Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επισημάνσεων και των σημειώσεων του Kindle

Εάν βρίσκεστε στο οικοσύστημα Kindle, οι επισημάνσεις και οι σημειώσεις του βιβλίου σας θα συγχρονιστούν μεταξύ όλων των συσκευών σας. Τι γίνεται όμως με τα βιβλία χωρίς DRM; Τι γίνεται αν θέλετε να εξαγάγετε όλες τις επισημάνσεις και τις σημειώσεις από ένα βιβλίο σε μια εφαρμογή καταγραφής σημειώσεων;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτό. Εάν αγοράζετε ηλεκτρονικά βιβλία από το κατάστημα Kindle, όλα τα highlights και οι σημειώσεις σας θα δημιουργηθούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας από τον λογαριασμό σας στο Kindle. Μπορείτε να τα ανακτήσετε ανά πάσα στιγμή.

Εάν έχετε τη συνήθεια να μεταφέρετε με μη αυτόματο τρόπο βιβλία χωρίς DRM στο Kindle σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετική διαδρομή. Το Kindle σας διαθέτει ένα τρέχον αρχείο κειμένου όπου αποθηκεύει όλα τα highlights και τις σημειώσεις από κάθε βιβλίο με χρονολογική σειρά. Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το Kindle σας, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας αυτού του αρχείου.

Ας ρίξουμε μια ματιά και στις δύο μεθόδους παρακάτω.

Πώς να κατεβάσετε τα highlights από τον λογαριασμό σας στο Kindle

Κατευθυνθείτε προς το Σελίδα Kindle Notebook. Εδώ, θα δείτε μια λίστα με όλα τα βιβλία με επισημάνσεις και σημειώσεις στην αριστερή πλαϊνή γραμμή. Κάντε κλικ σε ένα βιβλίο και θα δείτε τις καλύτερες στιγμές και τις συνημμένες σημειώσεις. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού εδώ για να δημιουργήσετε μια σημείωση για οποιαδήποτε επισήμανση.

  Πώς να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Gnome Shell

Εάν θέλετε απλώς να ανατρέξετε σε σημειώσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία ή θέλετε να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση μερικά από τα σημαντικότερα σημεία από τις σημειώσεις, μπορείτε να το κάνετε από αυτήν τη σελίδα.

Εάν θέλετε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των καλύτερων στιγμών σας και να τα αποθηκεύσετε για χρήση εκτός σύνδεσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν σελιδοδείκτη Bookcision.

Πρώτα, ανοίξτε το Σελίδα Bookcision στο Chrome ή τον Firefox (η υποστήριξη σελιδοδεικτών στο Safari σε Mac λείπει, το λιγότερο).

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί αναμονής στο κουμπί που λέει “Σύρετε στη γραμμή σελιδοδεικτών” και σύρετέ το στη γραμμή σελιδοδεικτών, κάτω από τη γραμμή URL. Εάν δεν βλέπετε τη γραμμή σελιδοδεικτών, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση “Shift+Command+B” σε Mac ή “Shift+Ctrl+B” στα Windows.

Τώρα, επιλέξτε ένα βιβλίο από τη σελίδα του Kindle Notebook και κάντε κλικ στον σελιδοδείκτη «Bookcision».

Θα δείτε ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο στη σελίδα. Αυτό θα αναφέρει όλα τα σημαντικότερα σημεία και τις σημειώσεις από το βιβλίο. Θα δείτε ένα εύχρηστο κουμπί “Αντιγραφή στο Πρόχειρο”. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό για να αντιγράψετε γρήγορα το κείμενο.

  Πώς να στείλετε Tweet που εξαφανίζονται χρησιμοποιώντας Fleets στο Twitter

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο κουμπί δίπλα στο “Λήψη” και επιλέξτε “Ως απλό κείμενο” για να πραγματοποιήσετε λήψη όλων των επισημάνσεων και των σημειώσεων σε ένα απλό αρχείο κειμένου.

Όταν ανοίξετε το ληφθέν αρχείο, θα βρείτε τις καλύτερες στιγμές μαζί με τον αριθμό σελίδας στο συγκεκριμένο βιβλίο.

Τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε τις σημειώσεις εκτός σύνδεσης, να τις στείλετε μέσω email στον εαυτό σας ή να τις επικολλήσετε στην εφαρμογή λήψης σημειώσεων της επιλογής σας.

Πώς να εξάγετε τα κυριότερα σημεία από το Kindle Storage

Εάν καταλήξατε να διαγράψετε ένα ebook χωρίς DRM από τη συσκευή σας Kindle, μην ανησυχείτε, οι επισημάνσεις και οι σημειώσεις θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο αρχείο “My Clippings.txt” στο Kindle σας.

Κάθε Kindle—συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γενιάς—διατηρεί ένα τρέχον αρχείο με όλα τα highlights και τις σημειώσεις που έχετε κάνει. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές ανάγνωσης ebook Kindle και όχι σε tablet Kindle Fire ή σε εφαρμογές Kindle.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Hooli GTK

Αρχικά, συνδέστε το Kindle με τον υπολογιστή Mac ή Windows χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB. Τώρα, μεταβείτε στο Finder στο Mac ή στην Εξερεύνηση αρχείων στον υπολογιστή σας και ανοίξτε τον κατάλογο αρχείων “Kindle”. Μεταβείτε στο φάκελο “Έγγραφα”.

Εδώ, αναζητήστε το αρχείο “My Clippings.txt” και κάντε διπλό κλικ στο έγγραφο για να το ανοίξετε στην προεπιλεγμένη εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου.

Θα βρείτε μια μακρά λίστα με όλα τα highlights και τις σημειώσεις που έχετε κάνει ποτέ στο Kindle σας. Ανάλογα με το πόσο καιρό χρησιμοποιείτε το Kindle, μπορεί να είναι μια μακρά λίστα.

Παρόλο που είναι απλώς ένα αρχείο κειμένου, οι επισημάνσεις και οι σημειώσεις είναι οργανωμένες λογικά. Κάθε επισήμανση ή σημείωση αναφέρει το όνομα του βιβλίου, την ημερομηνία και την ώρα της επισήμανσης και τη θέση του βιβλίου.

Για να βρείτε τις καλύτερες στιγμές από ένα συγκεκριμένο βιβλίο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στη γραμμή «Αναζήτηση» και να αναζητήσετε το όνομα του βιβλίου.

Μόλις βρείτε τα σημαντικότερα σημεία, μπορείτε να επιλέξετε να τα αντιγράψετε και να τα επικολλήσετε στην εφαρμογή λήψης σημειώσεων ή σε διαφορετικό αρχείο εγγράφου.