Πώς να δημιουργήσετε επιχειρηματικό λογαριασμό στο Facebook

Το να έχετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Facebook είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να ενισχύσετε την παρουσία της επιχείρησής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook, μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες και να τους προσελκύσετε με αναρτήσεις που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Αν αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Facebook το 2022.

Δημιουργία επαγγελματικού λογαριασμού στο Facebook (2022)

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Facebook χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο για επιτραπέζιους υπολογιστές είτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά, θα σας καλύψουμε με λεπτομερή βήματα και για τις δύο μεθόδους. Θα συζητήσουμε επίσης πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Facebook Business Manager για τη διαχείριση πολλών σελίδων, αν αυτό είναι κάτι που χρειάζεστε επίσης.

Όπως πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να μεταβείτε σε οποιαδήποτε ενότητα που σχετίζεται με τις ανάγκες σας.

Δημιουργήστε επιχειρηματικό λογαριασμό στο Facebook στην επιφάνεια εργασίας

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook στον Ιστό και κάντε κλικ στο «Σελίδες» από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο «Δημιουργία νέας σελίδας» για να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα στο Facebook.

  Πώς να αφαιρέσετε εικονίδια από τη γραμμή συντομεύσεων της εφαρμογής Facebook

3. Εισαγάγετε τα στοιχεία της σελίδας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της κατηγορίας και της περιγραφής. Αφού το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο «Δημιουργία σελίδας» για να προχωρήσετε περαιτέρω.

4. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε μια φωτογραφία προφίλ και μια φωτογραφία εξωφύλλου στον λογαριασμό σας στο Facebook. Θα συνιστούσαμε να ανεβάσετε αυτές τις φωτογραφίες για να αυξήσετε την αυθεντικότητα της επιχείρησής σας. Κάντε κλικ στο «Αποθήκευση» για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

5. Η σελίδα σας στο Facebook για επιχειρήσεις έχει πλέον δημιουργηθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουμπί δράσης στη σελίδα χρησιμοποιώντας το κουμπί “Προσθήκη κουμπιού”.

6. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί για να εκτελέσετε μία από τις ακόλουθες ενέργειες. Επιλέξτε τη δράση που είναι πιο σχετική με την επιχείρησή σας και είναι πιθανό να ωφελήσει τους επισκέπτες.

7. Όσο είστε σε αυτό, μην ξεχάσετε να ορίσετε ένα όνομα χρήστη για τη σελίδα σας. Ο ορισμός του ονόματος χρήστη της σελίδας σας στο Facebook σάς δίνει μια ματαιόδοξη διεύθυνση URL που μπορείτε να συνδέσετε σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσετε νέους χρήστες. Για να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη για τη σελίδα σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία @username” κάτω από το όνομα της σελίδας.

8. Εισαγάγετε ένα μοναδικό όνομα χρήστη που είναι σχετικό με τη σελίδα σας και κάντε κλικ στο «Δημιουργία ονόματος χρήστη» για επιβεβαίωση.

Δημιουργία επαγγελματικού λογαριασμού Facebook σε κινητά (Android, iOS)

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και πατήστε τη γραμμή μενού στο επάνω μέρος (κάτω στο iOS) για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα “Σελίδες”. Μόλις φτάσετε εκεί, πατήστε το κουμπί “Δημιουργία” για να δημιουργήσετε μια νέα επιχειρηματική σελίδα στο Facebook.

  Οι ιστορίες του Facebook δεν λειτουργούν

2. Πατήστε «Ξεκινήστε» και ονομάστε τη σελίδα σας στο Facebook. Πατήστε «Επόμενο» για να προχωρήσετε περαιτέρω.

3. Τώρα πρέπει να επιλέξετε τις κατηγορίες για τη σελίδα σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να προσθέσετε συνολικά 3 κατηγορίες. Έχετε επίσης την επιλογή να προσθέσετε τη διεύθυνση, η οποία θα σας φανεί χρήσιμη για να οδηγήσετε πελάτες στο φυσικό σας κατάστημα. Επιπλέον, το Facebook θα σας προτρέψει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας WhatsApp για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων απευθείας στο WhatsApp.

4. Στη συνέχεια, προσθέστε μια φωτογραφία προφίλ και μια φωτογραφία εξωφύλλου στη σελίδα. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στα «Σημαντικά επόμενα βήματα» για να διαβάσετε τις προτάσεις του Facebook για να κάνετε τη σελίδα σας πιο ελκυστική. Αυτό περιλαμβάνει συμβουλές όπως η πρόσκληση φίλων να κάνουν like στη σελίδα, η συμμετοχή σε ομάδες, η σύνδεση του WhatsApp, η ρύθμιση αυτοματοποιημένων μηνυμάτων και πολλά άλλα.

5. Τέλος, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα κουμπί δράσης στη σελίδα για να διευκολύνετε τους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν με τη σελίδα σας στο Facebook.

Μπόνους: Δημιουργήστε λογαριασμό Facebook Business Manager για να διαχειριστείτε πολλές σελίδες

1. Εάν έχετε πολλές σελίδες Facebook, μπορείτε να εγγραφείτε στο Facebook Business Manager για να τις διαχειριστείτε όλες από ένα μέρος. Για να ξεκινήσετε, επισκεφτείτε την πύλη Meta Business Manager και κάντε κλικ στο «Δημιουργία λογαριασμού» για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.

  Η ενημέρωση του Facebook Messenger προσθέτει τη δυνατότητα δωρεάν κλήσης VoIP

2. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισαγάγετε το όνομα του επαγγελματικού σας λογαριασμού, το όνομά σας και τη διεύθυνση email της επιχείρησης για να εγγραφείτε για τον λογαριασμό.

Εκτός από τη διαχείριση πολλών σελίδων στο Facebook, λαμβάνετε επίσης πληροφορίες και μπορείτε να επιτρέψετε την πρόσβαση βάσει ρόλων σε διαφημιστικούς λογαριασμούς μέσω του εργαλείου Business Manager της Meta. Είτε είστε διαφημιζόμενος είτε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, οι δυνατότητες της σουίτας Business Manager είναι κάτι που πρέπει να ελέγξετε.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Μπορώ να δημιουργήσω μια επιχειρηματική σελίδα στο Facebook χωρίς προσωπικό λογαριασμό;

Όχι, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό στο Facebook για να εγγραφείτε για να δημιουργήσετε μια επιχειρηματική σελίδα στο Facebook.

Ε: Ο επαγγελματικός λογαριασμός είναι δωρεάν στο Facebook;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον επαγγελματικό λογαριασμό δωρεάν στο Facebook. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Facebook τόσο από τον ιστό όσο και από την εφαρμογή για κινητά.

Ε: Μπορεί κάποιος να πει αν έχω κοιτάξει τη σελίδα του στο Facebook;

Όχι, το Facebook δεν στέλνει ειδοποιήσεις στον κάτοχο της σελίδας όταν επισκέπτεστε μια σελίδα.

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιχειρηματική σελίδα στο Facebook. Με έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Facebook και αποτελεσματικές διαφημιστικές καμπάνιες, είναι πιθανό να αυξήσετε εκθετικά την αφοσίωση και τις πωλήσεις σας. Εκτός επιχείρησης, μπορείτε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα καλύτερα κόλπα στο Facebook για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.