Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων Discord στο Linux

Κουραστήκατε να συνδέεστε ξανά στην εφαρμογή Discord στο Linux; Θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεών σας για να το κάνετε πιο εύκολο; Ακολουθήστε αυτό το σεμινάριο και θα μάθετε τα πάντα για το πώς μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Discord στο Linux!

Προβολή ρυθμίσεων Discord

Εάν εγκαταστήσετε το Discord στο Linux κατεβάζοντας το πακέτο DEB ή μέσω άλλου τρόπου λήψης του προγράμματος που δεν χρησιμοποιεί Snap ή Flatpak, όλες οι ρυθμίσεις του προγράμματος αποθηκεύονται στον αρχικό σας φάκελο, μέσα στον κατάλογο ~/.config. Για να προβάλετε τα περιεχόμενα αυτού του φακέλου, χρησιμοποιήστε την εντολή ls. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον τροποποιητή -a, για να δείτε τυχόν κρυφά αρχεία σε αυτόν τον κατάλογο.

Για πρόσβαση στο φάκελο ρυθμίσεων Discord, κάντε:

cd ~/.config/discord

Στη συνέχεια, προβάλετε τα περιεχόμενα του Discord, χρησιμοποιώντας το ls.

ls -a

Η χρήση του CD πρέπει να λειτουργεί και να έχετε άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις του προγράμματος στον υπολογιστή σας Linux. Εάν οι παραπάνω εντολές αρνούνται να λειτουργήσουν, αλλά έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Discord, ίσως χρειαστεί να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά. Αφού συνδεθείτε ξανά, οι ρυθμίσεις θα πρέπει να βρίσκονται στη σωστή θέση.

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Nintendo Wii και GameCube σε Linux

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ρυθμίσεων Discord

Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων της εφαρμογής Discord για Linux είναι να δημιουργήσετε ένα πλήρες, συμπιεσμένο αρχείο Tar του ~/.config/discord. Για να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο Tar, φορτώστε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον φάκελο ~/.config.

Σημείωση: αυτή η μέθοδος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας λειτουργεί μόνο για εκδόσεις του Discord που εγκαθίστανται απευθείας στον υπολογιστή σας Linux (Deb, TarGZ ή AUR). Μπορεί να μην λειτουργεί με το πακέτο Discord Flatpak ή Snap, καθώς αυτές οι εκδόσεις χρησιμοποιούν τη δική τους ρύθμιση ιδιωτικού συστήματος αρχείων.

cd ~/.config

Χρησιμοποιήστε την εντολή tar για να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο Tar. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τη μορφή TarGZ. Είναι μια γνωστή μορφή και όλα τα λειτουργικά συστήματα Linux λειτουργούν με αυτήν.

Σημείωση: ενώ προτιμάται το TarGZ, υπάρχουν και άλλοι τύποι αρχείων Tar που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως το TarBz.

tar -czvf discord-settings-backup.tar.gz discord

Αφήστε το εργαλείο αρχειοθέτησης Tar να συμπιέσει και να δημιουργήσει το αρχείο ρυθμίσεων Discord. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία συμπίεσης, χρησιμοποιήστε την εντολή mv στον κατάλογο Documents.

mv discord-settings-backup.tar.gz ~/Documents

Με την ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας του Discord, μη διστάσετε να τοποθετήσετε αυτό το αρχείο στο διαδίκτυο για φύλαξη. Ωστόσο, αυτό το αντίγραφο ασφαλείας δεν είναι ασφαλές, επομένως κάντε το με δική σας ευθύνη.

  Πώς να φτιάξετε μια μονάδα USB των Windows σε Linux με το WoeUSB

Εγκαταστήστε το GPG

Η λήψη του αρχείου αντιγράφου ασφαλείας και η μεταφόρτωσή του στο διαδίκτυο είναι δυνατή, αλλά μια κακή ιδέα. Είναι ξεκλείδωτο και οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί με αυτό το αρχείο, να το εξαγάγει και να το χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Discord. Επομένως, εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας στο διαδίκτυο, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση, όπως το GPG.

