Πώς να δημιουργήσετε διαγώνιο κείμενο στο Word

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγα στοιχεία pizzazz ή γραφικής σχεδίασης στο έγγραφό σας του Word, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε διαγώνιο κείμενο χρησιμοποιώντας το πλαίσιο κειμένου και τις επιλογές WordArt. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε ακριβώς πώς να δημιουργήσετε διαγώνιο κείμενο στο Word.

Πώς να δημιουργήσετε διαγώνιο κείμενο στο Word με ένα πλαίσιο κειμένου

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους δημιουργίας διαγώνιου κειμένου στο Word είναι με ένα πλαίσιο κειμένου. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο κειμένου!

  Πώς να αντιγράψετε αρχεία σε μια μονάδα flash USB στα Windows 10

Μεταβείτε στο μενού “Εισαγωγή”.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Πλαίσιο κειμένου”.

Το πλαίσιο κειμένου σας θα εμφανιστεί τώρα στο Word. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο πλαίσιο κειμένου για να πληκτρολογήσετε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε.

Για να προσαρμόσετε τη γωνία του πλαισίου κειμένου, κάντε κλικ οπουδήποτε στο πλαίσιο. Θα δείτε ένα ημικυκλικό βέλος “Περιστροφή” στο επάνω μέρος του πλαισίου.

Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το βέλος και, στη συνέχεια, σύρετε για να περιστρέψετε το πλαίσιο κειμένου σας προς όποια κατεύθυνση θέλετε.

Γρήγορα! Διαγώνιο κείμενο.

Πώς να δημιουργήσετε διαγώνιο κείμενο στο Word με το WordArt

Εάν θέλετε το κείμενό σας να είναι ακόμα πιο φανταχτερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordArt! Το WordArt σάς επιτρέπει να εισάγετε κομψό κείμενο ΚΑΙ να το κάνετε διαγώνιο.

  Απεγκατάσταση προγραμμάτων σε Μαζική και Μέσω Μενού Περιεχομένου [Windows]

Μεταβείτε στο μενού “Εισαγωγή”.

Κάντε κλικ στο κουμπί “WordArt”.

Επιλέξτε το στυλ του κειμένου που θέλετε να εισαγάγετε. Το μενού δείχνει πώς θα εμφανίζεται το κείμενο στο έγγραφό σας.

Εισαγάγετε το WordArt της επιλογής σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το ημικυκλικό βέλος στο επάνω μέρος του πλαισίου.

Περιστρέψτε προς όποια κατεύθυνση θέλετε.

Τώρα έχετε όμορφο, διαγώνιο κείμενο!

Περιστροφή σε μια συγκεκριμένη γωνία

Έχετε ένα πλαίσιο κειμένου ή WordArt που πρέπει να περιστρέψετε σε μια συγκεκριμένη γωνία; Κανένα πρόβλημα; Το Word μπορεί να το κάνει και αυτό.

Ξεκινήστε επιλέγοντας το πλαίσιο κειμένου ή το αντικείμενο WordArt στο έγγραφό σας.

  Τι είναι οι μονάδες δίσκου NVMe και πρέπει να αγοράσετε ένα;

Στο μενού Εργαλεία σχεδίασης > Μορφοποίηση, κάντε κλικ στο κουμπί «Περιστροφή» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Περισσότερες επιλογές περιστροφής» στο αναπτυσσόμενο μενού.

Το παράθυρο Διάταξη που ανοίγει θα πρέπει από προεπιλογή να είναι η καρτέλα “Μέγεθος”. Ρυθμίστε την τιμή “Περιστροφή” σε όποιον βαθμό περιστροφής θέλετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρνητικούς αριθμούς για να περιστρέψετε αριστερόστροφα) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.