωνής πηγαίνει αυτή την ευκολία ένα βήμα παραπέρα. Με την ενσωμάτωση του Google Assistant ή της Alexa, λέτε πράγματα όπως “δώστε δύο φλιτζάνια νερό” ή “απενεργοποιήστε”. Μπορείτε ακόμη και να ορίσετε προσαρμοσμένες μετρήσεις, οπότε αν γεμίζετε τακτικά ένα δοχείο σε μια συγκεκριμένη ποσότητα, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία ευκολότερη με μια αποκλειστική εντολή. Φανταστείτε να λέτε «γεμίστε στάμνα» κάθε φορά που φτιάχνατε Kool-aid για τα παιδιά σας ή παγωμένο τσάι για τον εαυτό σας. Μπορείτε να βάλετε τη στάμνα στο νεροχύτη, να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική εντολή και να φύγετε για να εργαστείτε σε κάτι άλλο χωρίς να ανησυχείτε για υπερχείλιση.

Ωστόσο, οι βρύσες με δυνατότητα φωνής έχουν μερικά μειονεκτήματα. Οι φωνητικές εντολές δεν είναι πολύ διαισθητικές. Για την Alexa, θα έλεγες, «Πες στην Delta να δώσει ένα φλιτζάνι νερό». Επιπλέον, θα χρειαστείτε ένα βολικό βύσμα κάτω από το νεροχύτη σας, κατά προτίμηση ένα που δεν ελέγχεται από διακόπτη. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα, όμως, είναι η τιμή. Βρύση VoiceID της Delta τρέχει λίγο κάτω από $550. Και Η αίσθηση του Kohler, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, πιθανότατα θα κοστολογηθεί σε παρόμοια περιοχή, δεδομένου ότι έχει βρύσες χωρίς αφή για 500 $ ήδη χωρίς ενσωμάτωση Alexa.

Έξτρα για την κουζίνα σας

Εάν έχετε μικρές συσκευές ή λάμπες στην κουζίνα σας, μπορείτε να σκεφτείτε να προσθέσετε ένα έξυπνο βύσμα για να αποκτήσετε κάποιο φωνητικό έλεγχο. Απλώς συνδέστε τη λάμπα ή τη συσκευή στο έξυπνο βύσμα και, στη συνέχεια, συνδέστε το στον τοίχο. Θα χειριστείτε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις μέσω μιας εφαρμογής. Τα έξυπνα βύσματα είναι λογικά φθηνό, που κυμαίνονται μεταξύ $15 και $30, και κάντε έναν εύκολο τρόπο να προσφέρετε στα ανόητα αντικείμενα κάποια περιορισμένη νοημοσύνη.

Για συνταγές που προέρχονται εκτός των ΗΠΑ, α έξυπνη ζυγαριά μπορεί να είναι χρήσιμο. Συνήθως συνδέονται μέσω Bluetooth και σας δίνουν μια ανάγνωση στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Απλώς ρίξτε και παρακολουθήστε τα αποτελέσματα στην οθόνη σας. Με περίπου 20 $, μια έξυπνη ζυγαριά δεν είναι σημαντική επένδυση, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια.

Αν μισείτε το σφουγγάρισμα του δαπέδου της κουζίνας, του iRobot Ρομπότ σφουγγαρίσματος Braava θα μετριάσει λίγο την απογοήτευσή σας. Σκεφτείτε το ως ένα υγρό Swiffer που κάνει το σπρώξιμο και την κίνηση για εσάς. Είναι επίσης ένα από τα φθηνότερα ρομπότ που προσφέρει το iRobot, με μόλις 170 $ συν τα μαξιλάρια αναπλήρωσης.

Η μία συσκευή που δεν προτείνουμε για την κουζίνα σας είναι ένα έξυπνο ψυγείο. Οι κατασκευαστές έχουν κάνει κακή δουλειά στη συντήρηση του «έξυπνου» μέρους του ψυγείου και η συσκευή σας που συνήθως θα πρέπει να διαρκέσει 50 χρόνια μπορεί να είναι ευάλωτη και ξεπερασμένη σε μόλις τρία έως πέντε χρόνια.

Αυτό το γενικό σκεπτικό θα πρέπει να ισχύει για κάθε νοημοσύνη που προσθέτετε στην κουζίνα σας. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτό που χρησιμοποιείτε προσθέτει αρκετή ευκολία για να δικαιολογήσει οποιαδήποτε επιπλοκή. Και ότι η επιπλέον τεχνολογία δεν κάνει μια συσκευή λιγότερο ασφαλή και πιο επιρρεπή σε αστοχία. Αλλά με ευκολότερη πρόσβαση σε συνταγές, μετατροπές και φωνητικούς ελέγχους, μπορεί να απολαμβάνετε το μαγείρεμα στην κουζίνα σας περισσότερο από ό,τι πριν.