Πώς να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις στο Instagram

Το Instagram Stories έχει προσφέρει μια επιλογή δημοσκόπησης για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δίνοντάς σας μια διασκεδαστική λειτουργία για να αλληλεπιδράτε με τους ακόλουθούς σας στην εφαρμογή. Αλλά η λειτουργία των δημοσκοπήσεων ήταν ξεκάθαρη, περιορίζοντάς σας μόνο σε δύο επιλογές απάντησης. Λοιπόν, το Instagram έδωσε επιτέλους μια τεράστια αναβάθμιση στη λειτουργία δημοσκοπήσεων εντός της εφαρμογής. Με την τελευταία ενημέρωση, η εταιρεία εισήγαγε μια σειρά από λειτουργίες που επικεντρώνονται στη λειτουργία συνομιλίας του Instagram, μαζί με την επιλογή δημιουργίας δημοσκοπήσεων σε ομαδικές συνομιλίες. Η ανανεωμένη επιλογή δημοσκόπησης επεκτάθηκε και στην ενότητα Ιστορίες. Με αυτά τα λόγια, ας ρίξουμε μια ματιά στα βήματα για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις στο Instagram για Android και iOS.

Δημιουργία δημοσκοπήσεων στο Instagram (2022)

Δημιουργία δημοσκοπήσεων Instagram σε Stories (Android & iOS)

1. Ανοίξτε τη διεπαφή δημιουργίας ιστορίας του Instagram κάνοντας σάρωση προς τα δεξιά στην αρχική οθόνη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε μια εικόνα ή εγγράψτε ένα βίντεο και πατήστε το εικονίδιο του αυτοκόλλητου στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Από την καρτέλα του αυτοκόλλητου, πατήστε στο “Poll” για να δημιουργήσετε μια νέα δημοσκόπηση στο Instagram.

2. Με την τελευταία ενημέρωση, δεν περιορίζεστε σε δύο απαντήσεις και μπορείτε να προσθέσετε πολλές επιλογές στη δημοσκόπηση. Αφού προσθέσετε την απαιτούμενη επιλογή, πατήστε “Τέλος” στην επάνω δεξιά γωνία. Μετά από αυτό, πατήστε το κουμπί “Η ιστορία σας” για να προσθέσετε τη δημοσκόπηση στο Instagram Story σας. Οι θεατές σας μπορούν στη συνέχεια να πατήσουν στην κατάλληλη επιλογή για να ψηφίσουν στη δημοσκόπησή σας.

  Πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας highlights στο Instagram

Ελέγξτε και μοιραστείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στο Instagram Stories

1. Για να ελέγξετε και να μοιραστείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησής σας ως ξεχωριστό Story, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το Instagram Story με τη δημοσκόπηση και να κάνετε σάρωση προς τα επάνω. Από το αναδυόμενο μενού, πατήστε «Κοινή χρήση αποτελεσμάτων» για να εμφανίσετε τα αποτελέσματα ως νέα ιστορία.

2. Από τη διεπαφή δημιουργίας ιστορίας, μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε επιπλέον κείμενο, αυτοκόλλητα και άλλα. Μόλις είστε ικανοποιημένοι, πατήστε το κουμπί “Η ιστορία σας” για να μοιραστείτε τα αποτελέσματα.

Δημιουργία ψηφοφοριών Instagram σε DM (Android & iOS)

Πριν εξετάσουμε τα βήματα για τη δημιουργία και την κοινή χρήση δημοσκοπήσεων στις συνομιλίες Instagram, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η επιλογή δημοσκόπησης είναι διαθέσιμη μόνο σε ομαδικές συνομιλίες και όχι σε μεμονωμένα DM. Με αυτά τα λόγια, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργεί:

1. Ανοίξτε οποιαδήποτε ομαδική συνομιλία Instagram και πατήστε το εικονίδιο αυτοκόλλητου στην κάτω δεξιά γωνία του κουτιού συνομιλίας. Από το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, πατήστε στο “Poll” για να δημιουργήσετε μια νέα δημοσκόπηση Instagram σε DM.

2. Θα δείτε τώρα πλαίσια κειμένου για να προσθέσετε την ερώτηση δημοσκόπησης και επιλογές για να την ακολουθήσετε. Πατήστε το κουμπί «Δημιουργία Δημοσκόπησης» αφού προσθέσετε όλες τις σχετικές επιλογές για να μοιραστείτε τη δημοσκόπηση. Μετά τη δημοσίευση της δημοσκόπησης, οποιοσδήποτε στην ομαδική συνομιλία μπορεί να πατήσει το κουμπί “Ψηφοφορία” για να ψηφίσει. Μπορείτε επίσης να το ψηφίσετε.

3. Θα δείτε τις επιλογές δημοσκόπησης σε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Επιλέξτε αυτό που προτιμάτε και πατήστε το κουμπί «Υποβολή» για να ψηφίσετε στη ψηφοφορία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορείτε να ψηφίσετε για πολλές επιλογές και οποιοσδήποτε στη συνομιλία μπορεί να προσθέσει περισσότερες επιλογές στη δημοσκόπηση.

  Επισημάνετε συγκεκριμένα χρώματα σε μια φωτογραφία με νέα λειτουργία Fade & Color στο Instagram

4. Για να δείτε τις ψήφους των ερωτηθέντων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε την επιλογή δημοσκόπησης. Θα δείτε τη λίστα των μελών που ψήφισαν για μια συγκεκριμένη επιλογή.

