Πώς να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε μια ιστορία στο Facebook

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Facebook Messenger πρόσθεσε τη δική του λειτουργία ιστοριών. Το χαρακτηριστικό είναι ένας κλώνος ιστοριών Snapchat. Το Facebook έχει προσθέσει μια παρόμοια λειτουργία στο Instagram και στο Whatsapp, και οι δύο εφαρμογές που κατέχει. Η εταιρεία μόλις πρόσθεσε ιστορίες στην κύρια εφαρμογή του Facebook. Τώρα μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο από την εφαρμογή Facebook για iOS ή Android και να τα προσθέσετε στο Facebook Story σας. Η ιστορία θα παραμείνει ορατή για 24 ώρες και μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί να δει την ιστορία σας στο Facebook. Προς το παρόν, οι ιστορίες του Facebook δεν δημοσιεύονται στο Messenger. Ετσι δουλευει.

Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας. Εάν οι ιστορίες του Facebook έχουν κυκλοφορήσει στον λογαριασμό σας, θα δείτε μια μικρογραφία στο επάνω μέρος που λέει “Η ιστορία σας”.

Δημιουργήστε μια ιστορία στο Facebook

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να δημιουργήσετε μια ιστορία. πατήστε το κουμπί της κάμερας δίπλα στη γραμμή αναζήτησης, πατήστε «Η ιστορία σας» ή σύρετε προς τα δεξιά στην καρτέλα της ροής ειδήσεων. Αυτό θα σας μεταφέρει στην ολοκαίνουργια κάμερα στην εφαρμογή Facebook. Έχει όλα όσα έχει η κάμερα στο Messenger και μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται «εφέ». Έχετε μερικά προεπιλεγμένα εφέ και μια βιβλιοθήκη από αυτά για να διαλέξετε.

  Ξαναζήστε τα περασμένα σας χρόνια στο Facebook και το Instagram σε φωτογραφίες

Προσθήκη εφέ στην εικόνα

Μπορείτε να προσθέσετε εφέ σε μια ιστορία του Facebook σαρώνοντας προς τα πάνω ή προς τα κάτω στην οθόνη εύρεσης προβολής της κάμερας. Για να δείτε περισσότερα εφέ, πατήστε το μαγικό ραβδί στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης και εξερευνήστε τη βιβλιοθήκη.

Ορισμένα εφέ όπως το εφέ Wonder Woman, Alien και Cat είναι χρήσιμα μόνο εάν υπάρχει ένα άτομο στη φωτογραφία και χρησιμοποιούνται καλύτερα σε βίντεο. Άλλα εφέ όπως το thundercloud και το εφέ I Miss You θα φαίνονται καλά ανεξάρτητα από το αντικείμενο της φωτογραφίας. Επαγγελματική συμβουλή? ρίξτε μια ματιά στο εφέ Wonder Woman.

  Πώς να δείτε την καρτέλα Εξερεύνηση ροών στο Facebook

Τα κινούμενα εφέ είναι υπέροχα εάν εγγράφετε βίντεο αλλά εργάζεστε και σε φωτογραφίες.

Υπάρχει ακόμη και ένα σύνολο καλλιτεχνικών φίλτρων που μοιάζουν πολύ με έναν κλώνο των στυλ που προσφέρει το Prisma. Υπάρχουν επίσης μερικά πλαίσια από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο ένα εφέ τη φορά. Πατήστε το κουμπί λήψης για να τραβήξετε μια φωτογραφία. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λήψης για εγγραφή βίντεο.

Προσθέστε κείμενο και σχεδιάστε πάνω από μια εικόνα

Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο και να σχεδιάσετε μια εικόνα μετά τη λήψη της. Πατήστε το κουμπί κειμένου για να πληκτρολογήσετε κείμενο και το κουμπί με το μολύβι για να σχεδιάσετε την εικόνα. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα του κειμένου και του πινέλου που σχεδιάζετε. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το βάρος του πινέλου.

  Πώς να στείλετε μηνύματα στον εαυτό σας στο Facebook Messenger

Μοιραστείτε την ιστορία σας

Πατήστε το κουμπί με το δεξί βέλος για να μοιραστείτε μια εικόνα ή ένα βίντεο στην ιστορία σας. Μπορείτε να το προσθέσετε στην ιστορία σας ή μπορείτε να το δημοσιεύσετε στο χρονολόγιό σας για να το δουν όλοι οι φίλοι σας. Μπορείτε επίσης να το στείλετε απευθείας σε οποιαδήποτε από τις επαφές σας.

Η κάμερα λειτουργεί τόσο με την μπροστινή όσο και με την πίσω κάμερα του τηλεφώνου σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε βίντεο και φωτογραφίες από το ρολό της κάμερας και να τα προσθέσετε στο Facebook Story σας. Τα εφέ που είναι διαθέσιμα για φωτογραφίες και βίντεο από το ρολό της κάμερας είναι ελαφρώς διαφορετικά από εκείνα που είναι διαθέσιμα για φωτογραφίες ή βίντεο που τραβάτε ζωντανά.

Μυστικότητα

Η ιστορία σας είναι ορατή μόνο στους φίλους σας. Αν δημοσιεύσετε τη φωτογραφία ή το βίντεο που έχετε εγγράψει στο χρονολόγιό σας, μπορείτε να επιλέξετε την ορατότητά του από την οθόνη κοινής χρήσης. Θα δείτε τα ίδια φίλτρα κοινού που βλέπετε για μια κανονική ανάρτηση στο Facebook που μπορείτε να προσαρμόσετε.