Πώς να δημιουργήσετε και να στείλετε Avatars WhatsApp

Οι συνομιλίες WhatsApp ή γενικά οι συνομιλίες γίνονται πιο διασκεδαστικές όταν φέρνετε emoji και αυτοκόλλητα στη μίξη. Το WhatsApp προσφέρει ήδη τη δυνατότητα αποστολής αυτοκόλλητων σε συνομιλίες στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του. Αλλά τώρα, μπορείτε να δημιουργήσετε και να στείλετε avatar στις συνομιλίες WhatsApp. Το WhatsApp μόλις πρόσφατα πρόσθεσε την επιλογή να δημιουργείτε ψηφιακά Avatar του εαυτού σας και να τα κοινοποιείτε ως αυτοκόλλητα, μια δυνατότητα που είναι ήδη διαθέσιμη στο Facebook και το Instagram. Αν λοιπόν σας αρέσει η έννοια των Bitmojis και Memojis, ας μάθουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο Avatar στο WhatsApp.

Πώς να δημιουργήσετε το Avatar του WhatsApp (2022)

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τα δικά σας Avatar WhatsApp, να τα στείλετε σε άτομα ως αυτοκόλλητα και ακόμη και να τα τοποθετήσετε ως φωτογραφία προφίλ σας. Πριν από αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά σε ποια είναι η λειτουργία Avatars στο WhatsApp.

Τι είναι το Avatar του Whatsapp;

Τα Avatars WhatsApp είναι ψηφιακές κινούμενες εκδόσεις του εαυτού σας, όπως τα Memoji και το Snapchat Bitmoji της Apple. Ο γίγαντας ανταλλαγής μηνυμάτων σάς δίνει την επιλογή να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο avatar, το οποίο σας μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας avatar προσθέτοντας πολλά στοιχεία όπως στυλ μαλλιών, ρούχα, εκφράσεις προσώπου, αξεσουάρ και πολλά άλλα. Περαιτέρω, σε ένα επίσημη ανάρτηση ιστολογίουτο WhatsApp δηλώνει ότι σύντομα θα προσθέσει νέες βελτιώσεις στυλ, όπως φωτισμό, σκίαση, υφές στυλ μαλλιών και πολλά άλλα.

Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε avatar στο Instagram και στο Facebook, το οποίο εισήχθη πρόσφατα από τη Meta. Ωστόσο, αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά στις τρεις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπό την ομπρέλα της Meta. Επίσης, πρέπει να σχεδιάσετε κάθε avatar ξεχωριστά, κάτι που είναι μια επίπονη εργασία, έτσι ώστε τα avatar σας να φαίνονται όλα διαφορετικά στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp. Ίσως, η Meta να προσθέσει υποστήριξη διαλειτουργικότητας κάποια στιγμή στο μέλλον!

  Διορθώστε την κατάσταση WhatsApp που δεν εμφανίζεται στο Android

Πώς να φτιάξετε ένα Avatar WhatsApp (Οδηγός βήμα προς βήμα)

Τα Avatar στο WhatsApp είναι πλέον διαθέσιμα τόσο για χρήστες Android όσο και για iPhone. Χρειάζεται μόνο να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή WhatsApp είναι ενημερωμένη για να ακολουθήσετε τα βήματα για τη δημιουργία ενός avatar στην εφαρμογή.

Σημείωση: Δοκιμάσαμε αυτήν τη δυνατότητα στην έκδοση WhatsApp #2.22.24.78 σε Android και στην έκδοση #2.22.24.77 σε iOS. Χρησιμοποιήσαμε ένα iPhone για να δείξουμε τα βήματα για τη δημιουργία ενός Avatar σε αυτό το σεμινάριο, αλλά είναι σχεδόν τα ίδια στο Android.

  • Ανοίξτε το WhatsApp και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” από την κάτω γραμμή πλοήγησης. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή “Avatar” κάτω από το όνομά σας.

  • Θα βρείτε τώρα την επιλογή “Δημιουργία του Avatar σας” στην επόμενη σελίδα. Πατήστε το και μια σελίδα με λεπτομέρειες σχετικά με τα Avatars του WhatsApp θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή «Ξεκινήστε» για να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας Avatar.

  • Πρώτα έρχεται η επιλογή τόνου δέρματος. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει με το δικό σας και πατήστε το κουμπί «Επόμενο» στο κάτω μέρος.

  • Στη συνέχεια, θα δείτε πολλές επιλογές για να εξατομικεύσετε το avatar σας. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές επιλογές βελτίωσης στυλ, όπως ρούχα, σωματότυπο, σχήμα/χρώμα/μακιγιάζ ματιών, σχήμα/χρώμα φρυδιών και πολλά άλλα. Μπορείτε ακόμη να αλλάξετε το σχήμα της μύτης, το χρώμα του στόματος και των χειλιών, το σχήμα προσώπου/ σημάδια/ γραμμές, τα μαλλιά και το χρώμα του προσώπου, τα σκουλαρίκια και πολλά άλλα.
  • Μπορείτε να επιλέξετε τις επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα στην προσωπικότητά σας. Σε περίπτωση που έχετε μπερδευτεί σχετικά με το ποια επιλογή προσαρμογής να διαλέξετε, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο καθρέφτη (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του avatar σας) για να δείτε τον εαυτό σας κατά τη δημιουργία του avatar σας.
  Πώς να διαγράψετε ένα μήνυμα στο WhatsApp

  • Όταν είστε ικανοποιημένοι, πατήστε την επιλογή “Τέλος” στην επάνω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

  • Το WhatsApp Avatar σας θα ενημερωθεί και τελειώσατε. Στη συνέχεια, πατήστε στο “Επόμενο” για να μεταβείτε ξανά στην ενότητα Avatar στην εφαρμογή.