Εναλλακτικές δημοσκοπήσεις στο Instagram: Οι δημοσκοπήσεις πηγαίνουν

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ανώνυμες δημοσκοπήσεις για το Instagram, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους που ονομάζεται Polls Go. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε δημοσκοπήσεις και να μοιράζεστε έναν σύνδεσμο για το ίδιο σε Ιστορίες ή DM για να λαμβάνετε απαντήσεις. Ετσι δουλευει:

1. Για να δημιουργήσετε μια νέα δημοσκόπηση στο Polls Go, επισκεφτείτε τον ιστότοπο, ονομάστε τη δημοσκόπηση και πατήστε “Έναρξη”. Από την επόμενη σελίδα, πατήστε “Προσθήκη της δικής σας ερώτησης” για να ξεκινήσετε μια νέα δημοσκόπηση.

2. Θα πρέπει τώρα να προσθέσετε την ερώτηση και τις απαντήσεις στα πλαίσια κειμένου. Μόλις μείνετε ικανοποιημένοι, πατήστε «Ολοκληρώθηκε η προσθήκη ερωτήσεων» και αντιγράψτε τον σύνδεσμο χρησιμοποιώντας το κουμπί «Αντιγραφή συνδέσμου» στην επόμενη σελίδα.

3. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικολλήσετε τον σύνδεσμο για την ομαδική συνομιλία και να ζητήσετε από τα μέλη να ψηφίσουν. Η απάντηση είναι ανώνυμη και, ως εκ τούτου, οι άλλοι δεν θα γνωρίζουν τι ψηφίσατε.

Ιδέες δημοσκοπήσεων στο Instagram

Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά τις δημοσκοπήσεις του Instagram για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες δημοσκοπήσεων στο Instagram για να ξεκινήσετε:

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις δημοσκοπήσεις στο Instagram για να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις «Θα προτιμούσατε» για να μάθετε τη γνώμη του κοινού σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια ερώτηση όπως “Θα προτιμούσατε να ταξιδέψετε στο παρελθόν ή στο μέλλον;”, με το παρελθόν και το μέλλον να είναι οι δύο επιλογές.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία δημοσκοπήσεων του Instagram για να ρωτήσετε τους ακολούθους σας σχετικά με τις προτιμήσεις τους. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια δημοσκόπηση στο Instagram ρωτώντας «Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καιρός;» και προσθέστε τις εποχές στη δημοσκόπηση.

  Πώς να αποκτήσετε έναν επαληθευμένο λογαριασμό Instagram

Εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις δημοσκοπήσεις στο Instagram για να αναλύσετε τα ενδιαφέροντα σε επερχόμενα προϊόντα. Είναι τόσο απλό όσο η δημιουργία μιας νέας δημοσκόπησης, η καταχώριση των προϊόντων που σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε και να ζητήσετε από τους ακόλουθους να ψηφίσουν το αγαπημένο τους προϊόν.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Μπορώ να δημιουργήσω δημοσκοπήσεις Instagram σε ιδιωτικά DM;

Όχι, το επίσημο αυτοκόλλητο δημοσκοπήσεων του Instagram περιορίζεται σε ομαδικές συνομιλίες αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως το Polls Go ή το Opinion Stage για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες δημοσκοπήσεις και να μοιραστείτε τον σύνδεσμο σε DM. Μια άλλη λύση είναι να δημιουργήσετε μια ομαδική συνομιλία με τρία μέλη και να αφαιρέσετε το τρίτο μέλος.

Ε: Είναι οι δημοσκοπήσεις στο Instagram πολλαπλών επιλογών;

Ναι, μπορείτε να ψηφίσετε πολλές επιλογές στις δημοσκοπήσεις του Instagram. Επιπλέον, οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει επιλογές στη δημοσκόπηση αυτή τη στιγμή.

Ε: Είναι ανώνυμες οι δημοσκοπήσεις στο Instagram;

Όχι, οι δημοσκοπήσεις στο Instagram δεν είναι ανώνυμες και όλοι στην ομάδα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και ποιον ψηφίσατε.

Έρευνα για φίλους και ακολούθους με δημοσκοπήσεις στο Instagram

Το Instagram ήταν μια από τις λίγες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης χωρίς ευέλικτη επιλογή δημοσκόπησης μέχρι στιγμής. Αλλά τελικά ανανέωσε την επιλογή δημοσκόπησης και την επέκτεινε και σε ομαδικά DM. Στην πραγματικότητα, η ενημέρωση έρχεται μόλις μερικούς μήνες αφότου το Snapchat πρόσθεσε την επιλογή για τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων στην εφαρμογή. Αν και είναι καλό να βλέπουμε το Instagram να εργάζεται για να ενισχύσει την επιλογή δημοσκόπησης, η εταιρεία πρέπει ακόμα να εργαστεί για τη βελτίωση της δυνατότητας με προσθήκες, όπως ανώνυμες δημοσκοπήσεις και όρια επιλογών, για να αναφέρουμε μερικές. Προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η πλατφόρμα που ανήκει στη Meta σχεδιάζει να φέρει αυτές τις βελτιώσεις στις δημοσκοπήσεις του Instagram στο μέλλον. Τι νομίζετε; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.