Με ένα εργαλείο όπως το GPG, θα σας επιτρέψει να πάρετε το αρχείο Discord TarGZ, να το θολώσετε και να διασφαλίσετε ότι μόνο εσείς έχετε πρόσβαση σε αυτό. Εγκαταστήστε το GPG στο σύστημα Linux εισάγοντας τις παρακάτω εντολές για το λειτουργικό σύστημα Linux.

Ubuntu

sudo apt install gpg

Debian

sudo apt-get install gpg

Arch Linux

sudo pacman -S gnupg

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install gpg

OpenSUSE

sudo zypper install gpg

Γενικό Linux

Το GPG είναι ευρέως διαθέσιμο στο Linux. Ακόμη και οι πιο σκοτεινές διανομές το έχουν. Για εγκατάσταση, αναζητήστε τη διαχείριση πακέτων για “gpg”.

Κρυπτογράφηση αντιγράφων ασφαλείας

Τώρα που το εργαλείο κρυπτογράφησης GPG λειτουργεί στον υπολογιστή σας Linux, θα μπορείτε να κρυπτογραφήσετε το αρχείο Discord TarGZ. Χρησιμοποιώντας το τερματικό, το CD στον κατάλογο ~/Documents, όπου βρίσκεται το αντίγραφο ασφαλείας.

cd ~/Documents

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή gpg για να δημιουργήσετε ένα νέο κρυπτογραφημένο αρχείο. Όταν δημιουργείτε ένα νέο κρυπτογραφημένο αρχείο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ασφαλή κωδικό πρόσβασης, η κρυπτογράφηση θα είναι άσκοπη.

  Πώς να εγκαταστήσετε το σταθμό εργασίας ήχου Tracktion στο Linux

Σημείωση: δεν μπορείτε να λάβετε έναν καλό, ασφαλή κωδικό πρόσβασης; Strongpasswordgenerator.com σε έχει καλύψει!

gpg -c discord-settings-backup.tar.gz

Εκτελώντας την εντολή gpg θα βγει ένα νέο αρχείο. Αυτό το αρχείο ονομάζεται discord-settings-backup.tar.gz.gpg. Είναι πλήρως κλειδωμένο και απρόσιτο σε όλους, εκτός εάν εισαχθεί ο ειδικός κωδικός πρόσβασης.

Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας ρυθμίσεων Discord

Για να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας GPG του Discord, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κλειδί CD για να μετακινήσετε την περίοδο λειτουργίας του τερματικού σας στο φάκελο ~/Documents όπου είναι αποθηκευμένο το αντίγραφο ασφαλείας.

cd ~/Documents

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο του αντιγράφου ασφαλείας discord-settings-backup.tar.gz.gpg και τοποθετήστε το στον φάκελο ~/.config στον αρχικό σας κατάλογο, χρησιμοποιώντας την εντολή cp.

cp discord-settings-backup.tar.gz.gpg ~/.config

Μετακινηθείτε από το φάκελο ~/Documents στον φάκελο ~/.config με την εντολή CD.

cd ~/.config

Αποκρυπτογραφήστε το αντίγραφο ασφαλείας σας χρησιμοποιώντας την εντολή gpg.

gpg discord-settings-backup.tar.gz.gpg

Μετά την αποκρυπτογράφηση του αντιγράφου ασφαλείας, ήρθε η ώρα να εξαγάγετε το αρχείο ρυθμίσεων Discord TarGZ στο φάκελο ~/.config. Χρησιμοποιώντας την εντολή tar, εξαγάγετε τις ρυθμίσεις Discord.

tar xvf discord-settings-backup.tar.gz

Η εκτέλεση της εντολής tar θα πρέπει να εξαγάγει και να επαναφέρει αμέσως τις ρυθμίσεις Discord στον υπολογιστή σας Linux.