Σημείωση: Μπορείτε να επιστρέψετε στις Ρυθμίσεις -> Avatar για να επεξεργαστείτε το avatar σας ανά πάσα στιγμή, εάν χρειαστεί να αλλάξετε κάτι. Απλώς πατήστε την επιλογή Επεξεργασία Avatar για να κάνετε τις αλλαγές.

Πώς να μοιραστείτε το Avatar σας στις συνομιλίες WhatsApp

Μόλις δημιουργήσετε το WhatsApp Avatar σας, μπορείτε εύκολα να τα στείλετε σε άτομα ως αυτοκόλλητα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό, και είναι όπως παρακάτω.

  • Αρχικά, ανοίξτε μια συνομιλία WhatsApp και πατήστε το εικονίδιο “αυτοκόλλητο” στη γραμμή κειμένου στο iPhone σας. Όσο για τους χρήστες Android, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο emoji στη γραμμή κειμένου.

  • Θα δείτε τώρα ένα εικονίδιο WhatsApp Avatar στο κάτω μέρος, δίπλα στις επιλογές GIF και αυτοκόλλητων. Πατήστε το εικονίδιο Avatar.

  • Τώρα, θα δείτε πολλά αυτοκόλλητα WhatsApp Avatar βασισμένα σε συναισθήματα όπως αγάπη, θλίψη, θυμός και πολλά άλλα. Επιλέξτε το συναίσθημά σας και στείλτε το αυτοκόλλητο που σας αρέσει. Το WhatsApp λέει ότι δημιουργεί πάνω από 36 αυτοκόλλητα με βάση το Avatar σας.

  • Ένας άλλος τρόπος για να στείλετε Avatars WhatsApp είναι να κατευθυνθείτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις -> Avatars”. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Αναζήτηση αυτοκόλλητων» και επιλέξτε αυτό που θέλετε να στείλετε.

  • Μετά από αυτό, επιλέξτε το εικονίδιο “Εμπρός” στην επάνω δεξιά γωνία για να στείλετε το αυτοκόλλητο avatar στην επιθυμητή συνομιλία.

Πώς να κάνετε ένα Avatar WhatsApp τη φωτογραφία προφίλ σας

Εκτός από την αποστολή αυτοκόλλητων avatar σε άτομα για μια διασκεδαστική συνομιλία, μπορείτε επίσης να ορίσετε το Avatar WhatsApp ως φωτογραφία προφίλ σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε πώς λειτουργεί:

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις WhatsApp και επιλέξτε ξανά την επιλογή “Avatar”.
  Πώς να διαγράψετε μια ομάδα στο WhatsApp

  • Εδώ, απλά πρέπει να πατήσετε την επιλογή “Δημιουργία φωτογραφίας προφίλ”.

  • Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή πόζα Avatar, να αλλάξετε το χρώμα φόντου και να πατήσετε «Τέλος» όταν είστε έτοιμοι να ενημερώσετε την εικόνα προφίλ σας στο WhatsApp. Και τέλος, το WhatsApp Avatar σας είναι πλέον η φωτογραφία του προφίλ σας!

Πώς να διαγράψετε το Avatar του WhatsApp

Σε περίπτωση που έχετε τελειώσει με τη δημιουργία και την κοινή χρήση του Avatar σας στο WhatsApp, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να το διαγράψετε. Για αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πρώτα, κατευθυνθείτε στις “Ρυθμίσεις -> Avatar” στο WhatsApp.

  • Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή “Διαγραφή Avatar”. Στη συνέχεια, θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη που ζητά επιβεβαίωση. Πατήστε ξανά το κουμπί “Διαγραφή” για να διαγράψετε οριστικά το Avatar του WhatsApp.

Συνήθεις ερωτήσεις για τα Avatars του WhatsApp

Είναι εναλλάξιμα τα Avatar του WhatsApp, του Instagram και του Facebook;

Όχι, δεν μπορείς. Ενώ η Meta έχει προσθέσει Avatar και στις τρεις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων της, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram και WhatsApp, το Avatar σας θα είναι διαφορετικό σε όλες. Πρέπει να δημιουργήσετε και να προσαρμόσετε το Avatar σας σε κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά. Επομένως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το avatar του Instagram στο WhatsApp, τα avatar του WhatsApp στο Facebook και ούτω καθεξής.

Μπορείτε να στείλετε και να δημιουργήσετε Avatars WhatsApp στον Ιστό;

Όχι, τα Avatars WhatsApp είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο σε συσκευές Android και iOS. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε το Avatar σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Web WhatsApp.

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Avatars του WhatsApp;

Τα Avatars WhatsApp μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεμονωμένες συνομιλίες και ομάδες και ακόμη και να χρησιμοποιηθούν ως εικόνες προβολής.

Δημιουργήστε αυτοκόλλητα Avatar στις συνομιλίες WhatsApp

Αυτός είναι ένας πλήρης οδηγός που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε και να στείλετε Avatars WhatsApp για να κάνετε τις συνομιλίες πιο εξατομικευμένες και διασκεδαστικές. Εξάλλου, το WhatsApp είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται από περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια για να έχουν τις περισσότερες συνομιλίες τους! Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε το Avatar σας, ενημερώστε μας για την εμπειρία σας και εάν είναι καλύτερο ή όχι Snapchat Bitmojis ή Apple Memojis. Εν τω μεταξύ, ελέγξτε επίσης τον οδηγό μας για το πώς να στέλνετε μηνύματα στον εαυτό σας στο WhatsApp, μια νέα και χρήσιμη λειτουργία που κυκλοφόρησε πρόσφατα.